Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 jún. 16, 15:54 
Tiszteletem Lajos!

én is kíváncsi lennék a véleményre ha lehet...:)

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 jún. 15, 13:09 
eszterolajos írta:
Szia Zacsi !

A színekkel kapcsolatban írtam Pü-t.

Nem kaptam meg :03:

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jún. 15, 3:35 
zacsi írta:
Sziasztok
Milyen színűek ezek a fiatalok :?:

Kép

Szia Zacsi !

A színekkel kapcsolatban írtam Pü-t.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 14, 22:41 
basti pisti írta:
sziasztok .zebrapintyeket szeretnék tenyészteni,már párba is vannak rakva kb 1 éve de tojni sehogy sem akarnak mi lehet az oka??az oduk 14.14cm-es u alakú nyilással.miért nem tojnak??

Egészen biztos, hogy egy pár? Mit adsz nekik enni? Mekkora helyen vannak?

Valódi név: basti pisti

Hozzászólás 2010 jún. 14, 20:24 
sziasztok .zebrapintyeket szeretnék tenyészteni,már párba is vannak rakva kb 1 éve de tojni sehogy sem akarnak mi lehet az oka??az oduk 14.14cm-es u alakú nyilással.miért nem tojnak??

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 jún. 13, 18:25 
Sziasztok
Milyen színűek ezek a fiatalok :?:

Kép

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Hozzászólás 2010 jún. 13, 15:17 
Sziasztok! Na ezeket a módszereket én is kipróbálom! :)

Pár kép az új ifjoncokról.

Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 13, 11:11 
Hali!
Még találtam virágzó bodzát az erdőszélen, hát, lecsaptak rá, mint tyúk a takonyra, sőt Palika teljesen begerjedt. :D

Hozzászólás 2010 jún. 12, 21:44 
Szia Kukshi!

Én csak almával meg körtével próbálkoztam még, de a bodzabogyót épp most vettem tervbe, mert a virágnak nagy sikere volt (valamelyik topikban itt olvastam róla s felírtam, hogy el ne felejtsem a virágzásig). A bodza ugyanis nem mérgező, kivéve a gyalogbodzát, de azt, ha másról nem arról, hogy lágyszárú könnyű felismerni.
A seregély meg a rigók csak úgy tömik magukba a bodza bogyóit s ennek igen árulkodó nyomait hagyják a járdán vagy rossz esetben a kertben száradó lepedőkön. Az akácról nem tudok mit mondani, ugyanis olvastam már arról, hogy a fehérjetartalma a kukoricáéhoz hasonlóan magas, meg hogy attól nő nagyra a gyulaji dámszarvasok agancsa, de arról is, hogy mérgezést okoz, így hát ez még némi utánaolvasást igényel.

Hozzászólás 2010 jún. 12, 21:12 
Sziasztok!

Ha már zöldeleségről van szó, akkor kinek mi a tapasztalata a gyümölcsökkel, legfőképp a bogyósakkal?
Az enyémek a félbevágott (magtalan) szőlőt nagyon komálták az ősszel, szintúgy az egrest is (fehéret). Viszont a málnát nem, a feketeszeder elől meg egyenesen elmenekültek, pánikoltak, gondolom a színe miatt.
Bár lehet, hogy az enyémeknek van csak fura ízlése, mert a répát sem komálják (pedig elég sokat próbálkoztam vele).
Télen meg azt vettem észre, hogy az orchideákat kóstolgatják (minden nap van télen pár óra kimenőjük), de gondolom mérgező lehet, mert hamar leálltak vele (meg rázták a fejüket), utána már csak lefejezték őket, édesanyám legnagyobb örömére. :D
Amúgy valami virágot nem lehetne nekik adni? Itt konkrétan az akácra gondolok, meg a hársra (a bodza az mérgező, ha jól tudom, bár a virágát mi is fogyasztjuk).
A csíráztatott magokat, meg mikor hogy, bár az tutira az én hibám, mert nem sokszor szoktam nekik készíteni, többnyire csak ha a picik vannak.
A pásztortáskás tippet köszi, ki fogom holnap próbálni (amúgy szerintem, ha rajtuk múlna, akkor mindent megkajálnának :D).

Hozzászólás 2010 jún. 12, 19:52 
Üdv a fórumon Annamari!

A jó pap bizony holtig tanul... A paprikacsumát ki fogom próbálni. Cserébe pedig köldök egy is egy kis trükköt, amit az én pintyeim nagyon szeretnek. Ha kertes házban laksz, nem kell messzire menned egy tő pitypangért vagy pásztortáskáért én minden héten kiások egyet úgy, hogy egy késsel kört vágok a földbe a gyökere körül, akkorát mint egy nagyobb tejfölös pohár, kiemelem s cserépbe ültetem, pont mint egy virágot. Ezt így ahogy van beteszem a kalitkába s minden nap meglocsolom (a madarak megmaradt ivóvízével). A virágot, a levelet, a magokat mind imádják a pintyek és így két párnak meg a kicsiknek megvan egy-két hétig minden napra a zöldeleség. Készíthetsz nekik ugyan így fagyisdoboznyi veteményest is áztatott borsó vagy repce magot szórva egy kevés földbe. A sűrűn vetett tálcás növény jól néz ki és klassz vitaminforrás lehet még télen is.

