Tisztelt Fórumozók !
Régóta ismerős volt a tény, hogy Guszti nagyon beteg és óriási küzdelmet vív az életéért, tette ezt hosszú éveken át, mig a sors keze végülis legyőzte. Lesúlytott a hír, a mindég vidám, segítőkész ember sajnos örökre elnémult. Mint kedves Barátom és Szakmai mentorom mindég a közös együttműködésre intett és arra, hogy
" A madarászáshoz nemcsak érteni, hanem hűnek is kell lenni "
Egy világbajnokságon találkoztunk, ahól nagy vehemenciával mutatta meg az "Énekesek" fajtáit, már akkor egycsapásra megragadott az - az elkötelezett lelkesedés, mely egyéniségéből áradt, a madarakat és a madarászást magasztaló és szünni nem hagyó tenni akarás. Sosem felejtem el az első találkozásunk alkalmával megfogalmazott tömör összegzését
" Jó erdményt, csak jó madárral lehet elérni, ne sajnáld a pénzt, ha jó madarat látsz azt meg kell venni, mert csak azzal bizonyíthatsz."
A háttérben ugyan, de véleményével mindég segített a szakmai gondok leküzdésében, vehemensen, de megfontoltan adta tanácsait és mindég hű maradt a vízhez és a közösségi madarászathoz. Nekem különösen fájdalmas eltávozása, mert egy igaz barátot, tisztességesen viselkedő, de mégis kritikusan szókimondó egyéniséget vesztettem el személyében.
Szomorúan búcsúzok tőle.... a mindég vidám " vizes madarásztól " Emlékét megörzöm és egyesületünk tagjai részére javaslom, hogy a tiszteletadás jeleként az immár hagyományokra épűlő évvégi IDRE által szervezett énekeskanári tenyésztők délterületi meghívásos versenyét az énekeskanárik COM bírója tiszteletére
" RICHTER GUSZTÁV EMLÉKVERSENY "
- nek nevezzük el. Ezzel is tiszteletünket kifejezve madarász múltjának.
Madarász társunk emlékének az egyesületünk és a magam nevében tisztelettel adózva:
Eszteró Lajos
_________________ üdvözlettel : -el-
|