Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jún. 25, 9:36 
Van benne igazság, mert ez úgy szokott lenni, hogy a téli pihenő után nagy lázban égő madaraknak sorra sikeres párzásaik vannak és ha akkor kotlanak meg, akkor sok csibe kel ki. Viszont ez a láz csökken a nyár közeledtével, ahogy nő a hőmérséklet a tyúknak sincs annyira "kedve" ülni.

Bár igaz, hogy nekem nem voltak soha ekkora elhullások, mert a japántyúkjaim alatt lévő tojások 95%-ka mindig kikelt (ismerősöméknél is) még május után is 2-3 hónappal.
Persze ennyi csibe sosem maradt meg, de lényeges különbséget nem vettem észre a májusi és későbbi költések során.
Talán egy picivel sikeresebb volt a tavaszi kelés.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 21, 19:46 
Szia Mészi!

Annó én is baromfiztam. A tapasztalatom az, hogy május közepéig-végéig érdemes baromfit keltetni. Azért mert (kb Júniustól)a tojások kb 50%-a kel ki, és ennek az 50%-nak a fele pár napos korában elpusztul. Magyurul kb 25% csibe marad meg. Az, hogy miért van így nem tudom, de a nagy öregek is azt mondják, hogy az utolsó kotlós Májusban üljön rá a tojásokra, ez után már felesleges. Persze biztosan van kivétel...

Hozzászólás 2010 jún. 21, 18:36 
Annak mi lehet az oka hogy a 31 tojásból 15-be elpusztult a csibe a kelés előtt?
Az lehet hogy amik előbb kikeltek azok mászkáltak a többi tojáson és emiatt? :?: :?

Hozzászólás 2010 jún. 20, 15:16 
Valójában már kelni kellettek volna, de nálam is volt már + 5 nap és széthúzva. Ez adódhat a kotlótól, vagy valamit esetleg elszámolunk, de valószínűbb, hogy kelésgyengék lesznek a kicsik. Ha minden tuti lenne, egyszerre indulnának meg pár óra alatt a 21.-22. napon.

Hozzászólás 2010 jún. 20, 14:01 
A csirkék a 21. nap után még hány napig kelhetnek?

Hozzászólás 2010 máj. 16, 19:48 
Szia Pipi!
Nem kell félned, nem annyira bonyolult a helyzet!!! A te kakasod nem húshibrid, ha az lenne sem lenne probléma, attól lehet nevelgetni, szeretgetni hogy hibrid. A hibridizáció azt jelenti hogy az utód, a szüleinél nagyságrendekkel jobb tulajdonságokkal rendelkezik, esetünkben jobbak a húsformái. Azaz végtermék, levágják őket idő előtt!!!! Attól még ő ugyanolyan kakas vagy tyúk mint a többi sok millió itt a földön... Ami miatt nem ajánlják tovább tartani, hogy az ő gyermekei ha szabad így fogalmaznom, már nem lesznek olyan szép izmosak , húsosak. Nem lesz probléma a szemével, semmilyével...vagyis ha lesz, nem emiatt lesz! VAn egy fajta az Indiai harcos, vagy Cornish, ha azokat megnézed, azok az alapjai a húshibrideknek, és őket mégis lehet tenyészteni és tenyésztik is.
Szóval nem lenne probléma az sem ha az lenne a kakasod!!

..hogy meddig fog élni???? Azt nem tudjuk megmondani... esetileg elélhet akár 5-6 évig is.. de a tyúk könnyen elmehet betegségektől is vag yakár ragadozótól is...

..és hogy hány éves lehet a kakasod?? minél öregebb, annál nagyobb a sarkantyúja.!! :lol:

Remélem segítettem!!
üdv
ohiki

Hozzászólás 2010 máj. 15, 19:16 
szíja pipi

neked egy hagyományos háztáji kakasod van.
mamámnak van egy 8 éves ilyen kakasa tehát ha nem hizlalod túl,tehát fitt és egészséges akkor sokáig élni fog. :wink:

a húshibrid az más az csak kajának van tenyésztésre nem alkalmas.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 12:47 
Sziasztok!

