Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 20, 12:28 
gyula írta:
Az én kecskéim a magokon kívül nem nagyon akarnak mást enni. Amit próbáltam,de nem igazán ették: paradicsom, alma, répa, szilva, tyúkhúr, gyermekláncfű, disznóparéj. Az egyetlen, amiből észrevehető mennyiség fogyott az a paprika.

Próbálkozz azzal, hogy összekevered a kedvenc kajájukkal. (rászórsz egy keveset a gyümölcsre és úgy adod). Kipróbálhatod még a körtét, szőlőt, reszelt sárgarépát, csilipaprikát, sárgadinnyét, szilvát. Arra viszont nagyon vigyázz, hogy nehogy permetezett gyümölcsöt adj nekik (igen, ha bolti akkor nehéz ezt kivédeni, tudom).

Hozzászólás 2010 aug. 20, 12:27 
Szia Betty!
A végén csak párt fog kapni, igaz?:) A többi párod nem tesz annak érdekében, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen? Nálam is állandóan mászkált, örökmozgó volt.

Szia Gyula!

Ne aggódj, rá fognak kapni a többi zöldségre, gyümlcsre is, a kecskék imádják az ilyesmit. A te madaraid elég fiatalok, fiatalabbak, lehet azért nem nyúlnak még annyira hozzá, vagy az új környezet is közrejátszik. Minden esetre továbbra is kisebb adagokban fel kell nekik kínálni ezeket a dolgokat, fejemet rá, hogy pár héten belül könyörögni fognak érte (élénk mekegés), mikor meglátják, hogy viszed nekik. A magot ne vedd el tőlük, felesleges, maguktól is rá fognak szokni. Egyébként az furcsa, nálam a magamnak meghagyott idei kölykök tegnap épp friss füzfagallyakon élték ki magukat, szana széjjel szedték és a ringlószilvát is jól fogadták.

Hozzászólás 2010 aug. 20, 12:16 
Ilona írta:
Szervusz Jancsi!

Sajnos nincs szívem agyonütni.Nagyon betegnek kell lennie egy állatnak ahhoz,hogy én ilyet csináljak.Szép az új szerzeményed.Majdnem ugyan ilyen az enyém színezete is,csak annak a bal szárnyában van kék evezőtoll.Egyébként a kis "beteg" ma reggel ugyanúgy szaladgált az oduban mint a többi testvére.

Ennek a hímnek is van benne kék, bár jóval kevesebb mint a másik két tarka hímemnek. Főleg, hogy az egyik szárnyán az a rész, ami alapból kék lenne sárga, ott meg sose jön elő a kék szín. Már le is tojt a párja:)

Hozzászólás 2010 aug. 20, 10:45 
sziasztok!
Az én kecskéim a magokon kívül nem nagyon akarnak mást enni. Amit próbáltam,de nem igazán ették: paradicsom, alma, répa, szilva, tyúkhúr, gyermekláncfű, disznóparéj. Az egyetlen, amiből észrevehető mennyiség fogyott az a paprika. Próbálkoztam azzal,hogy egyik nap nem kaptak magokat, és estig vártam, de inkább koplaltak, így már sajnáltam őket és kaptak magot, aminek neki is estek szóval éhesek voltak.
Jani, te hogy csinálod,hogy elfogadják a zöldeket is? Van esetleg valami taktikád, amivel rávehetem őket? Ha jól tudom nálad ették nálam meg az etetőt kaparásszák, meg a csőrükkel ütögetik, mintha azt mondanák,hogy "adjál kölest" :lol:
Teszek róluk néhány friss képet
Kép
Kép
Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 19, 11:41 
Szia Ilona!

Természetsen nagyon odafigyelek az etetésénél. A napraforgó magot nem is nagyon eszi, sőt mondhatom, hogy egy-két szemen kívül nem is eszik többet. Inkább az apróbb magokat szereti. Valószínű a hízlaló napraforgó kevés bevitele miatt eszik több zöldséget és gyümölcsöt, ami nem baj, hisz egészséges. Attól függetlenül, hogy nem tud repülni, mozog annyit mint egy egészséges madár, hisz a kapaszkodásban, kalitka tetején való szaladgálásban kiváló minősítést kapna :D

Hozzászólás 2010 aug. 19, 11:02 
Szervusz Betty!

