vidra írta:
Kohogni ritkan szokott, de szortyogosan, viszont elenk, kivancsi es jo az etvagya.
Köhögni? Az akár a már említett légcsőférgesség is lehet, de ezek vadmadarak, sokkal jobban kell bírják a betegségeket. Ha tudsz szerezni esetleg Ivermectin-t akkor azzal kezelheted (nem tudom arrafelé van-e ilyen).
vidra írta:
Sokfele szoros es tollas allatot neveltunk mar, de a seregely meg feher folt. Viszont ugy olvastuk, hogy ragaszkodo, ertelmes jobarat valik belole, aki szinte tarskent veszi a gazdajat.
Így van. Kiskoromban a szomszédban volt egy
seregély pár, de a tulaj kiirtotta őket (fiókástul), mert ugye "azok zabálják meg a szőlőt". Egy fiókát sikerült megmenteni (egy helyi madarászhoz került). Ez a fióka felnőve egy nagyon értelmes, ragaszkodó és jó hangutánzó madárrá vált. Kicsit irigykedtem is miatta

Csendben megjegyzem, hogy a seregély annyi rovart fogyaszt (különösen) a fiókanevelési időben, hogy szerintem bőségesen kárpótol azért a kevés szőlőért (na, persze... azért egy több ezer egyedet számláló raj hatalmas pusztítást végez, de az már más történet).
VladTepes írta:
E mellé a pacsirta fióka kap aprított lisztkukacot, és gyászbogárlárvát, ezeknél szigorúan levágva a lárva fejét, hogy nehogy a torkában, gyomrában harapni tudjon > a felvágott kukacdarabokat pedig
Calopet-be áztatom egy órára, így felpuhul a kitin, és jó "bepanírozódik" a
Calopet-be, ami meg tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, telített és telítetlen zsírsavakkal, no meg taurin is van benne.
Ha ez az a barnás kenőcs szerű anyag amire én gondolok, akkor egy igazi kincs. Műtét után egy legyengült, enni is alig tudó csincsillát úgy felturbózott, hogy nem hittem a szememnek. Bőven megéri a pénzt amibe kerül (pedig nem olcsó)!