Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 máj. 13, 15:06 
Sziasztok. Tart valaki standard vagy sima hullámost Tolna megyében?

Hozzászólás 2010 máj. 13, 15:02 
Elviszem mindenképp köszi a válaszokat!!!

Hozzászólás 2010 máj. 13, 14:53 
Azt már néztem nem találtam benne tojást, meg nem is szokott erőlködni normálisan viselkedik.De nem nagyon eszik száraz kaját(magvakat) mikor kapott lágy és zöld eleséget szinte csak azt evett és gondoltam ez a baja ezért nem adtam neki de nem múlt el neki és most már kezdtem aggódni.De ha lenne benne tojás azt ki tudnám tapogatni úgy értem kemény lenne ott a hasánál? Mert én nem vettem észre nála.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 14:44 
Tojó a korát pontosan nem tudom meg határozni de már ivarérett nem olyan fiatal.De miért ez számít valamit?

Hozzászólás 2010 máj. 13, 14:32 
Köszi a gyors választ.Mindenképp viszem orvoshoz!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 13, 14:29 
Bali írta:
Hát normál kakit nem látok hanem csak elég folyékonyat és mintha kicsit nyálkás is lenne és csak fehér színű.

Na ez már baj. Javasolnám, hogy vidd állatorvoshoz vagy esetleg (addig is tűzoltás gyanánt) adj neki valami bélfertőtlenítőt. Esetleg jó lenne a Citrex, de orvosnak mindenképp mutasd meg.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 14:22 
Hát normál kakit nem látok hanem csak elég folyékonyat és mintha kicsit nyálkás is lenne és csak fehér színű.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 13:53 
Sziasztok a hullámosomnak hasmenése van.Mivel még nem volt ilyen problémával dolgom nem nagyon tudom mit kell vele csinálni.Ebben kérem a segítségeteket.

Köszi!!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:35 
Helló!

Jolvan Marcsi!

Szerintem lépjünk túl ezen a dolgon mihamarabb! Anitának pedig nehogy bármiféke lelkifuradalása legyen, nem miatta robbant ki a "vita". Egyszerűvé vált a döntése!
1.Vagy Monorra termel "ovodás módjára" tömeg madarakat kolóniába!
2.Vagy nekilát beszerezni com előírásnak megfelelő hullámosokat, melyeket tenyészbokszokban tenyészt tovább! Zárt gyűrűvel elátja a fiataljait és törzslapot vezeti a családfával együtt!
Az első megoldás egy magamfajta madárszerető embernek megfelel!
A másiodik lehetőség pedig annak való, aki szeretne minnél több kiállításon minnél töbször szép eredményt elérni! Időt és nem kevés pénzt nem sajnálva!

Azok pedig megérdemlik, hogy ne vegyék meg a Magyar Madarászt akik a forum miatt nem veszik meg ezt a tartalmas és sokatmondó újságot! Nem igazán tudom őket sajnálni!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 13, 7:40 
Norbi0131 írta:
Nem hiszem, hogy ezt a moderátorok és maga az admin se látja...

Idő amíg átalakul az egész fórum, de bizonyára már feltűnt, nemrég mindenhol kijelölt moderátor lett és a fórum szabályok is változnak. Strukturális átalakítás is lesz, szóval türelem változások jönnek. Ugyanakkor a kizárás vagy kitiltást csak végső esetben szeretnénk igénybe venni. A nem megfelelő hozzászólások viszont aktívabban kerülnek törlésre mostantól.

(Sajnos ez is egy off topik hozzászólás lett, de gondoltam rögtön itt ahol felmerült a kérdés megválaszolom. Ugyanakkor plíz erre a hozzászólásomra ne itt válaszoljatok, mert kénytelen leszek azt (mivel off lesz) kitörölni. Ha van kérdés észrevétel akkor -ben jöhet bármely moderátornak).

Hozzászólás 2010 máj. 13, 7:28 
Hy!

Azért arról is szó legyen már, hogy milyen szemszögből melyik az egyszerűbb.

Nézzük a kolóniás tartást. Itt egy helyre kell inni és enni adni, és azoknak jobb, akik nem csak úgy tengnek-lengnek a világban és még arra is van idejük, hogy másokat b.....gassanak! Ennyiben egyszerűbb...
De a tenyésztés szempontjából jóval nehezebb és több időt vesz igénybe, már ha csak a vérengzést nézzük.

Páronkénti tartásnál csak összeengeded a két madarat, raksz nekik odút azt csá!
Itt a takarítás, etetés és itatás a nehézkesebb minden kalitba külön.

ON

Nagy Tamás írta:
Először is elnézést kérek az összes olyan embertől aki nálam magasabb szinten tenyészt és az én irásom miatt nem olvassa az idrét!

