Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 61  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 16, 15:19 
Idézet:
Nekem a megjegyzés nem de a lakcím viszont kelett volna a tagdíj részarányos visszafizetése miatt.[/

Köszönöm nem tartok rá igényt!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 máj. 16, 15:14 
Skrachlaci írta:
eszterolajos írta:
Idézet:
Nem ide tartozik, de sürgösség miatt ide írom.....
KERESEM a H-MNK 22 -es törzsszámú/gyűrűszámú tenyésztőt.

Kérem ha olvassa a bejegyzést pü-be jelentkezzen

http://rollerkanari.hu/index.php?page=tagok&lang=hu

Köszönöm az infót Zoli.

A sanda célzást értem...A H-MNK 22-es gyűrűszám az enyém volt
Persze, hogy nem ide tartozik, a Marót Bélával, és a rollerosokkal már közöltem eladtam a rollereket,így nem is tenyésztem, ebből következik hogy nem is gyűrűzöm őket,sőt már egyesületi tag sem vagyok...
(Egyébként miért keres? Van még papír kétszázasa?)

Nekem a megjegyzés nem, de a lakcím viszont kelett volna a tagdíj részarányos visszafizetése miatt.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 máj. 16, 15:20-kor.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 14:56 
eszterolajos írta:
Idézet:

Köszönöm az infót Zoli.

A sanda célzást értem...A H-MNK 22-es gyűrűszám az enyém volt
Persze, hogy nem ide tartozik, a Marót Bélával, és a rollerosokkal már közöltem eladtam a rollereket,így nem is tenyésztem, ebből következik hogy nem is gyűrűzöm őket,sőt már egyesületi tag sem vagyok...
(Egyébként miért keres? Van még papír kétszázasa?)

Hozzászólás 2010 máj. 16, 12:58 
Idézet:

Köszönöm az infót Zoli.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 máj. 16, 10:42 
Szia Csibaat !
Az egzotáknál nagyonis igazad van, de azért az ellenpéldák is sűrűn előfordulnak, sőt megfelelő előszoktatás, vagy nevezzük "edzésnek" a költőpárok hozzászoknak a fészekellenőrzéshez/gyűrűzéshez. Erről érdemes lenne egy új topikot nyitni, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak e téren. Nálam a szövőmadarakat kizárólag hasított gyűrűvel tudom ellátni és azt is kirepűlés után.
Az istenért sem szokják meg ha bepiszkálok a fészkükbe, még minden esetben otthagyták a fiókákat.

Látom más is eggyetért ebben, legalábbis részben. Akkor még egy kérdés, meg tudná valaki mondani százalékos arányban, hogy a piacon lévo jákók kozul hányat neveltek fel a szuleik. Mert kiváncsi volnék, ha a fészekben gyuruznék a piciket, hány egylábú jákó ropdosne szerte szét. Jó ez egy kicsit durva megkozelítés, de alapja az van.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 8:42 
eszterolajos írta:
csibaat írta:
Bocsi hogy kozbeszólok, de sok faj esetében a gyuruzés egyenlo a fiókák halálra itélésével, mivel ezt zavaró tényezoként kezelik és otthagyják a kicsiket.

Szia Csibaat !
Az egzotáknál nagyonis igazad van, de azért az ellenpéldák is sűrűn előfordulnak, sőt megfelelő előszoktatás, vagy nevezzük "edzésnek" a költőpárok hozzászoknak a fészekellenőrzéshez/gyűrűzéshez. Erről érdemes lenne egy új topikot nyitni, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak e téren. Nálam a szövőmadarakat kizárólag hasított gyűrűvel tudom ellátni és azt is kirepűlés után.
Az istenért sem szokják meg ha bepiszkálok a fészkükbe, még minden esetben otthagyták a fiókákat.

Kérem ha olvassa a bejegyzést pü-be jelentkezzen.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 8:14 
csibaat írta:
Bocsi hogy kozbeszólok, de sok faj esetében a gyuruzés egyenlo a fiókák halálra itélésével, mivel ezt zavaró tényezoként kezelik és otthagyják a kicsiket.

