Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 dec. 14, 20:19 
Azért voltak gyanúsak nekem, én is tűzpintynek néztem inkább, de ahogy Doromboló bronznak nevezte, így el is hittem... Szóval kereztezted őket és ez a klassz eredmény lett. Kiváncsi leszek a fejleményekre, milyen tulajdonságai lesznek zömében.

Hozzászólás 2007 dec. 14, 20:18 
Kép
Azt hiszem sikerült képet tennem. A végéről a 13. oldalon a pék kutyája nagyon jó:) Gyorsan memorizálódó hasznos info :lol:

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 14, 20:00 
Szia!
Hát azok csak félig kanárik, félig meg tűzpintyek. :lol:

Hozzászólás 2007 dec. 14, 14:05 
Díszmadár ezek a pirosak (bronz?) valami gyönyörűek, egy ilyent még talán el is tudnék képzelni a Csipetem után....
Egyébként mind nagyon szép és klassz helyük van nálad és Te is imádod őket anélkül, hogy hoznák neked a kitüntetéseket... :47: .

Hozzászólás 2007 dec. 14, 12:21 
És szorgalmasan olvasom az írásaitokat, kedves Doromboló. Lehet, hogy később, ha már tudom, mit csinálok, szeretnék tenyészteni, most még tanulok Tőletek és jövendő Rolleremtől. :)

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 14, 8:53 
Drága Neco!
Nincs nekem ezzel a helyzettel kapcsolatban semmi gondom továbbra se, imádom őket és gyönyörűek, s tudod nekem ez lényeg.

Most mit csináljak- ezek a rollerek nem állnak össze akárkivel :lol:
Papírokat nehogy küldj nekem, mert most próbálok pár mázsát kiselejtezni a lakásból, esetleg ha már végeztem :lol:

Doromboló: Igérem tavaszra így teszek, főleg, ha pár továbbra is együttmarad!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 14, 2:54 
Díszmadár írta:

A gyűrűzésről:
Szóval a necotól kapott egyik rolleren nincs gyűrű, .............

Írd le ide a tojó gyűrűszámát, és elküldöm postán mindkét madár törzslapját! A hímet tudom melyik, ő volt az egyetlen "elolvadt" gyűrűjű madaram tavaly.

A tojóra nem emlékszem, de a hím tényleg príma genetikai hátterű madár a szlovák Krocska vonalból. Különben mikor vitted a madarakat, gondoltam hogy ez lesz a vége, mikor "Minek a származási lap, ellesznek a röpdébe, nótázgatnak oszt kész!" felkiáltásodra elrobogtunk a színmadarakért! :57: És tényleg kár lenne ha kiesnének a hazai törzsállományból a fiókák.... :66:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 14, 0:25 
:13: ! Jó, lehet hogy az agyamért nem fognak elrabolni, de az összekeverés egyedül az Amaryl féle ajándék kanári körül történt a többi szerintem helyén volt !...
A tenyésszemle rolleréknél az énekverseny, a tetoválással vagy csippel pedig a származása csalogatható elő a kutyiknak, ez a madaraknál a gyűrű... Nem idegen nekem sem a kutya, Magyar vizslát tenyésztek (www.h-maroti.hu klikk galéria és ott két rövid kis videó) és van egy hannoveri vérebem is a sebzett nagyvad terítékrehozásához. Korábban airedalle terrieremmel nyertem országos munkakutya versenyt, a MEOE előző elnökségének voltam tagja, vagy 20 év óta a veszprémi szervezet elnöke, nemzetközi vadászkutya teljesítmény bíró !...Akkor barátok vagyunk Imola ? :08:
Sok érdekességet azért nem hallottál még mert csupán néhány napja vagy közöttünk...A rollerrel kapcsolatos nagy durranásokat több mint egy éve szép lassan elsütögettük sőt vannak vissza vissza térő témák de újra nem szeretném írni a topikból már könyvszerűen kigyűjtött írásaimat. Ha tenyésztő jelöltként jelentkeztél volna akkor a belépéshez kötelezővé szoktuk tenni a visszaolvasást az elejétől....azért bízom benne, fogsz találni még így is érdekességeket itt nálunk..?!
Zsoltikám ! Biztos voltam, hogy még nem volt gyűrűd a korai szerelemhez, de azért csináltassál néhány MNK-s gyűrűt is a későbbiekre, mert ebben az idilli környezetben ez az ifjú pár több fiát fog hozni mint más kalitkázott öszeerőltetett tenyésztésben öt tojó ! Mégis ha kiadod őket, legyen értékük és legyenek felhasználhatók egy másik tenyészetben, különösen ilyen nagyértékű szülők után... :15:

