Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jún. 28, 10:33 
Igazgató írta:
Marcsika!
Mi akik a munkaidőnk nagy részét az irodában töltjük előnyben vagyunk az esti otthoni beírokkal. Természetes , hogy lassabban írok mert nem ez a főprofilom , ezért leelőztél. Mármint az írásomat mert akkor nem írtad volna azt , hogy a kupecek ellen nem tudtok csinákni semmit. Ez közösen kell elérni.jobban hangzana : tegyünk közösen ellene. :88: Nincs harag!!!

Szia Herr Direktor.

Írtam neked PÜ. kérlek, ha tudsz akkor válaszolj.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 jún. 28, 10:00 
Marcsika!
Mi akik a munkaidőnk nagy részét az irodában töltjük előnyben vagyunk az esti otthoni beírokkal. Természetes , hogy lassabban írok mert nem ez a főprofilom , ezért leelőztél. Mármint az írásomat mert akkor nem írtad volna azt , hogy a kupecek ellen nem tudtok csinákni semmit. Ez közösen kell elérni.jobban hangzana : tegyünk közösen ellene. :88: Nincs harag!!!

Hozzászólás 2010 jún. 28, 9:39 
feketemarcsi írta:
fric32 írta:
feketemarcsi írta:
Hát szerintem egy tarka, csenevész gyűrűtlen madárért nagy pénz a 4000 Ft, bár ez csak az én véleményem...

Hát lehet azért tarka mert roller???

Dehogy is! Amikor tavaly kellett volna roller hím, megkérdeztem őket, szerezni sem tudtak volna, nem hogy a boltjukban lett volna...

Sokan azért keverik tarkára a madrakat, mert állítólag könnyebb eladni, a kereskedők szívesebben átveszik tőlük, mint az egyszínűeket. 1000-ért beveszik, 4-5000-ért meg kiteszik a boltba. Egyébként tényleg igaz, hogy az átlag emberek többségének a tarka tetszik, mert vicces és jópofa. Én is ezért vettem a rollereket, de közben láttam közöttük valakinél egy zöldet és beleszerettem a színébe, de olyat nem sikerült szerezni, ezért lettek a zöld színkanárik.

Ezzel vitatkoznék. Nálunk legalábbis a tarka madarak csak verebek és a kutyának sem kell. Nálunk szinte csak a színkanárik mennek, ezek értékesíthetők.

Hozzászólás 2010 jún. 28, 9:37 
Kedves Barátom V. Tepes és mindenki aki imádja a kanári madarat!

Nem a megszólítottság ,hanem a lelkesedés indít arra ,hogy írjak Tepes beírására illetve hozzászóljak a kanárizás hátteréhez.
Most kezdhetném azzal a szokásos mondatokkal : már gyerekkoromban….Nem .Sokadik költözés és feleség váltás után áttértem helyhiány miatt a kanárira. Kicsi , aranyos és lehet tanulni , készülni stb. Ismeritek. A lelkesedésem nagyobb mint Tepesnél és azon lamentáltam , hogyan lehetne összeterelni a kanárisokat .Írtam ,de nem biztos tudja mindenki: felajánlottam a kezelésemben lévő- akkor-foci pálya nagytermét. Ingyen! .Legyen ott tenyésztői szemle , lehessen cserélni egymás között madarakat , meghívni mindenkit aki tud okítani és aki nem , hiszen ahogy ti is tudjátok : Van mindig tanulni való .
. Már messze van a beszólás és talán nem is emlékszem a pontos szóra ,de egy a saját langyos vizében és a mellette tátott szájjal lesők vállára tett kezű arc leszólt .Írhatnám , hogy elment és mentek vele a követők is , de miért innen üzengessek, nem az én stílusom bár az elégtétel várat még magára. Sicc!
Nem jött össze. MDOSZ. Nem szeretném részletezni mert szerintem már az sem érti aki keveri. DE: láttam ott és láttam már amikor papagájt tenyésztettem , hogy kell lépni ami előre haladásra kényszerít. Tanultam , írtam , szerveztem és eljött a Tepes. Igen mert érdektelen mindenki ha előre kell menni . Az a jó ha a háta mögött keveredik a mocsok. Rohadt patkányos ember, „no Az biztos lelopta a gyűrűt a madár lábáról” , biztos a Nyíri madarát hozta el , nézzük meg!!, igaz közben szegény párának eltört a kis lába , de hátha lehet fogást találni. Mert mindig kell lázítani .
Felépítettem egy a nevezzük úgy :más országokban jól üzemelő Egyesületet ami a versenyzés, evvel járó előnyöket –hivatalos indulási jog az európai és világ versenyeken , új egységesített pontrendszer , központi gyűrű rendszer , legnagyobb kiállítás és verseny stb – is magában foglalta. Volna. És itt jön amit a Tepes leírt , nem idézném mert csak annyit adott ki amit lehet , biztos érzitek sokkal több van benne mint ami publikus.
Aki tenyészt az el akar adni . Nem létezik más variáció. És jobb futni a vevő után , mint nyeregből nézni ahogy a lebeszéltek szerint ürül le a röpde vagy kalit ,igaz van vele tíz perc papír munka is . Az nem jó . Az a jó ha fillérekért eladjuk a madarakat! Mert akkor lehet utána panaszkodni . Ki az aki elad kanárit a vedlés előtt . Senki. No aminek van egy kis beütése az pedig mehet , úgy ahogy az előbbiekben leírta Tepes barátom.
Ekkor érthető az érdektelenség a tenyésztői napról mert ott nincs innen-onnan jött „nem szakember”. Viszont lehetett volna egyre erősebb és jobb állományokat összerakni és haladni az Egyesületi –bocsánat- minőségi leadásra . Nem jó . Itt jön a miért? Azért mert inkább eladom a mit tudom én kinek, mint itthon legyen más tenyésztőnek is jó madara mert akkor lehet a versenyen jobb lesz mint az enyém és akkor ……no itt legyen vége .Nem fog előre menni semmi.