Szia Csibaat !

Kérem ha olvassa a bejegyzést pü-be jelentkezzen.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 22:27 

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 15, 17:23 
Skrachlaci írta:
Csak halkan jegyezném meg...
Nem gyűrűzöm én sem a tenyésztett madaraimat, és tagja sem vagyok egyik egyesületnek sem! Hogy szaporítónak vagyok besorolva, azt megkérdőjelezném, sok emberkét ismerek aki gyűrűzi a madarait és egyesületi tag is, mégsem nevezném tenyésztőnek.

Nem ettől lesz valaki "jó" vagy "rossz" és nem ettől lesz az egész rendszer jó vagy rossz. De persze így is lehet érteni amit mondtam, bár nem ez volt a szándékom, sajnálom ha ezt érthette volna ki valaki belőle. :(

Hozzászólás 2010 máj. 15, 17:09 
Warhawk írta:
Shama írta:
csak megkérdezem, aki egy cetlit nem tud feltenni a kalitjára, az ad majd éves jelentést az európai fajokról? Megjegyzem, az előbbi törvényi kötelezettség, az utóbbi pedig CSAK megállapodás kérdése!

Sajnos azt kell mondjam a helyzet nem egyszerű. Amikor sokan még csak nem is gyűrűznek, amikor néhány tenyésztő (szaporító?) nem is tagja egyetlen egyesületnek sem, amikor Bp-n a kereskedők 90%-ban még az alapvető egészségügyi előírásokat sem tartják be, amikor az eladó átveri a vevőt a CITES papírral (is), amikor... sorolhatnám. Nem tudom mi történt a fejekben vagy a lelkekben, de én úgy érzem épp valami hullámvölgyben vagyunk. Viszont csak rajtunk múlik, hogy kifelé tartunk-e belőle vagy van még lejjebb is. Persze lehet tévedek és rosszul látom az egészet.

Csak halkan jegyezném meg...
Nem gyűrűzöm én sem a tenyésztett madaraimat, és tagja sem vagyok egyik egyesületnek sem! Hogy szaporítónak vagyok besorolva, azt megkérdőjelezném, sok emberkét ismerek aki gyűrűzi a madarait és egyesületi tag is, mégsem nevezném tenyésztőnek.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 máj. 14, 11:36 
Szerbusz kedves Anti!
Kedves forumozók,

