Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 199  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 26, 12:26 
Helló Navy!

A sárga az tuti, hogy hím! A kékes madár pedig tojó lesz szerintem!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 júl. 26, 10:56 
Ő egy duplafaktoros fehér spangle. Fiatalon még nem volt a hasán kékes árnyalat, a csőre és a lábai is teljesen világosak voltak. Azóta keltek nálam ilyenek fehéren kívül sárgában is. :D
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 26, 8:27 
Fehér tollú sötét szemű volt? Nade milyen lett később akkor??

Hozzászólás 2010 júl. 26, 0:39 
Négy-öt hónaposan már kiszíneződik a viaszhártyájuk. A gyűrűzött madaraknál legalább a korukat illetően biztosra mehetsz. Én vettem már olyan albínó hímet amiről később kiderült, hogy nem is albínó. Amikor megvettem csak a viaszhártyájára figyeltem, az viszont nem tűnt fel, hogy feketék a szemei.

Hozzászólás 2010 júl. 26, 0:27 
dino írta:
A fiatal tojóknak többnyire halványkék viaszhártyájuk van az orrlyukak körül fehér színű szegéllyel. A sárgaarcúban nem vagyok biztos, az lehet tojó is.

dino, a próféta beszéljen belóled, vagy hogy is mondják? Legalább 1 tojóm lenne akkor:)
Szóval lány kékes, fiú lilás.
Monoron is nézegetek majd, azért képezem magam, hogy valahogyan ki tudjak választani lehetőleg fiatal tojókat.Attól tartok,hogy amelyiknek egyértelműen barna ill. kék a viszhártyája már, tehát én is felismerem a nemét,az lehet, hogy már nem fiatal,és ki tudja azt egy börzén eldönteni.(én nem)

Hozzászólás 2010 júl. 26, 0:16 
A fiatal tojóknak többnyire halványkék viaszhártyájuk van az orrlyukak körül fehér színű szegéllyel. A sárgaarcúban nem vagyok biztos, az lehet tojó is.

Hozzászólás 2010 júl. 25, 23:39 
dino írta:
Szia Navy!
Szerintem hímek.

:cry: tojókat szerettem volna....a két fiatal hímemhez vettem őket.Egy csomó ideig nézegettük egy kalitkáravaló papagákölyök orrát, hogy a világosak közül válasszunk....Akkor a tojóknak tiszta fehér lenne az orruk fiatalon?

Hozzászólás 2010 júl. 25, 23:31 
Szia Navy!
Szerintem hímek.

Hozzászólás 2010 júl. 25, 22:17 
Sziasztok! Szeretném, ha tippelnétek a nemükről. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 24, 14:59 
imi89 írta:
Sziasztok.
A napokban feltett képek az a mai napra esik :D
Nagyjából a lényeg.Kíváncsi vok a tojó színére és a véleményetekre.Valamint ahol a kicsik vannak pár ott a hím,meg az itt feltett erős zöld színű hím testvérek.

Kép

Kép

A tojó legalább három mutáció kombinációja égszínkék-sárgaarcú (II típus)-tarka. A hím világoszöld.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 júl. 24, 14:53 
Flyeer írta:
Frici! Az a kukorica megvolt fözve?

Nincs megfőzve, csak tejes kukorica. Imádják.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 júl. 24, 13:35 
Nyuzilla.
a lényeg h az odukba itthoni többéves faforgácsot tettem,amelyik a kutyánk területe mellett volt maga a forgács hordóban volt.Elméletileg a kutyánknak nem lehetett volna sem bolhája sem más élősködője,mert kezeltük.Na mind1 is.ugye beraktam ezt a forgácsot és jött az első költés,6 tojásból 5 fias ,ahogy keltek 2 napra csontszárazon minden kicsi elpusztult.Jólvan mondom biztos nem etetik a szülők.......így ment ez a köv költésnél is.....kicsit gondolkodtam és tanácsot kértem és kaptam is Marcsitól ,a fórumozók biztos ismerik.Ő mondta h biztos élősködők a hibásak,mert a kicsi ugyan belehal,de a nagymadár szinte észre sem veszi.Nah erre kiporszívóztam minden madár minden odúját ,kalitkáját.....Domestosos vízzel lemostam,kimostam mindent. a spray amivel a fertőtlenítés után még lefúlytam mindent piret-mix névre halgat asszem.Nagyon jó kis szer.Ezután vettem a boltban fenyőforgácsot és láss csodát rögtön itt vannak a kicsik.Hát ez az én történetem ill.ez volt az un. "TANULÓPÉNZ" amit keményen megfizettem----------> ez volt az én hozzá nemértésem.Sokat tanultam ebből,remélem ez másoknak is segít.

