Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:49 
A lilityúk? Talán a törpe tyúknak mondják... Lilliputi? Nálunk csak lilikakas-lilityúk, és nagyon aranyosak a pici csibék :D Gyönyörűen kihúzott szemük van. A mezőről gyűjtögettük nekik a hangyatojásokat Nagyon szerették! És volt még némarécénk is meg egy halom libánk! Nagyanyám a liba máját mindig nekem sütötte! A libapásztornak:lol: .

Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:31 
Gabesz!!!! mi a lilityúk?????? a többit értem!!!! nagyon csípem az ilyesmit!!!!:24: :86:

Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:09 
Megható történet. És ha már mindenképpen az egy és szent cél érdekében apasztanod kellett az állományt, legalább olyan helyre adtad, ahol biztos kezekben tudod és akár láthatod :wink: De mondd, mi van az erdei pinttyel??? Őt azért megtartottad, igaz? Mert ő nem az állomány egy része volt, hanem házi kedvenc 8) .

Csibikémet én is édesapámnak szándékszom ajándékozni szintén születésnapra :D . Nagy madárkedvelő :lol: . Mindenféle tollasnak nagy barátja... Volt már az udvarunkon egész sereg lilityúk, gyöngytyúk, fürj, az istállóban postagalambok fészkelnek ( most is három pár galambja van), tavasztól őszig a füstifecskék is ott laknak. Régen, gyerekkoromban az udvarunkat 5 hatalmas, délceg fenyőfa szegélyezte. A középsőn egy gólyafészek volt. És minden tavasszal visszajöttek a saját gólyáink!!!!! Hatalmas élmény volt! Bíróék udvara gólyakelepeléstől volt hangos... Még most is látom őket lelki szemeim előtt... Aztán egy nagy vihar leverte a fészket :( 20 talicska gallyat-fészekanyagot hordott el édesapám a fenyő alól. Azóta nem laknak nálunk a gólyák... Bár egy fészeknek való kosár most is fel van téve a csűr tetejére, hátha mégis :roll:

Hű, de elkalandoztam... :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 6, 21:40 
Gabesz írta:

Mit csináltál a színesekkel? És mi van a fülemüle tervvel??? :wink:

Van egy gyerekkori cimborám itt az utcánkban....Most kezdett újra madarászni. Nos az én állományom lett a tenyészetének az alapja.

A füles "projektel" meg lépten-nyomon szívok. Minden időmet elveszi most a meló és a rollerek felkészítése. Édesapámnál kötött ki az alapállomány.
A szülinapjára kapta meg őket az "öregúr" ajándékba.
Képzeljétek az ősrégi tenyészetemből volt nála egy 9 éves lip.sárga hím. Egy hónapja a déli napsütésbe kitette néhány órára. Megszállták a kalitot a széncinegék, ez a lökött matuzsálem (mármint a kanári!) meg elkezdte védeni a revirjét. A bunyónak az lett a vége, hogy egy cinege kicsípte a rácson keresztül a szemét. :evil: Két napig húzta még aztán elpusztult.
Édesapám könnyes szemmel mesélte a sztorit.... :cry: Rosszkedvét feledtetendőn neki adtam a verebeket....
Tényleg nagyon örült az Öreg..... :D

Hozzászólás 2007 dec. 6, 21:15 
doromboló írta:
Kézzel nem tudod megfogni !...Ha van pecás haverod, kérjed el a merítő szákját és told meg egy 3-4 méteres bottal, léccel stb. aztán ezzel fel tudsz nyulni magasra is !

Igen, beszeltem valami madarászokkal, egy ipse jött is volna ma délután halókkal, de a madár valamerre továbbállt. Sajnálom nagyon, hogy ilyen pocsék végzetre jutott: éhhalál... Mert nincs nagy hideg.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 6, 20:49 
Kézzel nem tudod megfogni !...Ha van pecás haverod, kérjed el a merítő szákját és told meg egy 3-4 méteres bottal, léccel stb. aztán ezzel fel tudsz nyulni magasra is !

Hozzászólás 2007 dec. 6, 16:11 
neco írta:
De ha valaki kipucolja az állományt, elkezd csak rollerezni és csalódik, (mert nem jön össze a szaporulat, nem tud napi két órát áldozni felkészítésnél a madarakra, esetleg botfüle miatt nem tudja megítélni a megfelelő hangokat, és még ezernyi dolog lehet, Te tudod a legjobban) annak sincs sok értelme.

Szia, Neco!

