Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:25 
sziasztok
hoztam pár tegnap készült törpe cochin képet

Kép

Kép

Kép
Idei egyik babos kis kakas, kék babos kis kakasom és egy világos babos jérce

Kép

Kép

Kép

Kép
új fekete tenyész kakasom és néhány tyúk

Hozzászólás 2010 szept. 21, 22:32 
Jól néznek ki, de nekem a wyandottenek sokkal jobban tetszenek. Bár abból is inkább az óriások. Abban is van már minden féle szín csak itthon még ritka, de azért hozzá lehet jutni.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 22:09 
madaras86 írta:
buhers írta:
Hello Kedves Mindenki! :54:

Még új vagyok itt a fórumon, Szombathelyen lakom, (nem mellékesen kutyákat tenyésztek) egy ideje már olvasgatom a hozzászólásokat, de csak most "ragadtam tollat" . . .
Jelenleg nincsenek tyúkjaim, de rendelkezem már bizonyos szárnyas múltal ( törpetyúk, gyöngytyúk, némakacsa, . . .) és most lassan elérkezik az ideje, hogy benépesedjen az udvar. Nem döntöttem még fajta mellett, nagyon tetszik a Sussex és a Wyandotten, mindkettő törpe méretben. Tudna esetleg valaki segíteni: tenyésztenek itthon ezeket jó minőségben? Esetleg valami tapasztalat a beszerzést illetően a környező országokból, árak, papírok ilyesmi?!
Wyandotten még esetleg akad, de Sussexet nem is találtam M.o.-on. Viszont szépeket látni Németországban, persze szép áron . . . Szívesen fogadok minden ötletet, javaslatot.

Mégegyszer üdv Mindenkinek!!!

Zoli

Szia!

Sussexből nem is tudtam,hogy van törpe. Wyandotten-t szoktak hírdetni az expresszen, illetve itt a fórumon keresd Ohikit, úgy tudom neki is vannak, vagy van egy másik fórum:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &na_order=
Itt is keresheted Ohikit, vagy Imre 01 nickjére keress rá és ott nézd a hozzászólásait, azt hiszem neki volt rengeteg színben törpe wyandottenja, képeket is tett fel régebben.

Hát, köszi az infokat, rákeresek . . .
Bizony van a Sussexből is törpe, Németországban elég gyakori. itthon tudomásom szerint csak nagy méretben van, az is csak világos kolumbián színben, pedig sokféle színe létezik.
Tolok fel pár képet ha nem haragszotok!?
Ezek tehát a színek, mindkét méretben.

fehér-fekete kolumbian
Kép

sárga-fekete kolumbian
Kép

vörös-fekete kolumbian
Kép

vadbarna
Kép

barna-porcelán
Kép

ezüst
Kép

Hozzászólás 2010 szept. 21, 18:04 
buhers írta:

Még új vagyok itt a fórumon, Szombathelyen lakom, (nem mellékesen kutyákat tenyésztek) egy ideje már olvasgatom a hozzászólásokat, de csak most "ragadtam tollat" . . .
Jelenleg nincsenek tyúkjaim, de rendelkezem már bizonyos szárnyas múltal ( törpetyúk, gyöngytyúk, némakacsa, . . .) és most lassan elérkezik az ideje, hogy benépesedjen az udvar. Nem döntöttem még fajta mellett, nagyon tetszik a Sussex és a Wyandotten, mindkettő törpe méretben. Tudna esetleg valaki segíteni: tenyésztenek itthon ezeket jó minőségben? Esetleg valami tapasztalat a beszerzést illetően a környező országokból, árak, papírok ilyesmi?!
Wyandotten még esetleg akad, de Sussexet nem is találtam M.o.-on. Viszont szépeket látni Németországban, persze szép áron . . . Szívesen fogadok minden ötletet, javaslatot.

Zoli

Szia!

Sussexből nem is tudtam,hogy van törpe. Wyandotten-t szoktak hírdetni az expresszen, illetve itt a fórumon keresd Ohikit, úgy tudom neki is vannak, vagy van egy másik fórum:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &na_order=
Itt is keresheted Ohikit, vagy Imre 01 nickjére keress rá és ott nézd a hozzászólásait, azt hiszem neki volt rengeteg színben törpe wyandottenja, képeket is tett fel régebben.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 17:51 
Szia Amaryl!

Kitől vetted őket?
Szerintem inkább antwerpeni szakállas lehet.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 17:23 

Zoli

Hozzászólás 2010 szept. 21, 13:37 
Köszönöm a válaszokat! Igy gondoltam,én is,viszont ami a lényeg,nagyon kis helyesek.Szelídek,viszont az egyik úgy néz ki,kakas lesz.Hát ennek nem örülök túlságosan,de hááát,van ilyen.Viszont megmutatom azokat,amelyeket a menyemnek vittem,igaz a kis német törpét le fogom nyúlni közülük.Viszont azt kérdezném,hogy azt minek nevezzem??? Mikor a selymeket vettem,köztük volt kakukktojásként! Elhoztam,mert annyira kis fürge,helyeske volt,és azt mondta az eladó,hogy német törpetyúk....van más neve is???? akkor valahogy annyira nem éreztem fontosnak,hogy megkérdezzem tőle!)))Szeretném elhozni a japik közé,viszont jóval kisebb náluk.Hogy szoktassam be közéjük majd,hogy ne bántsák???? Jó,lehet,hülye kérdés,de saját tyúkjaim még sosem voltak,ők az elsők! :lol: A madarak beszoktatásához azért jobban értek!
Az első fotón is ő van,és a selymekkel,meg az 1szem kopasznyakúval is,és nem lábtollas.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:17 
mészi írta:
Sziasztok!
3 parasztcsirkémnek (1 feketekendermagos, 2 fekete-tarka) görbe a középső lábujja, de a többinek normális; ennek mi lehet az oka? Mert az egyiküket szeretném meghagyni kakasnak csak az zavar hogy ilyen a lábujja; ez akadályozza bármiben is? Egyépként van 3 kakasjelöltem 1fekete(a görbe ujjú), 1 vörös és 1 fehér. Ti melyikre szavaznátok? :D

Szia!

