Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 szept. 16, 17:34 
Attila!
En Fitt&Fun-t adok Csipuskanak.A fressnapf-ben veszem. Mi a velemenyed rola? 2,5kg-o kiszerelesben veszem 1400Ft koruli aron. Szoktam hozza meg csikos napraforgot tenni, de kezdek leszokni rola, es minden nap adok furtoskolest, amit 3 fele vagok 1 szep szalat, es naponta csak egy db-ot kap, amit nagyon szivesen, sokaig ragcsal. Igyekszem minimalisra csokkenteni a zsiros magvakat, mert meg mindig nem vagyok megelegedve a szekletevel.
En adok neki mogyorot naponta 2-t, de neha nem eszi meg. Inkabb diot adjak neki, mert azelott azt is kapott egyet naponta, de most csak hetente, es akkor nem kap mogyorot. A diot jobban szereti.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 16, 17:21 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Tudom hogy amit kérdezek táplálási téma, de talán ti Jákósok jobban tudtok segíteni.
Az én Zénóm 3hónapos.
Találtam egy boltot ahol külön-külön mindenféle magot meg lehet venni, még a pirítatlan pucolt földimogyorót is.
Szeretném én össze állítani a Zénó magkeverékét, ezért kérek tanácsot, hogy mi, és mennyi legyen benne.
Az arányokat feltüntetve...
A kukoricát pl. nem nagyon eszi meg, de a napraforgót imádja.
Eddig Vitakraftot kapott, de talán jobb ha én készítem friss magokból.
Az is kérdés, hogy amit össze állítok neki adható-e a Totyinak (tulajdonképpen Krágennek) aki kb. Rozella méretű, és ő is 3hónapos...

Köszi! Laci

Földi mogyorot hagyd ki , gyakran fertozott (aflatoxin), halálos lehet, Vitakraftot az en madaram soha nem ette meg.

Legolcsobb amit ismerek es jo

http://www.bonapartemadar.hu/magkeverek.php

En Versele-laga Parrots prestige (Aflatoxin controlled) szoktam neki adni

http://www.allati.com/madaraknak/versel ... 786-3.html

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 16, 16:55 
Köszönöm a tanácsot. Már gondoltam arra is, hogy próbálom etetni az odu hátoldalától, mert ez a 3 hetes kor a legrosszabb nálam. Ilyenkor már előfordult, hogy az utolsó pillanatban vettem ki a kicsiket. Már nem etette. Vagy a másik megoldás ezek szerint az az lenne, amikor már önállóan tudnak enni, másik pár mellé teszem őket, és igy visszavadulnának? Nem tudom-segitség!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 16, 15:44 
Ide válaszoltam: Téma: táplálékok

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 16, 15:17 
Sziasztok!

Tudom hogy amit kérdezek táplálási téma, de talán ti Jákósok jobban tudtok segíteni.
Az én Zénóm 3hónapos.
Találtam egy boltot ahol külön-külön mindenféle magot meg lehet venni, még a pirítatlan pucolt földimogyorót is.
Szeretném én össze állítani a Zénó magkeverékét, ezért kérek tanácsot, hogy mi, és mennyi legyen benne.
Az arányokat feltüntetve...
A kukoricát pl. nem nagyon eszi meg, de a napraforgót imádja.
Eddig Vitakraftot kapott, de talán jobb ha én készítem friss magokból.
Az is kérdés, hogy amit össze állítok neki adható-e a Totyinak (tulajdonképpen Krágennek) aki kb. Rozella méretű, és ő is 3hónapos...

Köszi! Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 16, 15:05 
Én is megerősíteni tudom azt, ha még pici korban összekerülnek, nagy esély van arra, hogy párba állnak, viszont ezt lehetőleg 1 éves korukig lépjük meg. Utána már nagyon nehéz. Nálunk a két madár közt egy év van (3,5-2,5) évesek, de nem hiszem, hogy Kincső el fog valaha fogadni egy párt. igaz ők idősebb korban kerültek egymás mellé.
Ez biztos rajtam is múlna, de nem tudok ellenállni annak, hogy ne puszilgassam meg, vagy ne játszak velük nap mint nap órákat.
Reggel mikor bementem hozzájuk még korom sötét volt a szobában, de odalopóztam a kalitka mellé. Kincső nem is látta, hogy ki közelít hozzá, de mégis mondta, hogy kukucs :D Na a kukucs fejének nehéz ellenállni.
Mindenképpen engem tekint társának és azt elérni egy kézzel nevelt jákónál, hogy egy másik kedvencként tartott jákót fogadjon el társank, szerintem iszonyú nehéz.

