Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 aug. 26, 19:59 
Sziszi írta:
[Ha a "két távoli rokon állatfaj" egyik szereplőjeként az embert érted, akkor kikérem magamnak.

Bocsáss meg, nem bántani akartalak.

Az állatot szigorúan magamra értem. Többsejtű eukariota vagyok, nem érzem magam se gombának, se növénynek. Marad az állat. Az, hogy biologiai értelemben állat vagyok nekem legalábbis megtisztelő.

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 26, 14:32 
Sziszi írta:
Amúgy most egy kicsit érzékenyebb vagyok a kelleténél. De ezt úgyis csak az érti meg akinek van ilyen típusú madara, aki átélte azt, hogy pár hét után a madár utánakiabál hogy ANYA.

Az enyém nem beszél (csak annyit tud, hogy "kukucs"), de nagyon is megértelek.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 aug. 26, 14:27 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
Ha a "két távoli rokon állatfaj" egyik szereplőjeként az embert érted, akkor kikérem magamnak. Nem vagyok állat csak azért mert szerettem a madarat és szeretném megérteni a dolgot, és szeretném ha más nem kerülne ilyen helyzetbe.

Szerintem nem pejoratív értelemben használta ezt a hasonlatot.

Remélem hogy nem.
Amúgy most egy kicsit érzékenyebb vagyok a kelleténél. De ezt úgyis csak az érti meg akinek van ilyen típusú madara, aki átélte azt, hogy pár hét után a madár utánakiabál hogy ANYA.

Hozzászólás 2010 aug. 26, 14:08 
Sziszi írta:
Ha a "két távoli rokon állatfaj" egyik szereplőjeként az embert érted, akkor kikérem magamnak.

Biológiai szempontból az ember is csak egy a sok állat közül. Szerintem erre értette. Ezen a fórumon nem szokás egymást "leállatozni". :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 26, 14:06 
Sziszi írta:
Ha a "két távoli rokon állatfaj" egyik szereplőjeként az embert érted, akkor kikérem magamnak. Nem vagyok állat csak azért mert szerettem a madarat és szeretném megérteni a dolgot, és szeretném ha más nem kerülne ilyen helyzetbe.

Szerintem nem pejoratív értelemben használta ezt a hasonlatot.

Hozzászólás 2010 aug. 26, 14:02 
emys írta:
Sziszi írta:
A szalmonella kiszáradáshoz vezet.
A hashajtótól kiszáradsz.

Szia!

Kétezer különböző szalmonella létezik. Az emberi hastífusz kórokozójától az egyszerű ételfertőzést okozókig.
Utóbbi szalmonella kiszáradáshoz vezet emberben. (hasmenést okoz)

A szalmonella papagájban okozhat hasmenést, ízületgyulladást, gyors lefolyású esetekben gócos, gennyes-elhalásos tüdőgyulladást, gyulladásos-elhalásos gócokat a májban és lépben, gyulladást az ivar- és kiválasztószervekben.

Nagyon nem szerencsés, ha két távoli rokon állatfaj között vonunk párhuzamot.

Üdv:

emys

Teljesen igazad van. Csak az ember (legalábbis én) szeretné megérteni, hogy az első tünetek megjelenésekor már orvoshoz vitt 4,5 hónapos madárka miért halt meg 3 napon belül.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 aug. 26, 8:08 
Sziszi írta:

Szia!

Kétezer különböző szalmonella létezik. Az emberi hastífusz kórokozójától az egyszerű ételfertőzést okozókig.
Utóbbi szalmonella kiszáradáshoz vezet emberben. (hasmenést okoz)

A szalmonella papagájban okozhat hasmenést, ízületgyulladást, gyors lefolyású esetekben gócos, gennyes-elhalásos tüdőgyulladást, gyulladásos-elhalásos gócokat a májban és lépben, gyulladást az ivar- és kiválasztószervekben.

Nagyon nem szerencsés, ha két távoli rokon állatfaj között vonunk párhuzamot.

