Ők nálam sokkal jobban tudják, a csőrükbe meg nem erőszakolhatom be azt, ami nem kell nekik. Mérgezett cuccot persze nem adnék, de ettől a szalma bizbasztól semmi bajuk. Nekem egyszerűbb lenne a fűzfa, ami garantáltan vegyszermentes, az otthoni kertünkből való, de nekik a drága játék kell. Hát legyen. A nagyok és a kicsik is gyönyörűek, egészségesek. Maga a dolgok szétszedése nagy élvezetet okoz nekik, aztán le se tojják

A fészek szép, tiszta, minden a lehető legnagyobb rendben.
Gideon írta:
Biztos, hogy a festett cucc jót tesz a madaraknak? Nem akarok okoskodni de szomorúfűz vesszőből te is csinálhatnál nekik hasonlót ha már csak így fogadják el. De szerintem ha bent van a fűzfa egy idő után mindenképpen elfogadják és nem elhanyagolható a benne lévő vitamin mennyiség sem. De csak egy megjegyzés volt
fairywing írta:
Sokmindennel próbálkoztam (pl fűzfa), de az én rombológépeimnek csak az jó fészekanyagnak, amit nem annak tettem be.... Van a Fressnapfban egy szalmából (vagy mi a fenéből) készült, fa darabkákkal kiegészített, S alakú játék, -amolyan belógatós, himbálódzó izé-. Azon vannak gömbnek kialakított, szintén növényi eredetű "labdák", azt szedték szét, sec perc alatt, és építették be a forgács mellé a fészekbe, ill magát az S alakú szalma szerű részt is. Ma tervezek újat venni nekik, mert már reklamálnak, és lefotózom, mielőtt beteszem a kalitba. Amúgy tök jó játék lenne....