Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 máj. 16, 19:36 
Sikerült lefényképeznem ahogy szerelmeskednek :D
Akkor nemsokára várhato a tojásrakás ?
Kép

Hozzászólás 2010 máj. 16, 18:00 
Én is gratulálok hozzájuk! Igazán szép madarak!
Nekem a lila tetszik a legjobban! :D

Megyek és én is csinálok pár képet a kirepülés előtt álló fiókákról!

Szerk.: Az ígért képek:

Az első képen látszik, hogy balról a másodiknak van egy kis zöldes beütése. :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 16, 16:50 
Köszönöm! :)

Hozzászólás 2010 máj. 16, 16:44 
Szia dino !
Nagyon szépek a kicsik !
Leginkább a 6. képen látható :D gyönyörüség :D
Gratula !

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 16, 16:40 
Helló Dino!

Nagyon szépek a fiókák!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 16, 16:33 
Egy-két kései fióka kivételével kirepültek a hullámosok, ilyen nehezen még nem ment soha (átlag 32-36 napos korukban merészkedtek elő).

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 máj. 16, 13:59 
Na ki lesz az első aki kirepűl?? :-D

Kép

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 16, 13:03 
Nyepi írta:
Tudom, hogy mi is társas lények vagyunk, de azért ez nem mindig van így a háziasított állatokkal, most gondolkodjam el azon, hogy vegyek egy férjet a kutyámnak is?

Nem, a kutyák is szociális lények, de szociális igényüket sétáltatással lazán kiélhetik, ott ugyanis számtalan kutyával találkoznak, mindemellett nem monogámok, párkapcsolatuk messzemenően nem olyan szoros, mint a papagájoké!

Nyepi írta:
Azért elég sok Gyurika van egyedül a panelokban!

És ez elég szomorú is. Szívem szerint betíltanám az egyedültartást, mert egyszerűen teljesen idegen a fajhoz, annyira természetellenes! Egy ember sem lehet párja papagájnak, akármennyire is legyen az kézzelnevelt! A problémát Te is tapasztalod, ami az egyedültartással jár!

Nyepi írta:
Nem hirtelen felindulásból kezdtem el papagájt tartani

Nem a nimfa beszerzésére értettem, hanem hirtelen felindulásból akarsz tőle megválni és venni helyette hullámosokat. Csak arra kérlek, hogy gondold alaposan át, én már átestem olyan időszakon, mikor meg kellett válnom jónéhány madaramtól, el kellett őket ajándékoznom, és a mai napig hihetetlenül bánom, és megfogadtam, hogy soha többé egy állattól sem válok meg! Csak nem akarom, hogy később mardossa a lelkiismereted! Gondold át alaposan!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 16, 12:28 
dujuor írta:
Hány naposan lehet felhelyezni a zárt gyűrűt hullámos papagájra?

Én nagyon rég tenyésztettem hulikat, akkor még azt sem tudtam mire jó a gyűrű. :lol: Szóval nem vagyok 100%-ig biztos benne, de remélem a nálamnál jobban hozzáértők azonnal kijavítanak:

Kb 10-12 napos korban lehet gyűrűzni, mivel a madarak nem egyformán keltek, így pár egymást követő napon érdemes feltenni a gyűrűket is (mindig a legnagyobbakra). Ha kevés fióka van és jól etetnek a szülők, akkor a kismadarak is gyorsabban fejlődnek, ha sok a kicsi és/vagy a szülők sincsenek a toppon, akkor kicsit lassabban fognak fejlődni, ezért sem lehet azt mondani, hogy az X. napon menjenek fel a gyűrűk.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 12:14 
Sziasztok!

Biztosan volt már szó a fórumon arról, hogy mikor kell gyűrűzni a hullámos papagájokat, de a keresővel nem találtam. Hány naposan lehet felhelyezni a zárt gyűrűt hullámos papagájra?

Köszönöm előre is: dujuor

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 máj. 16, 11:33 
egyébként a 2 madáról a 172. oldalon van képem.a tojónak láthatólag barnul be a viaszhártyája.

