Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 jún. 14, 15:14 
evanagyi írta:
Hoppa, latom, Attila vagy. Ne haragudj, keson neztem meg. :x :x :P :P

A masik gepemben van tobb kepem, majd arrol teszk fel meg kepet Csipirol.

Mert későn irtam oda :D , nagyon szép kis madár!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jún. 14, 8:15 
Éva nagyon szép a madarad! Köszi a képet! :)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 jún. 13, 23:46 
Hoppa, latom, Attila vagy. Ne haragudj, keson neztem meg. :x :x :P :P

A masik gepemben van tobb kepem, majd arrol teszk fel meg kepet Csipirol.

Hozzászólás 2010 jún. 13, 23:44 
Africz, neked tobb madarad is van? Tenyeszto vagy talan?Hogy szolithatlak?
Voltal mar orvosnal madarral? En meg nem , hala az egnek.Bar most elegge nem tetszik a szeklete, es tul vagyunk egy 1 hetes Laktiferm M+C kuran.

Hozzászólás 2010 jún. 13, 23:40 
Kép

Itt egy kep Csipuskarol, eppen a tavaszi balatonfelvideki 3 napos kirandulason keszult a szallitokalitkaban.
Ennyi telik tolem a feltoltes megoldasaban.

Hozzászólás 2010 jún. 13, 23:22 
Warhawk írta:
Nekem a kisebb madarak számára egy spéci fa szállítóm van a nemes eddig egy közönséges macskaszállító dobozban utazott. Nem ideális, de a célra tökéletesen megfelel (szerintem).

+1

Hozzászólás 2010 jún. 13, 23:21 
Betty írta:
Éva Én a macskaszállítóba csak akkor teszem be, ha ne adj isten orvoshoz kell mennünk, vagy éppen új madár érkezik hozzánk. Nem csak jákónál vált be nekem ez a szállító.
Mi még nem voltunk távol mióta itt van velünk Gyurcsi, így nem vittem még sehová.

Egy fotót tennél fel a madaradról?

Ha van vki ahol jól érzi magát érdemes elvinni, Kakapo imád a nagyihoz vagy bárhova menni sokkal kiegyensulyozottabb ha volt kirándulni mintha ha hosszú ideig nem.

Hozzászólás 2010 jún. 13, 23:15 
evanagyi írta:
Dehogy dobozban!! Van eleg nagy szallitokalitkaja, es abban ul mellettem az elso ulesen. Jol raszoritom a kalitkat a muszerfalra az ules hattamlajaval, es figyelek, hogy le legyenek zarva a szellozok az oldalan, nehogy huztot kapjon. Nagyon ugyesen az egyik labaval all a rudjan, a masik labaval meg a kalitka oldalaba kapaszkodik.
Ahogy egy lampanal megallok egy kicsit bedugdosom az ujjamat, megsimizem a labat. Neha beszelek hozza, o is dumalt a multkor mas autojaval utaztunk Balatonfelvidekre, egesz uton dumalt, enekelt, szorakoztatta a tobbieket. Akkor a hatso ulesen ultunk ketten , es a kalitka jol be volt kotve a biztonsagi ovvel.
Maskor nezelodik, a nap elol bearnyekolom egy torulkozovel. Nagyon edes. :D :D
Van, hogy megitatom vizzel az uveg kupakjabol.

Vettem neki én is egy kisebb kalitkat ilyen célra de még soha nem használtam, csak játszani volt benne. Egy hirtelen fékezésnél szerintem nagyon összetörné magát benne. Kellett már komolyabbat fékezni ilyenkor ?
Nálam ha idétlen akkor macska szállítóban van ha jól viselkedik akkor a vállamon ül vagy a fejem felett a fejtámlán.
Kellett már fékeznem mindkét esetben amikor kint volt akkor felrepült majd vissza pottyant a dobozzal sajnos megpördült ,de csak kicsit borzas lett. Nagyon édes lehetett ahogy dumált, Kakapo a dobozban átalában annyit mond csak Hello (én is itt vagyok) vagy zsémbelödik :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 13, 22:06 
Éva Én a macskaszállítóba csak akkor teszem be, ha ne adj isten orvoshoz kell mennünk, vagy éppen új madár érkezik hozzánk. Nem csak jákónál vált be nekem ez a szállító.
Mi még nem voltunk távol mióta itt van velünk Gyurcsi, így nem vittem még sehová.

Egy fotót tennél fel a madaradról?

