Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 30, 14:00 
rakosmarcsi írta:
A pottyantas persze nehez dolog, de ha idoben eszreveszed vagy szol, hogy:" potty ", akkor aladobsz egy papirt:) ha nem akkor ne tarts madarat. :) Sot semmilyen allatot. :)

Minket a madár tanított meg, hogy mikor akar piszkítani. Ha mondjuk gyanúsan régen történt, akkor odavisszük ahol végezheti a dolgát és mondjuk neki a "Potty"-ot. Ilyenkor gondosan hátracsúszik a karunkon, megrázza a fenekét, gondosan céloz és elvégzi a dolgát. Ha nem vesszük észre akkor néha nem a megfelelő helyre megy az "áldás", de mindig van kéznél papírtörlő kendő. ;)

Valódi név: Rákos Marianna

Hozzászólás 2010 szept. 30, 13:42 
Kufut meg Egyiptombol hoztuk. 100% vadon befogott. Amikor vettuk akkor volt 4 honap koruli.
Innen a nev is: arabul Khufu, magyarul: Keopsz. :) Igy lett Kufu.

Mar 2 het utan megszolalt, szamunkra is hihetetlen volt, de mar akkor elkezdte. Valoszinuleg azert kaptuk ezt a kituntetest, mert az elejetol fogva nem tartjuk kalitkaban es termeszetesen mi is ugyanannyira ragaszkodunk a jelenletere mint o a mienkre.
A pottyantas persze nehez dolog, de ha idoben eszreveszed vagy szol, hogy:" potty ", akkor aladobsz egy papirt:) ha nem akkor ne tarts madarat. :) Sot semmilyen allatot. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 30, 12:25 
rakosmarcsi írta:
Termeszetesen megijedt:(. Kufuka sokat ul kint, napozgat majd hamar bejon, mert mar hianyzunk neki:). Soha esze agaban nem lenne csak ugy elmenni. Sokat jon velunk kirandulni, setalni a vallunkon. Imadja, ilyenkor csak puszikat ad es borzolja magat az oromtol. Balatonon van egy kis telkunk, ott folyamatosan a fan van mellettunk es ha bemegyunk a hazba mar jon is utanunk. Olyan mint egy kiskutya. 20 ev rengeteg ido foleg egy kis jakonak, o soha nem akart es nem is tudna gazdit valtani. Kalitkat is eleteben 3szor latott belulrol.

Akkor tényleg remekül él nálatok, kevesen mondhatják el, hogy ennyire ragaszkodik hozzájuk a madaruk. Ő vadon befogott vagy kézzel nevelt? A jákó az nagyon tud ragaszkodni, de még jákóban sem láttam ennyire "otthonülő" típust. :)

Valódi név: Rákos Marianna

Hozzászólás 2010 szept. 30, 12:04 
Szio,

Termeszetesen megijedt:(. Kufuka sokat ul kint, napozgat majd hamar bejon, mert mar hianyzunk neki:). Soha esze agaban nem lenne csak ugy elmenni. Sokat jon velunk kirandulni, setalni a vallunkon. Imadja, ilyenkor csak puszikat ad es borzolja magat az oromtol. Balatonon van egy kis telkunk, ott folyamatosan a fan van mellettunk es ha bemegyunk a hazba mar jon is utanunk. Olyan mint egy kiskutya. 20 ev rengeteg ido foleg egy kis jakonak, o soha nem akart es nem is tudna gazdit valtani. Kalitkat is eleteben 3szor latott belulrol.
Amint latod nincs rajta gyuru mert allitolag veszelyes, es chip sincs benne, mert ahhoz meg altatni kell es az meg rosszabb, de erdekelne a velemenyed errol. Az evezo tollait most levagtuk bar tudjuk, hogy nem akar elmenni, de eleg volt ez a par nap megprobaltatas:). Igy nem erosodnek a szarnyai de nagyon hamar visszano, ugyis jon a rossz ido akkor mar nem uldogelunk kint...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 30, 11:40 
rakosmarcsi írta:
Kép

Ilyen békésen ücsörög az erkélyen? Hogy ment el akkor? Egyedül volt és megijedt valamitől vagy csak kíváncsi lett? Aranyos nagyon! :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 29, 22:04 
Köszönöm a sok tanácsot, a zeolit (macska alom bevált), Zénó a kalitka aljában hajlandó csak enni, elég sokat mászkál az aljában is.
A széklete az olvasottak szerint rendben van, és nem is büdös.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 29, 20:19 
Betty írta:
Én újságpapírt teszek a kalitkájuk alá. Azt tapasztaltam, hogy a kalitka aljára sosem mennek le, így nem is szedik szét a papírt. Ezt naponta cserélem, ami 2 perc a kettőjüknél. Nekem ez vált be. A homokkal, apróbb kövekkel szerintem babrásabb, de kinek mi válik be.