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 máj. 16, 11:29 
sziasztok! normális dolog hogy a tojó madár is teljesen néha úgy csinál mintha udvarolna a hímnek? fejét bólogatja ill. eteti a hímet.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 11:15 
Köszönöm a tanácsokat. Miért van az, hogy most úgy érzem megam, mint egy gaz állatkinzó. Nem hirtelen felindulásból kezdtem el papagájt tartani, ráadásul a tenyésztő tanácsát kértem hozzá, aki azt mondta nyugodtan tarthatom egyedül, ha foglalkozom vele és társasága van. Tudom, hogy mi is társas lények vagyunk, de azért ez nem mindig van így a háziasított állatokkal, most gondolkodjam el azon, hogy vegyek egy férjet a kutyámnak is? Azért elég sok Gyurika van egyedül a panelokban! Persze, biztos jó ha társa van. Van egy kutyám, 2 macskám, rizspintyeim meg a nimfa, valamint mindent befogadok, minden elesett állaton segítek. Nagyon szeretem őket. Időm van rájuk és szerintem azért még belefér a családalapítás....:)))))

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 máj. 16, 11:00 
Warhawk írta:
Adrienne írta:
Ha már írok szeretnék egy olyat kérdezni, hogy van-e értelme a kalitka aljába homokot szórni nekik? Mert soha nem mennek le, és nem foglalkoznak vele.

Ha így egyszerűbb tisztán tartani, akkor érdemes. :) Nekem a sapisok benne ugráltak, "síeltek" egy ideig, de minden csoda három napig tart, utána rá sem hederítettek már többet.

Egyáltalán nem egyszerűbb. Csak azt hittem, van valami egyéb funkciója is ezen kívül.

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 16, 10:54 
Adrienne írta:
Ha már írok szeretnék egy olyat kérdezni, hogy van-e értelme a kalitka aljába homokot szórni nekik? Mert soha nem mennek le, és nem foglalkoznak vele.

Ha így egyszerűbb tisztán tartani, akkor érdemes. :) Nekem a sapisok benne ugráltak, "síeltek" egy ideig, de minden csoda három napig tart, utána rá sem hederítettek már többet.

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 máj. 16, 10:43 
Az én hulijaim hozzá se nyúlnak se a szobanövényekhez, se a könyvekhez, semmiben nem tesznek kárt a szobában. Kaptak egy jó kis ágat, amin dolgozhatnak, és az elég jól lefoglalja őket. A kérget már szinte teljesen lebontották róla :D
Ha meg esetleg nem jövök haza 1-2 napig, és bent vannak a kalitkában, általában a fél berendezés le van szedve, minden csomót kioldanak, amit csak találnak. Erre meg azt találtam ki, hogy pár rövid madzagból kötöttem fel jó erős csomókat, hogy lefoglalja őket :D Bejött, mert órákig elvannak vele, és munkálkodnak rajta :D És a berendezés a helyén marad. Olcsó játék nekik :D

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

Hozzászólás 2010 máj. 16, 10:27 
Nyepi írta:
Én már nem tudom mit csináljak. Gondoltam eladom a nimfámat és helyette hullámost veszek. Ha veszek a nimfának párt, félek teljesen átrendezik a lakást. Kalitkába pedig nem szeretném őket zárni. Ráadásul 2 nimfának már gondolom egy nagyobb kalitka dukál, még ha ki is engedem őket néha. Azóta van ilyen sok gondom vele, mióta ivarérett lett. Előtte játszott az ékszereivel, tükreivel, jött, ment. A tapéta szedés a legnagyobb baj, ráadásul csak tojás előtt csinálja. Fészket akar?

