Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 aug. 9, 17:47 
A törpe nagyságú gondolom nem szó szerint értendő!? Láttam már kis méretűeket, de elképzelni sem tudom az ennyire miniatűr kecskéket!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 9, 14:08 
bepeti2 írta:
Börzén most sem lehetett látni szép eredeti vadszínű madarat. Volt egy pár szép zöld színű madár, de mindegyikben volt valami jele, hogy nem vadszínű, hanem sárga hordozó.[/color]

Igen, nekem is ez a bajom. De egyszer majd csak találok tiszta vadszínűt... :)

Hozzászólás 2010 aug. 9, 14:06 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Voltak veréb nagyságú kecskék is....

Ezt már meg akartam egyszer kérdezni, de ezeket direkte tenyésztik ilyen törpére?!?

Véleményem szerint nem, csak vannak akiknek nem számít a madár minősége, hanem csak a mennyiségre mennek rá, mindenféle madarat összeraknak. Ahogy tudatos szelekció révén, sok tenyésztőnek a minél nagyobb madár elérése a cél, ugyan úgy lehetne a kis kecskepapagáj kitenyésztése is az, de itt nem erről van szó.
Pont én is megjegyeztem Monoron madaras86-nak ( :D ) hogy lehet, hogy rá kellene állni a "törpe" kecskepapagáj tenyésztésére.
Börzén most sem lehetett látni szép eredeti vadszínű madarat. Volt egy pár szép zöld színű madár, de mindegyikben volt valami jele, hogy nem vadszínű, hanem sárga hordozó.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 9, 12:37 
madaras86 írta:
Betty, jobb is, hogy a kecske kalitkába került, így legalább nem fog nagyot esni, ha leugrik. De amúgy ügyesen mászik, egyensúlyozik így is, nem? Idei kelésű, de hogy pontosan mikori, hmmmmmm...... Háááát, kb 2, max 2,5 hónapos lehet(kikeléstől és nem kirepüléstől számítva). Akkor ő sose fog párt kapni? Genetikailag nem lenne vele gond, fizikai sérülés volt. A jákók mit szóltak hozzá?

A kalitka tetején már nagyon ügyesen mászik :) valóban életrevaló kis csajszi. Kincső jákóm mikor meglátta a kalitkában, befókuszált rá és szerintem megtámadta volna ha nem vagyok ott mellette. Az a baj, hogy kincső soha életében nem látott madarat csak kutyákat így neki mindenki ellenfélnek számít :) .

Társat???? Bevallom már megfordult a fejemben, hogy kéne neki egy társ, pedig azt mondtam, hogy több madár nem kell. Van 3 másik kecskepárom akiknek ha lesz kicsijük, akkor teszek mellé egy hímet. addig meg marad kis kedvencnek a szobába.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:52 
madaras86 írta:
Voltak veréb nagyságú kecskék is....

Ezt már meg akartam egyszer kérdezni, de ezeket direkte tenyésztik ilyen törpére?!?

Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:20 
Ilona írta:
Szervusztok! Milyen volt a mai börze?

Ahogy én láttam.........Ahhoz képest, hogy augusztusi börze volt, egész jó volt. A kecskék többségét eladtam és vettem is egy szép ivarérett, viszonylag sötét kecske hímet a magában lévő tarka tojóm mellé. Holnap felteszem nekik az odút is. 3 évesnek mondták a hímet, hát kíváncsi leszek mit alkot, jobb szerettem volna kölyköt, de abból nem találtam 100%-osan nekem tetszőt. Majd csinálok pár képet. Volt pár jópofa zöld is.

Amúgy a vásár nagy volt, ember szerintem volt bőven. Voltak veréb nagyságú kecskék is....

Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:10 
daniduke írta:
Meddig szokott tartani a vedlés? A kecskéimnél gyanúsan sokáig. Lehet valamivel segíteni? Félek, hogy idén már nem kaphatnak odút, pedig szerettem volna.
A tojó még nem kezdte, de a hímnek már csak két farktolla maradt. Ő ilyen hülyén vedlik, tavaly is egyszerre dobta le az összeset.

Szia!

Furcsa, mert képeid alapján sose jutott még eszembe, hogy gond lenne a kecskéiddel ilyen téren. szerintem nem gond, ha a kecske durván vedlik( pl farka totál hiányzik), csak tudjon ebből pár hét alatt kilábalni. Segíteni? Erre készült készítmények, zöldség, gyümölcs....Ja és napfény.

Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:06 
Ilona, a választ sajnos nem tudom. Többnyire azok a tojók a tépősek, amik gyakran költenek, már a következő fészekaljra készülnek. De pl van olyan párom, ami kb 5éves, ez alatt az idő alatt két egymást követő költésnél tépte meg a kölykeit, se előtte, se azóta nem csinált ilyet. Hogy akkor mi válthatta ki, azt nem tudom. Azért az enyémekre nem igazán jellemző szerencsére. Lehet be tudható ez is az idei év 'hülyeségeinek'.

