Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 aug. 31, 19:29 
No,hát élmény:tojó fürjem a frászt hozta rám reggel, hogy nem találtam a volierben, mikor már sírásra görbült szájjal kapták a többiek a lágykaját,egyszer csak előtipeg az egyik létrán, ami vízszintesen van,és hozzá teszem, elég magasan :mrgreen: Úgy tünik, nem elég neki az alsó rész és haverkodni akar :lol:
Az éjszakát mindenki túlélte, de azért na, ha nekem "ráfagyott" az arcomra a mosoly ebben a kutya hidegben,ők mit szólhatnak.És messze még az október, mire kész lesz a benti volier :(

Nálunk a karnisról a hulikat csak a seprűvel lehetett leszedni,oda tartod és majd őnagysága lesz olyan kegyes és eldönti, hogy egyáltalán rá akar-e állni.Nagyon élveztem, amíg a madaraim bent voltak a szobámba, de bele gondolok, mennyi bosszandkodástól kímélem meg magam azzal, hogy kikerültek :P

Sulisok meg fel a fejjel, inkább tanulnék még én is :wink:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 aug. 31, 18:54 
Brrrrrrrrrrr..., ebben a hirtelen jött síszezonban úgy tűnik megnőtt a madaraim üzemanyag fogyasztása. Mintha egy csapat sáskát nevelgetnék :D . Feltűnően többet esznek, mint mikor még jobb idő volt. Gondolom gyorsabban égetik a kalóriákat ebben a cidriben.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 31, 16:19 
Jocc55 írta:
Országos versenyeket hol rendeznek? Bocsi, hogy faggatlak, csak érdekel :D

Íme egy, hol a kiállítók madarait értékelik is. Ittend olvashatsz róla többet is.

Hozzászólás 2010 aug. 31, 15:24 
Idézet:
A törölközős dolog kicsit durvának tűnik, de ha szükség lesz rá alkalmazom.

A durva az lenne, ha egy seprűvel vernéd le onnan. :D
A törölközős dolog megvédi őt, hogy sérülést okozzon másban és magában és nem is fáj neki.
Egyszerűen csak nem fogja szeretni. De, ha nagyon rakoncátlan, akkor muszáj néha elővenni, hogy tudja hol a helye.

Az én Jákómnak sikerült megtanítani, hogy fellépjen egy faágra. De nem is tartott sokáig a tanítás. Kétszer kellett rácsalogatni a botra mogyoróval. :)
De csak akkor mászik rá, ha az ajtóban ücsörög. Akárhol máshol van( a kalitkán kívül és belül), akkor elutasítja.
Ha számára idegen helyen tartózkodik, szék teteje, padló, bárhol, akkor is ráül rögtön, nem fordul el.

Mivel ő nem tud repülni nem is próbál meg elmenekülni. Inkább jelzi, hogy mikor hagyjuk békén.

Most próbálom rászoktatni, hogy délelőtt gyümölcsöket és zöldségeket egyen. Bár most inkább zöldségek vannak csak.
És délután kap magot. Még koplal, de szerintem pár nap múlva elkezdi enni rendesen. A répát azt egyből kiszedi, a többitől még ódzkodik.
A paradicsomot is eszegeti. kis főtt tojás is szokott benne lenni, azt is megeszi egyből.

Próbálom rászedni, hogy változatosan táplálkozzon, mert nem lehet egész életében magokon élnie. :D
Na meg a könyv is így írja, hogy 40-45%(ha jól emlékszem) gyümölcsöt, vagy zöldséget egyenek naponta a Jákók.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 31, 15:11 
vivibaba93 írta:
Na ezt a 4 betűs szót hagyjuk is :| ma már évnyitó potom 2 óra múlva .....
Bár nekem abból a részből könnyebb hogy csak 5 percre van a suli.... így én madarazhatok éjjel nappal!

Már csak 183 nap holnaptól :D

Egyeseknek de jóól megy...
én meg bent döglök a koleszban.. :D
márcsak 8 hónap és végzek gimis éveimmel.xD

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 31, 15:09 
molnarl.g írta:
Az nem gond, hogy Totyi egy kézzel nevelt madárka?
Nem fog ez miatt ezután félni tőlem?

Tőled nem, a törölközőtől lehet igen.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 31, 15:08 
Köszönöm a jótanácsokat!
A törölközős dolog kicsit durvának tűnik, de ha szükség lesz rá alkalmazom.
Az nem gond, hogy Totyi egy kézzel nevelt madárka?
Nem fog ez miatt ezután félni tőlem?
Végül úgy oldottam meg a dolgot, hogy kézzel megfogtam a hátánál, és kicsit hanyatt fordítottam, és úgy raktam be a helyére.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 aug. 31, 12:21 
Na ezt a 4 betűs szót hagyjuk is :| ma már évnyitó potom 2 óra múlva .....
Bár nekem abból a részből könnyebb hogy csak 5 percre van a suli.... így én madarazhatok éjjel nappal!

Már csak 183 nap holnaptól :D

Hozzászólás 2010 aug. 31, 11:05 
Sziasztok!

