Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 23, 21:38 
Sziasztok!

2 napja vettem egy bronz (paprikapiros) színű kanárit. Napközben néha hátrarakja a fejét és alszik. Amúgy eszik-iszik, ezzel nincs baj. Zöldet is evett ma. A másik kettő kanárim pedig szinte egész nap énekel, sípol, aktív. Amit most vettem, az meg kevésbé aktív és még nem énekel, pedig hímnek vettem. Igazán nem tudom, hogy beteg-e, vagy csak vedlik, esetleg öreg (nem mondták a korát, gyűrűzve sincs). Tanácsotokat előre is köszönöm.

Dasi

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 máj. 23, 21:36 
Igazgató írta:
Madár Király és a Többiek!
Megjöttem!!Erdély ország szebb mint régen mert ott is voltam ahol a madár sem jár de erről majd többet.
Ha idén egy pléh díjat is nyer a Feri barátom akkor :37: tényleg koronát kell neki adni !!!Azon a helyen!!
No de milyen kobalt madarai vannak!!!A mexikói filmekben lehet látni ilyen fekete lábú és csőrű -arcú-embereket.Ami ott madár volt!!!
Csak h egy kicsit zavarjam az idelátogató madár szerető emberek nyugalmát , rövid leszek: gyílkos tó.séta a kürtös kalács sötöde felé.beton út. és leszáll egy-két erdei pinty .annyira dobogott a szívem amikor pipiztem és egyre közelebb jöttek , a lábam előtt ugráltak.szőrnyű!! a rajzolatok és színek ....mint ha az erdei madarak könyvemből ugrottak volna ki. irány Siklód.a hegyekben ,eldugva minden barbarizmustól.fél négy és kinnt ülök a tornácon .......mintha nekem produkálták volna magukat.
Arany Tepes barátom. Szólhattál volna h a madarad ismét a kedvenc országom nevét kapja mert akkor hozzám hozom, itt is van facér bronz pipi akinek lehetett volna mondjuk ÁLMOS nevű férje.Aztán irány a gyerekek TAS HUBA stb.DE szép a vologya is :41: :41: :41: :41:

Szia,Igazgató!!!

Látom egyben és jól vagy ma este nincs időm írni,de majd holnap bővebben,mert hulla vagyok,Tepes neked is megírom holnap bővebben a színezést.

Hozzászólás 2010 máj. 23, 21:33 
VladTepes írta:
fric32 írta:
Igazából nem vagyok benne tutira biztos,hogy énekel e,igaz nem figyeltem,mert vedlik a madár ami szerintem jól látható az új tollazat ami már a begyénél kinőtt mennyivel vörösebb mint a tavalyi ami kissé már kopót.

Igen, azt látttam, hogy vedlik, kérdezni is akartam, hogy etetésénél, hogyan járjak el > ugyi kapja ő is a szokásos magkeveréket, stb, viszont a színe megóvása érdekében mit, hogyan, és mennyit adjak neki? Milyen lágykaját? (orluxot ott hagyta, gondolom mást használsz); mennyit?; milyen, és mennyi színezővel?
(jut eszembe, ugyanezt a kérdéssort feltenném a fekete-piros mozaik csaj esetében is)

fric32 írta:
Kinézzem majd a származását is és elküldöm,csak ez is rohanásképp sikeredett.

Ne, ne küldjed, hanem csak akkor, ha elküldtem a származásis izét, amit beszéltünk > így motiváltabb vagyok, hogy végre befejezzem :mrgreen:

Vissza az elejére, a madár egyelőre a Krászníj Bárón nevet kapta :-)

A származási lapot ha elküldöd begépelem a származást.

