Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 14, 20:23 
zildi írta:
madárkáim (egy tojó és egy hím, külön ketrecben vannak) nagyon szeretik a csíráztatott magokat. A magkeverékből, amit adok nekik, kiveszek keveset, egy napra beáztatom és kb. két napit csíráztatom, külön edénybe adom, és előbb azt eszik meg, mint a száraz magokat. Azért próbáltam ki, mert a fekete magokat (repce?) mindig meghagyták, így azt is megeszik.

Szia, Zildi!

A két napig csíráztatást kicsit soknak találom. A jó repce már félnapos áztatás után is gyönyörűen pattan! A mag ebben az állapotában "hozza legjobb formáját", tartalmazza a legtöbb tápanyagot. Miután leszűrted, jól át kell mosni, picikét szárítani, hogy ne vizesen adjuk. Imádják a csurik! Hanem... a kétnapos, háromnapos csíráztatás sok veszélyt rejteget magában-> penészgombák, erjedés! Könnyűszerrel lebetegednek tőle. Nem éri meg. Főként nyárban másfél nap bőven elég a műveletre. És mindig csak frisset!

VladTepes, gratula a csibékhez! :D A gyömbér sörről hallottam :lol: , de gyömbért kanáriknak... Mérgezésre az orvosi szenet ajánlják kanárinál. De mért kérded? Csaknem akarod tesztelni :shock:?

:alien:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 máj. 14, 18:29 
Szeva,Pappcsa jó látni a képed,mert jó dolgokat írsz le megint sokat segít egyeseknek,de vagy még a ketteseknek is.
Az élet most be van sürűsődve nem igazán érek rá a gép előtt lenni,de most szezon van és nyomni kell a dolgokat,de a madarak megvannak....

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 máj. 14, 17:16 
Készülj mert a szobor kertben lesz Zeppelin no persze most már eljönnek.Bezzeg amikor ők is szín kanárit tenyésztettek/nem trécselünk Gabesz :D /akkor nem látogattak meg minket.Személyesen várom azokat a kérdéseket , itt a fórumon , ami a mezei tenyésztőket érdekel.Az előző beírásodat is kinyomtattam és elraktam mert van új a nap alatt:lásd alma stb.
Értekezlet egyik oldala rendben a másik festés alatt ahogy haza jövök Erdélyországból azonnal megyünk tovább.Nem sok infó de most legyen ennyi!! :12: sértődés ne essék :31:
csiszi
Ui. piros-fekete mozaik ifjúkat kell beszereznem.Ez a Pákozdi parancsa :51: de megvárom h elérjen Szhelyről.
ÉLEDJÜNK SZÍNESEK.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 14, 14:37 
Igazgató írta:
METALICA koncert pénteken. Nem akarsz bemenni egy pár színkanáriért :85:
Igen=jelezd holnap

Köszi Igazgató, de a Metalica nem az én világom, de ha a Rolling Stones vagy a Led Zeppelin jön, akkor szólok. Mi volt a vasárnapi gyűlésen, írnál egy pársort, biztos érdekelne mást is?

Igazgató írta:
Színkanári oldalra többször írj be mert szerintem mindenki tanulhat belőle.

Majd igyekszem.

