Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 aug. 26, 21:20 
Az egyik fiókának kinyílt a szeme! :D
Viszont már nem ülnek a többi tojáson.

Hozzászólás 2010 aug. 26, 17:01 
Topli írta:
Sziasztok.
Hát megpróbálok nem figyelni rájuk de nehéz mert folyamatosan toporzékolnsk meg rikácsolnak....

Valahogy próbáld meg. Hidd el, hogy ez segíteni fog. Nem tudom, hogy mennyi idő múlva, de biztosan lesz változás.
Nem szabad hagyni, hogy ők uralkodjanak fölötted!

Ez olyan, mint, amikor a kutya nem fogad szót. Ha elviszik kiképezni, akkor egyből egy jó kutyát kapunk vissza, de mindig jobb, ha a képzés/tanítás alatt is a saját gazdája foglalkozik vele, hogy még mélyebb kapcsolat jöjjön létre.

Mivel a papagájokat büntetni nem lehet, ezért ha rosszak nem figyelünk rájuk, ha jók, akkor dicséretet kapnak.
Hamar rögződik nálunk, hogy melyik a jobbik verzió! :wink:

Hozzászólás 2010 aug. 26, 16:25 
Sziasztok.
Hát megpróbálok nem figyelni rájuk de nehéz mert folyamatosan toporzékolnsk meg rikácsolnak....
Luca:
Igen bent vannak a szobában, igy tudja lepiszkolni a falat, bár tegnap este kiengedtem őket és akkor nem csinálta....

Hozzászólás 2010 aug. 26, 16:25 
Sziasztok.
Luca:
Igen bent vannak a szobában, igy tudja lepiszkolni a falat, bár tegnap este kiengedtem őket és akkor nem csinálta....

Hozzászólás 2010 aug. 26, 6:49 
Jocc, szépek a madaraid! :D

Topli, nem semmi a tojód!
Eddig is ilyen kis hisztis volt?Bent vannak a lakásban, hogy lepiszkítják a falat?
Az enyémek is ki akarnának jönni, de nekem az udvaron vannak egy nagyobb kalitban,ott nem lehet. :D
Majd ha ősztől már bent laknak a kisebb kalitban, ott kijöhetnek.
Remélem, jövőre meg tudom csinálni nekik a szép nagy helyet fedett résszel, és akkor jó nagyokat repkedhetnek egész évben, nem kell beköltöztetni.
Van egy jóképű melléképület, azt akarom átalakítani.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2010 aug. 25, 19:12 
Sziasztok!

Jelenleg 1 pár nimfám van. Sárika és Lórika. Idén 2x költöttek. 3 fióka lett.

Pár(utolsó cseperedő fiókával):

Kép

Idei fiatalok:

Kép

Szárnysérült nimfám + jövő évi 2. tenyészpárom(pfn hím + tojó):

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 25, 17:30 
Szia Topli!

Ez tényleg nem kis gond! Először is vedd rá magad, hogy ne engedd meg a madárnak azt, amit akar, mert így ő irányít téged.
Az első lépés, hogy nem is figyelsz rá egyáltalán. Akármit is csinál te ne is nézz oda. Rá se hederíts.
Saját magában úgysem fog kárt tenni, ezt tiltják az ösztönei.

Csak akkor engedd ki, ha jól viselkedett, vagyis nem hangoskodott, hanem nyugodtan várja, hogy te engedd ki. Lehet, hogy beletelik jó pár hétbe???, de egy idő után tudni fogja, hogy te irányítod őt és nem ő dirigál!

Amikor egy papagáj rosszalkodik, akkor nem kell rá figyelni. ha jól viselkedik, akkor beszélj hozzá és foglalkozz vele.

Egy idő után rájön, hogy akkor lesz jutalom és beszélgetés, ha jó madár lesz és ritkán fog rosszalkodni. :)

Hozzászólás 2010 aug. 25, 17:05 
Sziasztok.
Luca: Köszi a kérdésedet megvannak a kicsik. A tieid hogy vannak? Holnap lesz a nagyobbik egy hetes, én nem szoktam őket minden nap nézegetni. De mindig hallom őket.Nem is a kicsikkel van nekem problémám hanem a tojóval.... már az idegeimre megy nem akar piszkolni a kalitkába és addig rikácsol meg szó szerint megy neki fele a kalit ajtónak amig ki nem engedem...na és itt kezdődnek a gondok mindent leka... nem győzöm a falat mosni... mit csináljak vele. Na most is kezdi csak toporzékol és kiabál.... a fiú is ezt csinálja de ő nem piszkol kint csak bent a kalitba....
Üdv topli

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2010 aug. 24, 19:03 
Hello
Most néztem ki a nimfákra.
A tojó már benézeget az odúba, de nem megy be.
És közben hívta a hímet aki azonnal odament hozzá és ő is bekukucskált. :D
Talán lesz valami. :lol:
A hím ma szorgalmasan udvarolt egész nap, és a tojó is leült mellé az ülőrúdra.
Inkább elmentem onnan, mert a hím kicsit fél tőlem még és nem akartam, hogy megijedjen tőlem.
Remélem azt történt amire gondolok. :P

Hozzászólás 2010 aug. 24, 16:20 
Hello
Köszönöm a segítséget!
:17:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 24, 14:21 
dobronte2 írta:
Két odú is fel van téve a nimfa páromnak, de egyikbe sem hajlandóak bemenni.
Mi lehet a baj?