Nem hiszem hogy félreértettek volna, illetve a gondolatmeneted nagy ellenkezést váltott volna ki bárkiben is. Ezek a dolgok, amiket leírtál már nagyon sok mindenkiben megfogalmazódott, de itt te most egyben leírtad, összefoglaltad azokat. Köszönjük szépen. De mint mindennek, itt is vannak érdekek és ellenérdekek. Az igények egy részének a megoldása már nagyon szükségszerű lenne, attól függetlenül hogy nem mindenkinek ugyan az az igénye.
Csak hogy példánál maradjunk, a fűkaszálást nehezen tudom elhinni, hogy csak a börze kedvéért tették meg, egyszerűen mentették míg menthető a takarmány széna, amíg a jónép le nem tapossa és betakaríthatatlanná válik...
A murvázás összege nem tudom menyibe kerülne, nem értek hozzá, de addig amíg az az önkormányzat területe és a börze rendező szerve nem várja el hogy bérlemény ezt is tartalmazza... (Félreértés ne essék, lehet voltak vagy vannak ez irányba tárgyalások, de lehet hogy nem. Nincs infóm róla, csak azt látjuk hogy sár van.)
Állatorvos és papír: A hivatalos 8A-s papírt a kezelő állatorvosnak kellene kiállítania, de azért a jogalkotóknak is van itt még hiányosság, ugyanis míg egy kutya vagy macska esetében egyértelmű a kezelő orvos személye (köteles nyilvántartás) addig a mi állatkáink nagy részének még a léte is homály. Az igazolást már többször körbejártuk, így azért tudjuk hogy arra való amire. Nevezetesen a tenyésztő térségében nincs fertőzésveszély, illetve hogy a kezelő állatorvos nem is kezelte fertőzés ellen. A többi apróságokat és visszásságokat pedig mindenki a saját bőrén tapasztalta már. Addig pedig ne várjunk el extra igényeket az ellenőrző állatorvostól, amíg az igazolás nem jó példányát veszi el a beengedésnél! (Vajon miért? Milyen érdeke lehet hogy azt a példányt veszi el aminek a madarakkal kellene maradnia? Ráadásul úgy, hogy ennek a gyakorlatnak a bejezésére a kamara is felszólította már...)
Az MGKSZ-nek nincs energiája arra hogy csoportosítsa a kiállítókat, illetve a nem madarász "termékeket" árulókat szelektálja. Mi ezt elfogadtuk és saját kezdeményezéssel próbáltuk a legutóbbi börzén egy helyre csoportosítani azokat, akiknek erre igénye volt. De lehetne ezt még nagyobba is, lehetne akár szövetségi szinten, több egyesület összefogásával stb... A lehetőség adott, csak csinálni kell... Viszont megint előjön, nem mindenkinek ez az igénye! Ha egy eladó sorában (nemhogy mellette) van még egy eladó aki ugyan olyan fajokat árul, akkor már bizony rossz szájíze van valamelyiknek. Persze a vevőnek ez lenne a legjobb, hiszen nem kellene annyit szaladgálnia, könnyebb döntési helyzet stb... De ettől függetlenül egy vevő ugyan annyi madarat fog megvenni, mintha egymástól távol lenne a két eladó...
Tehát vannak igények, melyeket csak társadalmi szinten valósíthatóak meg, mindig lesznek olyan tenyésztők vagy árusok, akik bizonyos elemeivel nem foglalkoznak, nem érdeklik őket. Ezeknek a betartására kell szervezeti szinten enyhébb vagy akár keményebb ráhatással őket rávenni. Ehhez pedig először egy alulról szerveződés, gondolatváltás és szemléletváltás kellene hogy megtörténjen, nem csak az ami IDRE szinten elindult, hanem országos szinten...
A háttérben olyan dolgok történnek jelen pillanatban, ami a remény és a változás lehetőségét megadja arra, hogy az említett problémákon évek után végre túljussunk. Ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára, de ettől függetlenül nekünk, mint bizonyos szervezeti vezetőknek törekednünk kell arra hogy ez meg is valósuljon, hogy a folyamatot felgyorsítsuk, akár összefogással, akár egyéni akciókkal.

Egy másik gondolatmenet a Magyar mentalitáshoz és az ehhez tartozó hozzászólásokhoz kapcsolódna. Mindig megfájdul a szívem amikor valaki azt mondja hogy ez vagy az magyar sajátosság, magyar madarászát betegsége stb. Ezek a problémák nem magyar sajátosságok! Nem magyar betegségek, csak annak látszanak. Számos külföldi madarásszal van rendszeres kapcsolatom, ahol ugyan úgy megvannak a lekvárkeverő emberek, a helyi problémák, az etikátlan viselkedés, a más átverése (legfőképp a kezdőké) stb. Csak ezek a dolgok nem jutnak el hozzánk! Ne gondoljátok hogy külföldön mindenki annyira baromi rendes, minden annyira rendben van! A problémáinkra való megoldást viszont csak szervezeti szinten tudjuk orvosolni hatásosan. Ez az ami jelenleg nagy hiányosság, ez az ami miatt a lemaradottságunkat nagy vonalakban befolyásolja, a komoly és egységes szervet hiánya... A leginkább pedig ezen kellene dolgoznunk mindannyian...

