Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 aug. 7, 20:07 
Warhawk írta:
gaby írta:
NAGY ÖRÖM, MA ÚJ CSALÁDTAGGAL BŐVÜLTÜNK!

:04:

Gratulálunk! Ha tudsz majd tegyél fel fényképet a fénykép rovatba az új jövevényről. ;)

Gratulálok!!! Fényképet én is várom!! Vigyázzatok rá nagyon!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 7, 18:43 
gaby írta:

:04:

Gratulálunk! Ha tudsz majd tegyél fel fényképet a fénykép rovatba az új jövevényről. ;)

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 aug. 7, 18:33 
Szia Mindenki!
HOLLY PIPPI A MADÁRKA NEVE.
NAGYON ÉDES :D SZÉP ESTÉT NEKTEK!

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 6, 18:31 
africz írta:
az hogy milyen fogalmuk van érzésekről sajnos nem tudjuk én emberi érzésekből indulok ki mert mást nem ismerek és azt feltételezem róluk is, ennek számtalanszor adták már tanujelét.

Igen, de nem emberek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem érző, okos lények, de semmiképp sem lehet emberi léptékkel, mértékkel gondolkodni az érzelem világukról. Hozzáteszem sokkal több értelem és érzelem szorult beléjük mint azt sokan gondolnák, de hiba lenne emberi szintű dolgokat feltételezni róluk. Szvsz.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 6, 18:00 
Nálunk is a tiltott dolgok érdeklik leginkább őket. Tegnap Kincső a billentyűzetet próbálta szétkapni, de nem engedtem neki. Elfordultam egy pillanatra és ezt ő azonnal kihasználva be is gépelt egy kis szöveget :D Egyébként meg mindketten olyan szépen mondják, hogy nem szabad :D

Hozzászólás 2010 aug. 6, 17:57 
africz írta:
Nem hiszem, hogy szenvednének (a szabadság érzése és fogalma számukra kissé más mint az emberek esetében), de az is bizonyos, hogy tízszer vagy hússzor nagyobb helyen jobban éreznék magukat.

Én azt vettem észre, hogy a kismadaram nagyon szeretne kimenni másért nem hát játszani az emberekkel, kutyákkal és a galambokkal ezt teszi annak ellenére ,hogy 2x már meglógott és tudja milyen kint ... első alkalommal majdnem éhen halt , szeme alja megsérült stb. Másodszor a fején tépték ki a tollat gondolom galambok... az hogy milyen fogalmuk van érzésekről sajnos nem tudjuk én emberi érzésekből indulok ki mert mást nem ismerek és azt feltételezem róluk is, ennek számtalanszor adták már tanujelét.

Hozzászólás 2010 aug. 6, 17:52 
[quote="Warhawk"]Bejött ez a játszótér - dolog. Tegnap magára hagytam a szobában és mikor visszamentem rajtakaptam, hogy a játszóterén ücsörög. Úgy nézett rám mint aki tilosban jár. Mondjuk tuti szét fogja szedni (mivel fából van), de a legközelebbre majd beszerzek valami olyasmit mint amit Mizóék hirdetnek. Az stabilabbnak tűnik.
:) Nálunk általában az a legizgalmasabb ami tiltva van egy darabig tiltani kell aztán mámoros ize van a győzelemnek.. pl feleségem táskája... stb.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 6, 16:48 
Bejött ez a játszótér - dolog. Tegnap magára hagytam a szobában és mikor visszamentem rajtakaptam, hogy a játszóterén ücsörög. Úgy nézett rám mint aki tilosban jár. Mondjuk tuti szét fogja szedni (mivel fából van), de a legközelebbre majd beszerzek valami olyasmit mint amit Mizóék hirdetnek. Az stabilabbnak tűnik.

africz írta:
A tengeri malacom is szabadon él a lakásban kb 2 negyzetmeteren ugy tunik boldog vele, nem nagyon megy rola sehova maximum meglatogat a dolgozo szobában tudja, hogy van ott mindig madár kaja és abból kaphat. Szóval lakásban szerintem maximum tengeri malac tartható jól.

