Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 aug. 12, 22:18 
Mivel most már nyugodtabbak a dolgaim bemutatom legújabb tenyészetem:

Itt van:Botond fiúnk

3 naposan
Kép
4 naposan
Kép
1 hetesen
Kép

:06: :06: :06: :06: :06: :06: :06:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 júl. 9, 14:47 
Mostmár minden oké. A víz visszahúzódott a medrébe, igaz, jó sok sár maradt utána... Amúgy meg... feszt az eget lessük. Hol vihar készül, hol eső jön, csak igen ritkán van egy kis napsütés. S csend van. Madarak vedlenek, száll a toll ezerfelé a röpdében. Hangolnak, duruzsolnak rövid strófákat. Szépen elvannak. Legalább ők. No, lesz ez még ilyen se. Pussz!

Hozzászólás 2010 júl. 3, 16:13 
Szia kedves régi barátosném, Gabeszkám!

Őszinte együttérzésem a nálatok is történt események, árvízek miatt, az idén ez már úgy látszik egyre jobban, mindenfelé nyomorgatja az emberiséget:(( :cry: Nagyon szomorú dolgok ezek, rengetegen maradtak itt is fedél nélkül....amikor egy egész élet munkája lesz semmivé...nem is tudom, hogy lehet ép ésszel kibírni....
Itt már meleg van, sőt hőség...talán hozzátok is elér már egy kis meleg és nyugodtan melegedhettek eső nélkül... Itt már ismét kell öntözni a pici növényeket a kiskertekben...
Láttam a nagyfiaid, már kész legények :lol:
További jó hétvégét neked és családodnak is! Puszillak.

Hozzászólás 2010 júl. 3, 12:45 
feketemarcsi írta:
Jeges tejes kávé, vanília és csoki fagyival? :roll:

Juj! :D Tapadok is rá, mint mézre a légy :lol: Nahát Marcsi, ez a kedvencem! Kösz.
Hanem a napokban nemigen volt kedvünk ilyen hüvös inyencségekre még gondolni se. Háromhetes folyamatos esőzés után az Olt azt mondta, nem bírja már a sok hegyekből lezúduló patakot befogadni, ígyhát lépett. Kilépett. A szomszédos falvakban és nálunk is jelentős károkat okozott az udvarokon, kertekben, de hála Istennek, emberéletet nem követelt. Az amúgy csekély fél métres folyócska dühös 3 métres hömpölygő iszonyattá vált átszakítva hidakat, kidöntve fákat, utakat átvágva, elmosva mindent ami az udvarokon útjába akadt. Ha azt mondom, hogy még a vízirigó is fedél alá menekült!!! és ott szárítkozott félnapot, érthető, hogy mennyire elegünk volt már a sok esőből.
Na, de mostmár két napja nyugis minden, süt a nap és igen, köszi Marcsi, nagyon jól esik egy csésze jeges kávé :D . Ja, és a gólyák... Csapatosan piknikeznek az elárasztott mezőkön!

Osztán van egy újságom is a régieknek: tábori lelkészünk, Gizmó új hírrel örvendeztetett meg miután aggodalmas kérdésére elmondtam, hogy nyugi, nálam semmi baj. Boldogan újságolta a család újabb örömét: az egyhónapos Tóbiást :D , Sámuel kisöccsét. Innen is egy nagy GRATULA nekik!

No, asszem ennyi. Süt a :sunny: !!!
Nyugis hétvégét mindenkinek, minden extra hír nélkül :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 2, 19:11 
Marcsika, nem mondod, hogy neked munka közben van időd ilyen finomságra??? :41:
Hol is dolgozol egészen pontosan? Megyek oda én is! :09:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 2, 15:42 
feketemarcsi írta:
Kép

Szadista! :twisted: :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 26, 10:05 
crayfish írta:
Amúgy sajnállak, mert ténylegesen a mai világban az ember élete ezekben a kis zseb compjuterekben van és ha történik valami, mintha egy lakatlan szigetre kerülnénk!

Nekem régebben simán csak tönkrement a telefonom. A meglepetés akkor ért amikor át tettem a SIM kártyát az újba és kerestem rajta a telefonszámaimat. Nem voltak rajta. Mindet a telefon memóriájába mentettem el... :roll:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jún. 26, 6:43 
Szeva Vlad.

Nem semmi a házi vadállatod, szegényke. Máskor jobban figyelj, hogy ne tudjon telefonálni! :lol: Remélem nem feküdte meg a kis gyomrát.