Hozzászólás 2010 máj. 14, 11:24 
Hát nálunk Szlovákiában nem kell állatorvosi papir egy borzére sem, amúgy azt hiszem, hogy ha valahol felutné a fejét valamilyen madárkór, akkor azonnal szigorító intézkedésekre kerulne sor és arról a helyrol nem valószinu, hogy madarat tudna valaki vinni a borzére. A saját tenyészetben fellépo betegségekkel szemben pedig ez a szerintem felesleges papir, egyáltalán nem megoldás. És osszehasonlításul, a Szlovák borzén árult madarak (papir nélkul) semmivel sem rosszabb állapotúak mint pl. a Monoriak. Ellenpélda, Monoron is láttam olyan madarakat, hogy én egyáltalán nem engedtem volna be a borzére (és biztosan rendben voltak a papírjaik). Ezzel egyébként nem a Monori borzét akarom minosíteni, csak általánosan szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez a papirozás ebben a formában csak pénzkihúzás a madarászok és egyéb állattartók zsebébol. Egyébként esos idokre levo tekintettel azt a fuvet tényleg levághatták volna, de ettol fuggetlenul végigtocsogtam azért a borzét párszor :mrgreen:
Tisztelettel,
Csiba Attila, Dunaszerdahely, Szlovákia

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 14, 10:16 
Shama írta:
csak megkérdezem, aki egy cetlit nem tud feltenni a kalitjára, az ad majd éves jelentést az európai fajokról? Megjegyzem, az előbbi törvényi kötelezettség, az utóbbi pedig CSAK megállapodás kérdése!

Sajnos azt kell mondjam a helyzet nem egyszerű. Amikor sokan még csak nem is gyűrűznek, amikor néhány tenyésztő (szaporító?) nem is tagja egyetlen egyesületnek sem, amikor Bp-n a kereskedők 90%-ban még az alapvető egészségügyi előírásokat sem tartják be, amikor az eladó átveri a vevőt a CITES papírral (is), amikor... sorolhatnám. Nem tudom mi történt a fejekben vagy a lelkekben, de én úgy érzem épp valami hullámvölgyben vagyunk. Viszont csak rajtunk múlik, hogy kifelé tartunk-e belőle vagy van még lejjebb is. Persze lehet tévedek és rosszul látom az egészet.

Hozzászólás 2010 máj. 14, 9:19 
„A MONORI BŐRZE EGY KINCS”
Kedves madarászok, ha ez egy kincs, akkor tegyétek azzá! Rendkívül sajnálom, hogy megszólalásom lényegét milyen sokan félreértik! Nem vagyok sem az APEH, sem az ÁLLATEGÉSZSÉGÜGY képviselője. Nem kotorászni akarok a rendezők zsebében, sem az árusok érdekeit korlátozni. Nem vagyok börzeellenes, de… Egy madarászok érdekeit képviselő szervezet vezetőjeként ma, és korábban, így a néhai MDOE, majd az MDOSZ vezetőjeként is, ennek az érdekvédelmi feladatnak igyekeztem megfelelni, ezért nem hallgathatok. Egy környezetvédő, és madarász, és vezető, elsőszámú feladata a figyelmeztetés, nem pedig a feljelentés! Amire figyelmeztettelek benneteket, annak kiküszöbölése nem szívesség kérdése, hanem a jelenlegi tőrvények szerint is KÖTELEZETTSÉG! Nem fogom megismételni, amit írtam, csak megkérdezem, aki egy cetlit nem tud feltenni a kalitjára, az ad majd éves jelentést az európai fajokról? Megjegyzem, az előbbi törvényi kötelezettség, az utóbbi pedig CSAK megállapodás kérdése! Hamarosan megalakul az új kormány, akikkel szeretnénk folytatni a tárgyalásokat, de milyen „erényeket” tudunk felmutatni, ha egy börze a többségnek így megfelelő?
Néhány válasz a hozzászólóknak: azért szólaltam meg az IDRÉN is, mivel ma ez a legismertebb, legolvasottabb. Felvetésem nem szervezeti kérdés, de közösségi érdek. Az MDOSZ szerepe jelenleg csak az IDRÉN keresztül értelmezhető. Magyarul, ez a legnagyobb működő szervezete. A fű levágása, a murva kiszórása, a fajok szektorának kijelölése, nem pénz kérdése! Nem kell „vörös szőnyeg”. Ott, ahol egyszerre jelen van több tízezer ember, ott annak fogadása, ellátása feltételekkel-kötelezettségekkel is jár. Ez lehet a bérbeadó, vagy bérlő feladata egyaránt. Megjegyzem, ez a börze nem egy napja működik, és a felvetéseim megvalósításának összege ilyen méretekben, sem lenne több 10-20 alkalmi munkás napi bérénél! Számoljatok utána! Állategészségügyben nincs kompromisszum. Csak az lehet egy helyen, ami összetartozik! Kérdezzétek meg hatósági, vagy ismerős állatorvosotokat, hogy miért nem engedélyeznek madárkiállítást egy légtérben megrendezni galambokkal, díszbaromfikkal? Nem féltek azoktól a vírusoktól, parazitáktól stb., amit a kalitban tartott elzárt madarak itt szedhetnek össze? Ez független a „2500”-tól. Nem folytatom.
A rendezésért valóban a rendező felel, de alapigényeink lehetnének, vagy már nálunk is csak az üzlet számít? Zárásként megismétlem. Nem a rendezőkkel kívántam foglalkozni, hanem EGY KIS saját IGÉNYRE EMLÉKEZTETVE a terjedő etikátlan magatartásunkra figyelmeztetni. Valóban nem kötelező odamenni! Akik tesznek valamit a maguk érdekében, azok hozzájárulnak a monori börze valódi értékének megteremtéséhez is! Sajnos jelenleg még KINCS, AMI NINCS!
Az én kibeszélőm itt befejeződött, mindenkit üdvözlök Tisztelettel Lakó Antal.