Hozzászólás 2010 jún. 13, 21:40 
Betty, ha macskaszallitoban viszed a madaradat, akkor miben tartod, ahova mentek?
Nekem arra is kell a szallitokalitka, hogy aztan abban lakik a Balatonon, vagy a tenyesztonel is, mikor kulfoldre megyek. Volt mar, hogy volt ures nagyobb kalitjuk de Csipuskanak esze agaban sem volt elhagyni a sajat megszokott lakasat.
De ha csak vendegsegbe viszem valahova, ott sem lehet elereszteni egy idegen lakasban. Esetleg kiveszem, eluldogel a vallamon, vagy repul egy kort, de azert a latogatas nagy reszeben a kalitkaban van. Regen ugy kellett kergetni, nem akart bemenni. Most mar akkor nyugszik meg, ha latja, hogy elovettem a kalitkat, mert akkor tudja, hogy o is jon, nem hagyom itthon.

Tamas! Azert egy jakot nem lehet bepaszirozni akarhova. O egy szemelyiseg, meg is sertodne szerintem. Nem mernem egy akkora stressznek kitenni, hogy benyomom egy dobozba. :!: :lol: :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 13, 20:58 
Én mindig macskaszállítóban hordozom a madaraimat és szerintem meg a legideálisabb :) Eddig egyetlen madaram sem törte magát és még ki is lát belőle.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 13, 19:39 
Nekem a kisebb madarak számára egy spéci fa szállítóm van a nemes eddig egy közönséges macskaszállító dobozban utazott. Nem ideális, de a célra tökéletesen megfelel (szerintem).

Hozzászólás 2010 jún. 13, 15:51 
Dehogy dobozban!! Van eleg nagy szallitokalitkaja, es abban ul mellettem az elso ulesen. Jol raszoritom a kalitkat a muszerfalra az ules hattamlajaval, es figyelek, hogy le legyenek zarva a szellozok az oldalan, nehogy huztot kapjon. Nagyon ugyesen az egyik labaval all a rudjan, a masik labaval meg a kalitka oldalaba kapaszkodik.
Ahogy egy lampanal megallok egy kicsit bedugdosom az ujjamat, megsimizem a labat. Neha beszelek hozza, o is dumalt a multkor mas autojaval utaztunk Balatonfelvidekre, egesz uton dumalt, enekelt, szorakoztatta a tobbieket. Akkor a hatso ulesen ultunk ketten , es a kalitka jol be volt kotve a biztonsagi ovvel.
Maskor nezelodik, a nap elol bearnyekolom egy torulkozovel. Nagyon edes. :D :D
Van, hogy megitatom vizzel az uveg kupakjabol.

Hozzászólás 2010 jún. 13, 1:18 
evanagyi írta:
Csipuska sokat van a kalitban, ami egy oriasi gyulakalit, ha ismered, akkora, mint egy telefonfulke. Van benne helye tornazni, maszkalni, szeret benne lenni, azt hiszem biztonsagban erzi magat.
Most kint van, es altalaban jelzi, ha ki akar jonnni napkozben, akkor kiengedem.Eppen a kalitka tetejen setalgat, es csinalja a musort.
En is el szoktam vinni neha vendegsegbe, meg viszem nyaron a Balatonra magammal. Nagyon szeret autozni, jol is turi a hosszu utat. Multkor meg Becsbe is elvittem a nagybatyamekhoz magammal nehany napra. Nagyon szereti a tarsasagot

Nagyon nagy szerencsetek volt, hogy 2x is megtalaltatok a kis szokevenyt. :15:
Legyetek nagyon ovatosak, nehogy megtortenhessen megegyszer.

Hát igen az első után is megfogadtuk, de mivel megőrül ha be van zárva, szintén egy hatalmas kalitja van és nagyon szeret menni sajnos volt második alkalom is , nagyon nehéz neki minden nap elmondani, hogy mindenki ki mehet a lakásból csak ő nem.

Hosszú uton miben volt bezárva dobozban ?