Remélem tudtam Tepes beírása mellé tenni valamit ,de csak azért mert lehet van aki nem is tudott ezekről.
Tisztelettel
Csiszár István
UI: Gabesz az előző írásra válaszoltam mert ennek itt a helye , aki színes az itt akarja olvasni .Ha már szét lett pakolva a kanári több fiókra. Ami biztos helyes.

Hozzászólás 2010 jún. 28, 8:59 
VladTepes írta:
crayfish írta:
Képeket csináltam a sikeresen kirepült fiókákról.
:-)
szépek a kiscsirkék - s gondolom, baromira örülsz, kirepülni láttad őket, én is így lennék.

Viszont csak én nem látom jól, vagy tényleg nincs a kicsiken gyűrű? Ha tényleg nincs - bocsi a kíváncsiskodásomért - de miért nincs?

Az igazat megvallva, mivel nagyon kezdő tenyésztő vagyok és idén kezdtem elég későn , így még nem léptem be egyetlen egyesületbe sem. Ezért gyűrűm sincsen. Most szeretném az állományomat fel fejleszteni, szép egészséges tenyész állományt beszerezni a jövő évi szezonra. Be is lépnék egyesületbe, de nem tudom, hogy hova. Van itt egy helyi egyesület, de a helyi tenyésztőktől nem sok segítséget, támogatást kaptam. Gondolkodom még Herr. Direktor új egyesületén.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jún. 27, 23:48 
feketemarcsi írta:
fric32 írta:
feketemarcsi írta:
Hát szerintem egy tarka, csenevész gyűrűtlen madárért nagy pénz a 4000 Ft, bár ez csak az én véleményem...

Dehogy is! Amikor tavaly kellett volna roller hím, megkérdeztem őket, szerezni sem tudtak volna, nem hogy a boltjukban lett volna...

Sokan azért keverik tarkára a madrakat, mert állítólag könnyebb eladni, a kereskedők szívesebben átveszik tőlük, mint az egyszínűeket. 1000-ért beveszik, 4-5000-ért meg kiteszik a boltba. Egyébként tényleg igaz, hogy az átlag emberek többségének a tarka tetszik, mert vicces és jópofa. Én is ezért vettem a rollereket, de közben láttam közöttük valakinél egy zöldet és beleszerettem a színébe, de olyat nem sikerült szerezni, ezért lettek a zöld színkanárik.

Hát ez a baj a kereskedő többet kaszál mind az aki tenyésztette.
Még ez se lenne baj,csak azért aki odaadja ezer forintért a kanárit,hát az se lehet egy tenyésztő inkább szaporító és azok a szerencsétlen állatoknak ez a sorsuk,sajnos.
Érdekes módon azért az évet során eladtam egy jó pár madarat de 1000 forintért még nem adtam el és nem is fogok soha,mert normál esetbe annyiért nem éri meg eladni őket,de igazából tartani se.

Hozzászólás 2010 jún. 27, 17:47 
Sziasztok.

Képeket csináltam a sikeresen kirepült fiókákról.
Kép
Kép
Kép

A narancsos a tojó, a sárga a hím és a két kis fióka. A tojó ismét az etetőbe akart fészket rakni, az első tojást megint oda tojta. Az etetőt elvettem tőlük.