Hozzászólás 2010 máj. 14, 7:29 
conure írta:
Hali

Igaz, én még össz-vissz csak kétszer voltam ott látogatóban, eladni pedig egyszer sem, és valószínűleg közeljövőben nem is fogok. Ettől függetlenül meg van a véleményem az egészről, és szerintem valahol mindenkinek igaza van.

Ismerőseim viszont vannak jócskán, akik rendszeresen árulnak, és nem csak egyfélét. Van ki virágot, papagájt, galambot. Van ki papagájt, galambot, tyúkot, nyulat. Kíváncsi lennék vajon ők hogyan osztódnának :lol: :?: Szerintem máris halott ötlet, az egyfélét, egy helyen szisztéma.

Nem megvédeni szándékozom az elkülönülést és nem is ezt látom kizárólagos megoldásnak, de néhány szempontot jó ha figyelembe veszünk:

Ezalatt azt értem, hogy a börze akkor működik jól, ha a vevő és eladó igényeit az adott helyzetnek megfelelően elégíti ki. Az sem közömbös, hogy szabadtéri, vagy zárthelyi börzéről van szó. Miután Monoron szabadtéri üzemmód van ennek kell az előnyeit, hátrányait a lehető legjobban kihasználni.
Az eladó elvárja, hogy a belépti díjért megfelelő kiszolgálást kapjon, pl. lekaszált és a megfizetett összegnek megfelelő nagyságú eladótér álljon a rendelkezésére, ami esetenként kocsival jól meg is közelíthet. Ez a feltétel a zsúfoltság miatt egyre kevésbé teljesíthető, ami viszont kihat a vevőre is, mert a teljes területet bejárni szinte lehetetlen ezért aztán a fajok szétszórtsága miatt nem is jut el minden kínálathoz, csalódást okoz számára, ha nem találja meg a keresett árút.
Én ezért tartanám szükségesnek az elkülönülést persze nem szigorúan véve, de csoportosítva.
Pl: a szárnyasok egy területen, de díszmadarakra, galambokra, kapírgáló baromfiakra, vizíszárnyasokra tagolva, eltudnám képzelni, hogy az emlősők fő csopotrjai kutyák, macskák, stb. is egy helyen legyenek, ugyanúgy, mint a hüllők, halak pókok stb. A vevő szempontjából az sem lenne érdektelen, hogy a virágosok is egy helyen legyenek, persze a vegyes árusok meg megint más területen gyűlekezhetnének.
3 bejárat van, lehetne a bejárati zsúfoltságot is csökkenteni, ha előre tudná az eladó, hogy melyik kapun jut el az árúsító helyére.