Gondolom, nem csak nekem van ilyen problémám... 4 betűs riasztó szó...
...SULI...

Ma költözök.kolesz ismét.és így csak a hétvégéimet tudom a madárkámmal tölteni... :cry:
Féltem őket. tudom, h figyelnek majd rájuk.de az mégsem olyan. nem én leszek ott...

Most csend van.mert költenek. de elég rossz érzés, h csak a hétvége jut nekem...eddig meg bármikor le tudtam menni... :?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 31, 10:05 
Betty írta:
Nálam ez a törülközős dolog bevált. 2x3x kelett így elkapnom Kincsőt...azóta ha meglátja a törülközőt, csak úgy kotor befelé, persze magyaráz mellé egy pár sort, hogy jajj, meg ohh jajj stb... :D

Nálunk is van ilyen "mumus" tárgy. A kalit tetején volt egy kiülő rúd. De nem szokott ott ücsörögni szóval nem használtuk. Aztán egyszer amikor csipkelődős hangulatában volt próbáltam (ahogy a nagy könyvben le van írva) a rúdra ültetni, hogy majd úgy szedem le (a függönyről őkelmét). Néhányszor kíváncsiságképpen belecsípet a rúdba aztán elrepült. Azóta ha meglátja a rudat és az 1 méternél közelebb kerül hozzá, akkor már repül (akár 2 szobányit is). Nem tudom miért, de ez a rúd lett a "népnevelő".

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 31, 8:30 
Nálam ez a törülközős dolog bevált. 2x3x kelett így elkapnom Kincsőt...azóta ha meglátja a törülközőt, csak úgy kotor befelé, persze magyaráz mellé egy pár sort, hogy jajj, meg ohh jajj stb... :D

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 aug. 30, 23:01 
Legyél következetes

Hozzászólás 2010 aug. 30, 22:30 
Ha ilyet csinál, akkor nincs más választás ahhoz, hogy megtanulja mi is a rend és a fegyelem, minthogy egy törölközőt rá kell dobni, becsavarni, hogy nehogy megcsípjen, vagy megkarmoljon és visszatenni a kalitkába. Majd adni neki egy finomságot, miután lenyugodott.

Ez egy másik trükk, hogy ne utáljon visszamenni, hogy amikor visszateszed adsz neki valami finomat, amit szeret, így egy idő után már magától is visszamegy.

Mivel a madarak nem szeretik, hogy megfogják őket, valószínűleg nem fogja sűrűn megcsinálni, hogy ott maradjon, mert tudja, hogy akkor rossz élményben lesz része. :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 30, 22:11 
Sziasztok!

Ma Totyi bevágta a "durcát"...
Dolgoztam a szobában ahol Totyi van, persze ő toporzékolt hogy ki akar jönni...én persze nem foglalkoztam vele.
A szokásos idő után fél órával ki engedtem, de tovább dolgoztam ő meg csak röpködött.
Egyszer csak félrevonult a műnövényekre amelyek a falon vannak felrakva, és most nem hajlandó onnan lejönni.
Még aludni sem ment el oda ahol szokott aludni, a nappaliban a lámpán.
Mikor "durcás" mi a helyes viselkedés?
Sajnálatból le vegyem?
Egyébként úgy vélem most kezd próbálkozni, hogy a "fejemre" nőjjön, ma pont 3 hónapos.
Tanácsokat kérek, hogy mit tegyek hogy "jó" papagáj, és társ legyen...

Köszi! Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 aug. 30, 21:19 
Sziasztok!

Jelenleg nálunk 8 fok van...szóval ez az este folyamán, oan 5re biztos lesüllyed...

A biztonság kedvéért én ma bevittem a hulikat. elsődleges ok , hogy két párom költ, a harmadik meg fiatal.és féltem mindet, szóval mostmár bent melegszenek...:D

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:20 
Elvileg nem lesz gond. Van toll a madarakon. :D

Na meg két hullámosom már áttelelt nálam a -10 fokba, csak nem árt meg nekik meg a többieknek 6 fok.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:13 
Sol írta:
Voliernél nem tudtam ezt megoldani, sajnálom is szegénykéket :cry:
De a sanyit letakartam.Remélem nem lesz gond :shock:

nem normális ami már megy... egyszer meleg...2 nap múlva hideg.... pwááá

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:07 
Voliernél nem tudtam ezt megoldani, sajnálom is szegénykéket :cry:
De a sanyit letakartam.Remélem nem lesz gond :shock:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:04 
Én a pici pintyeket bevittem éjjelre.A papagájok nagy kalitkáit pedig letakartam ma este.Én is félek a 6 fok kevés nagyon.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 30, 19:58 
Sol írta:
Mit gondoltok, ez a hirtelen hőmérséklet változás árthat a madaraknak? :?

Én is ezen töröm a fejem. Igaz nálam ez csak elvi jelentőségű, mert nincsenek kint. De ha minden összejön jövőre már én is aggódhatok emiatt :twisted: :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 100  Következő