Üdv:

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 aug. 25, 23:16 
Sziasztok! Bocsi hogy beleszólok.
Először is nagyon sajnálom a kismadaradat Sziszi. :cry:
Másodszor surolgathattad volna azt a játékot órákig, a szalmonella attól nem pusztul el, csak a 70 fok feletti forró víztől. Ha forró vízzel lemostad, akkor mindent megtettél amit lehetett, többet nem tudtál volna csinálni. Gyakorló nagymama vagyok, nyár elején néztünk utána hogy hogyan is lehet védekezni ellene. Egy babaoldalon olvastam, hogy ez a vízforróság pusztítja el.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2010 aug. 25, 22:27 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
Tudod csak azt nem értem mitől volt ilyen gyors a dolog. És hogy mitől romlott 1 délután alatt olyan sokat az állapota, hogy aznap belehalt.

Mondjuk egy szalmonellához képest tényleg gyors volt. Lehet volt ott még valami más is, de az ilyen vizsgálatoknál, ha találnak valamit ritkán keresnek tovább. Lehet nem is az vitte el őt... (lásd a doki szerint túl sok kavicsot evett - ilyent még nem is hallottam).

Valaki mondott egy dolgot ezzel a kérdéssel kapcsolatban.
Mi van olyankor amikor egy szalmonellásnak hashajtót adsz, mert ki kell hajtani belőle a sok követ.
Érdemes elgondolkodni a dolgon, hogy akkor mi lett elrontva Pepe kezelésében?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sziszi 2010 aug. 26, 7:17-kor.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 25, 19:41 
Sziszi írta:
Tudod csak azt nem értem mitől volt ilyen gyors a dolog. És hogy mitől romlott 1 délután alatt olyan sokat az állapota, hogy aznap belehalt.

Mondjuk egy szalmonellához képest tényleg gyors volt. Lehet volt ott még valami más is, de az ilyen vizsgálatoknál, ha találnak valamit ritkán keresnek tovább. Lehet nem is az vitte el őt... (lásd a doki szerint túl sok kavicsot evett - ilyent még nem is hallottam).

Sziszi írta:
Nagyon sokat agyalunk az anyuval a dolgon, hogy mit rontottunk el. És mindíg eszembejut, hogy hány olyan ember van aki hetente egyszer tisztítja ki a madarat és mégsincs semmi baj. Én meg minden nap kicseréltem alatta a papírt, minden másnap kisikáltam a tálcát, letöröltem a kalitkát, a rudakat, minden nap friss vizet és kaját kapot, minden nap kimostam a tálakat. A gyümölcsöket nem csak megmostam alaposan, hanem meg is pucoltam.

Amit tudok javasolni (szalmonella ellen is jó) az egy másik topikban lett kitárgyalva, itt egy LINK ami oda mutat.

Sziszi írta:
Egy dologgal viszont hibáztam. Múlt hétfőn vettem neki egy új játékot. Szines lógós fa játék. Ezt nem sikáltam le, csak simán lemostam. Szerintem itt hibáztam nagyot.

Utólag már nem fogjuk megtudni, de ha az a játék előtte nem volt állatok között (ami valószínű) akkor olyan erős fertőzés nehezen lehetett rajta, persze semmi sem kizárt.

Hozzászólás 2010 aug. 25, 18:53 
Sziszi írta:
Nagyon sokat agyalunk az anyuval a dolgon, hogy mit rontottunk el. És mindíg eszembejut, hogy hány olyan ember van aki hetente egyszer tisztítja ki a madarat és mégsincs semmi baj.

Ezek a madarak direkt így vannak tartva, hogy ne legyenek betegek. Az immunrendszerük állandóan ki van téve a különféle bakteriális támadásnak, így nem betegszenek meg olyan könnyen, mint azok a madarak, amelyek úgy vannak tartva, ahogy te tartottad a tiédet.
Ha egy kis fertőzés is éri hasonló szomorú vége lehet a dolognak.

Egy tenyészpárnak bírnia kell a megpróbáltatást, már ha lehet annak nevezni, hisz a vadonban is sokkalta több vírussal és baktériummal találkoznak naponta, mint nálunk bezárva egy hónap alatt.

A kinti röpdés tartás is megerősíti a madarat, mert hozzászokik a szervezete a hőmérséklet változáshoz és az időjáráshoz.