Igazgató írta:
A Klári legyen veled :88: :85: :91: :91: :91: :91: :91:
csiszi

Ő nem veled volt, csak katona nélkül? :D

Hozzászólás 2010 máj. 13, 17:40 
madárkáim (egy tojó és egy hím, külön ketrecben vannak) nagyon szeretik a csíráztatott magokat. A magkeverékből, amit adok nekik, kiveszek keveset, egy napra beáztatom és kb. két napit csíráztatom, külön edénybe adom, és előbb azt eszik meg, mint a száraz magokat. Azért próbáltam ki, mert a fekete magokat (repce?) mindig meghagyták, így azt is megeszik.
A sárga tojó vedlik és mivel úgy látom, hogy piros tollak is lennének benne, adok piros paprikát, és répát (ma megpároltam), ez utóbbiból nem eszik sokat. Csináltam egy külön virágládába tyúkhúr veteményest, ami most éppen már magba szökött, nagyon szeretik. Almát is adtam, szerették is, de úgy gondolom, abban már nincs vitamin, de lehet, hogy az emésztésükhöz jó. A magkeveréket csíráztatom is, de el is vetettem, de a kihajtott zöldet nem igazán szeretik, így ez fölösleges. Szeretik a cukkinit, valahol olvastam, hogy hasznos zöldség.
Igaza volt a tenyésztőjének, hogy a hím énekében hallok vad madár "szólamokat" is, mert fiatal korában azt hallgatta. Szerintem egy kicsit különbözik az éneke a többi kanáritól (meghallgattam több tenyésztő madarát)- nekem tetszik. Benne is van piros beütés, amit megpróbálok vedléskor előcsalogatni.
Írjátok meg, ha valamit nem jól csinálok, mert a kanárikat csupán hobby szinten tartom.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:08 
VladTepes írta:
Tuti, hogy vmi gyommagban kell lenni valami színanyagnak.... Lásd stigó sem kap Cantaxot, még olyan vörös a feje, mint az enyém időnként LOL).

Valószínű, a természetben megvan minden, amitől piros lesz a feje. A madárszobába viszont nincs bármennyire próbáljuk változatossá tenni étrendjüket a természethez képest nagyon Lightos, ezért kell a Cantaxaktin.

VladTepes írta:
Ami viszont vonatkozó kérdésem: azt hogyan oldod meg, hogy amikor közös kalitban/röpdében vannak a csirkék, esetleg ne az legyen, hogy egyik madár kilegeli a négermagot, és dundika lesz, a másik meg csak szálkásít a maradékon, pl zabon? Meg szintén röpde/röpkalit esetén a sovány madár/dagi madár külön kaja dolog szvsz megoldhatatlan, ilyen esetben elkülöníted a delikvenst, míg norbi updételed?

Ezt nem lehet megoldani, amelyik madár erősebb az úgyis elviszi a jobb falatokat. Tegyél minél több etetőt a röpdébe, hogy kényelmesen elférjenek etetéskor, így a gyengébbek is jobban oda férnek. Nekem van egy nagy röpdém meg két kicsi/óvoda/, amelyik madárnál azt látom, hogy gyengébb, vagy nagyon lemaradt, azokat átrakom a kis röpdébe, amíg utolérik magukat. Persze természetesen ehhez hely kell, de ha más nincs a gyengébbeket addig kikalitkázod.

VladTepes írta:
Vedléskor van-e még bármi etetési okosság, amire figyelni illik?
Extra szépia? Több fehérje? (csak tippelgetek)

Vedléskor adunk a madárnak mindent ami van. Mehet a lágy kaja akár naponta, zöldség, alma egyszóval minden. Nagyon fontos ilyenkor a rendszeres fürdetés a tollváltás miatt. Extra szépiát én nem adok nekik max egy lóg a röpdében. Extra szépiára a tojóknak van szükségük a költéskor a tojás kialakulásához, ne hogy lágy héjú legyen. Ilyenkor még a lágy kajára is ráreszelem nekik, de csak költéskor.

VladTepes írta:
Lágyeleség.
Répa mikrós párolása meglepett. Tuti, hogy így ehetőbb/puhább lesz, de nem veszíti el így a vitaminok jó részét?

Valószínűleg, hogy veszt belőle, de éppen csak megpárolom, pontosan azért, mert így jobban megeszik, egyébként meg sok ott maradt.

VladTepes írta:
Kapcsolódó kérdés: a leválasztott külköknek meddig adod naponta a lágyat? Változtatsz annak a lágynak az összetételén, vagy ugyanazt kapják?

Az összetételén nem változtatok, ugyanazt kapják, mint a fészekben. A leválasztás követő első héten ugyanannyiszor kapnak lágyat, mint a leválasztás előtt. Adok nekik annyit, amennyit csak megbírnak enni, mindig legyen előttük! Amikor látom, hogy túl vannak a leválasztással járó stresszen, elkezdem finoman csökkenteni a lágy kaját. Például, ha addig kaptak naponta kétszer, akkor az egyik lágy étkezést megvonom. Amikor látom, hogy ez is rendben van, akkor már csak kétnaponta adok nekik lágyat. A köztes napokra megpróbálom a zöldet meg az almát természetesen, ha elmúltak már két hónaposak. Szóval valahogy így szépen lassan, a hangsúly a fokozatosságon van!