Hozzászólás 2007 dec. 13, 23:00 
Kedves Móna köszönöm. Örülök, hogy Rátok találtam. Szerintem is össze lettem kicsit keverve, de ez igazán nem baj. Majd kialakulok:)
A sok fórumon tapasztalt "anyázás" után különösen nagyra becsülöm a társaságotokat!

Hozzászólás 2007 dec. 13, 22:30 
Igen Gabesz, Imola a nevem. Jó, hogy köztetek megtanulhatom, milyen egy roller habitusa. Így könnyebben tudok alkalmazkodni hozzá. Nem, a szép éneklésen túl nem várok el semmit. Csak mert róla még semmit nem tudok, szegény megboldogult pintyünkről meg sokat... Jó, ez tudatlanság volt részemről. Elnézést a buta kérdésekért:)

Doromboló a mi madárkánknak ezek szerint sok párja volt: a két gyerekem, a férjem meg én. Legjobban a kislányomat szerette és tényleg nagyon boldog, nagyon kíváncsi kismadár volt, bár kicsit agresszív kutyával, ékszer teknőssel, és néhány vendéggel. Azt nem tudom, milyen korú volt, egy kisállatkereskedésben döntött úgy -az akkor még kicsike- lányom, hogy őt hazavisszük.... Rollerem még nincs, de, ha Neco ad, akkor lesz.

Aki nem viszi tenyésszemlére a kutyáját fedeztetés előtt, az mitől is tenyésztő? (Én is tenyésztek. Löwchen-t, a barátnőm meg shih-tzu-t)

Itt vagyok, és leszek, de inkább olvasok, mert senkiről, semmit nem jegyeztem még meg, de igyekszem megtanulni. CSendben:)

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 13, 20:20 
Amaryl írta:
Viszont Díszmadár a madár-paradicsomod szép nagyon!!!majd egyszer,úgy tavasz felé,átugrok hozzád, némi kis eszmecserére.....ha megengeded!!!...van pár dolog,amihez nem vagyok képben!!!

Szívesen látlak!

A gyűrűzésről:
Szóval a necotól kapott egyik rolleren nincs gyűrű, illetve a színkanárik, amiket neco egyik barátjától vettem, ugyancsak gyűrűmentesek. Annak, hogy nem gyűrűzöm őket, több oka van. Egyrészt kb. 1 hónapja vagyok egyesületi tag, s nem rendeltem gyűrűt erre az évre. Másrészt nem számítottam rá, hogy decemberben leköltenek a drágáim.
Harmadrészt, mivel közös röpdében van 4 pár kanárim, meg méga többiek, ezért aztán a röpdében szabadszerelem van, de legalább is hölgyválasz :lol:
Azaz nem igen tudom befolyásolni, hogy ki-kivel.... Tehát komoly tenyésztői munkáról nemigen lehet nálam beszélni, ez csak olyan örömröpde.
Mondjuk érdekes, mert a rollerek egymásra találtak, pedig neconál nem voltak párbaállítva, s ugyanígy tettek a bronzok is, pedig ők sem voltak párba.
Mindezek figyelembevéve, úgy látom, hogy nem sok értelme lenne gyűrűznöm őket.