A színezésre én cantax és a wittemolent keverem.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 máj. 23, 18:06 
Madár Király és a Többiek!
Megjöttem!!Erdély ország szebb mint régen mert ott is voltam ahol a madár sem jár de erről majd többet.
Ha idén egy pléh díjat is nyer a Feri barátom akkor :37: tényleg koronát kell neki adni !!!Azon a helyen!!
No de milyen kobalt madarai vannak!!!A mexikói filmekben lehet látni ilyen fekete lábú és csőrű -arcú-embereket.Ami ott madár volt!!!
Csak h egy kicsit zavarjam az idelátogató madár szerető emberek nyugalmát , rövid leszek: gyílkos tó.séta a kürtös kalács sötöde felé.beton út. és leszáll egy-két erdei pinty .annyira dobogott a szívem amikor pipiztem és egyre közelebb jöttek , a lábam előtt ugráltak.szőrnyű!! a rajzolatok és színek ....mint ha az erdei madarak könyvemből ugrottak volna ki. irány Siklód.a hegyekben ,eldugva minden barbarizmustól.fél négy és kinnt ülök a tornácon .......mintha nekem produkálták volna magukat.
Arany Tepes barátom. Szólhattál volna h a madarad ismét a kedvenc országom nevét kapja mert akkor hozzám hozom, itt is van facér bronz pipi akinek lehetett volna mondjuk ÁLMOS nevű férje.Aztán irány a gyerekek TAS HUBA stb.DE szép a vologya is :41: :41: :41: :41:

Hozzászólás 2010 máj. 22, 23:52 
VladTepes írta:
crayfish írta:
Egy képet rakhatnál fel róla, az új büszkeségedről!!!
Különben gratulálok, biztos nagyon szép.

Holnap, normális fénynél próbálok róla csinálni vmi használhatónak tűnő képet.

És ja, szépséges. A lába, körmei, csőre fekete, az egész madár olyan, mint egy fekete kanári egy kis édes vörös oportóival nyakon öntve :-)
Kíváncsi leszek majd, milyen a nótája, az éneke.

Igazából nem vagyok benne tutira biztos,hogy énekel e,igaz nem figyeltem,mert vedlik a madár ami szerintem jól látható az új tollazat ami már a begyénél kinőtt mennyivel vörösebb mint a tavalyi ami kissé már kopót.
A madár hím létére nagyon jól nevel,egy pár fiatalt beraktam hozzá amit leválasztottam és gyönyörűen etette őket,pedig addig még nem is volt párban,mert legtöbbszőr a tűzes hímek még a fiatalt nem hogy etessék hanem elverik.
Kinézzem majd a származását is és elküldöm,csak ez is rohanásképp sikeredett.

Hozzászólás 2010 máj. 22, 23:47 
VladTepes írta:
crayfish írta:
Milyen kis madárkáról, kanáriról van szó??? Színe, fajtája??? :?:

Vlad dicsekedj el nekünk!!!! :!:

Ebben a topikban? Mi más lenne, mint kanári madár. :-)
Egy 2009es hím
a.II.1.A
fekete, piros, normál, intenzív. (szerintem :cyclops: )

(teszteljük, jól kódoltam-e be, Fricc? Lécci ellenőrizd, ha elbarackoztam, kérlek javítsd ki, egy kis észosztó magyarázattal együtt).

Szerintem tökéletesen írtad le,sőt mi több a népi elnevezését elhagytad,"Bronz" :72: :75:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 máj. 22, 21:41 
Egy képet rakhatnál fel róla, az új büszkeségedről!!!
Különben gratulálok, biztos nagyon szép.

Hozzászólás 2010 máj. 22, 21:15 
Milyen kis madárkáról, kanáriról van szó??? Színe, fajtája??? :?:

Vlad dicsekedj el nekünk!!!! :!:

Hozzászólás 2010 máj. 22, 19:59 
hahhó Vlad!!!

MEGÉRKEZETT A MADARAD?

Hozzászólás 2010 máj. 21, 21:48 
Most este amikor ellenőriztem az állataimat, akkor vettem észre, hogy 2 fióka kelt ki a fészekben. :D Nem tudom, hogyan csinálták, hogy reggel egy és este is egy fióka kelt ugyan azon a napon.

Hozzászólás 2010 máj. 21, 18:49 
A Critical Biomass 2006. november 29-i oldalán megtaláltam a választ! "....az emlősök esetében a homogametikus, azaz két db. X kromoszómával rendelkező egyedek nőstények lesznek, a heterogametikus, azaz X és Y kromoszómát egyaránt hordozó társaik pedig hímek. Azonban más magzatburkos gerincesekben (az egyszerűség kedvéért maradjunk most ilyen szűk körben) ez nem feltétlenül van így: pl. madarakban éppen fordított a helyzet. Itt a homogamétás nem tagjai (ezeket ZZ-vel jelöljük) válnak hímekké, míg a heterogamétás (ZW) társaik nőstényekké. És ez még viszonylag kis különbségnek számít, mert hüllők és kétéltűek között egyaránt lelünk olyan fajokat, amelyekben az XY-, vagy a ZW-rendszer alapján működik a szexdetermináció, vagy éppen környezeti hatások alapján (a klasszikus példa itt a krokodilokra és tengeri teknősökre jellemző hőmérsékletfüggés - a kicsit magasabb hőmérsékleten fiúk kelnek ki a tojásokból, míg alacsonyabban lányok)."

