Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:53 
Imola ! Ha tényleg komolyan érdekel a roller akkor rendelj madarat mielőtt elfogynak. Január második hétvégéjén azért megyek németbe és szlovákba, hogy madarakat hozzak a legjobbaktól de többet hozok, mert sokan rendeltek nálam ! Ez a gyagyás Tangara meg becsajozott, ezért vette le a képét a volt babája és a nálam megrendelt madarait is lemondta amit velem csak egyszer lehet megcsinálni az életben...szóval van emiatt 10 madaram pluszban...ha érdekel ?!....
Nem a vadászat napján kell vérebet vinni, csak útban lenne, hanem az azt követő napon...Az utánkeresések mindig másnap vannak. Ha a vérebet meleg nyomon dolgoztatod akkor már nem fog többé menni a 10-20 órás hideg csapán ! Márpedig a nagy értéke ez a vérebnek, hogy az este megsebzett és nem talált vadat másnap is képes megtalálni, mivel az orra csak neki működik még hideg csapán is ! Meleg nyom : max. 4 órás.... :01:

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:51 
Bocs, a buddhistát véletlenül írtam csak egy "d"-vel.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:50 
Semmi csörte nem lesz! Nem vagyok a reformáció elkötelezett híve. Az ötszáz éve volt, akkor meg még én nem voltam...
Hívő ember vagyok. De inkább bibliafordító és ókortörténészként, teljesen nyitottan mindenfajta beszélgetésre minden jószándékú emberrel. Sok katolikus barátom van, sok zsidó barátom is, sőt budhisták és ateisták is.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:40 
Hú ! Akkor itt nagy csörte lesz !..Gizmó bigott katulikus a Trubi meg a reformáció elkötelezett híve !?...
Szívesen látlak....csak előtte hívj fel : 30 / 9930412 ! :wink:

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:33 
Na végre! Az elveszett bárány!
Már hiányoltam a viccelődéseidet, kedves Gizmó! Mesélj, mi újság a madárkákkal? Téli pihenőn vannak?

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:16 
gizmo jár erre, itt van.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 22:04 
Sziasztok!
Kezd összeállni a kép:
Akkor nekem roller keverékem van.
Teljesen zárt csőrrel énekel, hasonlóan a bajnok rollerekhez, azonban sok csapper hangot is hallat.
Te meg, kedves Doromboló, már most jobban teszed, ha rolleresként szimpatizálsz velem, ui. nem kell már megfertőződnöm, szándékomban áll roller-birtokossá, sőt roller-tenyésztővé avanzsálni. De ezt tudod. Hozzád készülök egyetemi tanfolyanra kanári szakon.
Szmolainak: egyik egyetem, amit elvégeztem, az a református teológia. Nem teljesen igaz, hogy bármit idézhetsz a Bibliából, mert van azért, aki rájön, hogy nincs benne mindenféle idézet...
:-)
A Lenin-összesben viszont nem vagyok profi...

Hozzászólás 2007 dec. 16, 21:18 
Gizmo jár még erre?! A Biblia olyan, mint a Lenin összes művei voltak. Bármit idézhetsz belőle, senki nem meri rámondani, hogy nincs benne:)

Hozzászólás 2007 dec. 16, 20:21 
Szép esté Mindenkinek!
Doromboló: akkor most a hannoveri ment Veled?
Léteznek roller keverékek, ugye? Én is láttam egyet Kecskemétem az egyik madárkereskedésben: A körme olyan hosszú, eláll a rúdtól. A kanárik körmét is nyírni kell, mint a kiskutyákét?
Három hasonló volt, de csak egy énekelt. Szépen, zárt csőrrel, iszonyú papagáj-ricsajban. Majd beleestem a kalitjába, hogy jobban halljam. Hol a nyakát, hol az állát fújta fel. Már csak azért sem volt roller, mert narancs színű volt a feje-búbja.
Mea Culpa: még csak a 28. oldalon járok visszafelé, és semmi mást nem olvasok egyenlőre, hogy haladjak. Most akar rollert venni Tanga-ra és a szépséges né, akinek a képét én sajnos nem láttam. (Levette?!)

A lapodat is meg fogom nézni, tudod, a karácsonyi szünetben. Minden és mindenki érdekel, csak még annyira nem vagyok képben, hogy alig merek megszólalni.

