Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 14, 19:09 
Ma reggelre meglett a 4. tojás :) Nálunk sima kis pintyodú van, nem a fonott, hanem a felnyitható tetejü, ami eddig tetszik nekeik nagyon.
Olyan jó látni, ahogy ügyködnek, sürögnek-forognak a fészekben és körülötte is :D

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 14, 19:02 
Flyeer írta:
szegecs?

Passz, lehet. Tényleg nem értek hozzá :D

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 szept. 14, 19:00 
Warhawk írta:
Fekete Csaba írta:
Ez teljesen jó odú. Abban tud valaki tanácsot adni, hogy ezeket a vékony laminált lemezeket mivel lehet biztonságosan összeszerelni?

azokkal az icipici szögekkel (nem tudom pontosan a nevüket, de kb 1 centisek).

szegecs?

Hozzászólás 2010 szept. 14, 7:52 
Hali!
Én is ilyen odút csináltatok apukámmal, csak annyit változtatunk rajta, hogy a másik oldalra nyílik fel a teteje, hogy a kukucskáláshoz kisebb rés is elég legyen.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 3:17 
En ilyet hasznalok, csak muanyagbol van nem fabol, de ilyen fekvo hasba alaku kis dobogoval a bejaratnal. Szeretik a gouldok.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 szept. 14, 0:11 
Köszönöm a tanácsot! Kipróbálom.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 szept. 13, 18:46 
Helló!!!

Gyorskötésű faragasztó!!! Kb. 15 perc alatt megköt. Olyan boltokban ahol a laminált lapokat, bútor tartozékokat árulják megtalálod. Ha azzal megragasztod, ott többé nemigen "téped" szét.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 13, 18:41 
Fekete Csaba írta:
Ez teljesen jó odú. Abban tud valaki tanácsot adni, hogy ezeket a vékony laminált lemezeket mivel lehet biztonságosan összeszerelni?

Én kétbalkéz vagyok, szóval ehhez nem értek, de szerintem vagy ragasztással vagy azokkal az icipici szögekkel (nem tudom pontosan a nevüket, de kb 1 centisek).

Hozzászólás 2010 szept. 13, 14:17 

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 13, 12:37 
Találtam egy képet egy Gouldoknak ajánlott fészekodúról. Mi a véleményetek róla?

Kép

(25cm x 15cm x 15cm)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 11, 14:58 
A gouldok, a kanárikkal együtt egy külön szobában telelnek, így csak naponta 1x megyek be hozzájuk mikor takarítom őket és enni-inni kapnak. Igyekszem egyáltalán nem zavarni őket. Ma reggel is véletlenül belenéztem az odúba és akkor láttam a tojást. Ha nem lesz több tojás, akkor sem leszek elkeseredve mert előbb az atkákat kell elrendezni.
Köszi a segítséget a tojás megvizsgálásával kapcsolatban :)

Hozzászólás 2010 szept. 11, 11:29 
Betty!
Biztos lesznek még tojások. Szerintem a legfontosabb dolog most legyőzni a kíváncsiságodat és lehetőleg minél kevesebbet foglalkoznod az odúval, nehogy megzavard őket. Én azt szoktam csinálni, hogy a költést onnét számítom, amikor a tojó először bent éjszakázik az odúban. Nem bolygatom őket egyáltalán. Amikor már egy hete költenek, akkor kilesek egy olyan pillanatot, amikor mindketten kijönnek az odúból. Ez leginkább etetésnél szokott lenni. Egy kislámpával rávilágítok a tojásokra. A terméketlen tojások kissé sárgásak és kissé áttetszőek. A termékeny tojások inkább egy kerámia golyóhoz hasonlítanak. Teljesen fehérnek tűnnek és az áttetszőség teljesen eltűnik. Ha látsz majd termékeny és terméketlen tojást egymás mellett, akkor egyből tudni fogod a különbséget. A termékenységet már 4 nap költés után is meg lehet határozni, ha kiveszed a tojást és átvilágítod, akkor látni lehet a kialakuló érhálózatot. Én ezt azért nem szeretem, mert ki kell venni a tojást és emiatt több bolygatás és a végeredményen úgyse igazán változtat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 11, 11:15 
A tojást ha a fény felé tartom látszik benne egy sötét folt és a tojásvég nem átlátszó fehér. Lehet nem is jól tudom, hogy melyik a fias, de végülis nem is lényeges. Ez lenne az első költésük és ha nem lesz több tojás, akkor sem fogok elkeseredni, hisz először az atkát szeretném belőlük teljesen kiírtani.