Ezek mind-mind olyan dolgok, amik túlélővé teszik a madarat.

Ha be van zárva egy zárt helységbe, ahol semmi nem változik, nincs mi ellen védekezni, hisz nincsenek változó dolgok.
Így tárva-nyitva áll a szervezete, hogy befogadjon mindenféle földi jót/rosszat.

Persze ez a normális, hisz ki szeretne kísérletezgetni, hogy vajon életben marad-e a kedvenc madara (ami jó drága volt), ha egy hónapig nem takarít, stb...

Hozzászólás 2010 aug. 25, 18:34 
Warhawk írta:
Ne érezd magad hibásnak. te mindent megtettél amit lehetett. Utólag amúgy is könnyű lenne okoskodni, de szerintem Te mindent jól csináltál, nem tudni hol csúszott be valami ... :(

Nagyon sokat agyalunk az anyuval a dolgon, hogy mit rontottunk el. És mindíg eszembejut, hogy hány olyan ember van aki hetente egyszer tisztítja ki a madarat és mégsincs semmi baj. Én meg minden nap kicseréltem alatta a papírt, minden másnap kisikáltam a tálcát, letöröltem a kalitkát, a rudakat, minden nap friss vizet és kaját kapot, minden nap kimostam a tálakat. A gyümölcsöket nem csak megmostam alaposan, hanem meg is pucoltam.
Amikor hazaérek mindíg kezetmosok.
Egy dologgal viszont hibáztam. Múlt hétfőn vettem neki egy új játékot. Szines lógós fa játék. Ezt nem sikáltam le, csak simán lemostam. Szerintem itt hibáztam nagyot.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 25, 13:17 
Ne érezd magad hibásnak. te mindent megtettél amit lehetett. Utólag amúgy is könnyű lenne okoskodni, de szerintem Te mindent jól csináltál, nem tudni hol csúszott be valami ... :(

Hozzászólás 2010 aug. 25, 12:34 
Sziasztok!

Írtam, hogy ha megvan a boncolás eredménye akkor szólok. Hát megvan.
Szalmonella fertőzése volt. A fő gond az volt, hogy nem reagált a gyógyszerre amit kapott.
Hogy mitől lett szalmonellás? Ezt soha nem fogjuk megtudni. Bármitől lehet. Tojást egyszer kapott, de 30 percig főztem, és ugyan abból a tojásból adtam a kicsiknek is, és nekik nincs bajuk. Azt mondta a doki, hogy akár úgy is megfertőződhet, hogy megfogtam valamit ami szalmonállás volt, majd megsimogattam a madarat. Tehát a lehetőségek tára igen nagy.
Hogy miért nem reagált a kezelésre? Ezt se fogjuk megtudni. De mindenesetre azt hiszem a mi szomorú történetünk egy jó példa arra, hogy mennyi minden történhet egy papagájjal, mindazok mellett, hogy nagyon óvatosak vagyunk.
Mielőtt valaki a nem megfelelő tisztaságot hozná fel, elmondom, hogy minden nap takarítva volt a kalitka. Direkt e miatt vettem ezt a sima csomagolópapírt és minden nap cseréltem. Minden másnap le is mostam a tálcát és a rácsokat is. A tisztaságra nagyon odafigyeltem. És mindezek mellett ez történt. Elfelejteni soha nem fogom, feldolgozni szintén nem tudom, csak megbékélni tudok a dologgal, és reménykedni, hogy ez a kis idő amit velem töltött, az nagyon boldog volt neki.
Nyugodjon békében.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 aug. 24, 20:52 
Részvétem Sziszi! :cry:

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 aug. 24, 20:40 
De kár azért a kis szépségért. :(
Részvétem Sziszi.

Hozzászólás 2010 aug. 24, 20:02 
Nagyon sajnálom a madaradat! :cry:

Hozzászólás 2010 aug. 24, 14:09 
Köszönöm mindenkinek.
Holnap 12 körül meglessz a boncolás eredménye. Ha többet tudok akkor értesítelek titeket.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 24, 11:38 
Részvétem Sziszi! :03:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 23, 21:31 
Részvétem :03:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Következő