Minden madárral ivaréréskor és azután vannak bajok, legyen az hullámos, nimfa vagy ara. Sőt az embernél is látszik az úgymond problémás fázis - lásd tinédzserek. :lol: Ez velük jár.
Csak mondom, a hullámosok sem lesznek kevésbé rombolósak, sőt! Több mint 10 évig tartottam hullámosokat, igazi kis ördögök, de amennyire imádnivalók, annyi hülyeség is van a fejükben. Nálam mindent szétszedtek, még kalitkán belül és a tapétát lehúzták... A nimfák hozzájuk képest sokkal nyugisabbak, de neked kell tudnod mit akarsz. A hullámosok is ha elkerülnek abba a korba, szintén ugyanolyan buzgók lesznek költési időszakban, ez ezzel jár!
Nem szabad elfelejtened, hogy a papagájtartás károkkal, kosszal és főleg zajjal jár, ők nem azok az állatok, melyeket sarokba lehet rakni, ki-be kapcsolni, ill. igény szerint nyigázni meg ölelgetni, és főleg nem cserélhetők, mint egy pár zokni. Minden esetben a papagájtartás különböző problémákkal jár - aki azt állítja, hogy a papagájtartás problémamentes, hazudik. Mindig vannak problémák, amikre számítani kell, nem lehet azt csinálni, hogyha probléma van, akkor továbbpasszolják a madarakat.
Ha nem tudsz 2 nimfának elegendő területet adni - és főleg elfoglaltságot - akkor a madárnak jobb, hogyha elkerül oda, ahol kap egy párt. De a probléma azzal nincs megoldva, hogyha jönnek hullámosok, akik szintén problémát okozhatnak, nem adhatod csakúgy tovább, mert ezek érző állatok, és akárki akármit mond, bizonyos érzelmi kapcsolatot még a legvadabb papagáj is felépít a gazdájával, és megviseli a változást! A hullámosok is ugyanúgy igénylik a rengeteg elfoglaltságot, rágcsálnivalót, amit a nimfás topikban már megemlítettem, semmivel sem igénytelenebbek, mint a nimfák! Ha nem kapnak megfelelő elfoglaltságot - mint jelen esetben a nimfád - akkor ugyanúgy neki fognak esni a könyveknek, papíroknak és minden szétszedhető dolognak.
Gondold át mégegyszer, hogy tényleg akarsz e papagájt tartani, vagy csak szeretnél ha valami szelíd legyen. Mert a papagájtartás nem egyszerű, és főleg ha családalapításon gondolkozol, nem biztos, hogy lesz annyi időd rá. Nem bántani akarlak, csak fel szeretném hívni a figyelmedet néhány dologra, és nem szeretném, hogy utána az legyen, hogy a hullámosoknak is menniük kelljen! Először nyugodj le és gondold szépen végig az egészet, ne első fellángolásból cselekedj!
Ha bármi kérdésed van vagy egyszerűen csak tanácstalan vagy, mi itt vagyunk és segítünk, ahol tudunk!

P.S.: Bár azt még mindig nem tudjuk, mekkora is a kalitka! :wink:

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:52 
Én már nem tudom mit csináljak. Gondoltam eladom a nimfámat és helyette hullámost veszek. Ha veszek a nimfának párt, félek teljesen átrendezik a lakást. Kalitkába pedig nem szeretném őket zárni. Ráadásul 2 nimfának már gondolom egy nagyobb kalitka dukál, még ha ki is engedem őket néha. Azóta van ilyen sok gondom vele, mióta ivarérett lett. Előtte játszott az ékszereivel, tükreivel, jött, ment. A tapéta szedés a legnagyobb baj, ráadásul csak tojás előtt csinálja. Fészket akar?

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:38 
Nyepi írta:
Hullámost lehet magában tartani? Ill. ha veszek egy párt, ők jól elvannak kalitkában?
Anita

És mi lesz a nimfával? Lesz neki párja? Csak hogy hullámosokról kérdezősködsz!
Úgye tudod, hogy az ő természetük teljesen más a nimfákhoz képest? A nimfák nyugodtabbak, a hullámosok folyamatosan csacsaognak, és nálam a hullámosok sokkal nagyobb kárt okoztak, ők és a rozellák szabályosan leszedték az egész tapétát, míg a nimfák nyúlfarknyi kárt okoztak.
A kérdés az, hogy mekkora a kalitka, mert a hullámosok is igényelnek teret!

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:34 
Nekem "gyerekkoromban 12-13-évesen" volt egy hullim aminek nem volt párja és tök jol elvolt bár szerintem inkább párban tartsd , mert gondolom te sem szeretsz egyedül lenni , ezt már felnőtt fejel igy gondolom

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 422  Következő