Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 máj. 26, 18:05 
koszonom Tamás, majd a késobbiekben rakok fel képeket hátha ti majd jobban megállapítjátok nekem a nemeket :wink:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 26, 17:55 
Szia Valasek!

Gratula a kicsikhez! Ha Nem fognak tenyészétésbe kerülni, akkor nyugodtan adhatsz neki tesókat is! Semmi gond nem lesz. Jobb, ha két hímet adsz neki! Mert azok "bohócabbak" és nem fogják magukat "halálra tojni! Mert, ha tojót adsz neki, attól függetlenül, hogy nem lesz felrakva odu még tojhat. És akár bele is pusztuéhat, mivel sosem fog leálni. Két hímnél értelem szerüen nincs ilyen gond szóval ez a jobb!

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 máj. 26, 16:57 
Sziasztok!sikeresen kikelt mind az 5 fióka :lol: már 10-16 naposak!Azt szeretném megtudni,hogy mikor kirepultek szeretnék odaajándékozni a kis unokatesómnak ketto papit,és gond e hogy a tesók egyutt lesznek sot lehet épp 2 hímet vagy foditva választok ki,tenyészteni nemfogja oket és már szép nagy kalitkát is vett nekik :)

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2010 máj. 26, 9:42 
Warhawk írta:
Vikemi írta:
... a fiókák négyhetes korukban repülnek ki kb, és hogy még két hétig nevelgetik őket a szülők (legfőképp az apa). Az már saját vélemény volt, hogy én mikor kirepülnek, mondjuk egy-két napra rá már áttenném őket a helyükre...

Két hétig nem nevelik, hanem még etetik őket amíg a fiatalok megtanulnak önállóan enni. Eszegetnek már maguktól is amint kirepültek, de még szükség van a szülők etetésére is, bár nem olyan nagy mértékben. Szóval várd ki azt a kb két hetet szerintem és csak aztán válaszd el őket. ;)

Egyenlőre még csak tojás projekt van. Nagyon szorítok, hogy sikerüljön nekik!
Oké, ki fogom várni a két hetet! :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 26, 9:15 
Vikemi írta:
... a fiókák négyhetes korukban repülnek ki kb, és hogy még két hétig nevelgetik őket a szülők (legfőképp az apa). Az már saját vélemény volt, hogy én mikor kirepülnek, mondjuk egy-két napra rá már áttenném őket a helyükre...

Két hétig nem nevelik, hanem még etetik őket amíg a fiatalok megtanulnak önállóan enni. Eszegetnek már maguktól is amint kirepültek, de még szükség van a szülők etetésére is, bár nem olyan nagy mértékben. Szóval várd ki azt a kb két hetet szerintem és csak aztán válaszd el őket. ;)

Hozzászólás 2010 máj. 26, 8:19 
Nagy Tamás írta:
Helló Vikemi!

Hol olvastad, hogy külön kell venni a hímet? Ez szerintem teljesen felesleges! Nyugodtam maradhatnak együtt, máskülönben nem lesznek fiasak a tojások, nem de?! Inkább arra kell figyelni, hogy fiatalokat amint lehet válasszuk külön a szülőktől!

Helló!
Asszem félreérthető voltam. Azt nem olvastam sehol, hogy külön kell venni a hímet, csak hogy a fiókák négyhetes korukban repülnek ki kb, és hogy még két hétig nevelgetik őket a szülők (legfőképp az apa). Az már saját vélemény volt, hogy én mikor kirepülnek, mondjuk egy-két napra rá már áttenném őket a helyükre, és csak szívem szerint tenném át aput is, hogy még tanítgassa őket egy kicsit, "ne legyenek egyedül". De anyunak nagyobb szükség van rá, úgyhogy marad a helyén természetesen. Egyszerű együttérzésből nem hagynám még arra a két hétre egyedül a piciket. :)

Hozzászólás 2010 máj. 25, 21:15 
Hali! Nálam most kezdődik idén az első kör. Már megy az odúpakolás ezerrel... :-)

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 25, 20:46 
Nálam ma kikeltek a második forduló első fiókái. :D Több helyen 8-9 az egyiknél 10 tojás van. Kissé túlpörgettem őket! :roll:

Hozzászólás 2010 máj. 25, 19:47 
Hy!

Igen azokat kell különtenni, de csak, ha már önállóan táplálkoznak.

A tojó nekem is kiszedte az összes fűrészport az odúból, amit beleraktam. Indulhat az újabb költés. :)

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 máj. 25, 18:38 
Sziasztok !
Én is ugy tudtam hogy a kicsiket kell különtenni .

Képzeljétek megbolondultak a madaraim :D 5 párbol 2 nél már van tojás az egyiknél 4 a másiknál 2 :D a másik kétpár meg most kezd oduzni már tejesen kipakolták az odut :)

A képekhez tettem fel képet a kirepült Kivi-ről :)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 25, 12:39 
Helló Vikemi!

Hol olvastad, hogy külön kell venni a hímet? Ez szerintem teljesen felesleges! Nyugodtam maradhatnak együtt, máskülönben nem lesznek fiasak a tojások, nem de?! Inkább arra kell figyelni, hogy fiatalokat amint lehet válasszuk külön a szülőktől!

Hozzászólás 2010 máj. 25, 8:06 
lenanita8 írta:
akkor ahogy látom hogy már jolrézik magukat akkor mehetnek az uj hejükre ?

És a tojást nem fogják összetörni ?

