Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 júl. 28, 21:01 
bepeti2 írta:
Nagy Tamás írta:
Helló Bepeti2!

Miből sejted, hogy hím? Kíváncsi vagyok...
(a tiszta fehér bóbitából?)

Pontosan Tomi. Egyszer már a tarka nimfákról váltottunk szót. És én ha már nincs szürke a bóbitájában akkor hímnek mondom egyből :? , ami általában így is van. Jelen esetben halvány szürkés/barnás beütésnek kellene benne lennie. Így nagy valószínűséggel állíthatom, hogy hím. De majd ha nagyobb lesz Dino megírja, hogy mi lett. :)

Köszi a tippet Peti! Tehát tarkának számítana!? Az hím tarka, az tojó fahéj gyöngyös és hófehér a bóbitája. A fióka attól eltekintve, hogy nem gyöngyös olyan, mint az anyja. Néhány hónap múlva majd kiderül.
Kép
Van egy másik fehér bóbitájú tarka-gyöngyös fiatal madaram. Nagyon örülnék ha hím lenne, azonban úgy tudom, hogy a gyöngyös és a fahéj is nemhez kötötten öröklődő. Az apja gyöngyös és fahéj hordozó, az anyja fehérarcú lutínó. Elméletileg ő nem lehet hím, mivel ahhoz a tojónak is gyöngyösnek kellene lennie.

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino 2010 júl. 28, 21:29-kor.

Hozzászólás 2010 júl. 28, 20:53 
Nagy Tamás írta:
Igen, emlékszem....

Egyébként erre már én is felfigyeltem. Most van 3 db tesó fehér arcú fiókám. Emlékeim szerint 2 db-nak szürkés a bóbitája, egynek pedig tiszta fehér! Az előző körben 2 fiókájuk volt egy ilyen egy olyan bóbitájú. A fehér bóbitásat már eladtam, de már nyekergett, szóval hím! A másik meg van még, nem hallottam énekelni eddig, hát kiváncsi vagyok, hogy ez pusztán véletlen, vagy van valami "valóság" alapja.

Nimfanatikusnak is felvetettem ezt a dolgot, szerinte ez "hülyeség"...

Szerintem nem hülyeség, bár én is tévedhetek. -ha még vagy 10 évet foglalkozom nimfákkal, akkor majd biztosabbat mondhatok. De persze csak a tarkáknál van ez. Van egy foltnélküli 2009-es madaram, melyről nem tudom, hogy hím vagy tojó. Tajónak vettem a májusi börzén, mondta az eladó, hogy már átvedlett és babos maradt szóval biztos, hogy tojó. -én is így tudtam, hogy a hímek első vedlés után nem maradnak babosak, hanem tarkák lesznek. De ez a madár babos, sőt van egy kevés csík is a farka tövében, s mellette fütyül. Na ezt add össze. Szóval most ott tartok, hogy hím.

Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 28, 20:39 
Igen, emlékszem....

Egyébként erre már én is felfigyeltem. Most van 3 db tesó fehér arcú fiókám. Emlékeim szerint 2 db-nak szürkés a bóbitája, egynek pedig tiszta fehér! Az előző körben 2 fiókájuk volt egy ilyen egy olyan bóbitájú. A fehér bóbitásat már eladtam, de már nyekergett, szóval hím! A másik meg van még, nem hallottam énekelni eddig, hát kiváncsi vagyok, hogy ez pusztán véletlen, vagy van valami "valóság" alapja.

Nimfanatikusnak is felvetettem ezt a dolgot, szerinte ez "hülyeség"...

Hozzászólás 2010 júl. 28, 20:31 
Nagy Tamás írta:
Helló Bepeti2!

Pontosan Tomi. Egyszer már a tarka nimfákról váltottunk szót. És én ha már nincs szürke a bóbitájában akkor hímnek mondom egyből :? , ami általában így is van. Jelen esetben halvány szürkés/barnás beütésnek kellene benne lennie. Így nagy valószínűséggel állíthatom, hogy hím. De majd ha nagyobb lesz Dino megírja, hogy mi lett. :)

Hozzászólás 2010 júl. 28, 20:05 
Helló Bepet2!

Daniduke!

Vedd külön a + hímet! Hozz helyette egy másik tenyészérett hímet. Őt pedig többet ne rakd vissza abba a kolóniába!

Hozzászólás 2010 júl. 28, 19:49 
Nagy Tamás írta:
Szia dino!

Nagyon szépek! Nem tudom hogy milyen mutáció?! Minden esetre tetszetős madár!

Sziasztok!

Szerintem fehérarcú fahéj tarka. (white face cinnamon pied). - s valószínűleg hím ;)

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 júl. 28, 19:22 
Egy kérdésem lenne:
Hogyan lámpázzátok a tojásokat?
Leginkább a hozzájutás érdekelne. Próbáltam kifigyelni azt a pár perces rést a rendszerben, mikor van az őrségváltás, és nincs senki az odúban, de eddig nem jött össze. Ti egész nap ott ültök a röpde előtt, és figyeltek? :shock:
Lekergetni őket nem tudom milyen élmény lenne nekik, meg nem is bírnám, nagyon harapósak ilyenkor :lol:
Olyat láttatok már, hogy 3an vannak az odúban? 2 hím és egy tojó. A vendég hímet sokáig kergették, de mostanában sokat van az odúban. A párzásba is be akart segíteni, lehet ezért nem voltak még fias tojások.... Vele mi legyen? Amúgy nem agresszív, csak mindenhol ott van, csak a neki szánt tojónál nincs...