VladTepes írta:
Azt, hogy a leválasztott külköknek nem jó zöldet adni tegnapig nem tudtam, rá is ment egy fióka.
Kérdés: szoktatok télire eltenni pl tyúkhúrt? nem lehet azt valahogy lefagyasztani?

Nem szoktam, de a tyúkhúr még a hó alól is kibújik.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 máj. 12, 20:52 
METALICA koncert pénteken. Nem akarsz bemenni egy pár színkanáriért :85:
Igen=jelezd holnap
Színkanári oldalra többször írj be mert szerintem mindenki tanulhat belőle.
A Klári legyen veled :88: :85: :91: :91: :91: :91: :91:
csiszi

Hozzászólás 2010 máj. 12, 20:13 
VladTepes írta:
Úgyhogy gondoltam is, hogy felteszek egy nagyobb lélegzetű kérdést, hátha valaki tapasztalt tenyésztő vesz egy nagy levegőt, és nekiül megírni a kisregényt, amit kérek:
"Kanári táplálási útmutató"

Na, akkor egy levegőre:
A kanári táplálása!
Magok:
Mint tudjuk, vannak a lisztes magok, fénymag, hántolt zab, kölesek, valamint vannak az olajos magok, nyári repce, lenmag, kendermag, négermag. A madár szervezetének mind kétfajta magra szüksége van, de nem mindegy, hogy milyen arányban. Szerintem a megfelelő keverési arány nagyjából a következő, de lehet egy kis eltérés is:
Fénymag 40%
Repce 30%
Négermag 5%
Hántolt zab10%
Lenmag 10%
Sárga vagy 10%
fehér köles
Kendermag 5%
A kendermagra meg a négermagra vigyázni kell, mert nagyon szeretik, de könnyen be is híznak tőle, ezért kendermagot, csak vedléskor, illetve legyengült madarak táplálásánál adok!
Szóval kb. ez az alap keverékem, amit egész évben etetek, függetlenül attól, hogy most költenek, vagy nem költenek. Ebből a keverékből egy kifejlett madár adagja naponta 2 mokkáskanálnyi. Természetesen a madaraknál is, mint az embereknél, előfordul, hogy azonos kaja mellett az egyik elhízik, a másik meg sovány marad. Az elhízott madaraknak, csak fénymagot és sárga kölest/lisztes magok/ adok, ha nagyon kövér csak sárga kölest, ameddig le nem megy róla a felesleg! Értelemszerűen a sovány madaraknál meg emelem az olajos magok aranyát, ameddig utol nem éri magát. A magnak, egészségesnek, tisztának, por és penészmentesnek kell lennie, más különbem sok probléma okozója lehet! Ajánlanám mindenkinek a gyári keverékeket, amelyek megfelelő technológiával készülnek, és elérhető árban vannak, mint pl. Andrénál. Kipróbáltam az általuk forgalmazott magok közül a Whitte Mollent és a Kinget, mind kettőt jónak találom. Csíráztatott magot én nem használok, erről kérdezzétek Fricc 32-őt, aki úgy el van tűnve, hogy lehet azóta már Fricc 36 :lol:

Tojásos lágy eleség:

