VladTepes írta:
Én meg annyit tudok, hogy a madárka baromi szép.... múlt ősszel láttam ilyet Monoron, de sajna már csak valakinek a kocsijának a kalaptartójában, szállítóban.
Azóta sem láttam ilyet eladót, pedig rányúltam volna, ez egyszerűen SZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉP

Saját tenyésztés?
Vagy kitől származik? (ha nem titok)
(ezüst opálnak mi a hivatalos megnevezése, vagy com kódja? Na kedves szakik, ez már nektekj szóló kérdés....

)
Ezt találtam:
"Opál
Az opál kanárik mutáció révén jöttek létre. Az opál kanárik esetében a barna melanin háttérbe szorul. A melanin a tollak belső oldalán koncentrálódik ezáltal a tollak belső oldala sötétebbnek tűnik, mint a külső oldal. Az egyes színcsoportok esetében az opál tulajdonság optikailag eltérő hatást fejt ki.
Fekete opál
A fekete opál madarak esetében a melanin maximális mértékű. A rajzolatot kialakító melanin széles és átható, sötétszürke a kékesnek ható felületi melaninon. A razolatot kialakító melanin valamivel keskenyebb, mint a klasszikus fekete madaraknál. A nagytollak sötétszürkék, kékes hatást keltenek. A szarurészek kívánatos színe atracit ill fekete.
Achát opál
Az achát opál kanárik a fekete melanin csökkenése által világosabbnak hatnak és megtört keskenyebb mintázatot mutatnak, mint a fekete opál madarak. A nagytollak is valamivel világosabbak, mint a fekete madarak esetében. Szürke kékesek. A szarurészek itt is enyhén szürkék.
Barna opál
A barna opál kanárik esetében a melanin az opál faktor által erősen lecsökkent. A mintázatot kialakító melanin halványszürkés barna bézsbarna alapon felismerhető. Az evező és farktollak gyenge szürkés barna színűek. A zsírszín egyértelműen felismerhető. A szarurészek kívánatos színe halvány barna.
Izabell opál
Lehetséges izabell opál madarak tenyésztése is, ez azonban nem tenyészcél. A melanin ebben az esetben olyan erősen kivilágosodott, hogy a madár egy világos színcsoportú kanárival néz ki azonosan. E madár nem kiállítási madár."
A madaraim nem saját tenyésztésből valók, tavasszal vettem őket, helyben.

A leendő kicsikből fogok megtartani és őket továbbvinni, így saját madarakkal "dolgozok" majd.
Monoron én se láttam ilyet, de az igazat megvallva, még egy börzén se láttam, hogy ezt a változatot árulták volna. Szerintem "csak" ismerős helyről lebeszélve lehet beszerezni. De lehet tévedek!?
Hoztam neked pár képet