Megint új kérdések merültek fel bennem.
Tegnap felhívtam egy hírdetést, mert szerettem volna venni 3tyúkot a kakasomnak.
A hírdetést feladó nőci,nagyon kedves volt, de közölte hogy azok a csirkék akkikkel ő foglalkozik, nem alkalmasak a "továbbtartásra" mert húshibrid csirkék. A nő szerint ezeknek a csirkéknek a lábuk, meg a szívük nem bírja az életet sokáig.......le kell őket vágni.

Kétségbe estem egy kicsit hogy mi van ha az én kakasom is ilyen fajta, és lehet hogy Őt is fenyegeti ez a veszély?

A nőci megkérdezte hogy milyen színű, és megnyugtatott hogy mivel nem fehér, valószínű hogy nem húshibrid.

Szeretném ha ezt többen megerősítenétek. Lejjebb raktam be fényképeket a kakasomról (nagyon fiatal azokon a fényképeken, még nm is kukorékolt)
Ugye nem húshibrid????

Tudom hogy erre nincsenek megbízható adatok de kb meddig élhet egy ilyen kakas ha minden jót megkap?

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:53 
Elkeltek.

Valódi név: Patrik

Hozzászólás 2010 máj. 8, 0:51 
Nekem egyébként tegnap keltek a futókacsák! :)
Ha még ez a néhány kikel lesz 16.

Valódi név: Kertész Mátyás

Hozzászólás 2010 máj. 7, 20:26 
Eladó világos columbián kakas 1.5 éves Nyársapáton.
Eladás oka:Nem türi meg a másik két kakasomat és keltetni szeretnék viszont 25 db tyukkal nem biztos h elbir.

email : matya77@citromail.hu

Csere természetesen érdekel.

Hozzászólás 2010 máj. 6, 6:33 
Sziasztok eladó 1db 2 éves japán kakas vagy csere tyúkra, és 1db vadkacsa gácsér 1 éves meg 2db házi nyúl 1 évesek. Nagykőrös tel:06308435232.
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 17:00 
Szia!
Hogy milyen fajtát teszel mellé, teljesen mindegy, a méretéhez passzoljon... 2-3 db elég szerintem..
Nem gond az sem ha később engeded ki hétvégén, nem lesz baja, de a rácsos ajtó az jó ötlet!!!!
Enni meg magvakat adj neki és adhatsz konyhai maradékot is.. akár tésztát is, persze ne sokat. mindenhez hozzá kell szoktatni őket!! Száraz kiflit is...
Majd holnap még viszatérek, most mennem kell!!
üdv a tyúkászok közt!!

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:47 
(olyan fajtára gondolok, amivel én kezdő tyúktartó elboldugulok)

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:46 
nagyon szép.
nekem is valami extratyúkra fáj a fogam.
Ha méretben nem térnek el, akkor hozhatok neki valami díszesebbet?
Egyátalán nem ismerem a tyúkfajtákat, ha ajánlanátok pár fajtát ami kompatibilis a kakasommal, megköszönném.
Hol lehet beszerezni őket? (budapest környékén)

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:20 
Ez a kakas rohan utánam ha meglát!

Ha meg ásót lát a kezemben, elkezd ugrálni, mert minden nap ások ki neki gilisztát.
10madárnak egész nap áshatnék! Elég lesz nekünk 4.
Nagyon jófej.

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:09 
Megesszük a tojást, de nem akarnék ekkora baromfitartásba kezdeni, sok lenne az nekem.
4madárral még személyes kapcsolatot is ki lehet alakítani, de 11-el már nehéz lenne foglalkozni.

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:06 
Kép

Kép
Szerintetek milyen faja a kakasom?

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:02 
amikor ez a kép készült, még nem kukorékolt, nem tudtuk hogy tyúk vagy kakas.

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 15:01 
Köszi a gyors válszt!
Apukám is ezt mondta, aki nem ért hozá hogy egy kakashoz minimum 3tyúk kell!:)
Próbáltam feltenni képet, de nem sikerült, megpróbálom mégegyszer.
Itt még egy összetákolt tyúkháló mögött van, ami távoltartja a kutyáktól. (fedett)
Mégegy kérdés: Ha kicsit levágok a szárnytollaiból (az ő érdekében) akkor fel tud repülni majd a rúdra amin alszik?

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Következő