Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 61  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 jún. 1, 21:59 
Hát minden esetre kár hogy elmarad bár azal egyetértek hogy inkább nyáron kéne börzét tartani nem a novemberi hidegben / mert például ki vene meg a hidegben egy megfázot madárkát amit hazavisz és a nagy hőmérséklet külömbségtöl reggelre elpusztul , mert én sajnos tavaj igy jártam igaz "csak" 1 pár zebrapinty volt de nagyon rosz volt őket elvesziteni és ezzel nem a rájuk szánt pénzre gondolok/, na de ez az én véleményem és bocsánat ha valakit megbántok vele.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2010 jún. 1, 20:45 
Szervusztok

A monori börzét felügyelő Dr................ hatósági főállatorvost ne bántsátok Ő egy látnok már az időjárás területén, veri a meteorológusokat.
Meg különben is komoly hatalommal rendelkezik ezen felül a támogatói is nem akárkik lehetnek. Mindezeket én honnan veszem??? Onnan, hogy az orvosi papíral való "játékuk" lett jelezve a felügyelő szervnél( Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ. Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság.) Arról van szó, hogy szabálytalanul az egyes (zöld) példányt vették el holott a papíron az szerepel, hogy az eredeti példány a szállítmánnyal marad. Mikor ezt szóvátettük rendőrt hívtak. A fent megnevezett szerv a következőt írta, szószerint idézem: "az 1997/41. (V.28) FM rendelet nem tartalmaz előírást erre vonatkozóan. Az ügyfél nem kötelezhető az eredeti példány kiszolgáltatására. Az eredeti bevonása helyett annak bemutatását vagy a másolati példány (kék) leadását kell elfogadni.
Természetesen a fent említett Dr.................. hatósági főállatorvos válaszolt a fent említett felettes szervének.
Érdekes válasz volt, ezt is szószerint idézem, jó egyoldal a "válasz" csak a lényeget idézem: " Egyúttal kérem annak tudomásul vételét, hogy a Monori Kerület azon gyakorlatát, amellyel közel 10 éve felügyeli a Monori Kisállatbörzét, a leírtak alapján nem változtatjuk meg".Ha nem tévedek nincs még 10 éve, hogy kel a 8/A papír. A hivatal természetesen folytatta az ügyet, misem jobb bizonyíték erre, hogy már nem a zöld hanem a kék papírt veszik el. A bazár árusokat sem tudják kiszürni a kapunál- még vakok is az illetékesek.
Nem meglepő a védekezési stílusuk!!!!!!!!

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:57 
Kedves Fórumozók
Senkit nem akartam elkeseríteni de mikor azt olvastam hogy a szervezők közzétettek egy tájékoztatót hogy mennyire elhatárolódnak minden téren a két nyári börzétől és szervezőktől már tudtam hogy nem lesz itt nyári börze.
Hogy miért nem, mert óriási üzlet nekik és nem engedhetik meg hogy valaki rendezzen még és esetleg kiderüljön hogy jobban csinálja mint ők mit-tudom én hány éve.
Az előző börze áldatlan állapotáról már írtam sokan egyetértettek mások azt mondták becsüljük meg hogy egyáltalán van. Megmondom őszintén sajnálom hogy a szervezők közül senki nem kapcsolódik be Mo. egyik legaktívabb fórumába és esetleg válaszolna néhány kérdésre vagy legalább elolvasná kinek mi a véleménye.
Nyilván megmozgattak néhány követ hogy más ne rúgjon az ő területükön labdába de tegye mindenki a kezét a szívére vajon ő nem így viselkedne hasonló helyzetben. Persze az állatorvos mint hatóság döntése megkérdőjelezhető. Ha most meleg van novemberben nem volt hideg? Vagy más területeken miért nincs meleg? De lépjünk mindezen túl.
Mindenkinek saját munkája megszervezni felfuttatni egy börzét én szurkolok mindenkinek aki belekezd és igenis kellene néhány helyen még!!!! hogy megszűnjön a Monori szervezők egyeduralma és akkor talán észhez kapnak.
Ja és nem csak Monor létezik azon a bizonyos börzetérképen egyre több helyen vannak börzék
Pl: minden hónap első vasárnapján Bácsalmás (mert itt nincs meleg :bom: :bom: :bom: )+ nincs helypénz sem +........ szóval gyertek