Öröm olvasni,hogy egy ilyen sérült kismadár melyen jól érzi magát Nálad.Tudom,hogy tudsz a madaraidra vigyázni,de ez a kismadár kajáltatás szempontjából még nagyobb figyelmet igényel.Mivel csak kalitkában tud élni,nem tud repülni,a hizlaló magokat, ételeket,ritkábban add neki.Most a fióka nevelésnél látom,hogy mennyire apró magosak a kecskék.A napraforgó kell nekik,de csak kevés,mert nagyon hizlal.
Remélem sokáig és sok örömöt fog szerezni Neked ez a kis madárka. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 18, 11:08 
Jancsi a kis kecske tojó nagyon jól érzi magát nálunk. Egy igazi kis túlélő. Nagyon akart élni nálad is és rendkívül sok energia van benne annak ellenére is, hogy nem tud repülni.
Többet eszik, mint a két jákóm együtt :D Valamelyik nap, adtam neki egy jó kis darab körtét és 10 perc múlva a körte sehol sem volt. Kerestem, mert azt hittem kiesett valahogy a kalitkájából, de rá kellett jönnöm, hogy mind megette. Imád mindent. Nem tudok neki olyat adni, amit nem kóstolna meg. Egy szép fiút mindenképpen kell mellé szerezni.
Nagyon szépek a tarka kecskéid..ilyet Én is szeretnék :)

Hozzászólás 2010 aug. 18, 8:16 
Szervusz Jancsi!

Sajnos nincs szívem agyonütni.Nagyon betegnek kell lennie egy állatnak ahhoz,hogy én ilyet csináljak.Szép az új szerzeményed.Majdnem ugyan ilyen az enyém színezete is,csak annak a bal szárnyában van kék evezőtoll.Egyébként a kis "beteg" ma reggel ugyanúgy szaladgált az oduban mint a többi testvére.

Hozzászólás 2010 aug. 17, 21:46 
Na akkor én is bemutatom az új szerzeményt. Az egyik tarka tojóm kapott Monorról egy új hímet:
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 aug. 17, 21:42 
Ilona írta:
Ma megnéztem a fiókákat,hogy mennyi kaja van a begyükben és akkor vettem észre,hogy a legkisebb fiókának baj van a jobb szemével.Opálos,olyan mintha hályog lenne rajta.Eddig a korkülönbségnek tudtam be,hogy kisebb a többieknél,de gondolom,hogy a szeme korlátozza a kajáért való tülekedésben.Nálatok előfordult már ilyen eset?Tudok tenni valamit,vagy bízzam a természetre,de nagyon sajnálnám ha elpusztulna.Még elég virgonc,de
annál a fiókánál is kisebb amelyik előtte kelt. :( :(

Valószínűleg a többiek kaphattak a szemébe, vagy valami bele ment. Ha nem gyógyul meg, akkor a legjobb szerintem agyonütni, ha van hozzá szíve az embernek. De többnyire elnyomja a többi testvér a valamiért gyengébb egyedet. Mondjuk nálam is volt egy kis gond, volt egy tojóm ami első költésénél az első két kölyöknek elmarta a szárnyát. Ugyanabból a csapatból a később kelt kölyköket már nem bántotta, szépen etette. Az azóta kelt fészekaljait is szépen neveli. Na és a két kölyökből egyik elpusztult, a másikra is azt hittem,hogy el fog, de megmaradt és már tokos volt,mire ellenőriztem őket és láttam,hogy eleven egészséges kis jószág, így nem volt szívem bántani. Viszont egy ilyen madarat nagyobb felelősség gondozni, több nehézséggel járhat. Végül egy szép kis tojó lett belőle és most Bettynél talált otthonra. Szerintem jó kedvenc lesz belőle, de erről majd Betty beszámol:)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madaras86 2010 aug. 17, 21:49-kor.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 17, 21:13 
Jajj de nagyon jó képek!!!! Imádom azt a kis kapirgáló husukat :D

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 aug. 17, 20:33 
Kecskéim. :-D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 16, 10:58 
Ilona írta:
Ma megnéztem a fiókákat,hogy mennyi kaja van a begyükben és akkor vettem észre,hogy a legkisebb fiókának baj van a jobb szemével.Opálos,olyan mintha hályog lenne rajta.

Lehet fertőzés vagy por ment bele, esetleg véletlen belekarmoltak a nagy tülekedésben. Ha gyulladás kamillával lehet kezelni, ha nem segít akkor vannak szemcseppek, de akkor (szerintem) kézzel lenne célszerű tovább nevelni...

Hozzászólás 2010 aug. 16, 10:43 
Ma megnéztem a fiókákat,hogy mennyi kaja van a begyükben és akkor vettem észre,hogy a legkisebb fiókának baj van a jobb szemével.Opálos,olyan mintha hályog lenne rajta.Eddig a korkülönbségnek tudtam be,hogy kisebb a többieknél,de gondolom,hogy a szeme korlátozza a kajáért való tülekedésben.Nálatok előfordult már ilyen eset?Tudok tenni valamit,vagy bízzam a természetre,de nagyon sajnálnám ha elpusztulna.Még elég virgonc,de
annál a fiókánál is kisebb amelyik előtte kelt. :( :(

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 aug. 14, 21:47 
Idézet:
A múltkori felsorolásból kihagytam,hogy szeretik a lóhere magját is. :D

Köszi a tippet. :)

Hozzászólás 2010 aug. 14, 21:42 
madaras86 írta:
Szia!