Nagyon fontos, tenyészidőszakban nélkülözhetetlen, mivel a szülök, az első időszakban csak ezzel táplálják a kicsiket. Két fajtája van a hagyományos, amit mi magunk készítünk el, illetve vannak a”gyári tápok” Én a köztes megoldást használom, ebből is abból is, a következő módon. Fogok egy vegyszer mentes sárgarépát, meghámozom, megmosom, lereszelem, mikroban egy kicsit megpárolom. Felrakok egy tyúktojást és 30-40 percig főzöm, amikor megfőtt ráreszelem a répára, amire előtte raktam egy mokkáskanálnyi mézt. Villával összekeverem és rakok hozzá kb. 1/3 grammnyi Laktiferm M+C-t, ez egy probiotikum amit a répa és tojás levében jól elkeverek. Ehhez dobok kb. két evőkanálnyi ”tápot” és darált kekszet, hogy olyan jó kis homogén állapotú legyen, valamint meghintem egy kis mákkal. Egy felnőtt madárnak az adagja naponta egy mokkáskanálnyi, a fiókáknak fejlettségüktől illetve darabszámuktól függően kell adagolni. /mekkora a fészekalj/. Költéskor a kikelt a fiókáknak 2-3 szor adok, naponta, de mindig csak annyit, amennyit a szülők feletetnek, mert a tojás könnyen romlik. Etetés után berakom a hűtőbe, ahol 2-3 napig lehet tárolni. Etetés előtt, mikor kiveszem a hűtőből a feletetni kívánt adagot kimérem, egy kicsit megmelegítem a többi vissza a hűtőbe.
Tenyészidőszakon kívül 2szer kapnak hetente lágy eleséget a többi napon almát illetve zöldet. Vedléskor lehet adni többször is hetente, akik színtáplálást végeznek, naponta adják, mivel a lágy eleségbe került színezőanyaggal ”festik” a madarakat. Az almát megmosom és a héját mindig leveszem és egy kis gerezdet adok madarakként, itt is vigyázni kell, hogy az alma vegyszer mentes legyen. Zöld eleségként tyúkhúrt és salátát etetek. Szintén csak megbízható helyről szerezzük be őket. Megmosom, meg várom, még megszárad, és azt követően etetem. A vizes zöld eleség hasmenést okozhat! Fiókáknál 2 hónapos koruk előtt ne adjunk se zöldet, se almát!
Ivóvizet naponta adjunk frisset, én előző este kimérem a szokásos adagjukat és reggel ezt itatom.

Nagyjából most ennyi jutott eszembe a táplálásról, remélem van olyan akinek tudtam ujjat mondani, akinek meg nem az ugorja át ezeket a sorokat, illetve akinek még van mondanivalója a témával kapcsolatban nyugodtan egészítse ki!

Hozzászólás 2010 máj. 11, 22:35 
Szia, André!
Semmi gond, jó az a King keverék is, köszi! A telszámomat átküldtem, de ott van az avatarom alatt is. Gyere többet a topikra, mert úgy látom, itt újra kell kezdeni mindent. :D
Tudsz már valamit, hogy mi volt a gubanc a madaraiddal?

betti írta:
Hello Pappcsa!
U.i.: Megszületett már a madárkám? :lol:

Szia, Betti!
Meg bizony, ott köszörülget már a röpdében :D

Hozzászólás 2010 máj. 11, 22:19 
Szia,André nálaton van szölőcukor a boltba?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 11, 22:10 
Szia Csaba!
Küld át a telszámodat mert elkevertem valahova és nem találom.
Jó lett a King kaja?
A börze végén jól lebasztam a raktáros kollégát,hogy összekeverte a kanári kajákat.Erre a börze végén kiderült,hogy az általam leadott külön rendeléseket kihoztuk de a galambkeverékek közé tették és ezért nem találták.Csomó embernek ígértem és égett a pofám mert nem tudtam adni miközben fent volt a kamionon.Mikor kiderült kerestem a Tintást de már elindult haza.Bocs,hogy így alakult.Remélem a Kingel is kibírod egy darabig :lol:

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2010 máj. 11, 21:25 
Hello Pappcsa!

Annak a mély lélegzetnek és in örülnék :93:
Biztos nagyon hasznos dolgokat fog tartalmazni a kezdők számára. :lol:
Előre is köszönjük!!!!!!!

