Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jún. 22, 10:59 
sajnos nem a legjobb minőségű a fotó :( de csak a telefonom volt kéznél.
A lány kanárimnak semmi baja,pedig az idő nagy részében mostanában együtt voltak,szóval gondolom ha vmi fertőzés lenne akkor ő is elkapta volna.

Hozzászólás 2010 jún. 22, 10:55 
Kép

köszönöm remélem sikerül így....

nem hiszem h szunyog lenne,mert nem csak egy lábujján van,hanem a leghosszabb ujjain tehát amivel kapaszkodik leginkább.elöl is meg hátul is van ilyen ömleny. Mára kicsit szebb és olyan mintha kiszáradt volna. :shock:

Hozzászólás 2010 jún. 22, 10:25 
sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni tegnap vettem észre a kanárim lábujján egy egy vérömleny szerűséget- sötét bordó és megvan dagadva az ujja legvége. tehát közvetlenül a köröm-karom felett.Csináltam róla fotót de nem tudom berakni ide vmiért.
Elég ijesztő és remélem vki tud tanácsot adni mi ez és mit kell vele tenni. Olvastam pár betegség leírást de még nem akadtam rá ez mi lehet..remélem tud vki segíteni.

Ezüst fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Ocskó Tibor

Hozzászólás 2010 jún. 19, 22:46 
Szervusz Kasia197.Ez egy barna sorozatú madár,mindenképpen ilyen hímet nézzél hozzá,Bronz-fiú személyében.Igaz látszik a tojódon egy kis zutyulás ,de mivel te is tudod ,attól lehet még számodra házi kedvenc.Sok szerencsét hozzá.Üdv:O.T.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 jún. 19, 14:42 
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.Van nekem egy kanári tojóm,és neki szeretnék egy hímet venni.
Viszont fogalmam sincs,hogy a tojó milyen fajta, bár ha jól sejtem nem ,,tiszta" vérű madár. Momentán utálom ezt a szót,hiszen nem szegény madár tehet róla,hogy ilyennek született,és különben is rettenetesen barátkozó,szinte kézből eszik,nagy túlélő ,0 fokon olyan vígan elvan,hogy még, tehát nem egy kényes hölgyike! Milyen hím lenne való neki,ha nem szeretnék nagyon érdekes színű kis madarakat? Én csak magamnak szeretném őket,tehát nem célom a tenyésztésük.....Remélem,a kép nem a legrosszabb minőség,bár nem akart egy helyben maradni sehogy sem a kis drága.Köszi előre is a válaszokat..
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 6, 18:54 
Gabesz írta:
Nagyon édesek és szépek a fiókák! Ügyesek voltatok :D ......
A picuroknak kell még a lágyeleség és ahogy elnézem, még a fészek is. Az apa is etet? Mostmár június van...
Szia. Köszi a választ. Tegnap sem mentek be a fészekbe aludni, úgyhogy most kivettem a fészket tojásostul együtt. Nem hisztizik a mami. Hárman etetik őket: mama+papa+és az előző kotlásból való kölyök. (egyemismeg de rendes :) )
Most is nézem a mamát és szerintem fellélegzett, hogy nincs ott a fészek. Kényszer fészkelési fóbiája lehet már :D (ha már ott van, akkor tojok egyet-kettőt bele és rá is ülök) :D
Nem is tudom, mert zsinórban tojt a mama, kéne neki már pihenni. Az előző pasijánál is tojt mindig, csak ott ugye nem voltak összhangban a dolgok ;) :D Szóval tojáson kívül nem lett végeredmény.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jún. 6, 11:17 
moco22 írta:
Mit csináljak? Kell még a főtt tojás a gyerekeknek, azt nem tudom még elvenni. Elvegyem a fészket?
Azt nem értem, ha ennyire szapora a kanári, miért kerül olyan sokba?