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:47 
Hát semmi sem változik, dogoljon meg a szomszéd tehene is ha az enyém megdoglott alapon.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:23 
Meg aztán augusztusba sincs meleg.Mi?Csak a tö....ünkön folyik a víz.Még egy időjárás bemondó a tv-ben se tudja megmondani hogy milyen idő lesz mondjuk holnap nemhogy az állatorvos előre megmondja hogy jövőhéten mi lesz.Meg hogy júliusba az aztán meg pláne nem.Meg aztán az Mgksz-nek sincs esze.Inkább nyáron csinálnának börzét(vagy ha nem akarnak adják oda másnak)mint novemberbe amikor a legrosszabb idők vannak meg nincs semmi érdeklődő.Tavaly novemberi nagyon jól sikerült hidegbe,esőbe félig volt a piactér meg volt vagy 150 ember.De jó nagy bunkók az biztos.Szépen lefizetttek valakit.Most ezt azért írtam mert júniusira vagy a júliusira én is kinéztem volna szívesen.Dehát ez van.
Pedig biztos tömve lett volna a piactér.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:10 
Igazgató írta:
Tisztelt Szervezők, tenyésztők!!
Én a kanári oldalon, abban is a trécselőben ajánlottam egy nagyon megbízhazó helyet amire nem jött válasz.Nem kéne futni a válaszok után de azért ennél több nem lehet a tarsolyomban. Olvassátok el.Lehet rossz ötlet de akkor is megtörhető a királykodási virtus.

Olvastam, de szerintem ez csak akkor működik, ha minnél többen és többféle fajjal (tehát nem csak kanárik) képviseltetnék magukat. Ennek persze híre kel menjen, el kell terjedni, stb stb. Egy idő után elég népszerűvé válhatna (reményeim szerint). Az a baj, hogy sokan (mondjuk érthető okokból) kivárnak.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 jún. 1, 17:54 
Tisztelt Szervezők, tenyésztők!!
Én a kanári oldalon, abban is a trécselőben ajánlottam egy nagyon megbízhazó helyet amire nem jött válasz.Nem kéne futni a válaszok után de azért ennél több nem lehet a tarsolyomban. Olvassátok el.Lehet rossz ötlet de akkor is megtörhető a királykodási virtus.

IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2010 jún. 1, 17:04 
ELMARAD A MONORI BÖRZE!

Sajnálattal tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy a következő két nyári hónapra tervezett monori börze elmarad!
A nagy igényre való tekintettel szerettük volna megrendezni az országos kisállat börzét június 13-án és július 11-én Monoron, amelynek megvalósítását az „ellenérdekelt tábor” ígéretéhez híven megakadályozta, így végül sikerült elérniük, hogy a területileg illetékes hatósági állatorvos: dr. Rudó József a várható nyári melegre való tekintettel, az állatok védelmében megtagadta az állatorvosi engedély kiadását.
Nagyon sajnáljuk, hogy hazánkban az egyéni érdekek még mindig felül tudnak kerekedni a tisztességes tenyésztők és vásárlók többségi érdekein, és miközben a világon mindenhol lehet időjárástól függetlenül, rendezett körülmények között börzéket tartani, addig nálunk néhány „jó indulatú kiskirály”, kapcsolatai révén ezt is meg tudja hiúsítani!
Kérjük, hogy minden ismerősükkel tudassák a kedvezőtlen hírt, hogy senki ne jöjjön feleslegesen a monori vásártérre!
Reméljük, hogy hamarosan találkozunk egy a cégünk által szervezett állatbörzén!

Tisztelettel:
a szervező Bezitop Bt.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 15:17 
De jó neked marcsi ! :)
Még ha nem is veszel semmit gyönyörködni gondolom mindig kimész :)

Hozzászólás 2010 jún. 1, 15:16 
Én itt lakok Monoron és itt minden délután esik az esső már lasan egy hete , ugyhogy nem értem ezt az állatorvost aki nem engedi a börzét lehet az ő kertjét elkerüli az esső ....
Mindenesetre még bizakodom hátha ...

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 jún. 1, 14:38 
Meleg? Nálunk 3 napja folyamatosan esik az eső.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 13:47 
Sziasztok!

Sajnos nem engedélyezték a júniusi Monori börzét!!!!!!!!!!!!
Az állatorvos arra hivatkozott, hogy túl meleg lesz, és ezért nem engedélyezi!
:03:

Hozzászólás 2010 máj. 27, 19:54 
Felhivtam a szorolapon szereplö számot és azt mondták hogy jövöhét kedd-en /június 1 / fog kideülni hogy az állatorvos engedéjezi e a börzét vagy nem .
És akkor majd közzé teszik a fórumokon is .