Lehet beltenyésztés az oka, vagy keltetési probléma is. Ilyen egyedet nem szoktunk meghagyni tenyészkakasnak.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:14 
lax20 írta:
Amaryl írta:
Segítenétek? kaptam 4 kiscsibét,májusi kelés,ma pont így néznek ki! Nőnek szépen,igaz esznek is rendesen.Akinél keltek,azt mondja japánok,de nem teljesen,van még valami belekeverve,de nem tudja mi? Így ránézésre van tippje valamelyiteknek? Mondjuk nem létkérdés,csak a kíváncsiság miatt.....úgyis csak a tojás, /fogyasztásra/ ,és költés miatt /valami izgalmasabb faj keltetőtojásának kiköltését értem alatta/ szereztem be őket,na meg azért mert olyan kis szépecskék ! :D :D

Helo!

Nekem ez a minta nagyon hasonlít a lábtollas törpetyúkokéra:
http://www.hirdetesek777.com/adpics/4ac ... f46abe.jpg

De a japántyúk eleve keverék fajta és általában tájegységenként másképp néz ki, ha jól gondolom...
De biztos jó kotlók lesznek :D

Lábtollas nincs benne, akkor tollas lenne a lába és zömökebb a formája, rövidebb a lába, hiába lenne keverék. Bár így is keverék. Igazad van, a törpe keverék tyúk=japán tyúk. Gondolom a japanese bantam = chabo miatt keverik sokan, nem?

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 szept. 10, 15:35 
szerintem ehhez a pipihez mindegy milyen kakast tesz, mert keverék. Valószínű van benne egy adag szultán vér, illetve selyem még lehet egy kis cochin is. De ez nem fajtatiszta, így mindegy mit tesz hozzá. Ha a jelleget meg akarja tartani lehet tenni hozzá törpe cochint akkor marad a lábtoll illetve gömbölyödik a korma. Holland bóbitás kakassal nő a búb mérete de a lábtoll eltünhet. Selyemmel a szakáll a búb és a lábtoll is marad.

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 9, 22:45 
sziasztok

Valaki meg tudná mondani, hogy ez milyen tyúk??
Van lábtolla,bóbitája, és szakálas.
Kép

Kakast szeretne hozzá a gazdája.

Hozzászólás 2010 aug. 18, 13:47 
Sziasztok!
3 parasztcsirkémnek (1 feketekendermagos, 2 fekete-tarka) görbe a középső lábujja, de a többinek normális; ennek mi lehet az oka? Mert az egyiküket szeretném meghagyni kakasnak csak az zavar hogy ilyen a lábujja; ez akadályozza bármiben is? Egyépként van 3 kakasjelöltem 1fekete(a görbe ujjú), 1 vörös és 1 fehér. Ti melyikre szavaznátok? :D

Hozzászólás 2010 aug. 15, 20:42 
Amaryl írta:
Segítenétek? kaptam 4 kiscsibét,májusi kelés,ma pont így néznek ki! Nőnek szépen,igaz esznek is rendesen.Akinél keltek,azt mondja japánok,de nem teljesen,van még valami belekeverve,de nem tudja mi? Így ránézésre van tippje valamelyiteknek? Mondjuk nem létkérdés,csak a kíváncsiság miatt.....úgyis csak a tojás, /fogyasztásra/ ,és költés miatt /valami izgalmasabb faj keltetőtojásának kiköltését értem alatta/ szereztem be őket,na meg azért mert olyan kis szépecskék ! :D :D

Kép

Kép

Kép

Helo!

Nekem ez a minta nagyon hasonlít a lábtollas törpetyúkokéra:
http://www.hirdetesek777.com/adpics/4ac ... f46abe.jpg

De a japántyúk eleve keverék fajta és általában tájegységenként másképp néz ki, ha jól gondolom...
De biztos jó kotlók lesznek :D

Hozzászólás 2010 aug. 15, 13:26 

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 6, 13:26 
Köszönöm,még aznap vettem mellé selymeket,és 1 német törpét! :lol:

Hozzászólás 2010 aug. 6, 12:42 
Heló nekem van eladó júli18-án kelek.
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 27, 10:59 
Keresek 1 hetes kiscsibét,sürgős lenne!!!!Egyszem árva csibe mellé kellene,az sem baj,ha szintén csak 1 db lenne valakinél-,hogy ne legyen egyedül!!!!!!

Hozzászólás 2010 júl. 4, 11:43 
Az tényleg igaz hogy a május és a június a legrosszabb a keltetésre, de augusztus elejétől szeptember végéig már megint jó? Mert a szomszéd azt mondta hogy régen ők is így csinálták.

Hozzászólás 2010 jún. 25, 13:58 
Nekünk is megkotlott 2 tyuki (sima vegyes hasznosítású), a fürdetés nem használt. Aztán jött vasárnap a jégeső, ücsörögtek egy keveset a fészken szó szerint nyakig a jeges vízben, azóta a fészek tájára sem mentek! :-)

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 jún. 25, 10:44 
VAn 3 gyönyörű kopasz nyakú tyúkunk
Az egyik elül a semmin, szószerinta semmin mert egy darab tojás sem volt alatta
Nem vettünk alá tojást mert első kotlása
Viszont végig ülte a semmit! 4x fürdettük meg és így is ült

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Következő