Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 8:51 
8-10???????????
Az állatpatikában azt mondta a csávókám h 4-5 nap.
De akkor ezek szerint ha tovább adom nekik akkor nem lesz bajuk?

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 8:41 
Sziasztok.
Ma letelt az 5 napos antibiotikumos kúra(ma még kaptak)
Holnaptól már az m+c-t kapják.
Lehet külső jele annak h használ a szer?Mert mintha kisimultak volna a madaraim,pláne a fehér tojó ami alatt megdöglöttek a fiókok.Nem tom h a szer hatása lehet-e esetleg?!Mindenesetre holnaptól kapják a probiotikumot aztán meglátjuk,remélem már csak élő fiókokkal lesz dolgom :)

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 6:36 
dino írta:
Lacrimosa írta:
Warhawk írta:
Ekkora túladagolást pedig csak belsőleg beadott (nem light-es) szerrel...

Kérdésem: melyik ez a szer, pontos névvel? Mikor Kokó jött, kerestem égen-földön, de állatorvosunk sem tudott segíteni, ő csak a spot on-t ismeri...

SH-Ivermectin spot on 10 ml

Endectocid antiparazitikum.

Összetétel:
Ivermectin: 10 mg
Vivőanyag ad: 1 ml spot on

Célállat:
Verseny-, posta-, díszgalambok, nagyobb testű díszmadarak.

Javallat:
Különböző külső (tolltetű, atka, kullancs) és belső paraziták (orsó-, hajszálféreg stb.) okozta fertőzések kezelésére, nevezetesen valamennyi, testfolyadékkal táplálkozó parazita faj elleni kezelésre.

DRH-Ivermectin 10 ml oldat

Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve elsősorban a külső élősködőkre hat.

SH-Ivermectin 10 ml oldat

Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve a külső élősködőkre hat.

http://galambdoktor.hu/index.php?r=31&c=63&l=hu

Köszönöm a segítséget!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 21:21 
Lacrimosa írta:
Warhawk írta:

Kérdésem: melyik ez a szer, pontos névvel? Mikor Kokó jött, kerestem égen-földön, de állatorvosunk sem tudott segíteni, ő csak a spot on-t ismeri...

SH-Ivermectin spot on 10 ml

Endectocid antiparazitikum.

Összetétel:
Ivermectin: 10 mg
Vivőanyag ad: 1 ml spot on

Célállat:
Verseny-, posta-, díszgalambok, nagyobb testű díszmadarak.

Javallat:
Különböző külső (tolltetű, atka, kullancs) és belső paraziták (orsó-, hajszálféreg stb.) okozta fertőzések kezelésére, nevezetesen valamennyi, testfolyadékkal táplálkozó parazita faj elleni kezelésre.

DRH-Ivermectin 10 ml oldat

Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve elsősorban a külső élősködőkre hat.

SH-Ivermectin 10 ml oldat

Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve a külső élősködőkre hat.

http://galambdoktor.hu/index.php?r=31&c=63&l=hu

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 20:19 
Warhawk írta:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 19:57 
Adrienne írta:
schalby írta:
És van valami különbség a két szer között.?

Amikor én vettem a madárkámnak, akkor az eladó azt mondta, hogy mindenképpen light kell, mert a másiktól feldobja a talpát...

Nem kell mindent elhinni amit a kereskedő mond... ;) Amit érdemes tudni erről a szerről, hogy 20x túladagolás esetén is csak egyensúly zavar lép fel. Ekkora túladagolást pedig csak belsőleg beadott (nem light-es) szerrel lehet elérni mondjuk 30-40 cseppel. Ennyit még készakarva is nehéz beletukmálni a szegény huliba. Ugyanakkor kanárinál ennek a fele is mérgezés tüneteket okozhat már.

A kistestű madaraknál azért ajánlott a "Light"-es verzió használata, mert így minden madárfaj (papagáj, pinty, kanári) esetében elkerülhető a véletlen túladagolás, hiszen könnyebb a kisebb koncentrációjú szert adagolni (2-3 csepp a madárra), viszont túladagoláshoz már szinte fürdetni kellene benne a madárkát).

"Célállat tolerancia vizsgálatokban a javasolt adag 10x túladagolásban sem okozott toxikus tüneteket. Ugyanakkor nagyfokú túladagolásával központi idegrendszeri tüneteket okozhat (remegés, kábultság, levertség)."

A nagyfokú túladagolás egy hullámos esetében szerintem legalább 30-50 cseppet jelentene (ismétlem: külsőleg történő adagoláskor). Ezt pedig véletlen nem lehet. Ennek ellenére a hulira 2-3 cseppnél többet nem kell (és felesleges is) csepegtetni a Light-ből és kb 1 csepp elegendő a normálból.