Szia!
Hat hetesen elvileg már önállóak, akkor mehetnek szerintem a saját helyükre. Én igazán már négy hetes korukban kivenném őket apustól, csak azért nem, mert apu eteti anyucit is, vagy mi. Az a baj, hogy én tapasztalatlan vagyok, most először van fészkem.
Hát, a tojásokat nem tudom. De nem hiszem hogy bántják, anyu csak megvédi őket ha kell, nem?

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 máj. 24, 22:51 
pancsa írta:
Cpt.Dave írta:
Sziasztok. Olyan kérdésem volna, hogy tudtok e mondani olyan embert akinél lehet venni kézzel nevelt hullámost? Heves megye lenne a legjobb, de gondolom itt nem nagyon van olyan ember. Másfél hete hosszú nagyon hosszú küzdelem után távozott el II.György. :( feketemarcsi a tanu rá, hogy mi mindenen ment át szegény madaram. Lényeg, hogy bár korábban elhatároztam nincs több (lelkileg annyira megvisel, hogy még egy ilyet nem akarok átélni), de valami hiányzik az életemből. Az a kis alapzaj amit Gyuri produkált. Ezért döntöttem úgy, hogy két (kettő, mert nagy terhet vesz le a vállamról az a tudat, hogy 2nap távollét esetén ellesznek egymással) papit vennék, de kézzel neveltet szeretnék. Bár ha nincs az se gond. I.Gyuri bolti volt mégis sikerült kézhez szoktatnom, úgy hogy mikor ki akart jönni repülni csak kiült az ajtóba és jellegzetes csicsergéssel hívott. :(
Lényeg a lényeg tud valaki kézzel nevelt papihoz címet mondani? Hol érdeklődjek. Válaszotokat előre is köszönöm.

Dávid

Szia.Telsen együttérzek veled.Hidd el a legjobb orvosság erre ha beszerzel egy vagy mégjobb egy pár kis csicsergőt.elhalványitja a fájdalmat.Sok sikert.

Szerintem nem kell hogy kézzelnevelt legyen, elég ha egész fiatalokat veszel, mondjuk akik egy két napja jöttek ki az oduból. Kézzel kevesen nevelnem hullámost, nehéz lesz találni szerintem, de a fiatalok meg éppúgy kézhez szoktathatók az első napokban. Üdv

Hozzászólás 2010 máj. 24, 21:33 
Hello!

hány éves kortól számít egy papagáj szaporodás szempontjából öregnek???
miért van az hogy a tojó szinte egész nap az odúban van pakolászik a hím eteti, folyton egymást vakarásszák, de mikor a hím "rá akar mászni" akkor a tojó rögtön kiugrik alóla??? nem hinném hogy ilyen gyorsak :)

Hozzászólás 2010 máj. 24, 20:21 
akkor ahogy látom hogy már jolrézik magukat akkor mehetnek az uj hejükre ?

És a tojást nem fogják összetörni ?

Hozzászólás 2010 máj. 24, 19:50 
Nem baj, ha már van tojás, sőt...

De nyugodtan együtt maradhatnak, mindaddig, amíg önállóak nem lesznek a fiókák.

Hozzászólás 2010 máj. 24, 19:42 
Hali!
Én olvastam, hogy mivel nagy az időkülönbség a fiókák közt, ezért az anya már két-három tojáson is ülhet, mire a legkisebb fióka is kirepül. Azt nem tudom, baj-e, ha visszajárnak a fiókák. Négy hetesen viszont elvileg aput, és a gyerekeket külön kell rakni, mert bár apu még eteti őket két hétig, anyu van, hogy zokon veszi az ottlétüket.
Sajnos jó megoldást nem tudok, csak ezeket az infokat olvastam.

Hozzászólás 2010 máj. 24, 19:20 
Nálam is visszajárnak a kicsik az oduba és már van 1 tojgli, mit csináljak?

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 máj. 24, 18:58 
Még nemrepült ki a 4.fiók de már 2 toji van az oduban. :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 24, 18:21 
Cpt.Dave írta:
Sziasztok. Olyan kérdésem volna, hogy tudtok e mondani olyan embert akinél lehet venni kézzel nevelt hullámost? Heves megye lenne a legjobb, de gondolom itt nem nagyon van olyan ember. Másfél hete hosszú nagyon hosszú küzdelem után távozott el II.György. :( feketemarcsi a tanu rá, hogy mi mindenen ment át szegény madaram. Lényeg, hogy bár korábban elhatároztam nincs több (lelkileg annyira megvisel, hogy még egy ilyet nem akarok átélni), de valami hiányzik az életemből. Az a kis alapzaj amit Gyuri produkált. Ezért döntöttem úgy, hogy két (kettő, mert nagy terhet vesz le a vállamról az a tudat, hogy 2nap távollét esetén ellesznek egymással) papit vennék, de kézzel neveltet szeretnék. Bár ha nincs az se gond. I.Gyuri bolti volt mégis sikerült kézhez szoktatnom, úgy hogy mikor ki akart jönni repülni csak kiült az ajtóba és jellegzetes csicsergéssel hívott. :(
Lényeg a lényeg tud valaki kézzel nevelt papihoz címet mondani? Hol érdeklődjek. Válaszotokat előre is köszönöm.

Dávid

Szia.Telsen együttérzek veled.Hidd el a legjobb orvosság erre ha beszerzel egy vagy mégjobb egy pár kis csicsergőt.elhalványitja a fájdalmat.Sok sikert.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 422  Következő