Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 10:18 
Kedves Lajos!
Üdvözöllek a tagok között! :lol:
Mailben küldtem a kulcsot és a választ!

Kizárólagos használatot nem kötöttem ki semmilyen anyagra.
Azt jeleztem, hogy az oldalon lévő anyagok, képek felhasználásához a szerzők előzetes engedélye szükséges.
Az oldalon lévő fotók 99%-a nem saját, viszont az alkotók, akik részemre megadták a felhasználás jogát, -a szerző feltüntetése mellett-, elvárják hogy erre felhívjam a figyelmet.
Mindenki csak a saját művének, írásának, fotójának a felhasználása felett rendelkezhet.

A kezdő oldalon semmilyen tenyéztéssel fogalkozó információt nem helyeztem el, s ez szeretném, ha így is maradna. Ennek részben a koncepcióban kifejtett érvek az okai, részben más, de az hosszabb.

A logót természetesen beaplikáltam már is!!!

üdv Zsolt

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 1, 10:09 
Kedves zsolt !

Dobtam e-mailen logot.
Az elöbbi hozzászólásomban jelentkeztem, de újra megerősítem a klub tagsági jelentkezésemet.

A javaslatom továbbra is az, hogy a mindenki számára elérhető weboldalon jelenjen meg a logo és az ismertető, hiszen csak így érjük el azt, hogy még ismertebbek legyünk és többen keressenek fel bennünket akár a klubhoz való csatlakozás, akár csak ismeret szerzés miatt.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 1, 9:48 
Csak állok és bámulok mint Ali Baba a kincses barlang titkos bejáratánál :shock: ...
A "Szezám, tárulj!" működik! és tényleg sok kincset rejt :wink:
:76:

A "Video, hang" az ékköve!!!

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 9:46 
eszterolajos írta:
Szia Zsolt !

1. Miután a klub kialakítása az H - 27 IDRE honlapon történt és Te is tagja vagy az egyesületnek, hiányolom, hogy erre az csicsörkés weblapon semilyen utalás nem történik, mely öregbitené, ha - főleg a Te munkád által - is az egyesületünk hírét, esetleges szerteágazó minden madarászati témára nyitott együttműködési kézségét.
Javaslom, hogy legalább egy logoval és a közös munka rövid ismertetésével jelőlni kellene a hovatartozást, illetve a forumozás lehetőségét.

2. Ohatatlanul is de van máris egy olyan rész, mely azonos mindkét honlapon, mégpedig az IDRE honlapon a madarak testfelépítése cikkben szereplő "európai madarak testfelépítése", valamint a csicsörkésen a z "általában" menügomb alatt látható grafika megegyezik. Ez esetleg zavaró lehet, ha valaki addig is eljut, hogy mindkettőt megnézze, mivel kizárolagosságot határoztál meg a weblapodon lévő minden cikkre és fotóra. A félreértések kikerülése végett erre ki kell majd találni egy együttműködési feltétel rendszert.

1. Kedves Lajos!
Köszönöm a visszajelzést!
Természetesen van az IDRE -re utalás, de az oldal Klub szekciójában.
Ahogy írtam az oldalnak van egy mindenki számára publikus felülete, ahol kizárólag a csicsörkék természetes életformájáról lehet tájékozódni., illetve természetben készült fotókat, videókat lehet megnézni. Ezen a felületen se tenyésztésről, se klubról, se fórumról nem esik szó.
A tenéysztői felületen annál inkább, ahol természetesen megtalálhatód az idre-hez kapcsolódást, utalást is. Ha Csaba küld egy IDRE logót , akkor a feliratot lecserélem vele szívesen!
Azonban ehhez lépj be klubba, s megkapod a titkos kulcsot :lol:

2. Az említett ábrában teljesen igazad van. Mivel nem fotó, egy kicsit megfeledkeztem róla. Valamelyik képkereső dobta ki, s nem szerepelt az ábrán az ábra készítőjének a neve, tehát nem tudtam beazonosítani. Most látom valóban fenn van a Ti oldalatokon is. Azóta már levettem, elnézést!
köszi Zsolt

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Hegedűs Zsolt 2007 dec. 1, 9:56-kor.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 9:33 
Kedves Neco!
Megtisztelsz a jelentkezéseddel! Természetesen már a tagok között vagy!
A titkos kulcsot, mely a Klub szekcióba enged bejutást, e-mailen elküldtem.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 1, 9:33 
Szia Zsolt !