Hozzászólás 2007 dec. 13, 20:01 
Én meg csak kapkodom itt a fejem!!!! meghibbantam,lehet!!!! de egész komolyan,nem értem!!!Dorombolóóó!!!!!milyen csappert akart nekem adni díszmadár????? és ráadásul közben kábítottál????akkor lehet,azért nem emlékszem???? :07: hááát,így jár az ember,ha rollerezni akar!!!!?????mert hogy a Lajos megkörnyékezett a rizsekkel,addig okééé!!!!viszont így ez sem igaz,mert én írtam,hogy mennyire tetszenek,és Lajos mint gáláns lovag......naszóval,másról viszont nem tudok!!!! Azt hiszem,a tyúkudvarban a számos csirke és a pár tyúk száma már túlhaladt jócskán a kakasokén!!! és ők meg nem tudják követni szárnyaló szellemünket és száguldó tempónkat !!!! :29: csak ezzel tudom magyarázni!!!
Viszont Díszmadár a madár-paradicsomod szép nagyon!!!majd egyszer,úgy tavasz felé,átugrok hozzád, némi kis eszmecserére.....ha megengeded!!!...van pár dolog,amihez nem vagyok képben!!!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 13, 19:04 
Azt sem tudom mit írjak !?... A Raina édes kis szövegétől még mindig fenn van a képemem a somoly ...( ez a mosoly szinonímája !). Aztán itt a bűbályos madárkiállítás a Diszvogelnél... Aztán egy igazi naturalista művészünk is van ! ...Van egy barátom, itt él Herenden, Csiszár Józsenek hívják, ő is realista festő, olyan aki levegőt is tud festeni !...Én egészen idáig nem találkoztam mással aki naturálban-reálban utazik ! Még az impresszionistákig vevő vagyok a festészetre de az absztrakt dolgokat már nem szeretem. A felismerhetetlenségik összekent vászonra még akkor sem nézek rá, ha egyébként meg a színei jók... Nem nagyon divat ma a realista ábrázolási mód ! ...Az a baj ezzel, hogy itt baromira kell festeni tudni és dolgozni...Hosszantartó nehéz munka a képszerű ábrázolás és csak az képes rá aki tud festeni !... Egyszer kellene egy versenyt hirdetni ahol az impresszionisták (a többi borzalomról nem is beszélek) x idő alatt kell hogy készítsenek egy realista képet és fordítva !...Akkor lenne ám kutyavilág !... :lol:
Szóval és tettel !... A Diszmadár bronza sem roller természetesen, de a két tarka madár igen.
A gyűrűzés meg azért fontos, mert mint az értékes kutyáknál ez is egyfajta származási igazolás ! Ezért, ha valaki tenyészteni vesz rollert akkor az kap a madár mellé törzskönyvet is, ugyanúgy mint a kutyáknál. Fel van ebben tüntetve a madár szülei gyűrűszám, kelési év, tenyésztői szám szerint és ezek szülei is sőt van aki még az üköket is feltünteti !
A papánál, nagypapánál fel vannak tüntetve az országos énekversenyen elért eredményeik a főbb futamok értékszámainak feltüntetésével, a mamánál, nagyanyánál pedig a fiútestvér elért eredményei !...
Így lehet sáfárkodni a céltudatos tenyésztéssel, mely a minél tökéletesebb énekhangzást eredményezi... Persze ez nem jelent ám abszolút kiszámíthatóságot...de csak ez a járható út... És nem azért kell a gyűrű drága kis libuskám, hogy megismerd őket, hanem, hogy ha tovább adod egy tenyésztőnek az használni is tudja !!! Ez a minőség fejlesztő fajtatiszta tenyésztés lényege !..Ha nem jelölnénk a madarakat csak forgalmaznánk, mondjuk állatkereskedéseken keresztül, akkor előfordulhatna hogy testvérek kerülnének össze ?!.... :idea:
Ez a madár a képen egy gyönyörű turmix ! Látni itt achát rajzolatokat a pofikán és a háton de látni itt sokmindent. Ha igazi zöld lenne akkor a csőre is és a lábak is sötétek lennének ! Még a köröm is... Mondjuk hogy ez egy nemintenzív zöld tele színhibával de NEM EZÉRT SZERETJÜK !...
Gondolom nem azért vásároltál madarat hogy hibátlan színekben tenyészd őket ?!...Akkor meg örülj neki csak attól félek, hogy el fogja nyomni a fütyülésével a roller diszkrét énekét ?!...Jézusom ! ...Könyvet írok ?!.... :oops:

Hozzászólás 2007 dec. 13, 17:37 
Ja igen, azt kifelejtetetm, hogy a mellékelt kép csak egy talált kanári, ami nagyon hasonlít az enyémre, és azért van fenn, hogy megmondjátok, hogy ha és amennyiben az enyém is ilyen, akkor roller vagy nem roller. Ami a naturalista illetőleg realista ábrázolást illeti, csakis ezt művelem, és valóban, viszonylagos ritkaság manapság, legalábbis jó minőségben.