+1 le akkor megy csak ha vmit nagyon szeretne es nem kapja meg (ilyen ritkan van :) o a minden)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 29, 18:55 
Én újságpapírt teszek a kalitkájuk alá. Azt tapasztaltam, hogy a kalitka aljára sosem mennek le, így nem is szedik szét a papírt. Ezt naponta cserélem, ami 2 perc a kettőjüknél. Nekem ez vált be. A homokkal, apróbb kövekkel szerintem babrásabb, de kinek mi válik be.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 29, 18:47 
Warhawk írta:
Norbi0131 írta:
A Jákók széklete zöld színű a Warhawk által említett fehér húgysavval együtt. Kb fele-fele arányban kell jelen lennie és "feltekeredve" van az aljzaton, mint egy csigaház. Ha bármi eltérés van a színével, állagával, esetleg szagával (ami baj esetén bűzös), akkor jobb, ha megvizsgáltatod mielőbb.

A színe sokban függ a kajától, lehet világos barnás vagy akár piros is (ha pl céklát evett :)). A tenyészmadaraknál a tojó kotlás előtt meglehetősen büdöset pottyant, de ez ott akkor normális, a te madaradnál nem szabad büdösnek lennie.

Én is tapasztaltam zöldet, barnát, fehéret benne , keményebbet és hígat is. Soha nem volt büdös a széklete, ha sokáig tartogatta pl reggel az első nagyon sok .. és hig.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 29, 17:58 
Norbi0131 írta:
A Jákók széklete zöld színű a Warhawk által említett fehér húgysavval együtt. Kb fele-fele arányban kell jelen lennie és "feltekeredve" van az aljzaton, mint egy csigaház. Ha bármi eltérés van a színével, állagával, esetleg szagával (ami baj esetén bűzös), akkor jobb, ha megvizsgáltatod mielőbb.

A színe sokban függ a kajától, lehet világos barnás vagy akár piros is (ha pl céklát evett :)). A tenyészmadaraknál a tojó kotlás előtt meglehetősen büdöset pottyant, de ez ott akkor normális, a te madaradnál nem szabad büdösnek lennie.

Hozzászólás 2010 szept. 29, 17:48 
Idézet:
Szeretném kérdezni, hogy ki mit rak a Jákója alá a kalitkában?

Jelenleg én újságpapírt rakok alá, mert azt könnyen kivehetem és pótolhatom.
De tervezem, hogy hullámpapírt veszek és az lesz alatta.

Idézet:
Mennyire lehet híg a széklete? Ha olyan mint egy tyúké az jó?
Most kb. olyan.

Egyáltalán nem lehet híg a széklete. Ha az, akkor jobb esetben csak sok gyümölcsöt evett, vagy sokat ivott, de rosszabb esetben fertőzés is fent állhat. A Jákók széklete zöld színű a Warhawk által említett fehér húgysavval együtt. Kb fele-fele arányban kell jelen lennie és "feltekeredve" van az aljzaton, mint egy csigaház.
Ha bármi eltérés van a színével, állagával, esetleg szagával (ami baj esetén bűzös), akkor jobb, ha megvizsgáltatod mielőbb.
Előfordul, hogy hirtelen sokat isznak, ilyen esetben sok vizet ürítenek, ettől ne ijedj meg csak, ha folyamatosan ilyen a széklete akkor van baj.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 29, 13:00 
molnarl.g írta:
A nyuszijaimnak szoktam venni fa pelletet az esetleg jó?

Nem ismerem azt, de elvben jó lehet...

molnarl.g írta:
Olyan megoldást keresek ami arra jó, hogy a napi takarítás során egy ki lapáttal kivehetném a kakit...
A kalitka széle elég alacsony, ha nagyon apró dolgot rakok alá azt kikaparja.

A madárhomok/finom sóder/zeolit akkor nem lesz jó nálad.

molnarl.g írta:
Most kb. olyan.

Ez relative... ha annak a csirkének hasmenése van akkor nem jó, de ha normális - akkor normális :)

A magevő madarak ürüléke három jól elkülöníthető részből kell álljon. Folyadék (felesleges víz azaz a vizelet). Fehér izé ami nem más mint a kiválasztott húgysav. A maradék pedig az emésztés mellékterméke. Ha túl lágy az állaga vagy teljesen össze van keveredve (nem lehet látni ezt a hármas elkülönülést) akkor az úgy már nem jó.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 29, 12:26 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Eddig én a grittel megszórt, ragasztott lapot raktam, saját magam készítem, de mostanában Zénó elég sok "anyagot" termel...
Újságpapírt közvetlenül nem merek, mert félek hogy mérgező...
Olyan megoldást keresek ami arra jó, hogy a napi takarítás során egy ki lapáttal kivehetném a kakit...
Most kb. olyan.