Mit csináltál a színesekkel? És mi van a fülemüle tervvel??? :wink:

Ami a "röptetést" illeti, én 3 éven keresztül csak kínlódtam a kanárik szaporításával, mert sok mindent nem jól csináltam. Annak már borzasztóan tudtam örülni, ha két fióka épen felnőtt egy 5 tojásos fészekaljból :shock: ... Nem így a zebráim! Olyan szapora népség, és gondos, precíz teremtések, hogy csak na! Ha ők nem tartják bennem a madártartás örömeit, akkor lehet, hogy a "sok" kudarc- fióka elhalás, tojásba belehalt embrió és sorolhatnám... után abbahagytam volna a kanárikkal való foglalkozást. De mondom lehet!, mert minden egyes életképes fiókának annyira tudtam örülni, hogy az egy fészekalja zebrával is felért!!! Az idei 2 fészekaljból 8 fióka csúcsteljesítmény!!! De az örömben az üröm is benne volt... És még ki tudja, mi lesz?...

Hozzászólás 2007 dec. 6, 15:18 
Kaptam valamit a gepen, kertem 1 laptopot, s a melysugarzos hangfalrendszert kitettem a teraszra...van mit a szomszedok hallgassanak...
Voltam lenn is, de nem látom a madarat...

Hozzászólás 2007 dec. 6, 15:17 
kanarihangok letölthető www.kanarifugl.dk
a jobb oldalon találsz downloads, ezen belül menj a amerikansk sanger 01! remélem, sikerül a szökevényt elkapni :46: raina

Hozzászólás 2007 dec. 6, 14:59 
eszterolajos írta:
Kedves Gabesz !

Nem kritizálom a topikot és nem is azt akarom, hogy ne legyen ilyen kitárulkozó, hiszen ez teszi igazán elfogadottá a honlapot. És főleg azt nem szeretném elérni, hogy kiröppenjetek máshova. Csak szakmai szempontból nézve hasonlitottam össze őket, kizárólag Doromboló részére, de Te válaszoltál.
Nagyon is kell ez a hangnem, hiszen ezt éljük és szerintem minden topiknak kell egy ilyen hangulat a baráti kapcsolatok kialakulásához.
Ha mégis megbántottalak volna ELNÉZÉST KÉREK :30: TÖLLED.
Na erről ennyit.
Csevegjetek csak nyugodtan és ha probléma van, megoldjuk.
Azért néha, ha látok számotokra új dolgokat azért felteszem ide is.

ui : azért megsúgom, hogy én is tartok kanárikat igaz, hogy csak Raza Espana fajtát, de mit tegyek nekem ez tetszik. :65:

:D Dehogy bántottál! Nem vagyok én olyan sértődős fajta 8) .
És akkor azon a szerencsétlen kis sárga csurin kívül, akit nekem mutattál még akkor-(beteg, későn született madárka volt), van kanárid :shock: ??? És miért csak most mondod?

Hozzászólás 2007 dec. 6, 14:41 
Margaréta,köszönöm,ez nem is rossz ötlet!!!!na ugye hogy mindenre van megoldás,csak használni kéne néha az embernek a fejét !!! :D :D :D

Hozzászólás 2007 dec. 6, 14:35 
Kvíp!

Hozzászólás 2007 dec. 6, 14:35 
Gizmó,ha látőszögébe raknál tele kajával 1 kalitkát esetleg.....1 erkélyre,ahova beengednek? persze lehet,hülye ötlet,de mikor nekem kirepült egyszer 1 kis fiatal fióka,igaz az nem ment el a kalitok környékéről,mert hallotta a szülőket is,és meg tudtam fogni a terasz korlátján.....igen,végül is az ismerős hangok azok jól jönnének,de lehet hogy bármilyen fütty jó,csak kanári legyen!!!!!szerintem jó a hím madár füttye is,hisz az is hazai pálya!!!Szegényke már hóóótttt éhes lehet,meg szomjas!!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Amaryl 2007 dec. 6, 14:37-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 6, 14:05 
Hello,
a reggel láttam, egy tombház 3-4 emeletének magasságában.
SZÜKSÉGEM LENNE TÓJÓ HÍVÓHANGRA. ha valakinek van, kérem sürgősen postázzon, barmilyet rövidet is a gzsylm@yahoo.com - címemre.
Kösz

Hozzászólás 2007 dec. 6, 11:45 
Amaryl én egy darab átlátszó műanyag irattartóból kivágott kis lapocskával tömtem be így a külső etető részére kivágott helyet. Egyszerűen befüztem két oldalt a rácsok közé...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 6, 11:20 
Nekem ő mondta , hogy az öreggel kokettál...