Betty, jobb is, hogy a kecske kalitkába került, így legalább nem fog nagyot esni, ha leugrik. De amúgy ügyesen mászik, egyensúlyozik így is, nem? Idei kelésű, de hogy pontosan mikori, hmmmmmm...... Háááát, kb 2, max 2,5 hónapos lehet(kikeléstől és nem kirepüléstől számítva). Akkor ő sose fog párt kapni? Genetikailag nem lenne vele gond, fizikai sérülés volt. A jákók mit szóltak hozzá?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:06 
Meddig szokott tartani a vedlés? A kecskéimnél gyanúsan sokáig. Lehet valamivel segíteni? Félek, hogy idén már nem kaphatnak odút, pedig szerettem volna.
A tojó még nem kezdte, de a hímnek már csak két farktolla maradt. Ő ilyen hülyén vedlik, tavaly is egyszerre dobta le az összeset.

Hozzászólás 2010 aug. 8, 21:44 
Szervusztok! Milyen volt a mai börze?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 8, 11:52 
Jancsi, itt van a kis kecske tojóról egy kép. Ahogy látom már feltalálja magát és szépen eszik is. Tegnap kapott egy jókora salátalevelet, aminek a felét meg is ette. ma pedig alma és paradicsom a menü :D Beszéltük, hogy idei madár, de azt nem, hogy mikori. Tavaszi kelésü? Azért kérdem, mert a napraforgót még ügyetlenül bontogatja.

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 6, 20:34 
Jancsi! Miért tépi meg a tojó? Én nem gondoltam erre,mert az előző fészekalj is így nézett ki.A lágyeleségre sok szépiát is reszelek,naponta kétszer is kapják.Naponta többször többféle zöldet,fűmagot,disznóparé magot kapnak,tehát az étrendjükkel nem hiszem,hogy gond van.Akkor mi lehet az ok?

Hozzászólás 2010 aug. 6, 17:10 
Ezt a zöldet nem utasítanám vissza ha hozzám vágnák! :D :mrgreen: Amúgy tarkának számít?

Hozzászólás 2010 aug. 6, 15:59 
Pár idei, fiatal, nálam ritkább színű kecskéről csináltam ma fotót:
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 aug. 6, 15:55 
Ilona írta:
Szervusz Jancsi!

Majd megpróbálom " leragasztani" őket valahová,hogy jobb szögből tudjam lefényképezni.Akkor látnád,hogy a zöld egy nagy hím. :mrgreen: A kicsik közül a legnagyobb is még csak 21 napos,az anyjuk nem tépte meg.Valami gondot látsz,a korukhoz képest nem elég tokosak?

Ó, amin a fahéjtarka tojóval van, azon egyértelműen látszódik,hogy egy szép hím. Ezért mondom, hogy csalókák tudnak lenni a képek!
A kecskéid fejlődésével nincs gond, viszont majd nézd meg jobban őket, vagy a képeket, a sárga és a mellette lévő tarkának a hátáról hiányoznak a tokok, megtépte őket az anyjuk. Ettől ugyan nem lesz semmi bajuk, ugyanúgy kinő, csak később lesznek eladhatóak. Néha előfordul.

Hozzászólás 2010 aug. 6, 15:22 
Szervusz Jancsi!

Majd megpróbálom " leragasztani" őket valahová,hogy jobb szögből tudjam lefényképezni.Akkor látnád,hogy a zöld egy nagy hím. :mrgreen: A kicsik közül a legnagyobb is még csak 21 napos,az anyjuk nem tépte meg.Valami gondot látsz,a korukhoz képest nem elég tokosak?

Hozzászólás 2010 aug. 5, 22:51 
Szia Ilona!

Nekem főleg a fahéj tarka tojó tetszik. Viszont ez alapján a kép alapján a sötét tarkát is tojónak mondanám, csalóka! Viszont ahol együtt vannak ketten ott már egyértelműen látszódik, hogy hím a sötét. Látom a tojó megint megtépte a kölyköket:(

Hozzászólás 2010 aug. 4, 20:52 
Köszönöm szépen!

Hozzászólás 2010 aug. 4, 19:21 
Ilona írta:
Kicsit már jobb minőségűek,ezért teszek fel pár képet.
Májusi fiókák:
Kép tojó.
Képhím.
A mostani 5-ös fészekalj:
Kép

Nagyon szépek, gratulálok! :D :mrgreen:

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 aug. 4, 17:49 
Ilona!
Nagyon szépek! :) Gratulálok hozzájuk! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 143  Következő