Valódi név: Szabadiné Kun Annamária

Hozzászólás 2010 jún. 12, 13:04 
Sziasztok!

Látom, hasznos tanácsokat lehet itt olvasni. A zebra pintyeimnek szoktam adni paprika csumát is. Egyszerűen imádják.

Üdv, Annamari.

Hozzászólás 2010 jún. 11, 21:37 
Szia Csabi!

Köszi a hasznos tanácsot, kipróbálom apránként mind, amit javasoltál. A zellerről még nem is hallottam, hogy lehet adni madaraknak. Köszi még egyszer.

Vass Imre

Hozzászólás 2010 jún. 11, 21:35 
Szia Imi89!

A fiatal madarak elég esetlenek, így az odúban a kiálló poros fűszálakkal vagy kirepülve a kalitkában könnyen megsérthetik a szemüket, zsúfolt tartás esetén az idős madarak is kárt tehetnek bennük. Ha a kis madár már eszik tedd külön kalitkába, és ha nincs a szemén fizikai sérülésnek nyoma törölgesd egy kicsit kamillával vagy emberi (kötőhártya gyulladásra kapható) szemcseppel. Remélem ez majd használ, jobbulást a madárnak!

Hozzászólás 2010 jún. 11, 21:25 
Szia Vassif!

A céklát, mint a répát lereszelve és kinyomva add a madaraknak. Amint rászoknak ugyanúgy fogják szeretni, mint a répát és jobb is annál, mert sokkal több ásványi anyagot és ritka mikroelemet tartalmaz. A kanáriknak is adhatsz belőle hiszen a zöld színben megtalálható számos melanin színanyag szintén karotinból épül fel. A cékla mellett kipróbálhatod még a lereszelt zellergumót is (mondjuk ennek nincs köze a színhez) állítólag csodákra képes. :)
Az én pintyeim nagyon szeretik még az uborkát is. Ezt félbe vágva vagy karikába add nekik, a belsejéből lelkesen kicsipkedik majd a magokat.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 jún. 11, 7:32 
Sziasztok.
Van egy kis gondom,az egyik kis zebrámnak az egyik szeme mintha nagyon könnyezne és nem is tudja kinyitni rendesen.....mit tehetnék??? én gondoltam a kamilla teás csepegtetésre.......nem tom jó-e......szemmel láthatóan nincs minden rendben a szemével.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 17:13 
Szia Csaba!

Köszönöm a választ, valahol én is ezt sejtettem. Viszont répát reszelve szoktam nekik adni, csak az a baj, hogy sirálykákkal vannak együtt és azok eleszik hamarabb a pintyek elől. Céklát viszont még nem adtam nekik soha, csak tyúkhúrt. A céklát is úgy kell adni, hogy lereszelem, picit kinyomom a levétől? Kanárinak id adhatok céklát (igaz, hogy zöldek)? Köszi.
Vassif

Hozzászólás 2010 jún. 10, 9:26 
Szia Vassif!

A madaraid csőrszíne lehet eredendően halvány, ez olyankor fordul elő ha a pintyeid ősei között megtalálható a sárga csőrszínű mutáció. A sárga csőr ha nem is jelentkezik az utódok színében halványíthatja a madarak korallpiros csőrét. A fakóbb csőrű egyedek utódainak csőrszíne fehér illetve márvány madarakkal javítható, mert ezek általában elég élénk piros csőrrel rendelekeznek és ezt jól örökítik is.
Ha a madaraid csőre az utóbbi időben lett halványabb akkor az valószínűleg az alacsony karotinbevitelnek tudható be, ugyanis ez a színanyag felelős a csőr és láb színéért. Ezt úgy javíthatod ha a madaraidnak magas karotintartalmú eleséget (répát, céklát, karotinos kanáriszínezőt) adsz.

Hozzászólás 2010 jún. 8, 15:03 
Sziasztok!

Szeretnék kérni tanácsot, illetve segítséget a zebráimmal kapcsolatban. Egy-két hím pintyemnél észrevettem, hogy mintha halványabb lenne a csőrük, mint a többi hímnek. Eddig talán nekik is sötétebb lett volna. Előre is köszönöm a segítségeket.

Üdv.: Vassif

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jún. 8, 8:59 
Sziasztok!
2 fészekalj. :-D

Kép
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 205  Következő