Hozzászólás 2010 jún. 27, 14:43 
Sziasztok!

Érdeklődnék,hogy kinél van idei ahát piros mozaik idei fiatal,vagy ha esetleg ismertek valakit,akinél lehet,kérlek írjátok meg!
Köszi!

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2010 jún. 26, 21:37 
megvételre keresek:achát vagy sárga mozaik achátot illetve ezüstopál vagy ezüstopál mozaik kanárit.segitségeteket előre is köszönöm.tel:06-70-328-3258.lehet idei is vagy öregebb madár is.

Hozzászólás 2010 jún. 23, 23:24 
feketemarcsi írta:

Hozzászólás 2010 jún. 23, 23:23 
Igazgató írta:
Lesem a skypot mikor vagy ? Lehet többet lesem mint a piros/fekete mozaikokat mert lassan kész a vedlés.Várom a miértet?

Kedves barátom annyi idő van még addig mint a tenger megnyugtatlak nem késel el semmiről,adjál nekem még időt és kinézem leírom mit mivel,kit kivel.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jún. 23, 18:51 
Hello, André!
Köszi az anyagot én is megkaptam!!

Hozzászólás 2010 jún. 23, 15:34 
Szerencsémre a tojó üli, talán túlságosan is, lelökni is alig lehet a fiókáról és a tojásokról. Fecskendőből etetem, most naponta 2-3x, remélem sikerül meg mentenem. Talán a hím azért sem tud etetni, ha akarna is, mert nem fér a fiókákhoz. :cry:

A másik párnál már ki-ki jönnek a fiókák a fészekből, az első imbolygós lépések a fészken túli világban. Ott a hím is eteti a fiókákat.

Hozzászólás 2010 jún. 23, 9:17 
Szia "patkányidomár"....téged is szaporítani (tenyészteni, klónozni) kéne, mert párodat ritkítod...:))) Hát ha az én szép kis egészséges, tiszta madárkáim (igaz, nincs gyűrüjük) ilyen helyen nálad "tengődhetnének" nagyon boldog lennék...valami jó gazdi kellene már nekik, amíg tönkre nem mennek szegénykék...
Na mindegy...ezért nem szeretném már ha lenne szaporulat, mert én ezt nem bírnám mégegyszer végigcsinálni...nem is tudom mások hova tudják eladni a sok kikelt madarat?...esetleg mennek macskaeledelnek??:((

Hozzászólás 2010 jún. 23, 7:29 
Lesem a skypot mikor vagy ? Lehet többet lesem mint a piros/fekete mozaikokat mert lassan kész a vedlés.Várom a miértet?

Hozzászólás 2010 jún. 23, 6:15 
Hallod,"Patkányidomár" cimborám!!!

Sajnos amit most leírtál elég kevés helyen műkszik,mégpedig amiatt mert a gyors pénz és mi lesz a sorsa ezután a madárnak szokszor nem érdekes a lényeg jöjön meg a zsé,a többi le van szarva.
Sajnos én is egy pár éve madarazok és tudom miből áll a madártartás,pucolás stb,de látod mind Marcsi szerint is hű 4000 ft mekkora pénz,sajnos még nem jutottak el sokan oda nem a pénz sok,hanem [cenzúrázva] ez a forint mert számoljuk át eurora mennyi is az?

VladTepes írta:
feketemarcsi írta:
A madárboltokban sok helyen azért vannak meg a kanárik, mert olyan árat kérnek értük, amiért már hibátlan gyűrűset is lehet kapni a tenyésztőknél.

Én csak hibátlan, és csak zárt gyűrűs madarakat árulok.
Jó áron veszem át őket a tenyésztőktől, de válogatós is vagyok :-)

Az eladásra kerülő madarakat előbb karanténozom, szükség szerint kezelem, "kikupálom", s csak akkor kerül a vevő asztalára, azaz lesz vihető, ha tuti egészséges, tuti, jó, tuti szép. Legkevésbé nem adom őket olcsón, mégis fogynak, mert szépek, jók, tiszták, stb.
Mert ugyi az elégedett, büszke vevő a legjobb reklámhordozó :-)

Aki a madáron akar spórolni, az megy börzére, vagy bekockáztat egy tenyésztőt... lásd szörnyű, de tapasztalatim alatt az átlag tenyésztő sem kóserebb eladó, mint egy átlagos állatos bolt. (mint kereskedő, mint madaras szerintem jó lenne a hülye koszorúk helyett, ami tök megtévesztő részben, inkább vmi ISO jellegű minősítést bevezetni a tenyésztőknél, aminek a keretében a tenyészetnek is meg kéne felelni egy adott mérce-rendszernek, nem lenne elég, hogy X-baromi sok madárból 1-1 nyer valamit, oszt csak úgy gyarapszanak a koszorúk....a többi madár meg koszban, szutyokban, komoly bekalkulált elhullási mutatóval gyártódik)

