Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 15:06 
dino írta:
Ha van albínó hímed próbáld ki szürke tojóval, gyönyörű hófehér, kék beütés nélküli tojók lesznek tőlük.

Ez lett volna a második tervem az ibolyaszínű hullámosok után. :)
Vagyis, hogy tervbe van véve, hogy beszerzek egy ibolya párt majd idővel. De a múltkor láttam egy szürke madarat és az is nagyon tetszett.
Majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, úgyis két hét múlva börze! :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 14:41 
Norbi0131 írta:
Ezt meg nem tudom mondani sajnos! Pont a hullámos az a faj, amelyiknél annyi féle-fajta színváltozat és mennyiség van, hogy tippelni sem mernék, de a legtöbb szín már mindenhol elterjedt szín és az ino mutáció már régóta jelen van, nem új, amire még jó pár évig kell várnunk, hogy Mo-n megjelenjen.

Így tehát én arra tippelnék, hogy biztosan találkoztunk már NSL inókkal is, csak nem vettük észre.

A kettőt (SL és NSL inókat) mindössze annyi különbözteti meg, hogy az SL inókban nagyon halványan lehet látni, sárga esetében a zöld színt, fehér esetében a kék színt.
Na igen, de olyan fényviszonyoknak kell lenni, hogy ezt észrevehessük, hogy a legtöbb esetben a tenyésztő csak a szaporulatból tudja meg, hogy végül is melyik mutációba tartozik a madara. Vagy, ha szemfüles és pont jó időben volt a madarainál és meglátta bennük a színt. Az albínó hímemnél például ha este rávilágítok az elemlámpával olyan hatást kelt, mintha halvány kék lenne a hasánál és az oldalán. :)

Ha van albínó hímed próbáld ki szürke tojóval, gyönyörű hófehér, kék beütés nélküli tojók lesznek tőlük.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 14:38 
Utána néztem, mégis lehet a két zöldnek is inó utódja. Ha a hím hordozó akkor a tojó fiókák esetében van erre esély.

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 14:00 
köszönöm a tanácsot madaraimat sok zöldséggel gyümölccsel etetem szépiacsont is van a kalitka is nagy. Még akkor vásárolok nekik valami vitamint is hogy minden meglegyen nekik. És azt szeretném megkérdezni hogyha egyszer költenek akkor örökre fognak vagy ha eltávolítom az odút akkor nem költenek többet ?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Réka 2010 ápr. 25, 15:11-kor.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 13:45 
dino írta:
Én még nem találkoztam NSL inókkal. Ez milyen gyakori a hullámosoknál?

Ezt meg nem tudom mondani sajnos! Pont a hullámos az a faj, amelyiknél annyi féle-fajta színváltozat és mennyiség van, hogy tippelni sem mernék, de a legtöbb szín már mindenhol elterjedt szín és az ino mutáció már régóta jelen van, nem új, amire még jó pár évig kell várnunk, hogy Mo-n megjelenjen.

Így tehát én arra tippelnék, hogy biztosan találkoztunk már NSL inókkal is, csak nem vettük észre.

A kettőt (SL és NSL inókat) mindössze annyi különbözteti meg, hogy az SL inókban nagyon halványan lehet látni, sárga esetében a zöld színt, fehér esetében a kék színt.
Na igen, de olyan fényviszonyoknak kell lenni, hogy ezt észrevehessük, hogy a legtöbb esetben a tenyésztő csak a szaporulatból tudja meg, hogy végül is melyik mutációba tartozik a madara. Vagy, ha szemfüles és pont jó időben volt a madarainál és meglátta bennük a színt. Az albínó hímemnél például ha este rávilágítok az elemlámpával olyan hatást kelt, mintha halvány kék lenne a hasánál és az oldalán. :)

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 12:55 
Igen 2 zöld a szülö:) De azt nem tudom hogy az ő szüleik milyen szinüek voltak .

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 12:41 
Norbi0131 írta:
Az ino színnek két fajtája van. Egyik a nemhez kötött (SL), a másik a nem nemhez kötött (NSL).
Utóbbit hordozhatják a szülők.

Valóban, de ebben az esetben mindkét szülőnek hordozónak kell lennie. Én még nem találkoztam NSL inókkal. Ez milyen gyakori a hullámosoknál?

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 12:09 
Az ino színnek két fajtája van. Egyik a nemhez kötött (SL), a másik a nem nemhez kötött (NSL).
Utóbbit hordozhatják a szülők.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 12:05 
Vagy sárga. Csak most néztem a korábbi képeid, attól a zöld pártól vannak? Ha igen akkor hülyeséget írtam, mivel nekik nem lehetnek inó utódaik. :oops:

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 12:05 
Vagy fehér vagy lutínó (azaz piros szemű sárga).

Semmi baja nem lesz. Ugyanúgy be tud illeszkedni, tud majd párzani és szaporodni.