Amúgy sajnállak, mert ténylegesen a mai világban az ember élete ezekben a kis zseb compjuterekben van és ha történik valami, mintha egy lakatlan szigetre kerülnénk! Kitartás, meglesznek a számok, addig meg próbálj nyugodt maradni.

Hozzászólás 2010 jún. 24, 15:28 
I'm watching you :cyclopsani:
:110:

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 jún. 24, 11:52 
Marcsi!!
Írtam neked . Ha van időd lszives válaszolj. +:110: tanár néniről mit tudsz?

Valódi név: Molnár Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 2, 20:02 
Sziasztok!!!
Bocsi hogy eddig nem voltam de sok volta a meló és nagyon lefoglalt.
Marcsika hála neked az 1ik kanárim alatt ma láttam 1kis fiókát,igaz még van ott két tojás hátha sikerül.
Hála neked mert igazán sokat tanultam tőled. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 jún. 1, 17:16 
Még szép, hogy emlékszem, anno nagyon sokat beszélgettünk. :wink:
Akkor most is 3 madárka van, csak nem 3 színben, mint először, igaz? Kár, hogy a kis fehér már nincs meg, ő is nagyon aranyos volt.

Szépek a csurik nagyon, gratula hozzájuk! Vigyázz rájuk, élvezd a kis társaságukat, biztos értékelik a sok foglalkozást, amit kapnak tőled! :D

Hozzászólás 2010 jún. 1, 15:32 
Sajnos nemigazán derült ki..., ősszel lesz két éve, a vedlés után vettük észre, hogy nem lát...akkoriban volt ez itt téma, akkor fogták rám, hogy kivágta a másik hím a szemét, de ez butaság volt és nem is igaz...valami keringési baja volt akkoriban, lehet, hogy kisebb agyvérzést kapott, nem tudom...de azóta (ettől eltekintve) egészséges, jobban van mint előtte, érdekes...

Hozzászólás 2010 jún. 1, 14:56 
Örülök kedves Mona, hogy még emlékszel rám....kérésedre rakok fel pár képet a madaraimról, remélem most senkit nem zavar....
Először: ők voltak a Piros család, 3 fiókával febr-ban, akiket eladtam, mert sokan voltak együtt 5-en és már sokat veszekedtek az ifjak a szülőkkel is:))
Maradt a párban Pirkó és Pircsi, most szépen elvannak, elég csendes ez az időszakuk....aztán megvan a Csirikém, a sárga, aki azóta nagyon jó formában van, szép is, aki nem tudja nem is hinné, hogy nem lát szegénykém...a baja miatt kézszelíd lett, most ő a kedvenc, akit lehet kényeztetni....közben megreptetem, vakon megy, mint egy kolibri hátrfelé is:))...és sokat énekel nekik, Pirkó azóta nem nagyon, míóta vele van az asszonypajtás....így még télen is bírható a hangerő. Közben elmegyünk a boltba meglátogatni az "unokákat" is, olyankor viszek nekik valami finom csemegét, mint a nagyik szoktak:)), csak azt sajnálom, hogy ott ugye nem tudnak repizni szegénykék, jó lenne nekik valaki gondos gazdi már....
Egyenlőre ennyi....lehet, hogy néha azért benézek majd, ha valami érdekel esetleg hozzá is szólok.
A papikhoz jó egészséget és élvezzétek a társaságukat...mindig az ő érdekük az első:))

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 máj. 31, 21:03 
Szia Margó, drága!

Örülök, hogy bekukkintottál, remélem ezentúl gyakrabban láthatunk! :D :wink: 8)

Igen, tudom, hogy párban nehezebben szelidíthetőek a papik, de nem is az volt a cél elsősorban, viszont reményeim szerint a természetükből adódóan közvetlenebbek lesznek velünk idővel. Egyedül szegényke egész nap, amíg távol vagyunk unatkozna, így most az ő érdekeit tartottam szem előtt a párban vételekor.

Képet nem teszel fel a madárkáidról? Már régen láttuk őket. Most akkor hány madárkád van? És a fiókák közül nem is tartottál meg egyet sem?

Puszi!

Hozzászólás 2010 máj. 31, 9:37 
Sziasztok régi ismerős barátosnék!