Igazából az adott élőlény mozgásigényétől függ, hogy mennyire érzi jól magát az adott négyzet (vagy légköbméteren). A nagy mozgásigényű fajoknak biztos kevés a lakás. Nem hiszem, hogy szenvednének (a szabadság érzése és fogalma számukra kissé más mint az emberek esetében), de az is bizonyos, hogy tízszer vagy hússzor nagyobb helyen jobban éreznék magukat.

Hozzászólás 2010 aug. 6, 16:02 
Betty írta:
Nos panelba maximum egy kanári való, nem pedig nagyobb testű madarak, vagy más állatok! Ezzel Én is egyetértek!
Nagy valószínűséggel aki már vállalja, hogy nagyobb madarat tart és az szelíd is, nem csak dísznek veszi a lakásba, hanem foglalkozik is vele. Aki pedig úgy érzi, hogy nem tud róluk gondoskodni, az még a gondolattal se játszon el!
Úgy gondolom, hogy amit nem próbál ki az ember, arról nem is tud véleményt alkotni!

Szerintem az a baj , hogy nincs akkora méretű ház, madárház ami elég lenne, madarak igényeit rabságban nem lehet kielégíteni , szerencsétlenek maximum elviselik a körülményeket. Panel is jobb lehet a háznál ha a madár szabadabb , sajnos a legtöbb madár kalitkában szenved. Ha rajtam múlna mostani ésszel nem engednék semmilyen állatot rabságban tartani.
Két gyermeket neveltem fel a Jákó pontosan ugyanolyan mint ők voltak 3-4 évesen, mindent meg lehet neki adni , de egyet nem lehet a szabadságot ami nagyon fájdalmas élmény mindkettőnknek, hogy sehova sem jöhet velem szinte. Képzeljük csak el ha nekünk kellene egész életünket egy szobában, lakásban ami még rosszabb egy kalitkában eltölteni....

A tengeri malacom is szabadon él a lakásban kb 2 negyzetmeteren ugy tunik boldog vele, nem nagyon megy rola sehova maximum meglatogat a dolgozo szobában tudja, hogy van ott mindig madár kaja és abból kaphat. Szóval lakásban szerintem maximum tengeri malac tartható jól.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 5, 15:20 
Nálunk a kalitka tetején van egy játszótér és Gyurcsi imádja. Órákig eljátszik egy fajátékkal...igaz nem győzöm neki venni, ugyanis a jó kis akácfából készült saját gyártmányú játéktól ő is fél. Pedig ezt is úgy csináltuk mint ahogy a bolti van felfűzve.

Kincső viszont semmitől sem fél. Ő egy időzített ketyegő bombának is kiszerelné a belsejét :D

Tamás, ha úgy próbálnád megismertetni vele, hogy előbb te veszed a kezedbe és nézegeted és hagyod, hogy ő is kíváncsiságból közelítsen, lehet sikered lenne. Minden madár túl kíváncsi ahhoz, hogy előbb-utóbb ne merészkedjen közelebb hozzá.

Gyurikát sosem szokatták kézből enni, viszont Kincsőke bármit kivesz a kezemből és megkóstolja. Ezt látván Gyurcsi már kíváncsiskodik, mindig nyújtott nyakkal nézi, hogy mit csinál a másik és igaz egy hónap elteltével, de tegnap elfogadta ő is a dinnyét a kezemből.

Türelem és nemeskénél is eredményt lehet elérni szerintem. :)

Hozzászólás 2010 aug. 5, 12:18 
Warhawk írta:
Igaz, nem 100%-ban kizárólag Jákó, de jákó is... ti használtok "játszóteret" a madaraknak? Én csináltam egyet fából, de a közelébe sem mer menni a nemesem. Onnan jutott eszembe ez az egész, hogy Mizo postolt egy témát IDE, és elgondolkoztam egy nem "ámátőr" játszóház beszerzésén. Lehet csak a színe/anyaga miatt fél tőle az enyém. Annyira tud félni ugyanis a fától (rúd vagy léc), hogy a közelébe sem megy neki.