Na erről inkább ne is beszéljünk, mert, ha így van, akkor rögtön hanyatt dobom magam... Azért csak nincs ennyi esze egy embernek...
És nehogy már még Te kérj elnézést tőle!

Nagy Tamás írta:
Azt hittem, hogy ez egy olyan fórum, ahol megbeszélhetjük a mi kis ügyes-bajos dolgainkat, bármiről is legyen szó

Na ja én is ezt hittem, akkor amikor regisztráltam, csak nem sokkal később belém kötöttek és egyből megváltozott a véleményem.

Nem nagyon szeretnék beleszólni a moderálásba, bár, mivel én is tag vagyok, ezért némi beleszólásom azért csak van (ezt én egy másik fórumról tudom!!!), szóval itt már réges-régen ki kellett volna szűrni az olyan embereket, akik miatt állandóan moderálni, javítani, kizárni, lezárni kell. Mindig ugyanaz a tag a felelős a vitákért. Egy másik helyen már rég repült volna.
Nem hiszem, hogy ezt a moderátorok és maga az admin se látja...

OFF

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 12, 22:43 
Nagy Tamás írta:
Azt hittem, hogy ez egy olyan forum, ahol megbeszélhetjük a mi kis ügyes-bajos dolgainakt, bármiről is legyen szó a hullámos papagájra vonatkozóan!

Igen, ez egy olyan fórum és senki sem akart (szerintem) beszólni neked. Csak hát mindenki hajtogatja a véleményét és ez néha ütközik másokéval, néha meg kicsit sarkalatosan mondják el az emberek a sajátjukét... de ez már csak így van. Ahol sok ember van óhatatlanul kialakulhatnak nézeteltérések, de ilyesmi még egy házasságban is előfordul, pedig ott csak két ember van nem harmincnéhány... :lol:

Szóval én kifejezetten örülök és szerintem ezzel mindenki így van, hogy ha te és mások is leírják tapasztalataikat, véleményüket, mert ezzel okosabbak leszünk, jobban fogunk érteni a madarakhoz.

Ha viszont esetleg kezdenének elszabadulni az indulatok, akkor használjátok a [!] gombot, és jön a moderátor és rendet tesz és attól kezdve lehet őt utálni ... :roll:

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 12, 22:03 
Na jól van még mielőtt tényleg elfajulna a helyzet, inkább higgadjon le mindenki. Senki sem tehet arról, hogy "magasabb" tenyésztők, mestertenyésztők nem irogatnak ide, ez csak egy dolog. Sokan nem irogatnak ide, akiknek tényleg van komoly sütnivalója... De ők rájöttek arra is, hogy az idő pénz. :lol:
Na mindenesetre ami a kolónia- vs.párköltést illeti:
mindenki úgy csinálja, ahogy jól esik. De egy biztos, ha a tojónak vagy hímnek agresszív hajlamai vannak, probléma nélkül legyilkolja saját fiókáit is. Itt aztán meg már felesleges a párbantartás. Ahogy Tamás is mondta, az egyetlen megoldás az, hogy a visszatérő problémás madarat egyszerűen ki kell vonni a tenyészetből, vele - akármennyire extravagáns színű vagy formájú - nem szabad tenyészteni! A kolóniatenyésztés viszont természetesebb! És azért erre mégiscsak törekedni kell, hogyha madarat tartunk, hogy a lehető legtermészetesebb körülményeket biztosítsunk! Ha látott valaki már szabadon élő hullámoskolóniát tudja miről beszélek! :wink:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 12, 21:38 
Sziasztok!

Először is elnézést kérek az összes olyan embertől aki nálam magasabb szinten tenyészt és az én irásom miatt nem olvassa az idrét!
Szóval, mi kis hobbi tartók ne írogassunk be ide, Mert a Marcsi spanjai nem nézik ezt jó szemmel. Az még tetőzi is bajt, ha madarainkat kolóniában tartjuk! E miatt sok nagyraméltó tenyésztő igazán becses tanácsait nem olvashatjuk.Őszintém kétlem, hogy valaki az amatőrök, mint én is miattunk nem veszik meg a Magyar Madarászt és ezért nem szólnak hozzá a témákhoz!
Azt hittem, hogy ez egy olyan forum, ahol megbeszélhetjük a mi kis ügyes-bajos dolgainakt, bármiről is legyen szó a hullámos papagájra vonatkozóan! Isten ment, hogy bárkit is rábeszéljek, arra, hogy kolóniában tartsa a madarit. Csak elmondtam, hogy így is lehet, nem kötelező rám halgatni! Hozzáteszem, hogy 4 éves kemény szelekció után sukerült 0-ra csökentenem a fészekdúlásokat! A honalapomon elovasható, hoyg hogyan kerülüm el a rokon párosítás legkisebb esélyét is!
Tényleg kell egy tökös Moderátor, aki eldönti, hogy pusztán kemény szakmai-tenyésztési probrémákat lehet itt megvitatni 100-szoros mestertenyésztőknek, vagy "hétköznapi madártartók" is közzé tehetik problémáiakat?!
Inkább sok embernek azzal van tele a ...-ja, hogy vannak akik csak feketén és fehéren látnak és más tartási-tenyésztési módokat képtelenek elfogadni, ráadásúl még ennek hangot is adnak!
Ahány ház annyi szokás.....

