Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 12, 20:33 
Én HemavitGold Feder-t adok a madaraimnak tollváltáskor és fiókáknak a tollnövekedéshez.
1-2 ml/liter az adagolása.
Bár kecskéknél elég gyakran előfordul a kopaszodás, amin ritkán lehet segíteni.
Én alávetném egy almaecetes kúrának is és adnék neki kálciumot is.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2010 szept. 12, 20:13 
Hello mindenkinek! Segitséget szeretnék kérni! Tegnap fogtam be kecske tojót. Szegénykémnek alig van tolla ma is hullajtotta. Milyen betegsége lehet? És a többire veszélyes lehet? Elöre is KÖSZÖNÖM a Segitséget!!!!!!

Hozzászólás 2010 szept. 10, 20:06 
Minden áron nem válok meg tőlük,szeretném ha jó helyük lenne.Abban a házban ahová beviszem a madárkát még nem fűtünk.Később beteszem egy nagy kalitkába és a hidegebb időben már nem viszem ki.Amennyiben látom, hogy felül a többiekkel és nem a betonon van,akkor velük hagyom.

Hozzászólás 2010 szept. 10, 17:56 
Örülök,hogy rendben van:) Majd arra vigyázz, hogy nehogy megfázzon a ki-be szállítgatás miatt. A kecskéknek meg egyébként ilyenkor van a legrosszabb ára, most éri meg legkevésbé eladni őket.

Hozzászólás 2010 szept. 10, 17:45 
Szervusz Jancsi!

Kösz a gyors választ.Szépek és jól vannak a kicsik.A szülőkkel vannak még együtt,így néha még kunyerbálják a kaját.A félszemü madárkám is elég jól fejlődik,már fel tud repülni az ülőrúdra.Tud enni,de folyamatosan kunyerál,jó látni,hogy a tesói is etetik.Este mindig kalitkába teszem és beviszem a lakásba,mert a betonon akarna éjszakázni.Nagyon szelíd az almát is a kezemből eszi.Ő sajnos csak kalitkás madárka lesz.Két napra rá ahogy Te mondtad elvettem a fészket a szülőktől.Az idén már nem szeretnék fiókát,egyébként is a hím most vedlik.Szereltünk fel deszkát,most mind azon éjszakázik.Nagyon jó látni ezt a sok kecskét együtt. :D

Hozzászólás 2010 szept. 10, 17:31 
Ilona írta:
Szervusztok!
Kellene egy kis segítség.Jelentkezni fog nálam egy tenyésztő-viszonteladó,fióka vételi szándékkal.Mennyiért adták augusztusban Monoron a kecskéket?Van egy tiszta sárga,több fahéjtarka és zöldtarka fiókám,elég szépek.Ha nem szimpatikus az illető biztos,hogy nem adom el Neki a madárkákat,de azért a mostani árakat jó lenne tudni.

Szia!

Totál változó! De az biztos, hogy nagyon lementek az árak:(
Ahogy én láttam, sárgák is tarkák is 3-4ezer között mozogtak, én 4e-ért adtam a sárgákat és tarkákat, 3e-3.500-ért a sötét tarkékat, szinte zöldeket. Hát igen, lehetett venni 3e-ért is, csak kellett volna a francnak olyan madár....Én akartam venni magamnak vérfrissítésnek, kellett egy hím, azt sikerült is vennem és kellett volna 2-3 tojó, na azt egyet se sikerült venni, nem voltak megfelelő minőségben.

Kicsikkel minden ok?:)

Hozzászólás 2010 szept. 10, 17:24 
Szervusztok!
Kellene egy kis segítség.Jelentkezni fog nálam egy tenyésztő-viszonteladó,fióka vételi szándékkal.Mennyiért adták augusztusban Monoron a kecskéket?Van egy tiszta sárga,több fahéjtarka és zöldtarka fiókám,elég szépek.Ha nem szimpatikus az illető biztos,hogy nem adom el Neki a madárkákat,de azért a mostani árakat jó lenne tudni.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 8, 16:22 
Nálam költenek...

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 8, 15:40 
Nálam is most kezdett vedleni az egyik pár.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 szept. 7, 19:58 
Sziasztok!

Nálatok vedlenek még a kecskék? A hímem piros sapija tokokból áll (annyira aranyos :mrgreen: ) a tojóm pedig mintha végzett volna.
Kérdés:a tojó is jár(na) oduba aludni? Csak mert a fiú kisajátította magának az egyik pici kalitkát, a lány meg a nagy ketrecben alszik, de nem tudom, ha leköltöznek télre a garázsba,tegyek e föl valami oduszerüt,nem ám félre értik a dolgot és tavasszal egy csapat madárkám lesz :D

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 aug. 28, 17:23 
Sajnos nem olyan tollasok,mint a májusban kelt fiókák voltak kirepüléskor.Gondolom az is okozhatja,hogy ezek öten vannak.A kajájukban csak abban van különbség,hogy nincs pásztortáska és muharmag.

Hozzászólás 2010 aug. 28, 17:02 
Ilona írta:
Nos tegnap nem kellett volna aggódnom.A sérült szemű fióka ma kirepült magától,nem kellett kitennem.Kettő még mindig a fészekben van.Nem szeretnék több költést,mert ez volt a harmadik fészekalj,de a szülők már megint párzottak.Nem tudom mit tegyek,mert a lágy kaját a kölykök miatt nem tudom visszafogni.