Tenyésztés ügyben meg ezért írtam, hogy sok mindenben igazad van. Komoly eredmény valóban akkor lesz rolleréknél, ha izomból arra koncentrál az ember. Látom én is (pontosabban hallom) : idén szerintem sokkal jobbak a madaraim mint tavaly. Tavaly még tele voltam színmadarakkal, idén meg..... :idea:
De ha valaki kipucolja az állományt, elkezd csak rollerezni és csalódik, (mert nem jön össze a szaporulat, nem tud napi két órát áldozni felkészítésnél a madarakra, esetleg botfüle miatt nem tudja megítélni a megfelelő hangokat, és még ezernyi dolog lehet, Te tudod a legjobban) annak sincs sok értelme. Tangarát hiába szereltük volna fel szuper tenyészverebekkel, ha most féláron egy kupecnél kötnének ki szerencsétlenek.
Ha Amaryl elég elhivatott és bejön neki a dolog, úgy repülnek a rizsek fél éven belül mint a győzelmi zászló. Ha nem akkor meg tök mindegy.....

De míg firkáltam meg is jött a drága! :88:

Hozzászólás 2007 dec. 6, 11:07 
Hahóóóó srácok!!!! nehogymááár itt vitatéma legyek!!!!!!! nem fogok eltántorodni a rollerektől,és nem is fütyülnek bele a rizsek az ő dalaikba,már megírtam párszor!!!!!se nem látják,se nem hallják egymást!!!!! Doromboló,ha erre jársz,megláthatod,hol akarom őket tartani!!!!!!bánom hogy a múltkor nem láttad,de eszembe nem jutott,hogy ez téma lehet!!!!!Aztán meg,ha Lajostól nem kapok,úgyis vettem volna valamelyik kiállításon rizspintyet,mert hogy eddig nem volt,annak nem anyagi oka volt,hanem egészen más.....most lettek olyanok a körülmények,hogy bevállalhatok madarakat!!!!!Azt is komolyan gondoltam,hogy több fajtát nem,és ebből is csak ennyit.....
Nnnna,hogy nevessetek is: amilyen kalitkában vannak a rizsek,akkora ajtajai vannak,hogy nem tudtam felrakni a 20x20-as odút....nagyobb az ajtó minthogy eltakarná,pedig már nagyon be vannak indulva!!!! :61: :61: na hát így jár 1 kocamadarász,ha nem gondolkodik előre!!!most vagy veszek nagyobb odút,vagy befoltozm a lyukat!!!!de mivel???? van tippetek???? :57:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 6, 10:46 
Nekem a Richter Guszti mondta tegnap, hogy a "Gézától vannak madarai".
A másik meg : az természetes hogy senki nem fogja egyből világgá hajtani a korábbi madarait a rollerek miatt de akinek nincs és idre jött hogy rollerezni akar, azt talán nem kéne eltántorítani míg nem jönnek meg a rendelt rollerjei, mert sokkal jobb ha valaki komolyan és kristálytisztán kezd el velük foglalkozni nem ?
Nekem is voltak mindenféle madaraim a rollerek előtt, csak míg nem színtelenítettem ki addig a fasorba sem voltam jó a rollereimmel... :wink:

Hozzászólás 2007 dec. 6, 10:16 
doromboló írta:
Az "egészséges" az nem "külsőség", hanem természetes ! Úgy értem, hogy neked lehetett volna roller, vagy norwich, vagy lipokrom mozaik, vagy lizard, azon a napon, mikor megvásároltad őket, mert nem a fajtatiszta tenyésztés vezérelt, hanem mert akartál egy szerethető kis gyönyörűséget !...Nem ?....

Nyilván nem az" egészségesre" értettem a külsőséget, hanem a gyönyörű színekre, kinézetre stb....
Egyébként a másik fele igaz az állításodnak...

Hozzászólás 2007 dec. 6, 10:05 
Jaj Gizmó nagyon sajnálom! :46: Gondolom Gabi a volt "szülő" mégjobban veletek együtt...
Egyszer rég nekem egy kis hullámosom repült így ki az erkélyajtón télvíz idején és nem is láttam sehol, pedig rögtön kerestük. Valószínű valamelyik kóbor macsek áldozata lett szegény. Ebben főleg az a szomorú, hogy tél van mégcsak remény sincs rá, hogy valahol kihúzza, ha csak be nem repült valakihez véletlenül..

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 66  Következő