ÜDV.: Betti

U.i.: Megszületett már a madárkám? :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 11, 21:16 
VladTepes írta:

Az egyik egy 2008as sárga-fekete (zöld), normál, intenzív tojó.
(fájt a fogam egy igazi, normál zöldre, mert az első kanárim, amit 1970ben kaptam (Moszkvából > khmmm... az orosz kanári neveim innen gyökereznek :cyclops: ))
Azon tanakodtam, hogy milyen hímmel lenne célszerű párba tenni, milyet keressek hozzá.
TS az okosságos könyvében azt írja, hogy bármilyen lipochrommal is összerakható, de aztán nem fejti ki bővebben a dolgot (pontosabban semennyire).

pappcsa írta:
Hát Vlad szerintem a Sanyi ilyet biztos, hogy nem ír, mert egy melanin meg egy lipochrom madarat nem rakunk össze!!!!!
Ilyenkor jönnek a tarkák, ami nagy hiba.

Mondtam, hogy ilyet nem ír, mert mit is ír?

VladTepes írta:
idézem: (61.oldal, sorozatok leírásai > "a. fekete")
" a legtöbb, zömmel fekete melaninnal rendelkező madár ....... A fekete sorozat az összes lipochrome színnel kombinálható!.
..

Nem azt írja, hogy bármilyen lipochrommal, hanem azt, hogy az összes lipochrom SZÍNNEL kombinálható. Az első beírásodnál le maradt a SZÍN szó, ez okozta a kavart!

VladTepes írta:
Úgyhogy gondoltam is, hogy felteszek egy nagyobb lélegzetű kérdést, hátha valaki tapasztalt tenyésztő vesz egy nagy levegőt, és nekiül megírni a kisregényt, amit kérek:
"Kanári táplálási útmutató"
Mivel (milyen magkeverék (magok aránya, stb), kiegészítők) etessünk, párzási időszak előtt; alatta; kotlás alatt, fiókák etetése idején, kirepült de még szülőkkel levő fiókák idején; leválasztás után a fiatalokkal, nyáridőben a a már párzási időn túli madarakkal, - és a fiatalokkal; vedlés előtt, alatt, után mit adjunk ... és el is értünk az elejére a párzási előttre.

Rendben, majd veszek egy nagy levegőt és írok egy kis regényt. :D

Hozzászólás 2010 máj. 11, 12:24 
VladTepes írta:
Gyors kérdés:
Ma költöztettem át a nemrég leválasztott külköket a szép, új röpkalitjukba. Értelem szerűen ez azzal járt, hogy mindet kézbe kellett vegyem. Egy picit soványkának éreztem némelyiket (mellcsont, stb). Arra gondoltam, a gyommagos keveréket átmenetileg alaposan feldúsítom négermaggal (úgy 50%ra :-)), meg a lágyeleségbe egy ideig gazdagon több mézet teszek.

Nem kell a leválasztott kölköket annyira babusgatni, annyi négermag meg felesleges, sőt szerintem rossz is. Az a lényeg, hogy a tojásos lágy eleséget fokozatosan vond meg a magkeverék meg mindig legyen előttük. Ha leválasztás előtt mondjuk kaptak kétszer lágy kaját, akkor a leválasztás utáni első héten maradjon minden így. A következő héten már csak egyszer kapjanak lágyat, a mag legyen előttük és meglátod, hogy rászoknak. Ezt követően pedig fokozatosan vonod meg a lágyat és így kialakul a végleges felállás, ami nálam olyan 2-3 alkalom hetente. Többi napokon kapnak zöldet vagy almát. Annak idején még én is törtem a leválasztott fiataloknak a magot, de rájöttem, hogy felesleges, megtanulják maguktól. A négermag szerintem ne legyen több a magkeverék 10%-nál.

VladTepes írta:

Az egyik egy 2008as sárga-fekete (zöld), normál, intenzív tojó.
(fájt a fogam egy igazi, normál zöldre, mert az első kanárim, amit 1970ben kaptam (Moszkvából > khmmm... az orosz kanári neveim innen gyökereznek :cyclops: ))
Azon tanakodtam, hogy milyen hímmel lenne célszerű párba tenni, milyet keressek hozzá.
TS az okosságos könyvében azt írja, hogy bármilyen lipochrommal is összerakható, de aztán nem fejti ki bővebben a dolgot (pontosabban semennyire).