Áhhhhááá! Most már értem,hogy hogy van:) És az erkély előtt az milyen anyag? Nem rágják szét,mikor kint vannak? Bár a növényekből ítélve gondolom olyankor állandó felügyelet alatt vannak.
Kecske hímjeid nincsennek is annyira brutál rossz állapotban, vedléskor ennél még jobban is lekopaszodhatnak, nincs ezzel baj, ha nem tart pár hétnél tovább.
Én helyedben a világosabb tarka hímet hagynám meg.

Bambusz rolo. Eddig még nem próbálták megrágni,nem is nagyon kapaszkodnak rá.
A növényekkel sincs gond,csak a citromfüvet és a díszsást rágják, de eggyik sem mérgező úgyhogy nekik adtam. :D
A hímekkel az a helyzet hogy a zöld a nagyobb,robosztusabb,viszont a tarka egésznap eteti, pátyolgatja,nagyon együtt vannak úgyhogy ő marad.

Hozzászólás 2010 aug. 14, 10:47 
Szervusz Jancsi!

A bodzánál nem tudok a féregtelenítő hatásról,de majd utána nézek.A disznóparé meg azért van meg ,mert én csak a félig érett magját adom nekik.Az előző fészeknél vettem külön muhar magot,amit nagyon szívesen adtak a kicsiknek.Mindig az fogyott el először.Elfogyott a készletem és most mindenféle aprómagot összeszedek Nekik.A múltkori felsorolásból kihagytam,hogy szeretik a lóhere magját is. :D

Hozzászólás 2010 aug. 14, 0:19 
Ilona írta:
Szervusztok!
A bodza termését és ágát nagyon szeretik.Bodzaág van betéve nálam ülőfának,a kérgét pillanatok alatt lehántják,megeszik,utána nem rágják az ágat.Én azon kívül amit a Jani írt,mindenféle fűnek a magját is szedem.Zöldként kapnak a tyúkhúron kívül,sárgarépa,cékla,mángold levelet is.Nagyon szeretik a paprika csumáját.A látogatóknak most mindig el kell mondanom,hogy nem lustaságból nem húzom ki a disznóparét,hanem kell a madaraknak. :D

Nálunk meg pont emiatt abszolút nincs gaz:)
Furcsa, mert nekem a bodzát épp úgy ajánlották, hogy nem eszik meg a kérgét sem. Gondolom madárfüggő is. Amúgy egy ismerősömtől hallottam, hogy a bodzát féregtelenítésre is használták régen baromfiknál, persze nem ágat raktak be nekik:) Azt hiszem a kérgéből, vagy leveléből főztek pépet? Nem tudom már pontosan.

Hozzászólás 2010 aug. 14, 0:15 
Szia!

Áhhhhááá! Most már értem,hogy hogy van:) És az erkély előtt az milyen anyag? Nem rágják szét,mikor kint vannak? Bár a növényekből ítélve gondolom olyankor állandó felügyelet alatt vannak.
Kecske hímjeid nincsennek is annyira brutál rossz állapotban, vedléskor ennél még jobban is lekopaszodhatnak, nincs ezzel baj, ha nem tart pár hétnél tovább.
Én helyedben a világosabb tarka hímet hagynám meg.

Hozzászólás 2010 aug. 13, 8:58 
madaras86 írta:
Kanike írta:
Szia Jani!
Újfent köszi a madarat,nagyon jól érzi magát és életre való. :D
A két hímem azóta háborút hírdetett a kis tojóért. :) :shock:

Szia!

Hát ez tényleg jó nagy erkélynek tűnik:)
De nem igazán értem, ez egy bérházi/társasházi erkély, aminek le van dróthálózva az erkélye? És a szobából egyből a madarakhoz mentek ki?:) És hogy működik akkor egy szellőztetés? Vagy az ablak előtt is drótháló van?
A katikat is kint hagyod télire? A kecskék tuti bírni fogják. Mivel több hím van, lehet nem árt majd télire több odút feltenni, mert a hímek nem fogják megtürni egymást egy odúban éjszaka. Már ha hajélandóak beülni, de elég sok alszik bent. Nekem még így nyáron is van ami bent éjszakázik.
A hímekről teszel majd fel képket? Most nézegettem az enyémeket, többségük már szépen átvedlett, egész hamar, de azért van pár, ami most kezd neki.
Mi a terved, beszerzel még egy tojót? Vagy megválsz az egyik hímtől?

Szia Jani itt van pár kép.
A madarak röpiben vannak csak napi 3-4 órát vannak kint délutánonként ,hétvégén délelött is ha otthon vagyunk.
A katiknak csinálok röpit a lakásba mert ők bent lesznek télen.
Az eggyik hímtől megválnék,két pár már sok lenne.
Nincs jobb annál mikor délután kiülök az erkélyre egy sörrel és a madarak körülöttem röpködnek :lol:
7 madár van kint, de mindeggyik vissza megy a saját helyére nekem csak be kell hajtani a röpi ajtókat. :)
A hímek még mindíg vedlenek nem kapkodják el a dolgot.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 143  Következő