A lágykaját hamarosan elveheted tőlük, addig is vedd le az odúkat ha gondolod, nem jellemző rájuk, hogy úgy tojjanak (pl földre). BÁR! Amíg a kicsik nem jönnek ki lehet érdemesebb fent hagyni, azt hallottam az elkövetkező éjszakákon lesz hogy 6 fokra sülyed a hőmérséklet. De ha szép tollasok már a kicsik akkor nyugodan kiteheted őket az odúból.

Hozzászólás 2010 aug. 28, 16:56 
Nos tegnap nem kellett volna aggódnom.A sérült szemű fióka ma kirepült magától,nem kellett kitennem.Kettő még mindig a fészekben van.Nem szeretnék több költést,mert ez volt a harmadik fészekalj,de a szülők már megint párzottak.Nem tudom mit tegyek,mert a lágy kaját a kölykök miatt nem tudom visszafogni.

Hozzászólás 2010 aug. 27, 21:07 
Köszi a választ,kicsit megnyugodtam. :D

Hozzászólás 2010 aug. 27, 20:47 
Ilona írta:
Szervusztok!
Légyszives adjatok tanácsot.Az ötös fészekaljból két fióka már kirepült.A szülők a fészekben lévőket úgy látom ritkábban etetik,nyilván ezzel akarják ösztönözni a kirepülésre.A gondom az, korábban már írtam,hogy van egy sérült szemű fióka köztük.Eddig az is szépen fejlődött,de ha most nem kap enni biztosan legyengül.Úgy számolom,hogy 39-40 napos lehet.Mi van,ha kiteszem a fészek tetejére,a kint lévő kettőhöz,hátha többet kap enni,vagy továbbra is bízzam a természetre?

Nyugodtan kiteheted már az odú tetejére, szerintem ott jobban is tudja kérni a kaját! Egyébként normális, hogy iylenkor már nem etetnek annyira, pont azért amit írtál. És a fiókáknál is normális, hogy kirepülés előtt és után jelentőset veszítenek a súlyukból. Ha eddig jól nevelték, jó húsban van, akkor nem lesz gond, ilyenkor már kevés kajával beérik.

Hozzászólás 2010 aug. 27, 20:41 
Kisebb ,mint a még bent lévő kirepülés előtt álló fiókák,de tollazatra ugyanolyan tollas,eleven.A még bent lévő kettő szerintem holnap már kirepül.Eléggé hozzám vannak szokva,de a kézzel etetést még nem próbáltam.Gondban lennék vele,főleg,hogy mit adjak neki.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 27, 17:08 
Ilona írta:
Úgy számolom,hogy 39-40 napos lehet.Mi van,ha kiteszem a fészek tetejére,a kint lévő kettőhöz,hátha többet kap enni,vagy továbbra is bízzam a természetre?

És ha kitennéd + besegítenél az etetésbe? Ha nem fél tőled, akkor simán sikerülhet. Amúgy mennyire fejlett a kicsike?

Hozzászólás 2010 aug. 27, 17:00 
Szervusztok!
Légyszives adjatok tanácsot.Az ötös fészekaljból két fióka már kirepült.A szülők a fészekben lévőket úgy látom ritkábban etetik,nyilván ezzel akarják ösztönözni a kirepülésre.A gondom az, korábban már írtam,hogy van egy sérült szemű fióka köztük.Eddig az is szépen fejlődött,de ha most nem kap enni biztosan legyengül.Úgy számolom,hogy 39-40 napos lehet.Mi van,ha kiteszem a fészek tetejére,a kint lévő kettőhöz,hátha többet kap enni,vagy továbbra is bízzam a természetre?

Hozzászólás 2010 aug. 21, 23:01 
Warhawk írta:
gyula írta:
Az én kecskéim a magokon kívül nem nagyon akarnak mást enni. Amit próbáltam,de nem igazán ették: paradicsom, alma, répa, szilva, tyúkhúr, gyermekláncfű, disznóparéj. Az egyetlen, amiből észrevehető mennyiség fogyott az a paprika.

Próbálkozz azzal, hogy összekevered a kedvenc kajájukkal. (rászórsz egy keveset a gyümölcsre és úgy adod). Kipróbálhatod még a körtét, szőlőt, reszelt sárgarépát, csilipaprikát, sárgadinnyét, szilvát. Arra viszont nagyon vigyázz, hogy nehogy permetezett gyümölcsöt adj nekik (igen, ha bolti akkor nehéz ezt kivédeni, tudom).

köszi a tanácsot, remélem belelendülnek :lol: Ma csináltam egy kis mixet: főtt tojás, répa, alma, paradicsom (mindegyik apró darabokra vágva, összekeverve) és mellé néhány szem köles. Amikor beraktam párszor körbeszglászták, belenyúlkáltak, aztán ettek is belőle :lol: Ez este 6 körül volt,utána el kellett mennem, fél 9 körül akartam kivenni az etetőt,hogy a maradékot kidobjam, de üres volt. Remélem megették és nem a homokba forgatták bele az összeset, reggel ha világos lesz ellenőrzöm :lol:

Hozzászólás 2010 aug. 20, 12:37 
A vedlés hogy zajlott le? Nálam szerencsére pont jól időzítették, a nagy melegben zajlott le és szerencsére a költést is pont szüneteltették, így nem volt sok üres tojás. Mostanra többségében átestek rajta, 1 párom kölyköt nevel, 4 pár 1-4 tojásnál tart, most tojnak, 5 pár aktívan kapar, ők minden naposak, hamarosan tojnak 1 párom semmit nem csinál egy párt pedig csak most raktam össze tegnap, ráadásul ez a rossz tarka tojóm, ami nem csinált még idén semmit, csak nagy madár, jó lenne tőle legalább 1-2 kölyköt fogni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 143  Következő