Hát Vlad szerintem a Sanyi ilyet biztos, hogy nem ír, mert egy melanin meg egy lipochrom madarat nem rakunk össze!!!!!
Ilyenkor jönnek a tarkák, ami nagy hiba.

VladTepes írta:
Oszt lehet, hogy egy ugyanilyen csak B-s kéne mellé, és lenne majd jövőre egy marék szép zőőődem :-)

Úgy bizony!

Hozzászólás 2010 máj. 10, 8:09 
A hasa megy, és kicsit én kövérnek is látom.... viszont tudom, hogy ahol volt ott "működött" mert tavasszal már voltak tőle ifjak..

Hozzászólás 2010 máj. 10, 7:20 
kisdoczi írta:
Sziasztok! Kezdő vagyok a tenyésztésben és a segítségetekre lenne szükségem, A kanárik kinn vannak az erkélyen elég nagy kb 1x1x0.6 méteres kalitkában a tojó szépen építi a fészket de nem történik semmi, nem sokkal több mint 1 hete vannak együtt a hím elvileg aktív (tenyésztőtől vásárolt) de szerintem elég muja.... és talán fosik is.. mi lehet a baj???? miért nem ugorja már meg a tojót???

Szia, kisdoczi!
Nem tom, mit jelent az, hogy a hímed elvileg aktív? Az, hogy tenyésztőtől vásárolt az egy dolog.
Amit leírtál abból az jön le, hogy a tojódnak már ütőt a biológiai órája, a hímed meg még nincs sehol! Ez általában felkészítési hiba, de lehet más is.Fütyül már tüzesen, nincs elhízva, vagy nem sovány, mennyi idős, mióta van nálad? Írod, hogy "fosik", most a tojótól fosik, vagy a hasa megy?

Hozzászólás 2010 máj. 9, 23:33 
crayfish írta:
Megvan a negyedik tojás is. Szerintem ennyi, mert a tojót lelökni is alig lehet a fészekről, kotlik. Etetéskor nagyon kicsit leszállt és már ment is vissza, a hím hordott neki kaját és a fészken kotló tojót etetgette.
Ezt nézegettem a fotelomból és szundítottam egy hatalmasat, mert nekem a madár szobámban még fotel is van.

Különben voltam öreg barátomnál, Jani bácsinál, és ő soha nem veszi el a tojásokat a tojó alól. Ettől függetlenül be fogok szerezni műtojásokat.

Szia,lehet a Janibácsi öreg harcos de hallgasd meg a tanácsokat és vedd el a tojást és aznap reggel rakd be amikor meg van a 4-dik is.De tégy szabad belátásod szerint de hidd el így a jó,nem amit a Janibácsi mond.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2010 máj. 10, 21:32-kor.

Hozzászólás 2010 máj. 9, 17:32 
kapnak fénymagot, kölest, kendert,len magot, zöld eleséget és kaptak főtt tojást is

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 máj. 9, 13:51 
kisdoczi írta:
Sziasztok! Kezdő vagyok a tenyésztésben és a segítségetekre lenne szükségem, A kanárik kinn vannak az erkélyen elég nagy kb 1x1x0.6 méteres kalitkában a tojó szépen építi a fészket de nem történik semmi, nem sokkal több mint 1 hete vannak együtt a hím elvileg aktív (tenyésztőtől vásárolt) de szerintem elég muja.... és talán fosik is.. mi lehet a baj???? miért nem ugorja már meg a tojót???

Hogyan készítetted fel a kanárikat a költésre, mivel tápláltad...???????????? :?:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 máj. 9, 13:50 
Megvan a negyedik tojás is. Szerintem ennyi, mert a tojót lelökni is alig lehet a fészekről, kotlik. Etetéskor nagyon kicsit leszállt és már ment is vissza, a hím hordott neki kaját és a fészken kotló tojót etetgette.
Ezt nézegettem a fotelomból és szundítottam egy hatalmasat, mert nekem a madár szobámban még fotel is van.

Különben voltam öreg barátomnál, Jani bácsinál, és ő soha nem veszi el a tojásokat a tojó alól. Ettől függetlenül be fogok szerezni műtojásokat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 134  Következő