Teljes mértékben átolvastam az általad elkészített weboldalt.
Gratulálok ! Igazán jól felépítetted, jól áttekinthető és már a kezdésnél is hasznos információk tömegét nyújtja a látogató számára.
Két dolgot azért had említsek meg ami egyrészt az egyesületet, másrészt a weboldalra látogatókat érinti.

1. Miután a klub kialakítása az H - 27 IDRE honlapon történt és Te is tagja vagy az egyesületnek, hiányolom, hogy erre az csicsörkés weblapon semilyen utalás nem történik, mely öregbitené, ha - főleg a Te munkád által - is az egyesületünk hírét, esetleges szerteágazó minden madarászati témára nyitott együttműködési kézségét.
Javaslom, hogy legalább egy logoval és a közös munka rövid ismertetésével jelőlni kellene a hovatartozást, illetve a forumozás lehetőségét.

2. Ohatatlanul is de van máris egy olyan rész, mely azonos mindkét honlapon, mégpedig az IDRE honlapon a madarak testfelépítése cikkben szereplő "európai madarak testfelépítése", valamint a csicsörkésen az "általában" menügomb alatt látható grafika megegyezik. Ez esetleg zavaró lehet, ha valaki addig is eljut, hogy mindkettőt megnézze, mivel kizárolagosságot határoztál meg a weblapodon lévő minden cikkre és fotóra. A félreértések kikerülése végett erre ki kell majd találni egy együttműködési feltétel rendszert.

Köszönöm a meghívást a klub tagjai közé, természetesen nem zárkozok el elöle, hiszen nekem is van belőle 4 faj, és szívesen átadom a tapasztalataimat a klub tagjainak is, bár azok nem igen sok érdekességet adnak, de azért van amiben biztosan tudok újjat is mondani azoknak akik nem volierben és más fajokkal együtt tartják őket. Viszont nem tudok nagy aktivitást kifejteni mivel néhány dolog igencsak lefoglal a más tisztségek betőltése során, de igyekszem, ha másképpen nem személyesen is terjesztem a honlap működésének beindulását. Egy biztos nem sok serinus tenyésztő van kis hazánkban és elkel e fajok mélyebb megismertetése a tenyésztőkkel.

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 dec. 1, 10:02-kor.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 9:10 
Látogass el:
http://csicsorkeklub.diszmadarinfo.hu

Hozzászólás 2007 dec. 1, 8:56 
Helló Zoltán!

Kuvik nagyon helyesen írt a csíz és csicsőrke agressziójáról, ami egyébként csak a tenyészidőszak alatt tapasztalható. Tűzpintyeim is képesek szószerint széttépni egymást ha nem hajlandó a másik a szaporodásra. És itt az a probléma is felmerül, ha nem is akarod őket tenyészteni akkor is szét kell válogatni a madaraidat (télre) a szaporodás előtt, mert külömben nagyon nagy kárt tudnak csinálni. Az év többi szakában nagyon békésen megvannak akár kolóniában is és függetlenül a korukra ,kicsik nagyok együtt tartva nem okoz gondot. Még énekelgetnek is egymás kedvére, de ha jön a biolóiai óra :!: .

A hozzászólásom lényege az akar lenni,hogy feltétlenül , úgy tevezd a madárházadat, hogy minden egyes párat külön kell tuni helyezni, és ezen felül még mindig kell pár kalit ahová az össze nem illő párakat tudod rakni.Ha olvasgatod a fórumot , akkor biztos olvastad amikor az egyik pár mozambikit szét kellett választanom, mert a hím anyira molesztálta, hogy ha nem teszek semmit agyon is verhette volna a tojót! Most , pár hét elteltével ismét együt vannak és építik a fészket.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 1, 4:47 
Szervusztok!

Köszönöm a meghívást! És hogy semmi jóból ne maradjak ki, természetesen légyszíves Zsolt véssél fel a taglistát tartalmazó kőtáblára. Már ha nem gond, hogy nem tartozom -egyenlőre, bár a szívem elkezdett hevesebben dobogni, mikor a "kardinálisok" topicban olvastam, hogy a reggio emilia-i börzén milyen csicsöri fajokat lehetett kapni :wink: - a csicsörkét tartók, tenyésztők táborába!

Nagyon eredményes tenyészszezont kívánok mindenkinek! Ráfér a hazai csicsörke populációra!
(És természetesen bármilyen munkában benne vagyok, ha szükség van rá!)