Hozzászólás 2010 máj. 21, 18:35 
Szia Vlad.

Köszike, nagy élmények, örömök ezek nekem. Most már én is átélem ezeket. Örülök, mert ezek szerint mindent jól csinálok, jól tartom a madaraim és annyira jól érzik magukat, hogy szaporodnak is.

Hozzászólás 2010 máj. 21, 16:25 
Sikerült, megvan az első fióka kikelt a tojásból!!!! :D
A másik tojót sikerült rá szoktatnom a fészekre, amit beraktam az etető helyére és bőszen üli a tojását. :!: :wink:

Hozzászólás 2010 máj. 21, 16:24 
Nagyon érdekes a téma, de valamit nem értek! Embernél az X-kromoszóma hordozza a női nemet meghatározó információkat, az Y-kromoszóma pedig a férfi jellegeket. Egy nő 2 darab X-kromoszómát hordoz (XX), míg egy férfi 1 darab X-kromoszóma mellett 1 darab Y-kromoszómát (XY) foglal magába. A madaraknál ez is fordítva lenne?

Hozzászólás 2010 máj. 21, 13:36 
feketemarcsi írta:
A madárnál fordítva van mint az embernél? :shock:

Bizony fordítva! Ezért szívatják a gyermeket érettségin tyúkkal meg lepkével! :-)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 21, 10:44 
:cyclopsani:
Madárgenetika: Főoldal-Oktatás
Idézet:
A nemhez kapcsolt öröklődés az egyik legfontosabb öröklődési séma a madártenyésztésben. A nemi kromoszómák két változatban léteznek: X és Y. Az X kromoszóma viszonylag nagy és sok gént tartalmaz míg az Y sokkal kisebb és madarak esetében a tudomány szerint nincsenek rajta jellegek lokalizálva. A hím madaraknak két X kromoszómájuk van míg a tojóknál a nemi kromoszómák kétfélék egy X és Y kromoszómapárból állnak. Az X kromoszómát gyakran Z-vel míg az Y kromoszómát W-vel jelőlik. A Z-W jelölést gyakran használják a genetikában, hogy kihangsúlyozzák a madarak és emlősök közti különbségeket. Emlősöknél a nemi kapcsolt öröklődési rendszer fordítottja a madarakénak. A díszmadár-tenyésztési szakirodalmakban általában az X-Y jelölést használják.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 21, 9:56 
feketemarcsi írta:
A madárnál fordítva van mint az embernél? :shock:

Trükkösek mi? Én is elfelejtettem, pedig annak idején tanultam :(

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 máj. 21, 7:36 
VladTepes írta:
Ha egyszer lesz keltetőm (nem fenyeget mostanság, mert minek), 100%, hogy ki fogom próbálni.

Szia!

Rossz irányba indultál. :-) A kanárinak VAN ivari kromoszómája, tehát a kicsi neme a termékenyítéskor eldől. De ettől függetlenül a tojónak elvileg lehetősége van az ivarsejtjeit úgy szabályozni, hogy az egyik nemből több legyen (madárnál ugye a tojó az XY kromoszómás, (használnak más betűket is)).

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 máj. 21, 6:46 
Megvizsgáltam a tojásokat, 5-ből 4 fias, a fény felé fordítva sötét és egyen van egy kis repedés és pattog, szerintem most kell ki a kis gizmó. :shock:

A másik tojóm megint beletojt az etetőbe, az etetőt elvettem, a helyére raktam fészket és bele helyeztem a tojást. A magokat a földre helyeztem egy tálkába.

Most lefekszem egy kicsit, mert éjszaka szolgálatban voltam és majd jelentkezem a fejleményekkel.

Hozzászólás 2010 máj. 20, 12:50 
Az etetőbe épp hogy csak befér, fészekanyagot nem hordott bele, csak bele tojta a tojást a magok közé és az kipottyant.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 134  Következő