Üdvözlettel: a kolóniás rossz ember!

Hozzászólás 2010 máj. 12, 19:12 
feketemarcsi írta:
Egy biztos: Páronkénti tartásnál nincs esély rá, hogy egyik tojó vérfürdőt rendezzen a másik fészkében, tudod melyik fiókának melyikek a szülei.

Ja, csak néha a saját fiókáit akarja kinyírni kedvtelésből...nem ismerős a helyzet?

Ha csak ezt nézzük, akkor már teljesen mindegy, hogy kolóniás, vagy páronkénti tartásról van szó.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 12, 16:05 
feketemarcsi írta:
Nekünk Győrben is van szlovák tagunk. :wink:

Igen? Bár gondolom inkább szlovákiai. :wink: Megfontolandó.

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:32 
feketemarcsi írta:
A tojók kedvtelésből is félrelépnek, én olyat is láttam már, hogy párzott egy hímmel a párja háta mögött, 5 perc múlva meg a párjával. Na most melyik hím az apa?

Ehm, hogy beleköhincsek én is egy kicsit, ezért mondják - és nem véletlenül - hogy a hullámosok nem monogám madarak! Nagyobb papagájok igen, a hullámosok nem.

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:25 
Flyeer írta:
Lesz rá ablak nyitva, de 1 méter után jön a szomszéd ház. Elég sötét lesz. Bár lehet bejut elég fény
Akkor kevésbé világos, de nem sötét helyen lehet tartani? :D

A szobám ablaka nyugat felé néz, szomszéd ház kicsit magas, így nem sok fény jön be - főleg télen. A lámpát lehet egész nap égetni - de nem lesz olcsó. Tényleg a madaraknak az lenne a legjobb, ha nagyon világos helyen lennének. Emiatt is viszem őket ki kerti röpdébe, ahol nem kell villanyt kapcsolnom. :D Egyszerűen megkapod a kérdésre a választ: Te eltudnál napi 24 órát elviselni egy villannyal megvilágított helyiségbe, ahol nem jut be sok fény? Nem tudom, én azt hiszem idegbajt kapnék...

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:24 
feketemarcsi írta:
Látod ebben tökéletesen egyet értünk.

Én csak azon akadtam ki, ha valakinek nincs lehetősége a páronkénti tartásra, miért akarja azokat is rábeszélni erre, akinek meg van a lehetősége rá, hogy magasabb szintre lépjen.

A hímek részéről az idegen tojó szinte megerőszakolása akkor jellemző főleg, mikor a párja ül. Egyébként vannak tojók, amik elég promiszkuid lények. :wink:

Ha több azonos színű, vagy azonos tulajdonságokat örökítő madarad van, nehéz meghatározni, hogy mondjuk egy lutino fiókának melyik az apja, ha van több lutinó és Ino hordozó hímed.
Nálam úgy vannak, hogy bizonyos színek, vagy testfelépítés elérése érdekében párhuzamosan tenyésztésben van akár a fióka, de olyan is van, ahol már az unoka is, tehát közel azonos genetikájú madarak. Bármelyik hozhatja a színt.

Ez igaz, ezért írtam, hogy megfelelő összeállítás esetén. Én csak 3. éve tenyésztem a madaraimat, még fejlődési szakaszban vagyok infrastruktúrálisan is. :)

feketemarcsi írta:
Ahhoz, hogy hivatalos gyűrűd legyen, keresned kéne egy közel eső egyesületet, ahol kapsz egy tenyésztői törzsszámot, ha ez megvan, akkor segítünk, hol rendelheted meg a gyűrűt.

Börzén fogok gyűrűket venni. Köszönöm az ajánlatot már érdeklődtem a hozzám közel eső egyesületről, annak "működéséről" azonban semmi jót nem mondtak, lebeszéltek a belépésről. Mellesleg a tartózkodási hely melletti (SK) az egy (szánalmas)ország jelzése lenne. :wink:

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:10 
Lesz rá ablak nyitva, de 1 méter után jön a szomszéd ház. Elég sötét lesz. Bár lehet bejut elég fény
Akkor kevésbé világos, de nem sötét helyen lehet tartani? :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 422  Következő