Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 13, 15:56 
Ne hülyéskedj, Rajna! Mondd el nekem, hogyan hógolyózol te a papagájoddal :shock: ? Beviszed a havat a házba? Elolvad. És míg a papival zuhanyzol, a többiek mit csinálnak?
Ha ezek mind a te házadban laknak, akkor te hol laksz?

Köszi Kuzmos az olvasmányt! (így ha hozzájutok a DM cikkeihez, idejében...)
Iker Ferenc, gratulálok neked! Impozáns madárszobád van :wink: . A képen nem látszik olyan jól, a sarokröpdében kik laknak?
És Neco, neked úgyszintén gratulálok a cikk megírásához! Ki lesz a következő kiszemelt "áldozatod"? Rólad ki írja majd meg, milyen nagy madárrajongó ember vagy?

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 13, 14:44 
Díszmadár, az szebb mint az állatkertben! Furcsa dolog, de nekem is a hullamos imádja a havat, hangos ricsajal fogadja, ha megdobom hóval. Naja, de ő esténként velem a hideg zuhany alá jön, szóval edzett madár...
Gabesz, nekem már van egy állatkertem, kutyák, macskák, madarak, patkányak, lemmingek... :D Cak a Kanári még hiányzik. Remélem, hogy lesz majd Bpen is kiállítás és ott megvehetem a herceget...

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 dec. 12, 23:05 
Halihóóóó,

Gabikám, névnapod alkalmából köszöntelek! Egy kis olvasnivalót találsz (találtok) is a főlapon!

Légy üdvözölve Trubadúr. Remélem hasznos információkat fogsz kapni, olvasni...
Ha megkérhetlek, cseréld le az avatarodat. Tisztelj meg minket azzal hogy felrakod a képedet... :wink:

Hozzászólás 2007 dec. 12, 21:39 
Sziasztok!

Kedves Trubadúr és Szmolai! Üdvözöllek titeket én is a fórumon, remélem sok hasznos dolgot találtok itt, és ti is megfertőződtök! :D

Drága Doromboló, szerintem is összekeverted őket egy kicsit, de oda se neki, neked elnézzük. :wink: Nálad ez nem ritka jelenség, eleinte Gabeszt és Nagygabet és összefontad! Emlékszel? :lol:

Díszmadár, :31: a madárházadhoz, nagyon impozáns, a madaraid is nagyon szépek, na és a tálalás? Igazi kis paradicsom van nálad, látszik, hogy nagyon szereted a kis neveltjeidet! Külön gratula a roller szaporulathoz, kár, hogy nem gyűrűzted meg őket!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 12, 21:18 
Dehogy kevertelek össze benneteket ! ...Bronzban sem létezik roller.
Roller csak sárgában, zöldben és e kettő tarkájában ill. nagyon ritkán fehérben fordul elő. Roller tenyésztő nem felejt el gyűrűzni ! Sajnos csak annyian vagyunk az országban, hogy két kezemen meg tudom számolni....név szerint ismerjük egymást. Nyilván a legtündéribb számodra a kis madarad de azért kell homologizálni, mert ezt a fórumot rengetegen olvassák, ezért vállalt kötelezettségem, hogy szakmai dolgokban vigyázni kell a hitelességre. Aztán meg mi nagyon vidámak vagyunk, :wink: a tyúkudvarunk lányai és a fiúk a legjobb csapat az internet világában !!!....Úgy, hogy örülünk hogy ránktaláltál... Festő emberünk még úgysincs ?!...Az a zöldes madár a képen festmény ?.. Ritkaság ma az ilyen naturalista ábrázolásmód ?!...