Külföldi példák azért azt mutatják, hogy ezt már rég felismerték és alkalmazzák is. Sőt ha Sacilét hozom fel példának, már az 1273.-ban felfedezték, hogy ha esik az eső sár is van és legjobb a szabadtéri vásárt a kikövezett belvárosi utcán megtartani. Itt esetleg megkérdőjelezhető, hogy pont a Monori piactér a legmegfelelőbb hely a börzére ?

A másik pedig ez az állatorvosi papír. Nem biztos, hogy jól tudom, de szerintem ez arról szól, hogy azon a területen nem ütötte föl a fejét a szárnyasok között valamilyen kórság. Nem pedig arról, hogy X. Y. madara a férgességtől gubbaszt, és borzolja a tollát. Természetesen ettől még lehetne ott egy állatorvos, aki a láthatólag beteg állatokat kiszűri, de a betegséget hordozókat azt nemigen tudná. :wink:

Erre legjobb lenne, ha egy gyakorló állatorvos válaszolna, hogy mi célja van egyáltalán ennek a papírnak és mit kell, hogy tegyen a helyszínen lévő állatorvos. A börzén résztvevők, meg pontosan tudják, hogy mivel fordulhatnak hozzá, ha szükségét érzik a közreműködésének. !!

Hozzászólás 2010 máj. 13, 18:19 
conure írta:
A másik pedig ez az állatorvosi papír. Nem biztos, hogy jól tudom, de szerintem ez arról szól, hogy azon a területen nem ütötte föl a fejét a szárnyasok között valamilyen kórság. Nem pedig arról, hogy X. Y. madara a férgességtől gubbaszt, és borzolja a tollát.

Ez pontosan így van, de akkor is sok érte 2500 Ft körüli összeg, hogy ezt kiadják....

Hozzászólás 2010 máj. 13, 18:15 
Hali

Igaz, én még össz-vissz csak kétszer voltam ott látogatóban, eladni pedig egyszer sem, és valószínűleg közeljövőben nem is fogok. Ettől függetlenül meg van a véleményem az egészről, és szerintem valahol mindenkinek igaza van.

Ismerőseim viszont vannak jócskán, akik rendszeresen árulnak, és nem csak egyfélét. Van ki virágot, papagájt, galambot. Van ki papagájt, galambot, tyúkot, nyulat. Kíváncsi lennék vajon ők hogyan osztódnának :lol: :?: Szerintem máris halott ötlet, az egyfélét, egy helyen szisztéma.
A másik pedig ez az állatorvosi papír. Nem biztos, hogy jól tudom, de szerintem ez arról szól, hogy azon a területen nem ütötte föl a fejét a szárnyasok között valamilyen kórság. Nem pedig arról, hogy X. Y. madara a férgességtől gubbaszt, és borzolja a tollát. Természetesen ettől még lehetne ott egy állatorvos, aki a láthatólag beteg állatokat kiszűri, de a betegséget hordozókat azt nemigen tudná. :wink:

