Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jún. 6, 21:59 
Nagyon szuperek ezek a kapcsolatok, tanulságos konzultációk, tapasztalat cserék. Madarászok vagyunk és a határok sem akadály, támogatjuk egymás tevékenységét. Ez nagyon tetszik, mindenkinek így kellene, összefogni!!!! A nagy széthúzás után örömmel látom, hogy még ilyenek is vannak. Kezd visszatérni a bizalmam a madarászokba.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jún. 6, 21:27 
Igen nagyon kellemes volt az út... A fogadtatás is. Sok - sok ilyen látogatásra lenne szükség még. Mi azon leszünk, hogy ezt is bevegyük a programjainkba.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jún. 6, 21:19 
Nagyon kellemes kirándulás lehetett, nagyon szívélyes vendéglátással, kellemes környezetben!!!! :wink:
Biztos szakmailag is nagyon tartalmas volt!

Hozzászólás 2010 jún. 6, 19:31 
Mona írta:
Drága Lajos!

Azért mi "pórnép" is szeretnénk ám hallani azt a beszámolót, ha nem gond! :wink: 8)
Sőt, ha vannak képek, akkor tegyél fel párat légyszi, köszi!

Szia Mona !

Nem is gondoltam, hogy itt vagy és figyelsz...
Na akkor : Tibi egy szép alföldi táj közepén lakik, békés környezetben, nem zavarja a város ricsaja.
Hát képem az van, de olyan rosszak lettek, hogy azt nem merem felrakni, 5o db. -nál több a fiatal madara. Már ki vannak rakva volierekbe és válogatja a nemeket.
Szépek és erösek a madarai. Érdemes lenne tőle is vásárolni a tenyésztőknek. Az éneküket nem hallottam, mert ahogy bementünk a helyiségbe csend lett mindenhol.
A továbbiakban a szakmai duma ment, amit nehéz lenne összefoglalni egy bejegyzésben, főleg a beltenyésztésről és annak problémáiról volt szó, illetve a tenyésszezonok kezdéséről, felkészítésről, eredményekről... stb...

Ezen kívűl még 7 tenyésztőnél voltunk láttunk csodákat, papagájban, alakkanáriban, egzotában és még a stiglinc x kanári keresztezésekben is. Akik nem jöttek el irígyelhetik a társaságot..
Na majd a legközelebbinél többen leszünk.

Ha minden jól megy egy, vagy több csoportképet azért fel tudok rakni.

Ekkor már majdnem este volt a klubban zászlót cseréltünk Robyval.
Kép

Hazaindulás előtt egy csoportkép a vendéglátóinkkal ...
Kép

Estebéd után...
Kép

Néhány egzota...( Enikő ezt neked tettem fel, ide ki kell jönnünk még egy párszor az idén... itt láttunk szelíd Sárgarigót, Napmadarat, Seregélyt, különleges egzotákból..Gránátpintyeket, Indigó pintyet, Lágyevőkből a Gangeszi pápaszemes madarat,)
Ez a Kép az egzota óvoda egy részletét mutatja....
Kép

Itt hűsölünk...
Kép

Na meg itt is...

Kép

Eszmecsere a Lizard Kanárikról....
Kép

Egyik vendéglátónk udvarán...

Kép

Összességében nagyon élménydús napunk volt sokat beszélgettünk, jónéhány tenyésztési ujdonságba is ütköztünk ezekről késöbb számolok be, jó tapasztalatcsere volt és ezen a napon több barátra tettünk szert, mint amennyit előzőleg vártunk.

Köszönjük a vendéglátóknak a szíves fogadtatást. Hamarosan viszonozni fogjuk....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 jún. 6, 21:19-kor.

Hozzászólás 2010 jún. 6, 19:11 
Drága Lajos!

Azért mi "pórnép" is szeretnénk ám hallani azt a beszámolót, ha nem gond! :wink: 8)
Sőt, ha vannak képek, akkor tegyél fel párat légyszi, köszi!

Hozzászólás 2010 jún. 6, 18:56 
Szia Gabesz !

Voltunk a Tibinél.

Láttuk a sok - sok rollert.
Skypon elmesélem.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 20:05 
eszterolajos írta:
bár a kollekciónk nincs ki, mivel a rollerosokból 3 fő a létszám

Hát ez jó! Akkor majd egyéniben adjátok elő magatokat :lol: Asszem akkor oda nem fényképezőgép, hanem videó kellene. Majd Varga Tibi feltesz titeket a jutyubra :lol: :lol:
eszterolajos írta:
Roland nagyon jól van, de mind a 4 utódja 5 napos korában sajnos elszállt.

:73:

Hozzászólás 2010 jún. 2, 19:41 
Szia Gabesz !