Neco: Holnap megyünk, ha tudunk, remélem a hóakadályokat eltakarították már a kedvünkért:)

EL: Köszönöm az info-t. Egy óvatos kérdés: 29 nem a munkanap áthelyezés áldozata? Ha szombat, akkor lesz aki vezessen, ha munkanap, akkor nem tudom, hogy megyek oda.

Gabesz: olyan aranyosan türelmes vagy! Te is tanár vagy?

Mindenkinek: Van valakinek olyan madara, aki fog danászni, de nincs lefoglalva? Neco ez ügyben nem nyilatkozott, én meg sznob vagyok a javából. Ha már roller, meg törzskönyv, akkor pontozólap is jár hozzá.

(Egyébként bot fülem van, nem fogok tenyészteni, mert nem tudom megkülönböztetni a tökéletes éneket az átlagostól.)

Hozzászólás 2007 dec. 16, 18:25 
Csókolom !....Akkor itt már minden rendben van !...
Vigyázz Trubi, mert ha a tyukok neked ugranak, akkor ott fű nem nő !... :lol:
Bár csak rollered lenne, akkor jobban szeretnénk, de azért így is ám !... Főleg aki Michelangeló Buonarotti és Raffaelló Santi késői stílustársa az Számomra tiszteletparancsoló !... :15:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 17:57 
És most látom, hogy ezt Doromboló neked már egyszer megfejtette!!!

doromboló írta:
Dehogy kevertelek össze benneteket ! ... Bronzban sem létezik roller. Roller csak sárgában, zöldben és e kettő tarkájában ill. nagyon ritkán fehérben fordul elő. Roller tenyésztő nem felejt el gyűrűzni ! Sajnos csak annyian vagyunk az országban, hogy két kezemen meg tudom számolni....név szerint ismerjük egymást. Nyilván a legtündéribb számodra a kis madarad de azért kell homologizálni, mert ezt a fórumot rengetegen olvassák, ezért vállalt kötelezettségem, hogy szakmai dolgokban vigyázni kell a hitelességre. Aztán meg mi nagyon vidámak vagyunk, :wink: a tyúkudvarunk lányai és a fiúk a legjobb csapat az internet világában !!!....Úgy, hogy örülünk hogy ránktaláltál... Festő emberünk még úgysincs ?!...Az a zöldes madár a képen festmény ?.. Ritkaság ma az ilyen naturalista ábrázolásmód ?!...

A mindenit! :96:
De azért nem haragszom rád, mert sejtem, hogy a Díszmadarunk gyönyörűséges díszmadarai szédítettek meg vagy zavartak össze :roll: ...

Hozzászólás 2007 dec. 16, 17:13 
Sziasztok!

Bocs, hogy belekotyogok, de kedves Trubadúr, én csak megerősíteni tudom Gabeszt, és az idézetét kissé ki is egészíteném, nézd csak:
"a rollernek soha nem a színét "nézzük", alapvetően, hanem az énekét. A rollerok sárgában, zöldben,ritkán fehérben és ezek tarkájában léteznek. Ugyan ilyen színekben többségében vannak a csapperok, azaz a színkanárik. A rollert a hangjával külömböztetjük meg a csappertól. Míg a csapper nyitott csőrrel, jobbára magas és nagyon magas, sokszor fületsértően erős hangokon csippeg-csappog trillázik, addig a roller csukott csőrrel többnyire mély hangokon halkan énekel, tehát a lakások igazi madara. Kereskedésben roller nagyon ritkán kapható, mert a MDOSZ roller szakcsoport 12 tagjától háztól elviszik a madarakat. A rollert meghallgatva szokták megvásárolni, egyébként a lábán lévő gyűrűről lehet egyértelműen megkülömböztetni. A gyűrűn a tenyésztői számon, az évjáraton és a darab számon kívül az "MNK"(Magyar Nemes Kanári) felirat látható !!...."

Remélem segített megérteni, hogy a tiéd miért nem roller. (legalábbis nem tiszta roller. Szakik???)

Ha roller éneket akarsz hallani, javaslom az alábbi linket:
http://youtube.com/watch?v=VACLuo4cuuA
Így meg tudod állapítani, a tied is ezt énekli-e vagy sem.

És nem baj, ha nincs rollered, majd itt megfertőződsz, és szeretnél egyet. :D

Hozzászólás 2007 dec. 16, 16:56 
Kedves Trubadúr!