Hozzászólás 2010 júl. 24, 13:13 
Hali!
Imi! Örülök, hogy végre összejött neked is! Mit csináltál másképp? Van valami tanulság?

Flyeer! A kukoricát megfőzheted (só nélkül), de felesleges: a gyenge, tejes kukoricát elcsipegetik nyersen is, nagyon szeretik! Az adagolással vigyázz, mert hasmenést okozhat a túl sok, naponta madaranként 2,5 cm csövet ír a szakirodalom.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 24, 12:31 
Sziasztok.
A napokban feltett képek az a mai napra esik :D
Nagyjából a lényeg.Kíváncsi vok a tojó színére és a véleményetekre.Valamint ahol a kicsik vannak pár ott a hím,meg az itt feltett erős zöld színű hím testvérek.

Kép

Kép

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 júl. 24, 11:49 
Frici! Az a kukorica megvolt fözve?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 24, 11:34 
Sziasztok.
Köszi mindenkinek a segítséget.
A napokban még teszek föl képet egy igen érdekes színű tojómról ami alatt 6 db tojás van és jövőhét végén kell kelni az első picinek.
Kíváncsi vok h mit szóltok a színéhez :D
Ez a 3 fióka is nagy nehézségek árán jött létre és a hozzánemértésemnek köszönhető h ők az elsők.
De annál nagyobb öröm h vannak :D
A történetet legtöbben ismerik,de majd ha valakit érdekel elmesélem :D
Szép napot.sziasztok.

Hozzászólás 2010 júl. 24, 3:50 
Frici írta:
Szia Dino.
A linket nem konkrétan az nsl inók miatt küldtem, hanem azért, mert ott tud olvasni ezt-azt az albínókról :) . Akkor ha a fióka SL ino, akkor már biztos, hogy tojó. :alien:

:oops: :oops: Egy kis malőr miatt írtam hülyeséget. Végig a hímre gondoltam, mint xy kromoszómás, de hát a madaraknál fordítva van. Így tényleg lehet hím is :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 23, 21:03 
Szia Frici!
Mivel a hím hordozó a tojó ino a fióka lehet hím is. Ha a tojó nem volna ino akkor valóban csak a tojók között lehetne ino.

Hozzászólás 2010 júl. 23, 20:27 
Szia Dino.
A linket nem konkrétan az nsl inók miatt küldtem, hanem azért, mert ott tud olvasni ezt-azt az albínókról :) . Akkor ha a fióka SL ino, akkor már biztos, hogy tojó. :alien:

Hozzászólás 2010 júl. 23, 19:47 
Szia Imi!
Gratulálok a fiókákhoz! :D Legközelebb már többen lesznek! :) A tojód albínó a hím szerintem világoszöld clearwing (lehet, hogy van magyar elnevezése is de én nem ismerem). A kérdéses fióka lutínó. Ezek szerint a hímed ino hordozó. Ha jól látom akkor az egyik fióka világoskék spangle lesz. Remélem nem írok hülyeséget de valószínűleg azért van lutínó és nem albínó fiókád mert a hullámosoknál a sárga bázisú madarak (zöld, sárga, lutínó) dominánsak a fehér bázisúakkal (kék, fehér, szürke, albínó) szemben. Ettől még lehet, hogy legközelebb albínód lesz. Nekem a lutínó páromnak legutóbb volt egy albínó fiókája is.
Frici a link az NSL inók leírását tartalmazza. Ezek külsőleg majdnem ugyan olyanok, mint az SL inok de más az öröklődés menetük. Valóban albínónak számítanak. Tudtommal sokkal ritkábban fordulnak elő, ezért valószínűleg Imi hím madara SL ino (nemhez kötötten) örökítő.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 199  Következő