Igen megyünk, bár a kollekciónk nincs ki, mivel a rollerosokból 3 fő a létszám, de majd délután énekelünk is.
Fényképezőgépet viszünk remélem a nagy éneklés közben le is kap bennünket valaki.

Roland nagyon jól van, de mind a 4 utódja 5 napos korában sajnos elszállt.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 19:20 
Szia, Lajos! Mentek akkor a szomszédba :wink: !
S éneklés is lesz? :lol:
Visztek fényképezőgépet is, ugye? Hozzatok képeket léccilécci!
Jó találkozást!

Ui: mi van a Roland fiókáival?? Hányan vannak? Milyenek?

Hozzászólás 2010 jún. 2, 18:49 
Mostanra már biztos, hogy 5.-én szombaton a délterületi rollerosok közül néhányan meglátogatjuk Varga Tibi tenyészetét, lesz egy kis énekes duma parti.

Hozzászólás 2010 máj. 30, 9:07 
Hát ez tökjó, Marcsi! Van egy Joker madarad! :lol: Ha kell a csajokat indítja be, ha kell kotol, nevel, szovel: minden helyzetben felatlálja magát a csaj és láthatólag jól elvan mindenkivel... Nálam 3 megbízható tojó van, aki minden, saját nemének megfelelől szituban felelősségteljesen helyt áll, de ezek a ribanc román csajok... Na ők mennek a boltba! Mese nincs. Jók lesznek majd kedvencnek, többet nem idegeskedek miattuk. Elég időt kaptak tőlem, hogy bizonyítsanak. Csak a 90pontos német hím felmenő génjeit sajnálom kárba veszni :evil:

No, egy másik fejezet a "röpde hátrányai" avagy "egy fenékkel nem lehet két nyerget megülni"... Tömény, zsúfolt hétvégéim, mi általában már csütörtöktől kezdődik (4 óra alvás+10 perc csomagolás míg otthon vagyok) miatt fiaim gondjaira vannak bízva a madarak. Persze, a röpdéhez oda kell menni, nincsenek szem előtt, mintha idebent lennének, na és a foci, a haverok meg a gördeszka az első a pesztráknak... Hú, de szomjasak és éhesek voltak a csürkék, mikor hazajöttem :shock: Eléggé spártai módon vannak nevelve a madaraim, senki sem mondhatja eztán, hogy kényeztetem, no de hanyagolni sem kéne... A hideget és a hegyvidéki idő viszontagságait is remekül tűrik. Hanem valami praktikus nagyteljesítményű önitatót-fürdetőt kell kitalálnom, hogy azért vizük az mindig legyen. Agyalok. Hogy szívós madarak, az már kiderült.

Amúgy semmi különös nem történik ebben az időszakban, viszonylagos csend van. Jól megférnek egymás mellett a madarak. Az alfa hím, Gábrisom ha jóllakott, a többinek is nyugalma van. A 3 legfiatalabb csibém még idebent van, őket csak akkor teszem ki, ha már lejárt ez a bolond "áprilisi" időjárás, bár már régen önállóak... Szovel, semmi új a nap alatt. Azért kíváncsi vagyok, mekkora számban érik meg a késő őszi betakarodás idejét :roll: Remélem, az összes.

Mona, nálad mi a helyzet? :D Úgy skubizom, áttértél papagáj partira. Mesélj kicsit! Legfennebb majd átköltözünk a trécselőbe :wink:

Puszi nektek: :alien:

Hozzászólás 2010 máj. 27, 15:53 
Hihi... ez vicces :D és szerencsés is. Legalább mostmár tudod biztosra, h tojó őkelme. Hanem... a viselkedése azért furcsa. Először tojónak vagy hímnek vélted? Persze, az hogy hímmel és tojóval "is párzott" az túlzás ezek után. Netán még énekelt is, hogy jól megtévesszen téged? :lol: Mostmár hagyod, hogy ki is kotolja az üres tojásokat? (talán ez lenne neki a jobb, rögzüljenek a szokások: tudja, mi illik egy tojónak :lol: )

Hozzászólás 2010 máj. 26, 13:52 
Szia, Mona kollegina! 8)

Én is sajnálom a madaraim. Amelyik kint volt a röpiben, érthető, hogy beadta a kulcsot. Hiába vontam be fóliával, ezt a fiatalt nagyon legyengítette előbb a vedlés s ráadásnak jött a hideg. Lehet, túl korán tettem ki őket. Bár legszívesebben valahol egy kinti helyiségben tartanám az összeset egész évben, csakhát...
Józsim pedig idebent semmi jelét nem mutatta gyengélkedésnek. 4-en voltak egy nagy kalitban. Változatos kaját kaptak, mindenből ettek is rendesen és mégis a kis hulla pihekönnyű, éles csontú madárka volt. Többször kellett volna ellenőriznem, kézbevenni őket. A 3 kisebb tesó egész elfogadható kondiban van, de ezért várok még azzal, hogy őket is kiköltöztessem.