A Díszmadár madarai közül ez a roller, ezt Necotól is tudjuk.
Kép

A te madarad a Díszmadár (azt hiszem bronznak nevezik) másik madarára hasonlít tényleg nagyon. Díszmadár azért az én kedvemért is feltehette volna a nevüket: mondjuk hogy tűzpinty, pirók meg miegymás :wink: . Aztán az a bizonyos szám, amit emlegetsz- a 325, az a Díszember összes hozzászólásainak száma, ami minden egyes hozzászólásban ugyanaz.

És újból idézek: "Minden másszínű kanári biztos nem roller." Ezt én nagyon nem tudom neked boncolgatni, hogy miért van így, én csak egyszerűen elfogadom. Az lehetséges, hogy a Trubadúr nevű madarad egy roller és egy bronz? pár szüleménye legyen? Kérdem én is csak úgy :roll: Mert gyűrűje nincs, ha jól tudom, ami a tisztaságra is utalna...

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 16, 16:31 
Díszmadár képét a 2-es oldalon lehet megtekinteni. A dogmatikát én is olvastam Dorombolótól, de nem ezt kérdeztem. Hanem hogy az enyém miért "tuti" nem roller, és hogy a Díszmadáréi (325-ös bejegyzés rollerek vagy nem.
"Nem akartalak felzaklatni" - írod. Írtam, hogy nekem közömbös az, hogy roller-e a madaram vagy sem. Érdeklődésem intellektuális.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 16:27 
Kötelező háziolvasmány, kezdetektől 2. oldal:

Doromboló írta: "Még annyi, a tarkasághoz, hogy a rollerosok nem veszik figyelembe a színeket, ezért a két alapszínt a sárgát és a zöldet csak a hangjuk szerint párosítják, ezért fordulhat elő ilyenkor, hogy tarkák kelnek. Tehát a roller csak sárga,zöld, vagy tarka lehet. ill. nagyon ritkán fehér. Minden másszínű kanári biztos nem roller.Viszont nem roller, lehet az előbbi szinek mindegyike is !"

Nem is állt szándékomban felzaklatni :lol: ...
És most látom, hogy közben te is írtál. Hú, az az "előbb" már régen volt... Bocsi, azt gondoltam, hogy a Trubadúr csak a te neved, átsiklottam a lényeges infó fölött.
A Díszmadár madarai között van roller, a sárgás-zöldes madarak. De ha jól emlékszem, meg is jegyezte, hogy azok Necotól valók. Most nem tudom visszanézni, az is régen volt...

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 16, 16:01 
Kedves Gabesz!
Az előbb kifelejtettem: A madaramat Teubadúrnak hívják, aláírásomat tőle kölcsönzöm, méltóságos engedélyével. A fénykép, amit ma róla készítettem, nem egészen színhelyes, azért tettem fel többet, de mind narancsosabb lett a valóságnál.
Díszmadárnak a a 325-ös beírásásban vagy egy jó kép egy párról - nos, az én énekesem pont olyan- egy árnyalattal szürkésebb csőrrel.
Kérdésem: Díszmadár képein a kanárik rollerek vagy sem?

Hozzászólás 2007 dec. 16, 15:50 
Miért tuti az, hogy nem roller (amely információ egyébiránt engem nem zaklat fel)? Teljesen zárt csőrrel énekel, halkan és mélyen gurgulázik.
A csőre elég világos, bár nem telhesen halvány, van benne egy kis szürkeség is.
?

Hozzászólás 2007 dec. 16, 15:31 
Az a sok rááááááács... Erről az egy madárról 1 db. kép elég lenne, az is rácsok nélkül :D . Művész szemmel is jobban nézne ki, nem? És mi a neve? Tényleg hasonlít arra a madárra, akit az avatarodból lecseréltél... Gyönyörű szép színe van a madaradnak, majd megmondják itt a nagyok, hogy milyen :roll: Tuti, hogy nem roller, de modellnek és kedvencnek tökéletes :wink: Gratula!

És köszönjük, hogy "képes" lettél!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2007 dec. 16, 15:51-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 15:10 
Ez az én madaram:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2007 dec. 16, 14:30 
Sziasztok!

Doromboló, nekem van egy doksim, amiben csak a te felszólalásaidat gyűjtögettem ki a jövőre nézve tanulásként, a teljesség igénye nélkül, mert így is több oldal!
Érdekel?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 261  Következő