Hozzászólás 2007 dec. 13, 17:30 
Sziasztok!
Kedves Kuzmos! Megtisztellek Benneteket a képemmel, ahogy írtad, csak azt nem tudom, mire gondoltál; a kanárim képére vagy az enyémre? Sejtem, hogy az utóbbira. Annak is el fog jönni az ideje, de némi türelemre lesz szükséged. Ui. előbb le kell fotóznom magam, aztán megcsinálni a képet, ugyanígy a kanárimról. Mostanában "el vagyok havazva", ez ugyan szleng, de Raina "havaztatása" ihlette.
Díszmadár képein is vannak bronzok, azok sem rollerek?
Díszmadár képein is vannak roller (sárga-zöld) hímek gyűrű nélkül...
Hogy van ez?
Mindenesetre nekem is lesz gyűrűs madaram Dorombolótól, ez nem kétséges, a szép kis hímemet meg azért akarom felrakni ide, hogy kíméletlen ítéletet hirdessetek; milyen a besorolása Linné és Mengyelejev szerint.
(Komoly sport a kanárizás, de a viccelődésről sem szeretnék lemondani.)

Hozzászólás 2007 dec. 13, 17:21 
Gabesz, nem tehetem fel képet, mert csak a suliban van számítógépem, otthon nincs és nincs is fényképezőm, majd be kell ruhazni. A papi jött, egy januári napon berepült az ablakon, azóta nem megy el, örökbefogadott engem... Mindenhova követ, néha gyalog is. Már nem mai pipi, ill. papi, most kb. 10 éve van nálam, de mikor jött, már nem volt gyerek, állatorvos szerint. Az Akita még farkas és husky keveréke, Amerikában kaptam egy vadőrtől.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 13, 17:01 
Persze, Raina! Most már van ilyen szó is :lol:: ráhavaztatsz= rászórod a havat.

Á, szóval kertesházban laksz?! És te hagytad, hogy itt mi függönyözzünk... Közben meg egyik ámulatból a másikba ejtesz :shock: Létezik olyan madár, jelen esetben hullámos papagáj, aki a kertben, szabadon röpködve téged követ??? És nem repül el :shock: ? Kicsit sem??? Aztán nem lehet semmi egy igazi farkas és egy kutya keveréke... Vagy az a farkas már kicsit régebbecske szelidítve lett?

Most már nem tágítok: KÉPET AKAROK!

Hozzászólás 2007 dec. 13, 16:30 
Díszmadár, a fióka egyenesen ennivaló!!! Gabesz, a papi mindig utánam repül, akarhova is megyek, kint a kertben is. Fogom a havat és ráhavasztatom /van ílyen szó?/. A lakásban is mindig követ, mint egy kutya. Mit jelent a gyűrűzés, miért ílyen nagyon fontos? Igen, minden állatom velem lakik, csak egy kutya kint lakik, mert ő farkas és kutya keveréke, Amerikából hoztam.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 13, 16:16 
Szia, Díszmadár!

Gyönyörűek a madaraid!!!! De ezt már mondtam. És a röpdéd is CSODÁLATOSAN SZÉP!!! Mondtam? :lol:

Azért csak fogsz gyűrűzni, igaz??? Hogyan tudod majd különben számontartani ezt a sok madarat és a fiataljaikat :shock: ??? Nekem nyáron összesen 11 kanári fiókám volt, amiből csak Csibikémet és Pici Alfot tudtam ránézésre megkülönböztetni a többitől... Nagyon megértettem, hogy a gyűrű mire való. (Bár azért hallottam esetről és láttam is madarat, aminek a lába a gyűrű miatt lett oda...) És ha minden a terv szerint halad, jövőtől én is fogok gyűrűzni!

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 13, 16:08 
A büszke papa:

Kép

Az első kirepült fióka:

Kép

És egy- két gyönyörűség:

Kép
Kép
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 261  Következő