Sajnos, a 9 fiókám közül ötöt figyeltem meg hímként viselkedni, és bejegyzéseim szerint ez a két kimúlt fióka is az volt :( . S még hol az ősz? Úgyhogy csak 3 hímmel számolok, ha valami csoda folytán még el nem énekli magát valamelyik kussban lévő fiatal :roll: . Ezért is lenne szerencsés ha picivel több fiatalt sikerült volna leválasztanom, h legalább 1 kollekcióm legyen novemberre.

No, több szerencsét!
:alien:

Hozzászólás 2010 máj. 24, 18:46 
Drága Gabesz!

Nagyon király az új topik, szuperül összeszedted az alapvető tudnivalókat, :31: :17:

Sajnálom a madárkáidat, de remélem a maradékból van olyan pasi, akivel tudsz indulni majd a versenyen? Vagy ők már mind tojók?

Puszi: Mona

Hozzászólás 2010 máj. 24, 16:18 
Szia annak, aki idetéved 8)

Tettem-vettem itt a rolleros archívumban és rég dédelgetett ötletemet sikerült valóra váltanom, bár asszem, még nincs befejezve. Rengeteg hasznos információt tartalmazó hozzászólás van itt a topikokban mélyen elrejtve, hacsak nem bukkan rá a kereső. Arra gondoltam, nekem is és sok más hasonszőrű kezdő rollerosnak, vagy csak egyszerűen roller-szimpatizánsnak igencsak tartalmas olvasnivaló lenne így egycsokorba összegyűjtve. Címe is ez: A Harz-i roller kanári -bár nagyon sok variánson gondolkodtam, pölö: Tanuljunk rollerül, Roller tanoda vagy Hogyan szerezzünk rolleros hajtási jogosítványt? :lol: No, de a kellő alázat e kismadár előtt...

Kiemelt topikként szerepel, mivel csak olvasnivalót tartalmaz. Témakörönként van hozzászólásokba szerkesztve és igyekeztem úgy ötölni, hogy 1 oldalt ne haladjon meg, kényelmes legyen az olvasás. Ha valaki a hozzászólások eredeti szövegkörnyezetésre is kíváncsi lenne, csak kattintson a beépített linkre. Bizton talál sok érdekességet még az iromány eredeti helyén vagy akörül.
Jó böngészést! :cyclopsani:

Üdv: Gabesz

Ui: lehetek jómagam Rongy Elek, a példakép... hisz hiába olvastam annyit utána, hiába a sok szakmai tanács, és hiába igyekezek minden tőlem telhetőt megtenni, ha a Nagy Természet teljesen másként gondolja. A röpdébe kiköltöztetett madaraim (5 tojó és 2 hím-felnőttek, +5 fiatal) közül ezek a cifra fagyos szentek egy fiatalomat,-rolleros bibliám bejegyzése szerint egy hímet :( elimináltak. És akkor a benti 4 fiatal közül minden igyekezetem ellenére Józsi (az sk nevelt hím) is elment :cry: .

Hozzászólás 2010 máj. 13, 20:58 
Jól van, Mazsiba!
Majd ha egyszer időd és kedved lesz hozzá, mesélj, mit és hogyan csinálsz. Hátha tudunk segíteni?
Üdv: Gabesz

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 máj. 13, 16:38 
Sziasztok.

Hát hogy mitöl nem volt eddig költés azt nem tudom egyáltalán.Már csak egy tojóm van és csak ez indukt be.Majd veszek tojót de csak késöbb.
Hogy alakulnak a dolgok arol majd irok késöbb.

Üdv Nektek.Mazsiba

Hozzászólás 2010 máj. 13, 13:10 
Mazsiba írta:
neco írta:
Menni fog ez Mazsi'.... :wink:
Hány tojód is van?

Négy tojóm és 3 hímem.

Marcsika, tőlem kérdezed??? Én is csak innen skubiztam.
De szerintem ha 4 tojóból 2 elpusztul, mint írtad, az atyaúristennek sem maradhat 4 :shock:

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:49 
Mazsiba írta:
Ma kikelt az elsö kis roller nálam remélem lesz még a 3 másik tojásból is valami.

Szia, Mazsi!
Möglestem :wink: , 4 tojó és 3 hím. Most is így van? És csak most van az első kelés? Mesélj kicsit! Mi történt, hogy "csak" mostanra lett egy fióka? Azért még ülnek tojók, nem? Mióta vannak a madaraid?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 máj. 13, 10:11 
Sziasztok.

Ma kikelt az elsö kis roller nálam remélem lesz még a 3 másik tojásból is valami.

Üdv:Mazsiba

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 149  Következő