Nem biztos, hogy baj.. pl: nem akarnak (még) költeni, új a hely/az odú, rossz helyen van az odú(k), stb. Várj egy kicsit, nekem 2 hét után mentek be először addig rá sem néztek. Amúgy ha épp nem akarnak költeni (vagy nem szoktak még össze) akkor rá sem néznek az odúra.

Hozzászólás 2010 aug. 24, 13:42 
Hello
Két odú is fel van téve a nimfa páromnak, de egyikbe sem hajlandóak bemenni.
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 aug. 23, 22:04 
luca írta:
Köszi, akkor várok még!
Mikor nyílik ki a szemük?

kb. 6 napos korukban.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 aug. 23, 21:33 
luca írta:
Köszi, akkor várok még!

Ezt még sose sasoltam ki, kb. olyan diónyiak mikor már nyitva van :mrgreen: :oops: , de talán nem is olyan fontos :D . Lassan nyílik ki nekik, eleinte elég fejletlennek tűnik a szemük.

Hozzászólás 2010 aug. 23, 20:57 
Köszi, akkor várok még!

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 aug. 23, 20:52 
Szia Luca!
Szerintem ne bántsd a többi tojást, mert kétnaponta tojnak és így az első és utolsó fióka között sok tojás esetén akár tíz nap különbség is lehet. Nálam is a huliknál már tollasodnak az első fiókák, és erre még most kelt ki mégegy a maradék két koszos tojásból amit már én is ki akartam dobni. Úgyhogy türelem, biztos lesz még fiókád! :D

Hozzászólás 2010 aug. 23, 20:42 
Jaj, de szépek!!!!! :D

Topli, hogy vannak a kicsik?

Nekünk megvan mégegy, viszont péntek óta nincs újabb kis fióka.
Mit gondoltok, már nem is lesz több, ugye?Még várjak pár napot, és vegyem ki a tojásokat, vagy mit kell tennem?

Olyan édes kis pelyhesek, csukva van a szemük.Az elsőszülött már nem bólogat, de a másik még igencsak gyengécske.

Hozzászólás 2010 aug. 22, 13:26 
Hello
Ha nem gond teszek fel pár képet. :D
Ma beköltöztettem őket az új helyükre.
Holnap csinálok még képeket.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 21, 11:14 
Warhawk írta:
Én speciel beköltöztem volna az odúba, hogy minden pillanatot lássak (akkoriban sajnos még nem volt webkamera).

Ezzel én is így voltam. :D
Nagyon sokszor nézegettem az első fészekaljakat, mert kíváncsi voltam és nem bírtam ellenállni a kísértésnek. Így utólag elég nagy balgaság volt, de szerencsére ez nem vált a költés kárává!
Viszont nem biztos, hogy minden pár így tűri.

Például a mostani hullámos tenyészérett tojómnál akkor tudom, hogy elege van a zaklatásból, ha benézek az odúba és azonnal kiugrik. Akkor várok két-három napot, hogy megnyugodjon.
Az énekes tojó, pedig még rám is támad. Őt alig lehet kizavarni, hogy átvilágítsam a tojásokat. :)
Pedig az odún kívül félénkebb, mint bármelyik madaram. :)

Szóval én is azt mondom, hogy nyugodtan nézheted őket, csak ne naponta 10-szer. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 20, 9:30 
luca írta:
Hogy én mekkora marha vagyok, én azt hittem, úgy esznek ők is, mint a rigók. :oops: Eddig még csak azt volt alkalmam megfigyelni.

Mindenki így kezdi, senki sem úgy születik, hogy profin értsen hozzá. És szerintem a legfontosabb, hogy merjenek a kezdők kérdezni, mert úgy tanul az ember ;)

luca írta:
Tudom, ez a fórum nem az ilyen zöldfülűeknek való mint én, hanem inkább szakmai, de talán nem haragszotok nagyon, ha itt kérek segítséget.

Dehogynem! Mindenkinek egyformán jó ez a fórum és ez így van rendjén. Vannak profik és vannak akik most indulnak a profivá válás rögös útján :lol: Szóval nem kell félned, senki sem néz butának vagy ilyesmi. Nyugodtan kérdezz és az sem gond, hogy ennyire izgulsz, mert (szerintem) mindenki ennyire izgult az első költések, az első szaporulatok idején. Én speciel beköltöztem volna az odúba, hogy minden pillanatot lássak (akkoriban sajnos még nem volt webkamera).

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 232  Következő