Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 júl. 5, 22:31 
Bird írta:
fric32 írta:
Na végre megtaláltam a képfeltöltés,mert az istenért nem láttam ezt a kis apró kék írást.
Itt vannak az év reménységei,2 kobald egyik kobald hordozó.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Talán nem is reménységek,hanem komoly esélyesek,ahogy elnézem őket!Hogy sikerült a tenyésszezon?
Nálam tavaly több született,viszont idén talán erősebbek színben,majd én is teszek fel képeket.

Szia,Tibor!!!

Igazából az idén kevesebb fiókám lett csak 70 db,de ahogy elnézem lesz miből válogatni majd a kiállításra,majd az ősszel.
Igazából a nagyobb hangsúlyt a fektettem a képek igazából nem mutatják a valóságot és jó dagi ez a három fiatal madár is mert reggel látom őket mikor etetem de szerencsére jól vannak.
Most nagyjából zajlik a vedlés és egy kis erkélyen vannak 3-4 m X 1.2 nyomorkódok,de elvannak szépen fejlődnek csak hiányzik a röbde,de majd az is lesz ha az megveszük a házat,ami ha lesz szerencsénk nemsokára sikerül.
Azért vannak szép bronzaim is,majd te is készítsél a madaraidról képet nyomd már fel már látod elég lapos a topik,de hát nyár van....

Hozzászólás 2010 júl. 5, 21:12 
crayfish írta:
Egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. A két kikelt és kirepült fióka közül az egyiket az apukája, a hím kergeti, hajtja; a másikat viszont eteti. Lehet ebből valamire következtetni, nemére esetleg???? Erre most nagyon kíváncsi leszek és meg figyelem, de ha valakinek lenne hasonló megfigyelése akkor az írjon.

Szia Crayfish!

Olvass vissza,a közelmúltban valamikor írtam a hím fiatalokkal szembeni agressziójáról...

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 júl. 5, 21:00 
fric32 írta:
Na végre megtaláltam a képfeltöltés,mert az istenért nem láttam ezt a kis apró kék írást.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Gratulálok, eszméletlenül gyönyörűek ezek a kanárik!!! :!: :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 5, 20:56 
zoldi67 írta:
Szia Chris! Nekem csak egy pár sárga szinkanárim van,most volt az első költési szezonjuk és három fészekaljat neveltek fel .A fiókák kirepülése után kb.1 héttel a him üldözte az azonos nemüeket.Persze ezt én is csak azért tudtam,mert beugrott hogy olvastam valahol és ez tényleg igy van,mert azota már felcseperedtek a madérkák és kiderült melyik a tojó és him. Üdv. Zöldi67.

Köszönöm a gyors választ én is erre gondoltam, ezt sejtettem. Érdekes megfigyelés.

Valódi név: Fábri Attila

Hozzászólás 2010 júl. 5, 20:44 
Szia Chris! Nekem csak egy pár sárga szinkanárim van,most volt az első költési szezonjuk és három fészekaljat neveltek fel .A fiókák kirepülése után kb.1 héttel a him üldözte az azonos nemüeket.Persze ezt én is csak azért tudtam,mert beugrott hogy olvastam valahol és ez tényleg igy van,mert azota már felcseperedtek a madérkák és kiderült melyik a tojó és him. Üdv. Zöldi67.

Hozzászólás 2010 júl. 5, 20:03 
Egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. A két kikelt és kirepült fióka közül az egyiket az apukája, a hím kergeti, hajtja; a másikat viszont eteti. Lehet ebből valamire következtetni, nemére esetleg???? Erre most nagyon kíváncsi leszek és meg figyelem, de ha valakinek lenne hasonló megfigyelése akkor az írjon.

Hozzászólás 2010 júl. 4, 21:49 
fric32 írta:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Talán nem is reménységek,hanem komoly esélyesek,ahogy elnézem őket!Hogy sikerült a tenyésszezon?
Nálam tavaly több született,viszont idén talán erősebbek színben,majd én is teszek fel képeket.

Hozzászólás 2010 júl. 4, 12:31 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 júl. 1, 20:48 
Ezek a legszebbek az achátok közül ilyen madaraim vannak a sárga mozaik opál az pedig így néz ki.remélema képeket sikerül feltöltenem tisztelettel kari
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 1, 20:41 
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 1, 20:38 
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 1, 20:19 
intenzív sárga achát

Hozzászólás 2010 júl. 1, 20:09 
Tisztelt Ferenc hát igen a sárga achát több szín skálán mozog azöné egy nem intenzív /zsargon néven zöldes/sárga achát,

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2010 júl. 1, 19:02 
Pákozdi Károlynak:
Első Madár:Izabella
Második Madár:Achát Sárga Mozaik
Harmadik Kép:Achát Sárga Mozaik-Sárga Pasztell Tojó Fiai