Üdv : neco

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 2:28 
Örömmel értesítelek benneteket, hogy elkészült a Csicsörke Klub honlapja!
Elérhető az alábbi domain nevek bármelyikén: / azt tedd a kedvencek közé, ami a legszimpatikusabb/

http://csicsorkeklub.diszmadarinfo.hu
http://csicsorke.diszmadarinfo.hu
http://serinus.diszmadarinfo.hu
http://diszmadarinfo.hu
http://avicultura.hu
http://diszmadar.info

Alaphelyzetben az oldaon az információk kb. 30%-a elérhető a nagyközönség számára. Ez a 30% a csicsörkéket természetes élőhelyükön mutatja be.
A további 70% -hoz való hozzáféréshez be kell lépned a klubba, mert az már a klub-szekciója az oldalnak. A belépés a honlapnak ezen részébe egy titkos kulcs segítségével lehetséges, :twisted: amit természetesen minden klubtagnak e-mailben megküldök. :lol:
Jó böngészést!

Amennyiben valamilyen hibát találtok, érzékeltek az oldalon, kérlek jelezzétek nekem!

Hozzászólás 2007 nov. 30, 23:13 
Szia KUVIK!

Ez igen! Nagyon köszönöm mindenkinek az infókat. Sok kellemetlen élménytől fosztotok meg szerencsére!!!
Ezért is iratkoztam fel ide a fórumba. A dajkamadár szerepét már a régi időkből megtanultam, jó, ha van a háznál. Sajnos a tűzpintyeket nem ismerem, mint sok más fajt se. Nagyon megtetszet a kismadár és nem is hétköznapi faj. Sokat gondolkodtam, gondolkodom milyen madaraim is legyenek. Csicsörke az biztosnak látszik. Három különböző fajnál nem tervezek többet kezdetnek. Viszont olyant szeretnék, aminek azért "súlya" van, vagy is, a tenyésztési nehézségek kihívás számomra (lehet, hogy kudarc lesz). És van még egy régi vágyam, a piros színű madár.
Hát ezek szempontok alapján indultam el! Tanácsokat szívesen fogadom.
Hajlandó vagyok áldozatokat hozni, és a feltételeket megteremteni ezekért. A páronkénti elhelyezés nem probléma.
A madárbeszerzés kb. két hónap múlva esedékes, és minőségi párokat szeretnék!
Köszi a segítséget.
Üdv: z2

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 nov. 30, 22:42 
Sziasztok!
Tagként regisztráltam:
Csicsörke
Zozimo2
Gabesz

Legyetek üdvözölve a Csicsörke Klubban!

Hozzászólás 2007 nov. 30, 22:16 
Szia zozi!
A neco jól írta, hogy dajkának a kanárit lehetne használni.(de minek????)
A tűzpintyek esetében egyértelmű, hogy csak páronként lehet tenyész-
teni. Ez az apró kis madár tenyészidőszakban "gyilkos" erőszakkal visel-
tetik saját fajtársaival szemben. Én azt javaslom, ha újrakezdő vagy
mégegyszer gondold át a tűzpinty kérdést. Nem reménytelen, de akkor
jó helyről kell madarakat vásárolnod. Vannak jó eredmények, de nem
árt, ha felkészülsz a kudarcra is. Minden esetre a kolóniában való költe-
tést el kell felejteni. Tenyészidőszakon kivül együtt lehet őket tartani.
Van akinél bevált, hogy a tojásrakás után elveszi a tojótól a hímet, és a tojó egyedül neveli fel a fészekaljat, van akinél együtt is jól nevelnek.
Nekem 12 pár volt, de rendkivül rapszódikasak voltak költésnél. Volt
olyan, hogy szépen felneveltek 4 fiatalt, következőleg meg a hím "túl-
pörgött" és még a tojója is veszélybe került. (a fészekaljról már nem
is beszélek. O).Nagyon fontos, hogy eltaláld az optimális táplálásukat,
mert sokat jelent.Nem akarok tippet adni, hogy kitől vegyél, de nagyon
körültekintő légy, mert könnyen "árnyékra vetődhetsz".Különben ének
szempontból, az "Európai fülnek" csodálatos "zenei" élmény a hangja.
Nekem hasonló a tapasztalatom a csicsörkéknél is, ha eredmény akarsz,
akkor páronkénti elhelyezést alkalmazzál. A legjobb ,ha még nem is lát-
ják egymást, mert elkeseredetten verekednek a revirért.

Sok sikert kivánok az újrakezdéshez, és ne feledd: "A remény hal meg
utoljára."

Üdv: Vs.