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 máj. 13, 13:14 
üdv
Egy JÓ börze mitöl is JÓ ? Hát elsősorban a kereslettől és a kinálattól vagyis a sok sok eladótól és a mégtöbb vavőtől ( bárhonnan is legyen az csak vegyen !!!!) Hát hogy a füvet lelehetne e nyirni biztos hogy le - ez igaz . A szervezők igy látják jónak a szervezést valószinű hogy megéri nekik, de senki nem kötelez senkit hogy jöjjön akinek nem tetszik szervezhet magának akár szőnyegezett teremben az eladóknak biztosithat asztalokat meg bármit de ha nincs nagy kereslet- kinálat nem ért el a kényelemmel semmit. A monori börze europa ezen részének a legnagyobb ilyen jellegű esemény és hidjétek el nekem hogy ez egy kincs amire nagyon kell vigyázni ( akár mekkora is a fű) mert bármennyien is kritizálják mindig több és több a látogatók száma!!
Sokfelé megfordulok külömböző börzéken , mindenhol jó pényz ez a szervezőknek :wink: , ami pedig az egyrakáson árulást illeti nagyon rossz tapasztalataim vannak róla ( egy alkalommal eggyütt mentünk Pozsarevácra ( Szerba)kb 10 -en és vittünk kb 200 rozellát hát amikor kipakoltuk egyrakásom hát látványnak szép volt de olyan veszekedés lett belőle hogy soha többé eszünkbe nem jut ilyesmi ....az eggyik enyyit a másik annyit kért a madárért ebből aztán lett a vita , konkurenciái voltunk egymásnak ( za egyik ráirta hogy 15 EUR a másik hogy 20 ugyanarra a fajr na tessék igy árulni !!) ezt csak azért irtam hogy vannak hátrányai is az ilyen csoportos üzletelésnek :roll:
üdv ROBY

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:06 
Sajnos az ilyen börzékkel kapcsolatban az lenne a megoldás, ha olyasvalakik szerveznék akik értenek a madarászáshoz, de ebből meg szinte következik, hogy ha nem tudják legalább null szaldósra kihozni, akkor az csőd lenne (nekik). Amíg bérlik a területet, addig a fejlesztésekre semmi esélyt nem látok :( Lenne megoldás, de ahhoz összefogás kell - az meg mint ahogy előttem is mondták - magyarok esetében nehezen megy :(

Az állatorvosi papírral kapcsolatban talán az lenne a megoldás, ha a börze ideje alatt állatorvosi ügyelet lenne a helyszínen. Így a kiállítókra kisebb teher hárulna. Ha pedig kifogás merülne fel néhány madár egészségügyi állapotával kapcsolatban, akkor rögtön lehetne reklamálni...

Hozzászólás 2010 máj. 13, 11:53 
Üdv
Én úgy látom hogy vannak igények, mikor morgolódtam a térdig érő fű miatt más is azt mondta hogy kritikán aluli és sajnos ezt az elkülönülés sem oldja meg. A másik észrevételem hogy magyarok vagyunk nincsen összefogás(sajnos) és ha elkülönülések lesznek előbb utóbb elkezdődik egy fölösleges rivalizálás, mint mikor egy városban két egyesület van. (ez saját vélemény)
Mivel szakmámból kifolyólag tudom mennyibe kerülne pl murvával meghinteni a teret egyből kijelölve a sorokat és az árusok helyeit hát ezt nagyon hiányolom. Persze megértem a rendezőt is mert nem övé a terület minek csinálná. De a tömegből vissza lehet számolni mennyit kaszálnak egy egy ilyen börzén, mi van cserébe? Hát főleg azt sorolhatnám hogy mi nincs mert tulajdonképpen semmit nem kap az ember cserébe.
Állatorvosi papírt meg egyenesen nevetségesnek tartom és ezek ellen kellene fellépnie az egyesületeknek mert nem szól másról mint az emberek lehúzásáról. A madarak többségét soha nem látja állatorvos nem hogy a börzék előtt.
Viszont valóban külön lehetne választani hogy melyik sorban ki és mit árulhasson és főleg a sok kacatárust kellene a szélére szorítani mert egy kisállatbörzén amúgy sincs nekik semmi keresnivalójuk.

Valamint egy utolsó észrevétel nem csak a külföldi vevőket kellene tárt karokkal várni hanem az árusokat is. A távolság nem lenne akadály hiszen mi is messzebbről megyünk mint pl egy szerb, vagy szlovák jönne.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 61  Következő