Fegyverneki Attila írta:
Sziasztok!
A napokban kezembe került a DM szeptemberi száma, egy cikk rögtön fel is keltette a figyelmem: A pennant papagáj színmutációi
Elolvastam és csak néztem ki a fejemből, ugyanis a cikk félelmetesen rossz! Azt is mondhatnám hogy egy nagy 0! Persze lehet, hogy csak eltúlzom, de tényleg így érzem!
Nem értem, ha valaki nem tájékozott egy területen, miért érez késztetést ilyen cikkek írásához! Persze elhiszem én, hogy sokan jól bírják az idegen nyelveket, és a külföldi honlapokat böngészik, de mindenkit megnyugtatok, hogy ezek az oldalak(többnyire) semmiképp nem tekinthetők tartalmukban etalonnak és szakmailag megalapozottnak! Egyszóval hemzsegnek a hibáktól, pontatlanságoktól!
Azért mert valakinek van egy komoly állománya, az még nem feltételezi hogy a genetikához és a színmutációkhoz is komolyabban konyít!
Sajnos ezt itthon is könnyen megtapasztalja az ember! Voltam olyan törpe tenyésztőnél, akinél hemzsegtek a szebbnél szebb színváltozatok, kár hogy fogalma sem volt róla, mi van a birtokában! Ezt a monori börzén is tapasztaltam, óriási a homály, mondhatni teljes sötétség honol házunk táján! Sajnos!
Attila! Valószínű a törpe tenyésztő az olyan magamfajta lehet. Én szerintem soha nem fogok a madaraim genetikai hátteréről annyit tudni mint te, vagy brimston. Ha tetszik egy madár színe vagy rajzolata az nekem elég. Az való igaz,hogy fogalmam se lesz hogyan tudnék elérni keresztezéssel egy-egy színt ami tetszik, de ez nekem nem is annyira fontos. Eddig még... Aztán lehet hogy később vérszemet kapok. Természetesen amit elértetek azt őszintén becsülöm, de nekem ez magas mint malacnak a farzseb.