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 máj. 23, 18:13 
Gyerekek akkor most lesz Monor vagy nem lesz Monor?

Hozzászólás 2010 máj. 21, 14:24 
Sziasztok
Az MGKSZ honlapján ez áll a következő börzékről:

FELHÍVÁS!!!!

Tisztelt börze látogatók! Ezúton hívjuk fel nyomatékosan figyelmüket, hogy a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége nem rendez június és július hónapban kisállatbörzét. A májusi börzénken magánszervezetként osztogatott szórólapok tartalmától teljes mértékben elzárkózunk és annak egyetlen mondatáért sem vállalunk felelősséget. Szíves tájékoztatásukra közöljük, hogy Monor város Önkormányzata által kiadott elvi hozzájárulást 2010. május 13-i testületi ülésén visszavonta hatósági engedélyek hiánya miatt. Kérjük, mindazokat akik ezt az információt olvassák, adják tovább kollégáik irányába. Egy húsz éve működő rendszer nem sérülhet meg amiatt, hogy magánemberek próbálják saját érdekük irányába fordítani a rendezés lehetőségét. Mindenkit várunk a következő MGKSZ börzén: AUGUSZTUS 8-ÁN!!!! Tisztelettel: Uhrner Antal

Hozzászólás 2010 máj. 20, 10:57 
Köszönöm már megoldodott :) Találtam :)

Hozzászólás 2010 máj. 16, 21:00 
Sziasztok !
Valaki hoz a következö monori börzére ivarérett hullámos papagáj párt eladni ?
Köszi Anita

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 16, 15:43 
conure írta:
Tanulság: nem biztos, hogy az mind igaz (fele részben biztos, és az is biztos, hogy van aki ellenkező statisztikát tudna mondani) amit erről a hisztériás, pánikbeteg, túlmisztifikált tollas tenyésztéséről mondanak. Sokkal inkább igaz az, hogy úgyis kézzel nevelik házikedvencnek, ill. sokkal egyszerűbb gyűrűzési problémára hivatkozni és utána chipet rakni bele, mint kockáztatni.

Igazából valahova át kellene költöztetni ezt a témát, de hova?!?

Saját tapasztalat (ismerős tenyésztőnél) 3 pár jákóból 2 nevel(ne) rendesen, egy (vadon befogott pártól) nem lehet gyűrűzni, mert nem tűrik. Fiókákat viszont az igény miatt a legtöbb esetben eleve kézzel nevelik.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 15:32 
csibaat írta:

Látom más is eggyetért ebben, legalábbis részben. Akkor még egy kérdés, meg tudná valaki mondani százalékos arányban, hogy a piacon lévo jákók kozul hányat neveltek fel a szuleik. Mert kiváncsi volnék, ha a fészekben gyuruznék a piciket, hány egylábú jákó ropdosne szerte szét. Jó ez egy kicsit durva megkozelítés, de alapja az van.

Sajnos a Központi Statisztikai Hivatal ez irányú felmérést nem végzett :wink:
Azért én az közvetlen ismerőseim köréből tudok mondani adatokat. 7 tenyésztőnél tudok 12 pár jákóról. Ebből a 12-ből 6 pár tárgytalan, mivel eddig még nem költöttek. A másik 6 pár viszont minden évben költ. Ebből a 6-ból, 3-nak a fiókáit minden alkalommal meglehetett gyűrűzni, és a madarak gyönyörűen tovább neveltek!! 2 párnál mondja a tenyésztő (mindkét pár egy helyen van), hogy probléma szokott lenni a gyűrűzéssel (lerágja, nem neveli), az utolsó párnál pedig meg sem próbálta gyűrűzni, mondván úgy is probléma lenne !!!!
Tanulság: nem biztos, hogy az mind igaz (fele részben biztos, és az is biztos, hogy van aki ellenkező statisztikát tudna mondani) amit erről a hisztériás, pánikbeteg, túlmisztifikált tollas tenyésztéséről mondanak. Sokkal inkább igaz az, hogy úgyis kézzel nevelik házikedvencnek, ill. sokkal egyszerűbb gyűrűzési problémára hivatkozni és utána chipet rakni bele, mint kockáztatni.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 máj. 16, 15:24 
Skrachlaci írta:
Idézet:
Nekem a megjegyzés nem de a lakcím viszont kelett volna a tagdíj részarányos visszafizetése miatt.[/

Köszönöm nem tartok rá igényt!

Ok, le van tudva....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 61  Következő