Hozzászólás 2007 dec. 12, 19:13 
Kedves Doromboló!
Te összekeversz Szmolaival - nem mintha baj lenne!, csak jelzem -, véletlenül összemosódtunk Benned, mivel mindketten írtunk arról, mennyire szeretjük a kanárit, és mindketten most tartunk az elején.
Megnézve a ma írt levelek képeit, azt hiszem, Trubadúrt bronznak minősítenétek. Majd kicserélem a képet az övére.
Hogy miért nincs gyűrűje? Szerintem vannak hanyag kanárisok is, vagy nem is volt tenyésztő, csak hobbiból összerakott egy hímet egy tojóval... Nem tudom. A "kutyatenyésztők" között is van, aki még arra sem képes, hogy tenyésszemlére vigye a szukát fedeztetés előtt.
Mindegy, én Trubadúrról nem hiányolom a gyűrűt.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 12, 18:50 
doromboló írta:
Margó kedvesem ! Én fejet hajtok minden szép és jó előtt... a pillanatnyi félreértés köztünk akkor volt mikor éppen kábítottam a kiszemelt áldozatomat (Amaryl) a roller bűvölettel mikor jött a Zsolti, hogy ..akkor ad neki egy bronz csappert...Eeeee Putty ! Kész voltam !....Szóval még nekem nagyon sok dógom van mire feltámasztom ami tönkrement a múltban...Hát ennyi volt de ebből semmi harag nm született sőt jót vihogtam a későbbi poénjain !...
Szóval irigykedem e gyönyörű madárszalon láttán....

Tőled különösen jól esik a dicséret!!!
A kis bronzot már leválasztottam, most a leválasztott mozambiki csicsörke fiatalokkal van együtt, hogy ne unatkozzon!

Az az igazság, hogy már megtanultam, hogyelőször a hely és a feltételek, csak azután a madár.
Most már "csak" szakmailag kell odáig eljutnom, mint Doromboló, hogy igazán jó soruk legyen nálam a madaraknak, de ígérem igyekszem!

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 12, 18:26 
doromboló írta:
Húúú eztöbb amire számítottam !...De ott szemben még mintha lenne, vagy készülne valami ?... Akanári pár kék volt vagy csak a képen látszik annak ?...Nekem is voltak kékjeim, a tojó a valaha volt legjobb annyám, mert redszeresen 6-7 fiókát nevelt !... :shock:

Hát folyamatosan veszem birtokba a területeket:))
Most kicsit off leszek, elnézést! De igérem lesz rolleres kép is köztük!

Ezt a kína papagájoknak építettem:

Kép
a lakók:

Kép
Kép

ők viszont imádják a havat, ha esik azonnal kirontanak fürdeni benne:
Kép

Ezt a mozambiki csicsörkéknek készítettem:

Kép

Télen zárttá teszem kanárik, egzóták helyét, s fűtök rájuk:

Kép

Nem nagyon értek a kanári színekhez, de szerintem csak egyszerű szürke és egy bronznak a háta.
Neco, - nem gyűrűztem :oops:

Közelebbről a kanárik:

Kép
Kép
Kép
Kép

a bronz, amelyiknek a háta látszik:
Kép
Kép
Kép

na ő a szürke hím:
Kép

mint egy sas!
Kép
Kép

Neki van most 4 fiókája:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ő csak félig való ebbe a topikba:
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 12, 18:08 
Sziasztok!

Diszmadar, latom komolyra vetted a dolgot es bejegyezted te is magad a "napos"oldalra!!! :D Gratulalok! De azert az a bizonyos "most" min. egy honappal ezelott volt, ha mar ekkora fiokak vannak :wink: . Addig milyen csendben voltal?!

Kedves Raina, te ha mar tartottal roller kanarit, raadasul mar tobb ideje van papagajod, akkor te a madaras kezdeteken tul vagy. Jatszopajtasnak ott a papi, komoly zenei mufajt produkalo madarnak meg lesz a rollerod. Es ha megis ugy gondolod, hogy tarsat veszel a madaradnak, ertsd feleseget :wink: , akkor is biztosan fogsz tudni majd veluk boldogulni, de akkor mar szamolnod kell a szaporulattal! Es ha netan-tan ugy dontenel, hogy allatkertet is veszel :lol: , feltetlenul hozzal kepet!!! Es egyebkent is! (Ja, es koszonom, te felfigyeltel a gondomra... Meg kicsit kutakodok, aztan majd elohozakodok a kerdesekkel...)