Kicsit én is bemerészkedtem, ahogy látom Mona papijait, nem tudtam megállni, hogy ne írjak pár sort (régi fogadalmam ellenére)...bár azóta már jó irányban megváltoztak az itteni körülmények:)))

Csak annyit akarok, hogy régen nekünk is hullámosaink voltak, először egy pár, akik csak egymással foglalkoztak, velünk nem...majd utána mindig csak egy-egy fiúka, aki nagyon kezes, szelíd és kedves volt, amikor "elment" nagyon megsiratttuk, utána volt még kétszer, de már közel nem annyira szelíd, bár ők is aranyosak voltak....azóta is imádom nézegetni őket és olvasgatni róluk híreket.
Csak azt akarom ezzel mondani Mona, hogy akkor lesznek veletek nagyon kezesek, ha egyedül van, mert akkor a gazdija a társa:), ha párban vannak, akkor egymást szeretgetik, így is van rendjén...azért biztos fognak majd szelídülni, de ők is más-més egyéniség mindegyik, ahogy minden ember, állat is....
Nálam egyébként most aránylag minden rendben, Csirikém (sárga) azóta is megvan, bár már két éve nem lát szegénykém, de mégis repked közben felügyelet mellett és ő nótafa... a narancssárga páromnak voltak fiókái, akiket eladtam egy boltba, sajnos még mindig ott vannak febr.óta....itt senki nem akar kanárit venni:((...többet nem engedek nekik költeni...ezért is tartottam én mindig csak fickókat, hogy ne legyenek ilyen gondjaim...
Mindenkinek sikeres madarászást, legyetek jók és vidámak!

Hozzászólás 2010 máj. 30, 21:25 
Igen, ők azok! :D

Még nem kézszelídek, de fiatalok, úgyhogy szelídülnek majd idővel. Egyenlőre nem zaklatom máskor, csak etetéskor a bandát, azon kívül csak a ketrecen át beszélgetünk velük. De aranyosak, ahogy szólunk hozzájuk, vagy bemegyünk a szobába, elkezdenek csivitelni, meg forgatják a kis fejüket.

Tényleg, mi van Imolkával? Régen hallottam felőle.

Hozzászólás 2010 máj. 30, 21:16 
Elhoztam ide, lássák a zemberek, miről szól a fáma.
Mona írta:
A szürkés színű a fiú, a neve: Bibl, a kék a lány, őt Dézinek hívják. (a neveket a kisebbik lányom a kedvenc Barbie hősnői kis szőrmókjai után adta a madaraknak. :D )

Kép
:D , gyönyörűek! Szoktátok kiengedni? Kézszelídek? :lol: Imolka jut eszembe, tudod, Szmolai, hogy mennyire bánta, hogy a kanári nem bújós madár, nem játszik a fülbevalójával... Nos, gyönyörű szép színűk van a kis aranyoskáknak! Teljen bennük örömetek, főként a kis Tamcsinak :D

Puszi Nektek!

Hozzászólás 2010 máj. 30, 16:38 
Igen, a szekrénykalitot szétszedtem, nekik most mezei kalitjuk van, bóti. :D
A szekrény anyuék garázsába került, telepakolva minden használati cuccal. Jó szolgálatot tesz nekik, én már itthon annyi madarat nem tarthatok sajnos többet.

A roller hím szerintem már nem is fog megérkezni, de nem baj, mert legalább végzi a dolgát a tenyészetben, nálam csak unatkozna.

Képet majd rakok fel a madarakról, csak még nem tettem át a gépre a fotókat róluk.
Ja, és van nevük is, de ezt majd a fényképekhez megírom a megfelelő topikban. :wink: :alien:

Hozzászólás 2010 máj. 30, 15:59 
Mona írta:
Átjöttem ide, nehogy odaát gond legyen. :wink:

:lol: , há mé nem? Annyira hiányzik már egy kis balhé :lol: , hogy egy ismerőst idézzek 8) De nyugi, ott már csak csajokul vagyunk. Hát van értelme hisztizni? :mrgreen:

Mona írta:
Igen, papagáj-tulajdonos lettem... De nagyon szépek, érdekes színfoltjai lettek a lakásnak.

Láthatnánk képeket róluk? Kerestem a papis oldalon, de nem találtam. Mit csináltál a kalitszekrénnyel? Visszaalakítottad könyvespolccá? Na és megérkezett már a roller hímed, miről szó volt itt már?

Mona írta:
a te csuriid jó kis túlélők, hallod!

Igen, azok, leszámítva azt a kopaszhátú fiatalt, kit a fagyos szentek elvittek... :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 66  Következő