Hozzászólás 2010 jún. 12, 21:38 
Csipuska sokat van a kalitban, ami egy oriasi gyulakalit, ha ismered, akkora, mint egy telefonfulke. Van benne helye tornazni, maszkalni, szeret benne lenni, azt hiszem biztonsagban erzi magat.
Most kint van, es altalaban jelzi, ha ki akar jonnni napkozben, akkor kiengedem.Eppen a kalitka tetejen setalgat, es csinalja a musort.
En is el szoktam vinni neha vendegsegbe, meg viszem nyaron a Balatonra magammal. Nagyon szeret autozni, jol is turi a hosszu utat. Multkor meg Becsbe is elvittem a nagybatyamekhoz magammal nehany napra. Nagyon szereti a tarsasagot

Nagyon nagy szerencsetek volt, hogy 2x is megtalaltatok a kis szokevenyt. :15:
Legyetek nagyon ovatosak, nehogy megtortenhessen megegyszer.

Hozzászólás 2010 jún. 12, 20:32 
evanagyi írta:
Szent habakukk, africz!! Jakod van? mennyi idos ? Mikor tortent? :03:

Nem is tudom hogyan elnem tul, ha ilyesmi tortenne . Annyira nagyon feltem Csipuskamat! :scratch: :scratch:
mennyire okos, hogy azert csak megtalaltad! En is mindig azon gondolkozom, hogy vajon valahogy megtalalnam-e , ha veletlenul kirepulne? Ismeri a kornyeket, ragaszkodik hozzam, okos is, de attol felek, hogy ugy megremulne, hogy nem tudna gondolkozni. :cry: :cry:

4 éves első két éve volt a második két hete. Nehéz túlélni először 3 napig kerestük sirva, most 2 napig........ ha megtörtént a baj tele kell plakátolni a környéket és az internetre felrakni minden létező helyre. Nekünk ez volt a szerencsénk, meg a jó emberek akik segítettek. Nagyon nehéz dolog ez nem arra születtek, hogy bezárva éljenek Kakapo nincs kalitkában csak akkor ha elmegyek otthonról , úgy , de úgy jönne velem mindenhova, szivem szakad meg ha be kell zárni. Időnként elviszem autóval a nagyihoz de hát az édes kevés.

Hozzászólás 2010 jún. 12, 12:20 
Szent habakukk, africz!! Jakod van? mennyi idos ? Mikor tortent? :03:

Nem is tudom hogyan elnem tul, ha ilyesmi tortenne . Annyira nagyon feltem Csipuskamat! :scratch: :scratch:
mennyire okos, hogy azert csak megtalaltad! En is mindig azon gondolkozom, hogy vajon valahogy megtalalnam-e , ha veletlenul kirepulne? Ismeri a kornyeket, ragaszkodik hozzam, okos is, de attol felek, hogy ugy megremulne, hogy nem tudna gondolkozni. :cry: :cry:

Hozzászólás 2010 jún. 12, 0:21 
evanagyi írta:
Nem tudjatok, hogy ki Morgo gazdaja es vajon mennyi idos?

Persze, hogy mindenkinek a sajat madara a legszebb, legokosabb, de kenytelen voltam szembesulni vele, hogy Morgo egy kicsit meg okosabb, es ez nem esett jol. :( :(

Jaj-jaj, milyen porazod van, amibol meg lehet szökni? Szerintem az enyembol, ha sikerulne raadni nem tudna megszoni Csipuska. Nagyon megvizsgaltam. Ez olyan hám, mint a kutyaknak, es a szarnyai alatt kell rogziteni, meg a nyakan.

Ne haragudjatok, de nincs ekezetem, ill. rettento nehezen tudom eloallitani, igy csak a vegleg erthetetlennek itelt betuket irom at ekezetesre.

Nem pórázról szökött meg, hámot sohasem tudtam ráadni.
Elöször kivittem a szabadba sok száz méterre nem volt fa... simán elröpült világot látni, aztán keresett de már hiába 3 nap múlva kimerülten éhesen szomszéf faluban beröpült a csirkékhez aztán hivtak menjek érte.

Másodszor az ocska macska szállitó ajtaja esett le.. és nem jött vissza hiába hivtam..
másnap reggelre visszajött de olyan zajt csaptak, fünyirokkal , hogy szintén világgá menekült ekkor már több esze volt pár óra múlva berepült egy néni ablakán aki etette a galambokat szerencsére ő is felhivott.

Hozzászólás 2010 jún. 11, 21:41 
Koszi az infot Tamas. Ma ugy tunik a natha es a hoseg hatasara hulyebb vagyok a sok evi atlagnal. :05: :09: :09: :05:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 11, 21:20 
evanagyi írta:
Mi az, hogy vissza tudjatok kodolni az ekezet nelkuli irasomat?

Úgy értettem, hogy az ékezet hiány ellenére azért meg lehet érteni. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 148  Következő