Hozzászólás 2010 júl. 28, 18:37 
Frici írta:
Szia dino!

Ő az aki majdnem át lett küldve az örök papagáj vadászmezőkre? Így ránézésre kár lett volna érte. A másikra hogy érted, hogy nem tudod milyen mutáció?

Igen ő az. Szerencsére teljesen rendbe jött. Ha belegondolok, hogy majdnem... :oops: . A másik nem sima fahéj, mivel a taréja és az evezőtollai fehérek a hasa pedig halvány fahéj szinte fehér színű.
Nagy Tamás írta:
Szia dino!

Nálam is szépen fejlődnek a fehér arcú fiatalok, majd valamelyik nap csinálok képet róluk!

Köszi Tamás! Ők a gyöngyös fiókák? Várom a képeid.

Hozzászólás 2010 júl. 28, 17:47 
Szia dino!

Nálam is szépen fejlődnek a fehér arcú fiatalok, majd valamelyik nap csinálok képet róluk!

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 júl. 28, 17:19 
Szia dino!

Ő az aki majdnem át lett küldve az örök papagáj vadászmezőkre? Így ránézésre kár lett volna érte. A másikra hogy érted, hogy nem tudod milyen mutáció?

Hozzászólás 2010 júl. 28, 16:39 
Néhány kép a lassan kirepülő nimfa fiókáimról. A fehérarcú lutínó egész szépen helyrejött. :D A fehérarcú fahéj színűről sajnos nem tudom valójában milyen mutáció.
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 27, 18:11 
Flyeer írta:
tennél be egy linket a mutációkról? :D

Szia Flyeer!
Én itt néztem meg mennyi féle van.
http://www.valkparkiet.com/nl/files/mut ... ijving.htm

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 júl. 26, 23:01 
tennél be egy linket a mutációkról? :D

Hozzászólás 2010 júl. 26, 21:06 
Külföldön már vannak nagyon szép, mutációk! Csak lestem, hogy mennyire gyönyörűek, gondolom az áruk is szép! Majd kb 30 év múlva lesz pár db itthon is belőlük!

Hozzászólás 2010 júl. 26, 20:50 
Szia Tamás!
Sejtettem, hogy nincs, de szerintem egész különleges szine van, nagyon új színváltozat lehet. Egy nimfás oldalon azt hiszem 24 mutációt soroltak fel, nem is gondoltam, hogy ennyi létezik.

Hozzászólás 2010 júl. 26, 20:46 
Szia Frici!

Szerintem kis hazánkban nem találsz senkinél ilyen színű Nimfát!

Ezeket a színváltozatokat találod meg itthon tudomásom szerint:
Pofafoltosak:
-Vadszínű
-fahéj
-normál gyöngyös
-fahéj gyöngyös
- "tarka"
-lutinó
-lutinó pearl (gyöngyös lutinó)

Fehér arcúak:
-vadas
-fahéj
-normál gyöngyös
-fahéj gyöngyös
- fehérarcú lutinó (Albínó)
-tarka
illetve van még egy fehér arcú színváltozat amit már láttam, az egyik ismerősömnél: A lényeg az, hogy úgy néz ki mint egy gyöngyös, csak sokkal több fehér van benne és fahéj vagy normál gyöngyözöttség helyett "barna" gyöngyei vannak.
Nem tudom, hogy is kellene nevezni ezt a színváltozatot, talán "pasztell gyöngyösnek"

Hozzászólás 2010 júl. 26, 20:28 
Sziasztok!
Nagy a csend, úgyhogy csendben kérdezem, van valakinek ilyen nimfa mutációja? Nekem nagyon bejön, de nem lehet túl gyakori.

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 25, 18:42 
Ismerős az érzés, én valamelyik nap a gyémántgalambokat pucoltam volna ki a tanyából, de persze azért maradnak :D . Nem mindig csinálják azt amit mi szeretnénk, de hát ez van. Sok türelem kell hozzájuk. A fehérarcúkhoz gratula, jövőre én is tervezem a beszerzésüket, nagyon tetszenek.

Hozzászólás 2010 júl. 25, 18:29 
Helló Frici!

Nem, nem adom fel őket, csak ideges voltam/vagyok rájuk! A nevelő szülőkhöz rakott kis lutinó-t hiába tömte meg a pót mama, másnap reggelre elpusztult. Talán későn léptem közbe, sajnos ez van. A lényeg, hogy megmaradt 3+1 fehérarcú nagyon szépen cseperedik, //jó madarak lesznek//!

Hozzászólás 2010 júl. 25, 18:24 
Azért egy vacak szezon miatt ne add fel, főleg ha fiatalok a madarak. Gondolom nem rajtad múlt a sikerük, van ilyen. Szerencse is kell hozzá nem is kevés. Az eddig látott madaraid meg nagyon is szépek, jövőre majd több lesz! Az enyémek se sokat remekeltek, a legnagyobb fészekalj eddig 2 fióka volt, csak most sikerült többet megtartani. Na de majd legközelebb :D !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 232  Következő