Kedves Szmolai, vagy Imola? Azt szeretned, hogy a madar korulrajongjon teged, ha belepsz a lakasba? Miert nem Te akarod szeretni a madarad??? Jo, hogy lesz alkalmad Neconal megismerni, meghallgatni a rollert, mielott megvenned...

:lol: , aztan kedves Dorombolo, Diszmadar nem Amarylt akarta lefertozni a csapperrel, hanem Manocskanak szanta!!! (Mi lett a sorsa annak a kismadarnak?) Ma erkezett postan a him rollerom, az Illes bira-lapja, az idei versenyen elert reszletes eredmenyeivel!
Eszerint a 86 pont a kovetkezokbol tevodott ossze:
21 p- kongva gordulo (hohlrollen)
22 p- dorombolo (knorren)
15 p- kongva csengo (hohlklingeln)
16 p- futty (pfeifen)

2 p- ... (klingelrollen)
1 p- ... (klingeln)
9 p- osszhatas

Nagyon szep teljesitmeny egy ilyen kis madartol :wink: !
Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2007 dec. 12, 18:31-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 12, 16:58 
Margó kedvesem ! Én fejet hajtok minden szép és jó előtt... a pillanatnyi félreértés köztünk akkor volt mikor éppen kábítottam a kiszemelt áldozatomat (Amaryl) a roller bűvölettel mikor jött a Zsolti, hogy ..akkor ad neki egy bronz csappert...Eeeee Putty ! Kész voltam !....Szóval még nekem nagyon sok dógom van mire feltámasztom ami tönkrement a múltban...Hát ennyi volt de ebből semmi harag nm született sőt jót vihogtam a későbbi poénjain !...
Szóval irigykedem e gyönyörű madárszalon láttán....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 12, 16:43 
Díszmadár írta:
A Necotól kapott rollerpárom most döntött úgy, hogy nekilát költeni. A volierben egy tujabokorban raktak fészket, s szépen nevelik a 4 fiatalt.

Szia Zsolt!

:shock: :D Ebben a madárparadicsomban nem csoda ha zökkenőmentesen mennek a dolgok! :wink: És őszintén örülök, hogy megtaláltad ezekben a madárfajokban azt, amit kerestél bennük. Mert hogy megtaláltad, az egyértelműen látszik. :D
Gyűrű került rájuk?

Hozzászólás 2007 dec. 12, 15:54 
Nicsak ez a telepátia kedves Doromboló...

Hozzászólás 2007 dec. 12, 15:53 
Így már értem!
Hát ez tényleg irigylésreméltó környezet nekik is és neked is :lol:
Igaz jól eltévelyedtünk, Doromboló majd ledorombol bennünket ezzel a sokfajta madárral együtt, mit keresünk itt a nemes faj között :wink:
Bocsi....

Hozzászólás 2007 dec. 12, 15:51 
Húúú eztöbb amire számítottam !...De ott szemben még mintha lenne, vagy készülne valami ?... Akanári pár kék volt vagy csak a képen látszik annak ?...Nekem is voltak kékjeim, a tojó a valaha volt legjobb annyám, mert redszeresen 6-7 fiókát nevelt !... :shock:

Hozzászólás 2007 dec. 12, 14:33 
Díszmadár, ez gyönyörü!!! Télen, szóval fagyban is kint maradnak a madarak? És te nagykabátban elötte, hogy meghallhasd az énekük? A tuja nem mérgező fa? Bisztos vagyok, nálad csúcs, madárnak lenni! :31:

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 12, 14:11 
Köszi, imádom őket!
Most kb. 40-en vannak benne.
Hossza 6 méter, mélysége 2,5 méter, magasság 2 méter.
10 pár rizspinty+ 4 pár kanári+ 1 pár zebrapinty+ 2 pár mexikói pirók+ 2 pár törpefürj+ 1 pár kanári/tűzpinty hibrid, meg a rizs és zebra őszi fiatalok.
Fél nap alatt befalják ezt az adagot....