Nagyon édesek és szépek a fiókák! Ügyesek voltatok :D
A picuroknak kell még a lágyeleség és ahogy elnézem, még a fészek is. Az apa is etet? Mostmár június van... pihenni kéne a tojónak, nem emlékszem, ez a hányadik fészakalj lenne? Ha pottyint tojást, csak simán vedd el. Nem biztos, hogy kotolni is akar majd. Figyeld, hogyan viselkedik, nem akar-e ismét új fészket, nem tépi-e a fiókákat anyagért? Ha ilyesmi jeleket veszel észre, és természetesen nem akarod újból kotlásra fogni, akkor azt mondanám, tedd külön kalitba, neki se fészek, se papír, se lágykaja a különkalitba ne legyen és enni csak magkeverék meg víz legyen előtte. Az apa meg majd szépen felneveli tovább a csibéket.
A szaporaság sokmindentől függ :wink: , főként ha vérfrissítés történt, akkor van mennyiségi javulás, de ez sokszor a minőség gyengítését is jelenti. Szovel, az ár relatív.
Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2010 jún. 6, 7:34 
Sziasztok :)
A gyerekek mostmár kirepültek, csodaszépek lettek. De még nem önállóan kajálnak.
Most olvasom lejjebb, hogy vége a költési szezonnak. Hát nálam nem. Ugyanis a mama megint tojt egy tojást. Tépem a hajam. Ez egy tojógép. :D
Mit csináljak? Kell még a főtt tojás a gyerekeknek, azt nem tudom még elvenni. Elvegyem a fészket?
Azt nem értem, ha ennyire szapora a kanári, miért kerül olyan sokba?

Képek a 3 csemetéről:

Kép

Kép

Kép

És együtt a 3 grácia :D

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 5, 19:10 
vidra írta:
...es vegul nyert.Felvaltva etetik es ugynezki jol erzi magat.Novekszik, a tollai simak,rendezettek...

HIPP-HIPP-HURRÁ! :D
Örülök nagyon a sikernek, bár még van egy kis idő a teljes kifejlődéséig a kis zöldikének. Hanem:
canary1 írta:
A madárka magevő, bár ilyen fiatalon igencsak nagy szüksége vagyon a magas fehérjetartalmú élelemre.

...nagyon figyelj oda, várhatóan a sok fehérjetartalmú kajától a szülők ismét beindulhatnak, nehogy kárt tegyenek a kis vadócban (fészekanyagravaló :roll: ). Mondjuk egy picur az mégsem három vagy négy, reménykedjünk, h inkább jut lágykaja a kicsinek, a nagyok meg egyék csak a magvakat, no és mutassanak példát, hogyan is kell magot szedegetni. Azt hiszem, az áztatott repce is jól jönne, könnyen rászokhat a magokra a puha héjú repcén.
No, drukkolok neki nagyon! Hajrá!

Valódi név: Helga

Hozzászólás 2010 jún. 5, 8:07 
Kép

Kép
A picur majd 2 napig terorizalta a kanarikat,nagy hangon sipitott,tatogott es ingatta magat,ha kelett utanuk repult es vegul nyert.Felvaltva etetik es ugynezki jol erzi magat.Novekszik, a tollai simak,rendezettek.
Kiberelte a kalitka jobb felso reszet az alvastol eltekintve a nevelo szulei is ott tartozkodnak vele.

Hozzászólás 2010 jún. 4, 18:49 
vidra írta:
Nem lesz etetgetes.A 3 tojas kozzul az eggyikben gyenge fioka volt,nem tudta kibontani magat,a masik ketto ures volt.Ennek mi lehet az oka?
Megprobaltam a talalt zoldiket orokbe adni,de nem erdekli a kanari part hiaba kereget a pici madar a him inkabb a tojot etetgeti.

Szia, Vidra!

A kelésgyengeség betegségre, fertőzésre utalhat. Lehet, h a szülők hordozók, de rajtuk nem látszik (még), a pici viszont nem bír kifejlődni, kikelni. Ne legyen igazam! Mostmár vége a költőzezonnak, valami kúra nem ártana szerintem. Persze, jó lenne tudni konkrétan, mi az okozó! :roll:

Gondolom, a kis árvát kézzel neveled. Szoktam olvasni a vadas topikot is, hozzál képeket is róla! Persze, könnyebb lett volna, ha a fióka nélküli szülőpár elfogadja, dehát ha ecccer a csürke nem hasonlít az apára! :shock: Na. :lol:

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2010 jún. 3, 8:08 
Nem lesz etetgetes.A 3 tojas kozzul az eggyikben gyenge fioka volt,nem tudta kibontani magat,a masik ketto ures volt.Ennek mi lehet az oka?
Megprobaltam a talalt zoldiket orokbe adni,de nem erdekli a kanari part hiaba kereget a pici madar a him inkabb a tojot etetgeti.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 11:22 
Koszonom a valaszokat :drunken: Moco szepek a picik

Hozzászólás 2010 máj. 31, 17:12 
Itt a búbos. Már neve is van, Bubi :D Olyan kis "tudományos" feje van :D
Amúgy a régi gyerek (Pöri) is segít a mamának és a papának, hárman etetik a 3 csemetét.
Katt a képre
Kép

Kép

Hozzászólás 2010 máj. 31, 9:50 
vidra írta:
Van egy nagy-nagy kerdesem:hogyan lehet a kanari tojot leallitani,hogy ne tojon az iden tobbet?