Hozzászólás 2010 szept. 11, 10:57 
Betty!
Miből gondolod, hogy fias a tojás? A gouldok általában 5-7 tojást raknak és általában csak az utolsó tojás után kezdenek költeni, bár a tojó már előtte is sokat van az odúban, de csak nappal. Én úgy tudom, hogy ez embriónak el kell kezdeni fejlődni ahhoz, hogy lehessen látni azt, hogy termékeny a tojás. Ha csak egy tojás van az odúban, akkor még nem túl valószínű, hogy elkezdték költeni, így a termékenysége sem nagyon látszhat (szerintem).
Ettől függetlenül remélem, hogy tényleg igazad van és termékeny a tojás. Két éve kénytelen voltam ivermectint használni közvetlen a tojásrakás előtt és 6 tojásból 5 termékeny volt utána.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 szept. 11, 10:46 
Betty írta:
mert alig egy hónapja voltak ivermectinnel kezelve ami állítólag terméketlenséget okoz. :?

Szia!

Nincs kísérleti adat, ami ezt alátámasztaná. Csak elképzelhető, hogy okozhat. (Ezt úgy kell elképzelni, hogy normál esetben pl. 100 tojásból termékeny 92, kezelés után 85)

Ha ivermektin kezelés után termékenységcsökkenést látnék, először arra gondolnék, nem voltak-e betegek a madarak előtte, és azért lettek kezelve? Mert a betegségek (pl. légcsőatka) biztosan okoznak termékenységcsökkenést.

A gouldos honlap állatorvosa szerint:

http://www.ladygouldianfinch.com/featur ... cmites.mgi
It is extremely safe and will not cause harm to the health and fertility of mature birds, fledglings, or eggs and can be given throughout the entire breeding season.

"Extrém biztonságos, nem károsítja sem az egészséget, sem a termékenységet a felnőtt madarakban, fiókákban és tojásokban és ezért adható a teljes tenyészszezon alatt."

Ezt érdemes még elolvasni:
http://www.nfss.org/articles/article/di ... mite2.html

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 11, 9:59 
Sziasztok!

Amandináim odújába van egy tojás. Megnéztem a tojást és úgy néz ki fias.
Azért csodálkozom ezen, mert alig egy hónapja voltak ivermectinnel kezelve ami állítólag terméketlenséget okoz. :?

Hozzászólás 2010 szept. 10, 20:33 
Katalin!
Nekem az első gouldjaim egy hónapig hozzá sem nyúltak a zöldhöz, de nem adtam fel. Végül megkóstolták és rákaptak.
A tojáshéjat nyugodtan rakd külön, abból nem esznek sokat, de a fő, hogy előttük legyen, mert akkor majd csipegetnek belőle amennyi kell. Tegyél azért magokat oda is, ahova szeretnéd majd később tenni az etetőt és figyeld, ha odamennek, akkor egyre kevesebbet tegyél a földre. Át fognak majd szokni rá. Most a lágyeleségből csak annyit kell, hogy kapjanak, hogy rájöjjenek, hogy az ennivaló, amíg még nem akarod feltenni az odút, nem is kell, hogy sok lágyeleséget egyenek. Egy módszer a rászoktatásra, hogy este elveszed a magokat és kitisztítod a kalitkát, hogy ne legyenek benne magok. Másnap reggel beteszed azt az ennivalót, amire rá akarod szoktatni és magokat majd csak pár órával később adsz nekik. Ezt meg kell próbálni párszor és így nagyobb az esély, hogy megkóstolják az új ennivalót. Még azt is meg lehet próbálni, hogy ha van békés madarad, ami megeszik mindent, akkor azt összetenni a gouldokkal. Ha látják a gouldok, hogy a másik madár eszeget az ismeretlen ennivalóból, akkor a gouldok is könnyebben megkóstolják. Én kiskubát szoktam betenni a fiatalokhoz, mert a kiskubák az égvilágon mindent megesznek és mindenre kíváncsiak és mellettük a gouldok is rákapnak mindenre.

Hozzászólás 2010 szept. 10, 20:07 
Szia Kasia197!

Ahonnan vetted őket, ott biztos nem kaptak csak magot, azért csak azt ismerik, de ne félj, majd megszeretik a többi eledelt is. Rakd be nekik rendszeresen és megszokják, megtanulják az új zöldet, tojáshéjat, stb.-t

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 szept. 10, 18:43 
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az újdonsült gould párommal.
Nem hajlandóak enni az etetőböl ami a röpde oldalára van rögzítve,csakis a ,,földre" letett tálkából esznek.
Inni isznak az itatóból,pedig az is a röpde oldalán van.
Nem esznek semmi mást csak magokat,sem zöldet,sem tojásos lágyeleséget.
Az összetört tojáshéjat is a magok közé keverem nekik.
Szerintetek,hogy vegyem rá őket,hogy egyenek mást is?
Apropó,Zoolit-ot adhatok nekik? :wink:
Köszi...

Hozzászólás 2010 szept. 8, 21:32 
Sziasztok!
Idei, normál feketefejű fiatalok(tiszta feketefejűek) eladók ill. cserélnék idegen vonalúra.Saját szülők által nevelt szép madarak.
Tárnoki Ferenc

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 98  Következő