Kép
Kép

Hozzászólás 2007 dec. 12, 14:03 
Hát kedves Díszmadár erre már én is beléptem, mert úgy látom, Te már nálam is "rosszabb" vagy a kaja terén... :lol:
Engem is az érdekelne, ennyi rengeteg kaja hány madárnak van kirakva, 40-50, esetleg több száz? Mivel ugye a madárboltokban látom az egy edényt lent a földön 10-20 madárnak egy kalitban.. Nem beszélve arról, hogy valószínű jól telekakilhatják mire akár negyedét megeszik... Szóval nem éheznek nálad, annyi biztos...
Szmolainak pedig én is azt üzenem, -akár Doromboló-, hogy ha karonülő kismadarat akarsz, akkor bizony csak papit vehetsz, de azok sem mindegyik lesz ilyen kezes, nálam is csak egyik volt ilyen jó haver valaha... Eleinte nekem is azért volt csalódás a kanári, mert én is úgy gondoltam ők is ilyen szelídek lesznek, de hiába ők okosak, de másak az elvárásaik velünk szemben, ennyire nem haverkodnak. Egyébként én is beszélgetek sokat a Csirimmel,- aki az első volt, sokáig egyedül- ő kommunikál egyedül velünk, a másikak annyira nem érdeklődtek sosem, nekik már megvolt a társaság egymással.
Igaz, hogy ezek nem rolleros témák, de kénytelen voltam ide írni, mert itt voltak az előző beírások is, remélem nem baj :wink:

Hozzászólás 2007 dec. 12, 13:35 
Hát Nyuzikám, a számból vetted ki a szót ! Rögtön ezt akartam írni szint szó szerint amit te írtál a Diszpinty haveromnak ! :lol: Öregem ! Itt aztán ki van nyalva a s...ük a rigóknak ! Gratula !!! Hát ehhez képest a helyzet nálam Etiópia ! Az a négy rogyásig töltött edény hány madárnak szól ?... A két másik kanári egy kék pár ? Jól látom ?...Mesélj arról a volierről ?!....
Raina ! ...Én is úgy vagyok vele, mióta jobban megismertem az emberket annál jobban szeretem az állataimat !....Tisztelet a sajnos kevés kivételnek.... :54:

Hozzászólás 2007 dec. 12, 12:52 
uuupsz, Gabesz, mi a nehész a kanári etetésen? Hát nem magot és zöldséget, gyümölcset esznek? Szóval az én gyermekkori barátom Hanzi, aki echte Roller volt a Harz hegységből és sajnos csak 13 éves lett :( , magkeveréken, zöldségen, almán és legszivesebben szőlőn élt. Képes voltam, órák hosszán sórban állni, hogy vegyem neki egy pár szőlő, mert teljesen oda volt érte. /A szőlő, ugye, NDKban műkincsnek számított és ilyen ritka is volt/. Dorombolo, én az én állataimnál mindig elősorban azt nézem, hogy ők jól érezenek magukat, végül tőlem függnek és én vagyok felelős értük /lásd kis herceg/. Szóval, mielött beszerzem egy új barátomat, megteszem mindent, hogy neki a legjobb körülmények legyenek, hogy lehetőleg úgy éljen, mint a természeten. Szerintem, egy madárnak is van szíve és lelke, vágyai vannak és álmai... naja, én bevallom, az állat nálam az emberrel egyenrangu.

Hozzászólás 2007 dec. 12, 12:51 
Húúú, micsoda svédasztal! Díszmadár! Én megyek hozzátok rollernak! Már be is jelentkezek az énektanárhoz! :104:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 261  Következő