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 30, 21:27 
Igen megtisztelő és nagyon köszönöm a meghívást!

Eddig is szívesen olvastam a csicsörkés topikot és figyelemmel követtem a Csicsörke klub megszületését! Gratulálok!

Nagyon sok hasznos információhoz, ötlethez juthatok hozzá titeket olvasva, mert "Legismertebb fajuk a kanárimadár"- http://csicsorke.lap.hu/. Már nagyon sokat tanultam egy bizonyos Csicsörkétől :wink: , azokat kamatoztatva, kibővítve az IDRE-n szerzett ismeretekkel, a lehető legmegfelelőbb ellátásban és tartásban részesülnek kedvenceim. És persze szeretet is bőven kapnak, amit a kanárik igényelnek- akárcsak a csicsörkék, ezek az aranyos, összevont szemöldökű kis dalos madarak :D .

És nem jöttem üres kézzel :wink: . Elhoztam nektek Csicsörke csicsörkéit, sorban: Bendegúz, Mozandika és Félix.
(A kép 2005. július 6-án lett létrehozva)
Kép
Üdv: Gabesz

IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2007 nov. 30, 19:45 
zozimo2 írta:
...mielött tartanám, tenyészteném, kicsit tájékozódnék róla!

igazán tiszteletreméltó törekvés kedves Zozimo2 :D
szerintem meg fogod találni a kellő információkat az alább említett honlapon, ha majd elkészül...

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 nov. 30, 19:41 
Díszmadár írta:
LÉPJ BE TE IS A CSICSÖRKE KLUBBA!

MI EZ? MIÉRT?

IDRE- Csicsörke Klub

A Csicsörke Klub célkitűzései

Az IDRE belül szükségesnek tartom egy kizárólag a Serinus /csicsörke/ fajokhoz kapcsolódó Klub létrehozását. Más afrikai egzótákhoz hasonlóan a csicsörkék tartása és tenyésztése is rendkívüli módon visszaszorult Magyarországon. Véleményem szerint méltatlanul, de talán sosem tartoztak a gyakori tenyésztett fajok közé.
Az ehhez a fajcsoporthoz kapcsolódó információ is rendkívül kevés lelhető fel, a csicsörkét tartani, tenyészteni szándékozóknak igen kevés lehetőségük van tájékozódni, tapasztalatot gyűjteni. Fontosnak tartom, hogy a meglévő szakmai háttéranyag mellett, képződjön és halmozódjon fel egy mindenki számára hasznos ismeretanyag egyrészt a csicsörke fajokról, azok természetesen élőhelyén megfigyelhető magatartásformákról, a fajismeret elmélyítése céljából. Mondhatjuk, a csicsörkék tenyésztését illetően sötétben tapogatózunk, de legalábbis félhomályban. Sikeres tenyésztésükhöz a megfelelő egyedszám mellett, a tudás- és ismeretanyagot is bővíteni szükséges. Másrészt kiemelt fontosságúnak értékelem a tenyésztési tapasztalatok rögzítését, dokumentálását és közzétételét a klub tagjai számára és aktív részvételével. Remények szerint ez a folyamat sor segíti a hazai csicsörke tenyészállomány megerősödését és fejlődését.
A Klub egyrészt szolgálná azt a célt, hogy a jelenleg csicsörketartók, -tenyésztők /leginkább mozambiki csicsörke/ egymásra találhassanak, tapasztalatot cserélhessenek. A hazai tenyészállomány stabilizálása érdekében szeretném megkönnyíteni az egymás közötti kommunikációt, a további tenyészpárok összeállításához a szaporulatcserét is.
1. Első lépésben azt tartanám üdvözítőnek, ha tenyésztőknél jelentkező szaporulat „jó kezekbe”, azaz más komolyabb tenyészőkhöz kerülne, az állomány növelése, és stabilizálása érdekében.
2. Természetesen nem csak a meglévő tenyésztők információ áramlását szeretném elősegíteni, hanem fontosnak a tartom, hogy az IDRE tagságán belül is mind több csicsörkék felé elkötelezett tagtársat verbuváljunk. Ez mintegy második lépcsőként növelhetné a hazai állományt.
3. Néhány év múlva, mikorra várhatólag legalább a mozambiki csicsörke állománya stabilizálódik, tartanám előnyösnek, hogy a szaporulat „kiléphessen” a nagyközönség felé is.