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 19:42 
schalby írta:

Amikor én vettem a madárkámnak, akkor az eladó azt mondta, hogy mindenképpen light kell, mert a másiktól feldobja a talpát...

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 18:21 
schalby írta:
Köszönöm.

Szívesen!

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 18:14 
Köszönöm.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 18:06 
Warhawk írta:
A "Light" az direkte kistestű madaraknak való. Ugyanakkor nekem azt mondták (tapasztalati felhasználó), hogy a hullámosok nem érzékenyek rá, inkább pintyek, kanárik azok amik könnyen túladagolhatóak. Szóval a Light-ből 2-3 csepp kell egy madárra míg az első verzióból elég egy csepp is.

Hogy Warhawk-ot idézzem, csupán annyi különbség van, hogy az egyik töményebb, így pintyféléknek adagolva bajt okoztatunk, mint a másik hígabb, de összetételében ugyanolyan szerrel.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Norbi0131 2010 ápr. 25, 18:20-kor.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 18:01 

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 17:46 
schalby írta:
Kérdezném melyik a jobb:
Ivermectin 0,1% spot on A.U.V. 10 ml
SH-Ivermectin Light spot on 5 ml.

A "Light" az direkte kistestű madaraknak való. Ugyanakkor nekem azt mondták (tapasztalati felhasználó), hogy a hullámosok nem érzékenyek rá, inkább pintyek, kanárik azok amik könnyen túladagolhatóak. Szóval a Light-ből 2-3 csepp kell egy madárra míg az első verzióból elég egy csepp is.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 17:38 
Kérdezném melyik a jobb:
Ivermectin 0,1% spot on A.U.V. 10 ml
SH-Ivermectin Light spot on 5 ml.

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 17:29 
Gábor írta:
Sziasztok!
Egy 60*40*80 cm-es kalitba lehet-e két párat tenni?

Semmiféleképpen sem! 100%, hogy az agresszívabb tojó kikészítené a másikat!

schalby írta:
Kérdezném milyen festéket használhatok a kalitka rácsaira ami nem ért a madárnak.

Olaj, vagy zománcfestéket. Ha rászárad, akkor már hiába eszik meg úgysem mérgezi őket.
De amúgy sem nagy festékevők. :)
Főleg, ha van elég rágni való a kalitban.

Nagy Tamás írta:
Azért azt hozzá tenném, hogy akik itt írták, hogy egy pár hullámosa költött, azoknál vannak más fajok is és szerintem ez is közre játszik!

Ez így van! Régebben nekem sem kezd el költeni az öreg pár hullámosom, ha nincs mellettük a nimfapár! Most, pedig a sok-sok madárfaj együtt van és köztük van a hullámos párom is, akiknek egy hetes kölykeik vannak, de biztosan nem kezdenek el ők sem a fészekkel foglalkozni, ha tök egyedül vannak!

Íme a kicsik az anyjukkal:

Kép
Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 16:36 
Kérdezném milyen festéket használhatok a kalitka rácsaira ami nem ért a madárnak.

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 16:33 
Sziasztok!
Egy 60*40*80 cm-es kalitba lehet-e két párat tenni?

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 16:17 
tudom hogy 2 tojom van :) de be szeretnék szerezni egy hímet és úgy szeretnék költetni nem 2 tojóval :) és idősebb hímet fogok választani ( a zöldnek a 3 évesnek vagy az is fiatal ? ). szerencse h segítetek és megmondtatok h mind 2 madár tojó különben várhattam volna a kismadarakat

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Réka 2010 ápr. 25, 16:52-kor.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 16:13 
Sziasztok!

Azért azt hozzá tenném, hogy akik itt írták, hogy egy pár hullámosa költött, azoknál vannak más fajok is és szerintem ez is közre játszik!

Réka! A te kék színű hullámosod még nagyon fiatal, semmi kép ne enged költeni még ! (képek alapján egyébként is két tojód van)

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 15:34 
köszi! :) szerintem nekem sem lesz szerencsém de azért reménykedem :)

Hozzászólás 2010 ápr. 25, 15:15 
Szia Réka!

nekem is egy pár hullámosom van, jó nagy kalitkában laknak minden nap kapnak zöldséget és hetente többször lágy eleséget, mindent úgy csinálok ahogy a többiek itt javasolták, már lassan 2 hónapja beraktam nekik az odút, de még bele sem mentek :(:(:(
szóval úgy néz ki nekem nem jön össze, és igazuk lesz hogy egy pár nem fog költeni :(

ezzel nem akartam elvenni a kedvedet, próbálkozz nyugodtan, remélem neked sikerül!!!! SOK SIKERT!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 422  Következő