Szia!
Ki az ismerősöd?Hátha ismerem:) A kilencvenes években nyolcan-tizen minimum neophemáztunk(legalább 50-60 madaras tenyészetek).Sajnos mára szinte mindenki abbahagyta...
Igazán szép ékesekért érdemes kiugrani Predavba,vagy Straubingba,persze háznál még jobb madarakat kapni.Itthon nem tudom...idén az utolsó kollegák is abbahagyták:(
Mindenképp páronként,az 1 éves madarak többnyire már tenyészérettek(egyedileg 9-24 hónap).
Minden madaram gyűrüzöm,"törzskönyvezem",valamelyik akár 5-6 generáción át visszakövethető.A brownok még csak tavaly kerültek hozzám,a fiatalok ősszel kapnak odút,a költőpár nálam eddig nem mutatott fészkelési hajlandóságot.Szép,hibátlan madarakat nehezebb volt beszerezni,mint megfizetni,sok telefonomba,több ezer kilóméterembe kerültek:) Fagymentes helyen átteleltethetők,de évi 2 költés csak fűtött helyen várható(persze én akár egynek is örülnék

)
A rozellákhoz szerintem a külső hasonlóságukon kívül nem sok közük van,rendkívül gyorsan,akrobatikusan repülnek,kicsit tartózkodóbbak,sőt az első időkben akár ijedősek is.A fiatalabb hímem viszont már lassan pofátlanul közelre is bevár,tudatában van kiváló röpképességének.
Hirtelen ennyi ugrott be,üdv:Gábor