A Csicsörke Klub fórumának „gondozását” természetesen vállalom, mint témagazda. Napi rendszerességgel történnének a válaszadások, olyan szellemben, hogy minél többet kedvet- és segítséget kapjanak a csicsörkék tartásához, tenyésztéséhez.

A kitűzött célok elősegítésének kiváló színtere lenne egy csicsörkékkel foglalkozó weboldal kialakítása. Ennek tervezett tartalmi vázlata:

* csicsörkék általános bemutatása,
* rendszertani ismeretek,
* fajismertetők, leírások,
* a fajok természetes élőhelyének és életmódjának bemutatása,
* fotógalériák, multimédiás háttéranyagok megjelenítése /videó, hang/
* szakirodalmi ajánlások, tenyésztői profilok, tenyésztői szakmai cikkek
* tenyésztői adatbázis lértehozása, napra kész adatokkal, információkkal, elérhetőségekkel,
* tudományos háttérismeretek fordítása, közlése.
* hírlevél

Azzal a kéréssel fordulok minden csicsörke tartóhoz, tenyésztőhöz, hogy amennyiben rendelekezik csicsörke fotóval, szakmai cikkel, tenyésztői tapasztalattal, akkor azt jutassa el hozzám, hogy a készülő honlapot gazdagíthassam vele. /máris köszönöm Péternek és Lacinak az eddigi segítséget!/

A honlap remélem hamarosan elkészül, legalábbis annyira, hogy publikálható legyen. Kész remélem sosem lesz :lol:
Mindenképpen úgy tervezem, hogy aki belép, s tagja lesz a Csicsörke Klubnak, az kap egy kulcsot a honlapon lévő titkos kapuhoz, amin keresztül hozzáférhet a Klub belső információs anyagához, és rengeteg plussz információs anyaghoz!

A Csicsörke Tenyésztők Európia Szövetségével /ESSB/ való együttműködés kiszélesítése, szakmai kapcsolattartás kiemelt feladatként jelentkezne.

Szeretnénk kapcsolódni az IDRE által rendezett programokhoz. A lehetséges kapcsolódási pontok:
- Szakmai előadások készítése csicsörkékhez kapcsolódóan
- Kiállításokon való részvétel a lehetőségek függvényében
- A Csicsörke Klub munkájának, tevékenységének, eredményeinek közlése az IDRE tagsággal.

NE TÉTOVÁZZ! JELENTKEZZ!

http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=218

Hozzászólás 2007 nov. 30, 19:38 
Tisztelt Klubtagok!

Szeretnék jelentkezni a Csicsörke Klub tagjai közé!
Jelenleg csicsörke nékül vagyok, mielött tartanám, tenyészteném, kicsit tájékozódnék róla!
Üdv: z2

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 nov. 30, 19:29 
ckuzmos írta:
Hajrá... :08:

:53:

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 nov. 30, 19:25 
Díszmadár írta:
IDRE- Csicsörke Klub, NE TÉTOVÁZZ! JELENTKEZZ!

Kedves Zsolt!
Odaszól a jegyem, ott a helyem :D jelentkezem!
Ez nagyon nagy ötlet! Igazán tetszik! Képzeld, készülőfélben van egy újabb cikkem a 3 éves mozcsitenyésztési tapasztalataimról. Majd ha elkészül, akkor elküldöm Neked is a készülő honlaphoz és a Díszmadár Magazinba is. juteszembe ezt az IDRE Csicsörke klub felhívást ott is meg lehetne hirdetni, meg annak a bizonyos honlapnak is egy jó reklám lenne...
Juteszembe esetleg meg lehetne úgy csinálni a taglistát, hogy látszódjon, hogy a tagoknál az adott serinus fajból hány tojó, hím, juvenilis egyed van, tudod, mint az ESSB tagok esetében.

bocsi, de nem bírtam megállni, hogy ne az én első mozambiki csicsörkém fotója legyen az legelső ezen a topicon...
Madárka emlékére
http://www.finchinfo.com/birds/finches/species/green_singing_finch.php
Kép

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 30, 13:45 
zozimo2 írta:

A lakók, Csicsörke, Tűzpinty, és pótmamának sirályka, ez a terv. Persze ahogy ismerem magam nincs kizárva, más egzota sem.

Szia Zozi!

A sirályka csak a díszpintyfélék családjába tartozó fiókákat fogja(remélhetőleg :wink: ) felnevelni! A tervezett mozambiki és tűzpinty állományhoz ha dajkát akarsz, arra a kanári lesz jó! :idea:

Sok sikert az újrakezdéshez!

Üdv : neco

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 59  Következő