Nálam a tüzép telepről van sóder. Azt rakom alá.Abba talál kavicsot is, amit megehet később ha akar. Zsákolva is lehet kapni.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 29, 12:20 
Sziasztok!

Eddig én a grittel megszórt, ragasztott lapot raktam, saját magam készítem, de mostanában Zénó elég sok "anyagot" termel...
Újságpapírt közvetlenül nem merek, mert félek hogy mérgező...
Most kb. olyan.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 szept. 25, 19:31 
Warhawk írta:
Ok, ez a szakmám, szóval higgyél nekem

Én meg desktop, laptop és telefon szervizben dolgozom. :D
Hiszek neked, ha ennyire biztos vagy benne. Lényeg, hogy azért nem annyira egyszerű a dolog.

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 25, 19:17 
zsuzsanna írta:
nehéz utánna járni szerintem az ijennek. Évekkel ezelőtt rendeltél madarat, behozták repülővel értementél és kész.Fizettél . Átutaltad a pénzt a madarat leszállitották. Persze hogy bedőlnek sokan az ijennek. Főleg ha uniós országból hirdetnek. De legalább remélem elolvassák sokan, és fontolóra veszik mielőtt becsapják őket. Már ezért megérte erről irnunk.

Azért annyira nem nehéz, a hivatalos tenyésztők fenn vannak a net-en , nem mind de vannak fent szép számmal, ara papira vagy 10-20 személy, csak épp ezért hiányzik valami, amitől a madarak árai borsosak maradnak és egyre borsosabbá vállhatnak.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 25, 18:57 
nehéz utánna járni szerintem az ijennek. Évekkel ezelőtt rendeltél madarat, behozták repülővel értementél és kész.Fizettél . Átutaltad a pénzt a madarat leszállitották. Persze hogy bedőlnek sokan az ijennek. Főleg ha uniós országból hirdetnek. De legalább remélem elolvassák sokan, és fontolóra veszik mielőtt becsapják őket. Már ezért megérte erről irnunk.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 25, 18:48 
Tompe73 írta:
Majd ezek után tehetsz egy feljelentést nagy értékű csalásra, ismeretlen személy ellen.
Aminek az szokott lenni a vége,hogy a tettes ismeretlen.

Ez így van sajna. :(

Tompe73 írta:
Nem elég, hogy kiröhögtek , elvették(elkobozták) a madarat de sz..nak az egészre nagyot.(csak azért mert nem vagy a sűrűjében.)

Ha valaki megkapja a madarat de hamis a "CITES" papír az nem fog feljelenteni, mert nem tudja, hogy hamis. Ha meg tudja ÉS megveszi akkor pláne nem fog feljelenteni. Ha akart venni ÉS kifizetett egy csomó pénzt majd utána nem kapott madarat, akkor kellene hanyatt homlok rohanni, de (már kitárgyalt okok miatt) nem mennek. És ez (is) a baj.

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 25, 18:24 
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
Érdekes hogy nem tesznek ellenük semmit, és sokan be is dőlnek nekik....

Kevés feljelentés érkezik be. A legtöbb esetben a károsult szégyenli, hogy bedőlt és nem megy rendőrségre. Pedig ha elegendő mennyiségben jelentgetnék, akkor előbb utóbb történne valami. Amúgy nem csak nálunk, de a világ minden táján jelennek meg ezek a fura hirdetések.

Ez így van kevés a feljelentés.,, Miért?

Még ha a madarat megveszed, és meg is kapod, de hamis a papírja.,, mi történik?
Nézzük a legjobb esetet, a madarat elkobozzák és jó esetben kiröhögnek,hogy adtál ajándékba az államnak 100 ezertől a csillagos égig egy összeget, akár 1 millát is ,ha megteheted.

Majd ezek után tehetsz egy feljelentést nagy értékű csalásra, ismeretlen személy ellen.
Aminek az szokott lenni a vége,hogy a tettes ismeretlen.

Nem elég, hogy kiröhögtek , elvették(elkobozták) a madarat de sz..nak az egészre nagyot.(csak azért mert nem vagy a sűrűjében.)

Buktad a madarat a pénzt stb.
A 200 dolláros madárnál, ha fel is jelented őket, ott sem lépnek.

Ezért nincs annyi feljelentés.

ezért kértem ,hogy valaki linkeljen a netről, még mielőtt így járna valamelyik fórumozó.
Tudom megérdemli, ha nem járt utána, (szerintem nem ,de ez nem számít.).

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 25, 17:17 
molnarl.g írta:
Érdekes hogy nem tesznek ellenük semmit, és sokan be is dőlnek nekik....

Kevés feljelentés érkezik be. A legtöbb esetben a károsult szégyenli, hogy bedőlt és nem megy rendőrségre. Pedig ha elegendő mennyiségben jelentgetnék, akkor előbb utóbb történne valami. Amúgy nem csak nálunk, de a világ minden táján jelennek meg ezek a fura hirdetések.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 148  Következő