Spec én már akkor is morgok, ha egy madárnak rászáradt [cenzúrázva] van a lábán, esetleg gyűrűjén.
A bolti, és az otthoni kalitkáim alján Versele-Laga ánizsos tengeri grit/homok van, nem papír; a büdös életben fel nem foghatom, amikor azt látom, hogy van tenyésztő aki a k szépián is képes spórolni (pedig az tényleg filléres cucc). Madarat pedig csak úgy hozok el, ha én megyek érte a tenyésztőhöz, látom a kalitkákat, röpdéket is, azok állagát, tisztaságát, felszereltségét; ha látom mit evett a madár, hogyan élt.
nem hiszem, hogy bárkit meglepne, hogy most azt írom, nem egy jó nevű, izé-bizé koszorús tenyésztőtől fordultam ki az ajtón 1 perc alatt, jöttem elé üres kézzel.
Ez van :-)
Mi mindig is az igényes vevőket céloztuk - igényes, minőségi választékkal - legyen az madár, eleség, kisemlős. Az állatokat a megvalósítható legjobb körülmények között tartjuk, etetjük a legjobb kajával - mindkettő inspirálja a vevőket arra, hogy ők is így tegynek > ha látják én mivel etetek, ők is megveszik, mert felfogja, hogy 1-2 kanárinál az olcsó [cenzúrázva] magkeverék, és a csúcs gyommagos közt kilónként alig spórol évi szinten 1-2 ezer Ft-ot, a madár meg meghálálja a minőségi tartást > ugyanez igaz kalitkákra, ketrecekre, terráriumokra.
Nem kell sokat dumálnom, miért nem elég egy 50 lityis terkó egy kaméleonnak, ha póógár azt látja, hogy az enyém egy 800 (nem elírás) literesben tengődik :-)
Szal lehet, hogy szart árulva, lehúzva a népet gyorsabban jön a zsé, de én inkább a 10 éve visszajáró vevőkben hiszek :-) És nálam nincs elfogadott káló élő állatra. Ha bárki felborul, kiderítjük mi az ok, megpróbáljuk a továbbiakban kizárni az okot, megtenni a szükséges lépéseket az ismétlődése ellen. Ez a szemlélet ugyan a zsebemnek árt, de a lelkemnek ez kell, így nyugodt :-)

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2010 jún. 22, 19:22 
Üdv André !

Cucc +érkezett !
Köszönöm ! (Miközben tudom, hogy azzal tele van a padlás...)

Tisztelettel:

canary1

Hozzászólás 2010 jún. 22, 15:32 
Valószínű igazad lehet Marcsi!

Hozzászólás 2010 jún. 22, 11:24 
Chris szomorúan olvasom, hogy megint hogy jártál....a másik pár esetleg nem etetné őket?

Hozzászólás 2010 jún. 22, 11:21 
Ahony olvaslak kedves VT. nálatok azért keresik a madarakat a boltban és te egy igazi állatbarát vagy....sajnos itt Vp-ben egyik üzletben már febr. óta megvannak az általam eladott szép kis kanárik (narancsos-barackrózsaszínűek, mivel én nem színeztem őket) is a többivel együtt, van ott még egy szép kis sárga hím is, aki már karácsony óta megvan náluk...meg ugye papik, pintyek stb....
Jan.1-én kelt 3 szép fiókám, első nekifutásra, akiket szépen fel is neveltek...de mivel én hobbiból többet nem akarok tartani, (eddig ezért is nem engedtem költeni, de egyszer szerettem volna megtapasztalni ezt az élményt is) és másnak sem sikerült eladnom, a helyi madárboltban szerencsémre átvette az ismerős tulajdonos hölgy...de bánatomra még mindig megvannak náluk. Mivel nálam ugye szabadon jöhetnek ki-be, nagyon sajnálom őket bezárva, mivel már akkor is szabadon élvezettel repdestek a szülőkkel.... Közben elmegyünk meglátogatni őket, néha viszek nekik valami finomat, mint a nagyik szoktak az unokáknak:)) Lassan már ki kell derülni a nemüknek is, én akkor valahogy mindet fiúnak saccoltam...majd lassan megint teszünk egy látogatást, hátha már kiderül, hogy énekelnek-e?...bár nem biztos, hogy van kedvük:(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 134  Következő