Én madaram minden új dolotól fél ... sok idő kell mire megszokja de utánna imádni fogja.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 5, 11:51 
Igaz, nem 100%-ban kizárólag Jákó, de jákó is... ti használtok "játszóteret" a madaraknak? Én csináltam egyet fából, de a közelébe sem mer menni a nemesem. Onnan jutott eszembe ez az egész, hogy Mizo postolt egy témát IDE, és elgondolkoztam egy nem "ámátőr" játszóház beszerzésén. Lehet csak a színe/anyaga miatt fél tőle az enyém. Annyira tud félni ugyanis a fától (rúd vagy léc), hogy a közelébe sem megy neki.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 3, 8:06 
Nem tudom milyen madár lehetett, de biztos nem vadon élő. Én jákóra tippelnék. Néztem is, hogy keres-e valaki Szabolcs megyében eltünt madarat, de nem találtam szerencsére.

Hozzászólás 2010 aug. 2, 23:29 
Betty írta:
Ma locsolás közben láttam a magasban repülni egy elég furcsa madarat. Termetre a jákóra hasonlított és olyasféle hangot adott ki repülés közben mint amilyet az Én jákóim is szoktak néha.
Ami furcsa volt, hogy egyedül repül, holott a madarak nem szoktak egymagukba repülni, mindig van a közelükben egy társ vagy a csapatból valaki. Nagyon magasan repült, így nem tudtam bemérni, milyen madár is lehetett. Ha esetleg jákó volt, szerintetek ő felmenne nagyon magasra? (kb 10-15) emelet magasan.

Sajnos én láttam repülni Kakapot szabadban, fel ment az égbe és nagyon jól kitartóan repül... piros farka jól látható alacsonyabban.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 2, 21:05 
Betty írta:
Nagyon magasan repült, így nem tudtam bemérni, milyen madár is lehetett. Ha esetleg jákó volt, szerintetek ő felmenne nagyon magasra? (kb 10-15) emelet magasan.

Simán. Röptének stílusában azért a nagy távolságokat megtevő jákó és a szobában repkedő között elég nagy a különbség. A jákó gyorsan, sűrű szárnycsapásokkal repül (amikor nagy távolságokat tesz meg). Fent van egy "free flightes" videó valahol a régebbi hozzászólások között. Nézd meg rajta a repkedő jákót.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 2, 19:51 
Ma locsolás közben láttam a magasban repülni egy elég furcsa madarat. Termetre a jákóra hasonlított és olyasféle hangot adott ki repülés közben mint amilyet az Én jákóim is szoktak néha.
Ami furcsa volt, hogy egyedül repül, holott a madarak nem szoktak egymagukba repülni, mindig van a közelükben egy társ vagy a csapatból valaki. Nagyon magasan repült, így nem tudtam bemérni, milyen madár is lehetett. Ha esetleg jákó volt, szerintetek ő felmenne nagyon magasra? (kb 10-15) emelet magasan.

Hozzászólás 2010 aug. 1, 21:01 
Betty írta:
Attila hidd el eszik belőle, csak nem látod. Én tudom sajnos egy korábbi esetből. Azt hittem egyáltalán nem esznek belőle és kiderült, hogy igenis sokat ettek.

Köszönöm! Adok neki ismét ott lesz mindig előtte.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 1, 20:22 
Attila hidd el eszik belőle, csak nem látod. Én tudom sajnos egy korábbi esetből. Azt hittem egyáltalán nem esznek belőle és kiderült, hogy igenis sokat ettek.

Hozzászólás 2010 aug. 1, 20:20 
Kakapo soha nem evett semilyen kavicsot, madarhomokot, szepiat stb, hiába volt elotte, hiaba 'ettem belole' semmi.

Nalatok hogy van ez ?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 1, 20:02 
africz írta:
Esetleg az meg gond lehet hol van a tálka, Kakapo addig nem ment bele amig az also rudnál volt , most fent a felso rudnal ott talan nagyobb biztonsagban erzi magat...

Ezt kipróbálom... hátha ;)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 148  Következő