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 30, 0:26 
Igazgató írta:
Kedves Színkanári TENYÉSZTŐ Barátom!
Rendben akkor ma szakítottam sorszámot a géphez -iskolai szünetben foci a sasváron és az internet ,no nem és hanem a gyerekek!-és ott vagyok.Lesz mondani valóm nekem is . :bom:

Oké,most amúgy is 3 napig foci van,majd hívlak telon mikor vonszold magad a gép elé, elég sürűk a napjaim,de a héten beszélünk.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 jún. 29, 7:31 
Kedves Színkanári TENYÉSZTŐ Barátom!
Rendben akkor ma szakítottam sorszámot a géphez -iskolai szünetben foci a sasváron és az internet ,no nem és hanem a gyerekek!-és ott vagyok.Lesz mondani valóm nekem is . :bom:

Hozzászólás 2010 jún. 28, 20:19 
Igazgató írta:
hosszú pü elindúlt.türelem mert én vagyok a világ lgyorsabb gépírója!! :68:
Pü-s lérésedet már most skypolom , jó lenne többet tudni.

Na igazgató cimborám,látom azért olvasod ha van mit,jó lenne ha egyik este lesétálnál a géphez és bekapcsolnád a skypod,mert beszélnem kell a fejeddel,szükségem van a segítségedre.
De ha focimeccs vagy akkor hagyjál békén mert nem vagyok a gép előtt,de a két meccs között dumálhatunk,okés?

Hozzászólás 2010 jún. 28, 20:15 
VladTepes írta:
fric32 írta:
Hát ez a baj a kereskedő többet kaszál mind az aki tenyésztette.
Még ez se lenne baj,csak azért aki odaadja ezer forintért a kanárit,hát az se lehet egy tenyésztő inkább szaporító és azok a szerencsétlen állatoknak ez a sorsuk,sajnos.
.....normál esetbe annyiért nem éri meg eladni őket,de igazából tartani se.

Bele vau-vauznék:
Kereskedő és madaras szemmel írom az alábbiakat:
Aki boltos ...
...Javaslom mindenkinek, elmélkedjen egy kicsit a dolgon, mert a jövő ez (lenne). :-)

Hát kedves cimborám ha ez összejön meglátod sok kanáris barátod kerekedik egyből,körbenyaldosnák a segged.
A kereskedős dolgot azért vetettem fel és itt nem rád céloztam,hanem az átlag kupecre és amit a Marcsi írt 1000 ft kanárit(vagy kanárinak nevezett madarat inkább,ez lenne a helyes kifejezés) és eladja 4000-5000 ft áron.
A főbaj,hogy az országba sok olyan tenyésztő van vagy mit tudom nevezzük inkább madártartóknak akik igazából nem is tudja mit kell nézni egy színkanárin,csak eljár ide oda mondások alapján probál fejlödgetni,de sajnos vannak akik igazából még ha elmondják akkor sem lássák azt amit nézni kéne.
Ez a olyan dolog,hogy olvasni kell(tudom nincs honnan,nekem se volt),foglalkozni és kihívásnak érezni,de ehhez kicsit megszállotnak kell lenni,igaz ez az egész időigényes úgy mint ahogy van Vlad Tepes,úgy már frankó.
Vlad csak majd kiderűl mennyire érzel rá a kanárira is ha fele annyira mint a patkányokra akkor már jó. :72:

Hozzászólás 2010 jún. 28, 20:08 
crayfish írta:
VladTepes írta:
crayfish írta:
Képeket csináltam a sikeresen kirepült fiókákról.
:-)
szépek a kiscsirkék - s gondolom, baromira örülsz, kirepülni láttad őket, én is így lennék.

Viszont csak én nem látom jól, vagy tényleg nincs a kicsiken gyűrű? Ha tényleg nincs - bocsi a kíváncsiskodásomért - de miért nincs?

Az igazat megvallva, mivel nagyon kezdő tenyésztő vagyok és idén kezdtem elég későn , így még nem léptem be egyetlen egyesületbe sem. Ezért gyűrűm sincsen. Most szeretném az állományomat fel fejleszteni, szép egészséges tenyész állományt beszerezni a jövő évi szezonra. Be is lépnék egyesületbe, de nem tudom, hogy hova. Van itt egy helyi egyesület, de a helyi tenyésztőktől nem sok segítséget, támogatást kaptam. Gondolkodom még Herr. Direktor új egyesületén.

Crayfish tanulásnak jó volt így is jövőre már egy kisebb tapasztalattal indulsz és már egyszerűbb,így legalább belekostóltál a kanári madár "tenyésztésébe" kezdetnek megteszi de a neheze csak ezután jön.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 jún. 28, 10:40 
hosszú pü elindúlt.türelem mert én vagyok a világ lgyorsabb gépírója!! :68:
Pü-s lérésedet már most skypolom , jó lenne többet tudni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 134  Következő