Sajnos amit most leírtál elég kevés helyen műkszik,mégpedig amiatt mert a gyors pénz és mi lesz a sorsa ezután a madárnak szokszor nem érdekes a lényeg jöjön meg a zsé,a többi le van szarva.
Sajnos én is egy pár éve madarazok és tudom miből áll a madártartás,pucolás stb,de látod mind Marcsi szerint is hű 4000 ft mekkora pénz,sajnos még nem jutottak el sokan oda nem a pénz sok,hanem [cenzúrázva] ez a forint mert számoljuk át eurora mennyi is az?
feketemarcsi írta:
A madárboltokban sok helyen azért vannak meg a kanárik, mert olyan árat kérnek értük, amiért már hibátlan gyűrűset is lehet kapni a tenyésztőknél.
Én csak hibátlan, és csak zárt gyűrűs madarakat árulok.
Jó áron veszem át őket a tenyésztőktől, de válogatós is vagyok

Az eladásra kerülő madarakat előbb karanténozom, szükség szerint kezelem, "kikupálom", s csak akkor kerül a vevő asztalára, azaz lesz vihető, ha tuti egészséges, tuti, jó, tuti szép. Legkevésbé nem adom őket olcsón, mégis fogynak, mert szépek, jók, tiszták, stb.
Mert ugyi az elégedett, büszke vevő a legjobb reklámhordozó

Aki a madáron akar spórolni, az megy börzére, vagy bekockáztat egy tenyésztőt... lásd szörnyű, de tapasztalatim alatt az átlag tenyésztő sem kóserebb eladó, mint egy átlagos állatos bolt. (mint kereskedő, mint madaras szerintem jó lenne a hülye koszorúk helyett, ami tök megtévesztő részben, inkább vmi ISO jellegű minősítést bevezetni a tenyésztőknél, aminek a keretében a tenyészetnek is meg kéne felelni egy adott mérce-rendszernek, nem lenne elég, hogy X-baromi sok madárból 1-1 nyer valamit, oszt csak úgy gyarapszanak a koszorúk....a többi madár meg koszban, szutyokban, komoly bekalkulált elhullási mutatóval gyártódik)
Spec én már akkor is morgok, ha egy madárnak rászáradt [cenzúrázva] van a lábán, esetleg gyűrűjén.
A bolti, és az otthoni kalitkáim alján Versele-Laga ánizsos tengeri grit/homok van, nem papír; a büdös életben fel nem foghatom, amikor azt látom, hogy van tenyésztő aki a k szépián is képes spórolni (pedig az tényleg filléres cucc). Madarat pedig csak úgy hozok el, ha én megyek érte a tenyésztőhöz, látom a kalitkákat, röpdéket is, azok állagát, tisztaságát, felszereltségét; ha látom mit evett a madár, hogyan élt.
nem hiszem, hogy bárkit meglepne, hogy most azt írom, nem egy jó nevű, izé-bizé koszorús tenyésztőtől fordultam ki az ajtón 1 perc alatt, jöttem elé üres kézzel.
Ez van

Mi mindig is az igényes vevőket céloztuk - igényes, minőségi választékkal - legyen az madár, eleség, kisemlős. Az állatokat a megvalósítható legjobb körülmények között tartjuk, etetjük a legjobb kajával - mindkettő inspirálja a vevőket arra, hogy ők is így tegynek > ha látják én mivel etetek, ők is megveszik, mert felfogja, hogy 1-2 kanárinál az olcsó [cenzúrázva] magkeverék, és a csúcs gyommagos közt kilónként alig spórol évi szinten 1-2 ezer Ft-ot, a madár meg meghálálja a minőségi tartást > ugyanez igaz kalitkákra, ketrecekre, terráriumokra.
Nem kell sokat dumálnom, miért nem elég egy 50 lityis terkó egy kaméleonnak, ha póógár azt látja, hogy az enyém egy 800 (nem elírás) literesben tengődik

Szal lehet, hogy szart árulva, lehúzva a népet gyorsabban jön a zsé, de én inkább a 10 éve visszajáró vevőkben hiszek

És nálam nincs elfogadott káló élő állatra. Ha bárki felborul, kiderítjük mi az ok, megpróbáljuk a továbbiakban kizárni az okot, megtenni a szükséges lépéseket az ismétlődése ellen. Ez a szemlélet ugyan a zsebemnek árt, de a lelkemnek ez kell, így nyugodt