Szia, Vidra!
Ha idén ez a harmadik fészke a tojónak, akkor az még belefér. Igazából nem a tojásrakás és kotlás strapálja le a tojót, hanem az etetés. Ha már megvannak a tojik és pláne meg sőt maholnap kelnek, akkor hadd neveljen egy darabig annál is inkább, mert a hím is besegít. Hanem! Ha le szeretnéd állítani a tojót, akkor célszerűbb lesz, ha majd a hímmel választod le a fiatalokat mikor már kitollasodtak, hogy a tojó minél kevesebb lágykajához jusson (hiába, hogy a fiókáknak öklendezi vissza, jut azért neki is belőle). Leválasztás után ne legyen se fészek, se fészekanyag a tojó kalitjában és jó lenne, ha minél nagyobb teret kapna a mozgásra. Ha netán mégis elpottyint egy-két tojit, vedd el tőle. Ja, és a legfontosabb, csak magkeveréket kapjon! Viszont számolj azzal, hogy a hímed fog lestrapálódni a sok etetéstől... és akkor nóta nuku.

Moco, gratula a kis búboshoz! Fotót láthatunk? :wink:

Hozzászólás 2010 máj. 31, 9:46 
Szia Helga...épp most írtam a másik topikban, hogy nekem is ez a gondom, hogy nem akarok már tőlük több szaporulatot, mert nem lehet eladni sem...
Én a második tojásrakásnál úgy védtem ki, hogy megfőztem picit a tojásokat, (mástól hallottam én is) majd hagytam neki kiülni a két hetet és akkor egyszerűen elvettem a fészket tojással együtt...érdekes módon nem kereste..megnyugodott és mintha mi sem történt volna, evett, ivott tovább....Utána visszafogtam, illetve nem adtam lágy kaját és szerencsémre nem tojt többet. Utána meg elkezdtek kicsit vedleni, azóta is potyognak még tollpihék....és régen is ilyenkor volt a nyugalmi időszakuk, nem olyan aktívak, mint télen, tavasz elején...pihiznek őszig. Azt még nem tudom, majd akkor mi lesz megint, de költeni nem engedek többet....

Hozzászólás 2010 máj. 31, 9:34 
Sziasztok
Van egy nagy-nagy kerdesem:hogyan lehet a kanari tojot leallitani,hogy ne tojon az iden tobbet?
Eggyutt van a parjaval,neveltek 2 koltesbol 6 fiokat amibol 2 az en hibambol elpusztult,tul ettem oket tojassal.Most 3 tojason ul amibol ma esedekes a fioka kijovetele.
A fiu vegzi az etetes zomet,de a tojas,kotlas a tojora harul tartok tole,hogy nagyon leromlik.

Hozzászólás 2010 máj. 30, 16:08 
DJackson írta:
moco22 írta:
az igaz, ha a papa búbos, a mama meg nem, akkor a 4 tojásból 2 búbos lesz, 2 meg nem? mert így, hogy 3 tojás kikelt, akkor lesz benne búbos? (imádom a búbjukat/búbosokat, olyan kis professzorosnak néznek ki :D)

hát én nem vagyok egy nagy genetikus, de azt tudom, hogy ez a kérdés nem fekete-fehér :) Ilyen kis egyedszám esetén az is lehet hogy mindhárom ilyen vagy olyan lesz, hiába az lenne a szabály, hogy fele-fele.

most úgy állunk, hogy van 1 búbos a 3-ból. :) tehát lett egy búbosom. nagyon örülök neki :)

Hozzászólás 2010 máj. 25, 23:42 
moco22 írta:
az igaz, ha a papa búbos, a mama meg nem, akkor a 4 tojásból 2 búbos lesz, 2 meg nem? mert így, hogy 3 tojás kikelt, akkor lesz benne búbos? (imádom a búbjukat/búbosokat, olyan kis professzorosnak néznek ki :D)

hát én nem vagyok egy nagy genetikus, de azt tudom, hogy ez a kérdés nem fekete-fehér :) Ilyen kis egyedszám esetén az is lehet hogy mindhárom ilyen vagy olyan lesz, hiába az lenne a szabály, hogy fele-fele.

Hozzászólás 2010 máj. 24, 10:13 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 76  Következő