Dino! Én is azt lestem, hogy az most ott piros szem, vagy annyira takarja, hogy nem látni, hogy sötét. :)

Még annyit hozzátennék a hullámosok tenyésztéséhez, hogy nem olyan nagy ördöngösség. Ők a legalapabb táplálékkal is tudnak szépen nevelni. A többi kiegészítő csak elősegíti a fiókák gyorsabb fejődését!
Nem azt mondom, hogy nem szükséges, mielőtt még valaki ezt is kivesézi!!! :evil:

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 11:19 
Ugy érted fehér ? :drunken:
Hmmm... :D
De neki ezért nem lesznek gondjai a késöbbiekben ugye ?

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 11:01 
lenanita8 írta:
Köszönöm :) Nem tudom még nem igazán tudtam megnézni közelebröl merta tojo naggyon védi öket . Miért az baj ? /ők az elsö kicsikéim/

Nem, csak lehet, hogy van egy inó fiókád!

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 9:58 
Köszönöm :) Nem tudom még nem igazán tudtam megnézni közelebröl merta tojo naggyon védi öket . Miért az baj ? /ők az elsö kicsikéim/

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 9:55 
lenanita8 írta:
Sziasztok ma meglet a 4. kicsim :D
Kép

Gratulálok! A felső fióka szeme nem világos véletlenül?

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 9:17 
Sziasztok ma meglet a 4. kicsim :D
Kép

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 9:02 
Sziasztok.
Tart valaki standard hullámost Tolna megyében?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 8:52 
Réka írta:
köszönöm szépen a válaszokat. csak nem hiszem hogy tudok 2 pár madarat tartani de így egy párnak mennyi esélye van a költéshez ? ha mindent úgy teszek ahogy mondtak h adok tojást meg minden vagyis lehet esélyem arra hogy még idén kis madaraim legyenek ? És meg olyan is lehet hogy a tojom nem fogja elfogadni a hímet ?

Egyedül is problémamentesen költenek, nem kell ahhoz szükségszerűen több pár jelenléte - az csupán a költés sikerességét nőveli, de nem a költési szándékot. A hullámosok vannak annyira szapora madarak, hogy leköltsenek így is. Tenyésztésnek viszont tényleg csak akkor ess neki, hogyha eléggé informált vagy, mert az alapok - hogy kell odú meg lágyeleség - kevés. A tenyésztés felelősségteljes dolog, nem csak abból áll hogy a madarak nevelnek fiókákat és jajj de cukik azok. Nagyon sok minden mellémehet, főleg hogyha a madarak még nagyon fiatalok. Emellett jobb már előtte elgondolkoznod azon, mi lesz a fiókákkal! Sokan állatkereskedésekbe adják, de az NEM megoldás!
Aztán a kalitka mérete. A kalitkának nagynak kell lennie, hiszen azon is el kell gondolkoznod, hogy mikor a fiókák elhagyják az odút, kell nekik is hely a kalitkában, ahol megtanulhatnak repülni stb. Nem választhatod el őket rögtön, hiszen a szülőmadarak még etetik!
Aztán ott van az etetés. A lágyeleség szép és jó, de nem elég. A madaraknak kell mellé sok zöldeleség, csíráztatott mag, és ami fontos - kalcium! Az az A és O a tenyésztéskor, hiszen ennek hiánya súlyos következményekhez vezethet! Kell nekik szépiacsont, de a legjobb, ha veszel valamilyen vitaminpreparátumot, mely kifejezetten tenyésztésre valók, ezekben meg van a kellő mennyiségű kalcium, D-vitamin, foszfor és egyéb nyalánkság, ami hatására a fiókák szépek és egészségesek lesznek, a szülőmadarak meg továbbra is erősek!
A hullámosoknál már inkább ritka, hogy a madarak nem fogadják el egymást. Persze ideálisabb volna, ha ő maguk választhatnák meg a partnert, de ez csak nagyobb csapatnál lehetséges, ahol a tenyésztő nem célzottan valamilyen színváltozatot akar kitenyészteni. Párok között mindig van vita, az természetes, ettől nem kell parázni. Az is előfordulhat, hogy a tojó üldözi a hímet hébe-hóba, hiszen a hullámosoknál a tojók a dominánsabbak. Ettől sem kell tartanod, hogyha a normál határokon belül marad!
Az hoyg idén költenek-e vagy nem, madaraktól függ, de én nem sietném el a dolgot, várj, míg a madarak is készen lesznek, hiszen a korai költésnél előfordulhatnak balesetek.

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 8:49 
Akkor szerencséje volt :) nekem álltalában nincs szerencsém de szerintem most sem lesz de azért megpróbálkozom vele . köszönöm a válaszokat

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 8:42 
Sziasztok!

Én ockodtam a hulliktól.De kellemes csalodásom van bennük.
Idén szereztem egy párt és 2hét után le is tojt a tojó.
Ma kelt náluk az 5. fióka és szépen nevelik őket. :mrgreen:

Ja és csak egy párom van és költ!!! :mrgreen:

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 8:32 
Elfogja fogadni..idővel biztosan
Kevés az esélye, hogy toljanak de bármi előfordulhat :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 422  Következő