Nem én írtam, hogy a nimfám mellettem repült, mikor bicikliztem, de jó lett volna..
Egyébként a köteléket viszonylag gyorsan ki lehet alakítani. Aki tanított már trükköt a madarának, vagy kutyájának az biztosan tud róla beszélni. Mert a tanulás során megtanul az állat következetesen bízni bennünk. Nemhiába sulykolják az emberbe a birdtricksen, hogy milyen előnyei vannak, és látjátok, náluk szabadon is repül a madár, bár én ezt soha nem próbálnám ki.
A fogság meg nem börtön szerintem, ha gondoskodunk olyan dolgokról, amik űzik az unalmat. És pont itt jön szóba a tanítás, vagy olyan cuccok, amikkel a madár elvan (fajTÁRS, ételkereső játékok, mert ezzel kielégíted a természetes "zsákmány szerzés utáni vágyát" ((egyébként a trükk tanulás ezért is jó)))
De az igaz, hogy "éheztetik" a madarat, de az mindaddig nem éheztetés, amíg megkapja a napi betevőt
Ha nem lenne éhes, nem lenne motivált. Vagy közönség előtt, nembiztos, hogy elég motiváció lenne az, hogy játsszhat a gondozójával, Amikor én tanítom a madaraim, akkor is általában 10 perc után megtelnek, és láthatóan már nem izgatja őket a dolog, viszont addig eszeveszettül. Nem tudom, egy ara mennyit bír enni, de én kb kisebb fél darab "hámozott" napraforgó darabokat adok neki tanítás alatt, és így 10-20perc.
Ha jól tudom, a szárnyat annyira vágják, hogy minimálisan tudjon felfelé repülni, egyébként csak siklani, vagy még ezt be is vizezik, persze vannak kivételek
Csak nimfát, pyrrhurát és sziklát tanítottam eddig, de láthatóan más kaliber a 2 másik a nimfához képest.

Mondjuk gyorsabban tanulnak, de idő kérdése szerintem, minden megtanítható mindenre.
Ja és hogy mire akartam válaszolni vagy hozzászólni azt már nemtudom
egyébként a legtöbb(?) kutya sem szalad el ha elengeded. A különbség a 2 között, h a kutya ragadozó, a madár zsákmány állat, és mások a nevelési sémák, de jólenne ha lenen it egy sólymász, vagy akárki