Zsuzsa, ha van rá lehetőséged, akkor mindenképpen két különböző vérvonalú baby-t vegyél és úgy szinte 80-90% hogy össze fognak állni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 16, 14:40 
Téma: Jákó papagáj baba tojó eladó

zsuzsanna írta:
megtudná nekem valaki mondani/irni/ hogy a kézzel nevelt jákó papagáj tenyésztésbe fogható-e később?

Ez nem teljesen valószínűtlen, de sok tényezőtől függ. Ha a kézzel nevelt madár a neki szánt társsal együtt nő fel, akkor lehetséges, ha egyedül, akkor kevésbé realisztikus annak az esélye, hogy utána tenyésztésre lehessen fogni. Ugyanis ebben az esetben az embert fogja valódi társnak tekinteni és erről meglehetősen nehéz (ha nem lehetetlen) lebeszélni. Mindenképpen még jóval az ivarérés előtt "össze kell hozni" a neki szánt jövendőbelivel és attól kezdve lehet drukkolni. És le kell "nevelni" arról, hogy az embert jobban elfogadja mint a másik madarat. Ez a nehezebbik része a dolognak.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 16, 12:55 
megtudná nekem valaki mondani/irni/ hogy a kézzel nevelt jákó papagáj tenyésztésbe fogható-e később?

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 szept. 15, 20:01 
de *még ne tudja* kivenni.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 szept. 15, 20:00 
Készíts olyan játékokat, amiket szét kell szednie, hogy kivegye belőle az ételt! Mondjuk egy kis kartondobozba tegyél almát, a dobozt zárd be, és vágj rá anyni lyukat, hogy belelásson, de tudja kivenni. Az is jó ha felkötöd valami kötlére vagy láncra. Nálam megvesznek érte! pl. az is jó, ha lánc végére teszel egy kisebb virágcserepet és csak akkor tudja kivenni belőle a kaját ha felhúzza láncot, vagy lemegy érte. :idea: 8)

Hozzászólás 2010 szept. 15, 19:26 
Én már a Nimfáknál is tapasztaltam, hogy néha megriadnak éjszaka, ezért beszereztem egy 3ledes napelemes lámpát ami elég jól világít.
Le volt árazva a Praktikerben 890,., szóval éjjel az világít a dolgozószobámban is, és a lakás többi helységében is.
Reggel csak össze szedem, és kirakom a napra, ha borult idő van akkor nem világít egész éjszaka, de akku töltővel meglehet tölteni a cerka elemet ami benne van.

Egyébként meg jobbulást! Én már átestem ezen a víruson, de sokan most kapják el.
Sok tea! Pihenés!
Én 2doboz Augmentint, két üveg Erigont, és orrcseppet nyakaltam be, mire azt mondta az orvos, hogy tartós tejet már vehetek, de a téli cipőről nem beszélt...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 15, 19:16 
molnarl.g írta:
Az ülőfának kb. milyen magasnak kell lennie?
Most kb. 170cm, vágjak le belőle?

Minél magasabban van annál jobban szeretik a madarak. Csak neked ne legyen túl magas. :)

molnarl.g írta:
Milyen játékokat érdemes neki beszerezni?

Fa játékokat. Amiket rághatnak (és amikért nem kár).

molnarl.g írta:
Arra nem is gondoltam, hogy álmában leeshet, hiszen az egyéb madarak sem potyognak a fáról :lol:

Pedig leesnek néha. Nálam direkte van "holdfény" lámpa, hogy ha leesik tudjon visszatalálni, mert különben még össze is törheti magát.

Hozzászólás 2010 szept. 15, 19:14 
Végül is megúsztuk az éjszakát, reggel mikor mentem dolgozni beraktam a helyére.
Mivel csak a kalitkában kap enni, tudja hogy ha berakom akkor ott ehet.
Ma délután is az ülőfáján volt végig, el sem akart onnan menni, kicsit felturbóztam az ülőfáját, kicseréltem amin ül egy kb. 4cm átmérőjű akácra, és a kalitkájában is olyan van.
Itt van fa bőven...
Az ülőfának kb. milyen magasnak kell lennie?
Most kb. 170cm, vágjak le belőle?
Milyen játékokat érdemes neki beszerezni?
Arra nem is gondoltam, hogy álmában leeshet, hiszen az egyéb madarak sem potyognak a fáról :lol:

Hozzászólás 2010 szept. 15, 15:11 
evanagyi írta:
Attila, ugye tudod, ha most nagyon sokat engeded szabadon Zenot, akkor ezen nem fogsz tudni valtoztatni kesobb?
Olyan szokasokat alakits ki most , amit kesobb is tartani tudsz, mert nagy hisztiknek nezhetsz elebe kulonben. :bom:

En biztosan nem mernem a kalitkan kivul hagyni aludni a madaramat.
Szerintem, ahogy a gyerekeket, mikor betakarja az ember, tudjak, hogy alvas kovetkezik, nekem az a megfigyelesem, hogy a jako is kifejezetten szeret a letakart kalitkaban tarozkodni, pihenni. Ilyenkor biztonsagban erzi magat szerintem, tudja, hogy ez az o kizarolagos helye, ahol nyugodtan pihenhet, es nem zavarja senki, semmi.

Igy volt eleinte letakarva kalitka aztan nagyon utalta ezert kint alhatott, most mar csak akkor van kalitkaban ha elmegyek otthonrol vagy ha kibirhatatlanul akaratos :)

Mindenhova velem jön ahogy a párjával is tenné, aludni is ezért alszik az ágyam végénél felettem.

Hozzászólás 2010 szept. 15, 1:09 
Attila, ugye tudod, ha most nagyon sokat engeded szabadon Zenot, akkor ezen nem fogsz tudni valtoztatni kesobb?
Olyan szokasokat alakits ki most , amit kesobb is tartani tudsz, mert nagy hisztiknek nezhetsz elebe kulonben. :bom:

En biztosan nem mernem a kalitkan kivul hagyni aludni a madaramat.
Szerintem, ahogy a gyerekeket, mikor betakarja az ember, tudjak, hogy alvas kovetkezik, nekem az a megfigyelesem, hogy a jako is kifejezetten szeret a letakart kalitkaban tarozkodni, pihenni. Ilyenkor biztonsagban erzi magat szerintem, tudja, hogy ez az o kizarolagos helye, ahol nyugodtan pihenhet, es nem zavarja senki, semmi.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 23:11 
molnarl.g írta:
Ma vettem banánt a Zénónak...nem tudom, hogy ehet-e ilyesmit ennyi idősen?
Közben azt veszem észre hogy Totyiról alig írok...pedig őt is szeretem!
Ma délután kint voltak velem a kertben, hallgatták a fűrész hangját.
Este pedig egy jót játszottunk Totyival, Zénó nem szeret a kalitkájában lenni, így ma éjjelre kint hagyom a dolgozószobámban az ülőfáján...
Kíváncsi leszek mi marad a szobából...

Alvás közben előfordul , hogy simán leesik párnázd ki alatta és szerintem egyedül sem szeret lenni, a háloszobában a helye..

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:44 
Ma vettem banánt a Zénónak...nem tudom, hogy ehet-e ilyesmit ennyi idősen?
Közben azt veszem észre hogy Totyiról alig írok...pedig őt is szeretem!
Ma délután kint voltak velem a kertben, hallgatták a fűrész hangját.
Este pedig egy jót játszottunk Totyival, Zénó nem szeret a kalitkájában lenni, így ma éjjelre kint hagyom a dolgozószobámban az ülőfáján...
Kíváncsi leszek mi marad a szobából...

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:05 
Teljesen normalis egy kis jakotol, hogy szivesebben lep egy faagra, mint a kezedre.
Ne varjal meg sokat beszedugyben, meg nagyon fiatal.
Szerintem meg szivesebben eszi a langyos turmixolt gyumolcsot tappal, mint a magot. :16: :55:

Hozzászólás 2010 szept. 14, 20:50 
A Totyi (Sárgahasú galléros) simán eszik a számból, kőrözöttet ettem, hát pár falatot elkért...
Zénó kiveszi a számból a napraforgót, de kiköpi.
Most furcsa hangokat ad ki, mintha beszélni akarna, néha meg mintha tüdőbajos lenni, olyan szörcsögő hangot, néha meg egészen vékony hangokat.
Azért is őt hoztam el, mert ő volt a három madár közül a legdumásabb.
Sajnos most itt van a télire való favágás ideje (ez az átka a falunak) így csak esténként tudok vele foglalkozni.
Most éppen a munkámat írom, ő pedig mellettem van az ülőfáján.
Egyébként a kezemre nem jön át, de ha egy jó vastag faágat nyújtok felé akkor arra átlép.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 0:03 
molnarl.g írta:
Most tettem be a helyére Zénót, ameddig a tv-t néztem a hasamon ült, és simogattam, nagyon élvezte, majdnem elaludt közben.
Most már egyre gyengédebb hozzám, nem fogja meg az ujjam erősen, csak próbálgatja hogy mi az ami még nem fáj nekem.

nagyon joooo!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 148  Következő