Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 13, 21:57 
Köszönöm a tanácsokat, én is erre gondoltam, mindig kiöntöm az udvarra a maradékot, mert azért Totyi (a galléros), és Picúr ne egyen maradékot ameddig nem muszáj.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 13, 21:46 
molnarl.g írta:
...rengeteg jó kaját öntök így ki. Az lenne a kérdésem, hogy egy 4hónapos Jákónak kb. hány gramm kaja kell naponta?Van valami etalon megadva?

Ilyenkor még nem kell félni az elhízástól, sőt ha megfelelő magokat kap, akkor később se. Maradék mindig lesz még ha éhezik akkor is. Esetleg ha van kisebb madár (ahogy Sziszi is írta) add azoknak a maradékot. Vagy télen a vadmadaraknak.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 okt. 13, 21:39 
molnarl.g írta:
Sziasztok!
Etetési tanácsot kérnék...
Eddig önetetőből etettem Zénót, de úgy láttam nem igazán jó neki.
Most rendes tálból eszik, vagyis inkább válogat...naponta adok neki enni, amit meghagy azt kiöntöm, rengeteg jó kaját öntök így ki.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 4hónapos Jákónak kb. hány gramm kaja kell naponta?Van valami etalon megadva?

Én azt szoktam csinálni, hogy ami megmarad azt odaadom a törpéknek. Ők még nagyon sok magot ki tudnak belőle szeni.

Hozzászólás 2010 okt. 13, 21:37 
Sziasztok!
Etetési tanácsot kérnék...
Eddig önetetőből etettem Zénót, de úgy láttam nem igazán jó neki.
Most rendes tálból eszik, vagyis inkább válogat...naponta adok neki enni, amit meghagy azt kiöntöm, rengeteg jó kaját öntök így ki.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 4hónapos Jákónak kb. hány gramm kaja kell naponta?Van valami etalon megadva?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 okt. 11, 23:54 
Betty írta:
Köszönjük mi is jól vagyunk. Kincső és Gyuri két égedelem. Egész nap be nem áll a szájuk. Kincső mostanában rákapott arra, hogy így estefelé jön az ölembe és együtt nézzük a tv-t, persze közbe mint a macska úgy dörgölőzik én meg tiszta por leszek tőle, de pont ezért imádom :)
Kakapoval mi újság? Meséltem a szüleimnek, hogy reggel odabújik hozzátok az ágyba és simogatni kell :)

Én Kakpot egy tucat gyerekre értékelem , szóval neked két tucat van :) Kakapo szokta mondogatni kismacska vagyok, mivel nagyon bujos sokat mondtam neki kismacska , hogy a 'vagyok' honnan leste el gőzőm sincs.
Mostanában a tyúk volt a sláger , tyuk kislány, tyúk , stb. ezért volt tyúkkismacska is :)

Sajnos a porral vigyáznom kell irritál egy kicsit ezért próbálom kicsit eltartani a fejemet összebújás közben.

Hozzászólás 2010 okt. 11, 23:51 
molnarl.g írta:
Zénó köszöni jól van, készítettem neki makkból, és fa kockákból játékot, a makkokat már mind szétszedte...most dióból fogom készíteni...

Az tök jó, remélem sokáig érdeklődő marad , Kakapo jobban szereti az ajtót , szétszedni vettem neki fajátékot kicsit megrágcsálta de nem érdekli már sajnos.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 okt. 11, 19:32 
Köszönjük mi is jól vagyunk. Kincső és Gyuri két égedelem. Egész nap be nem áll a szájuk. Kincső mostanában rákapott arra, hogy így estefelé jön az ölembe és együtt nézzük a tv-t, persze közbe mint a macska úgy dörgölőzik én meg tiszta por leszek tőle, de pont ezért imádom :)
Kakapoval mi újság? Meséltem a szüleimnek, hogy reggel odabújik hozzátok az ágyba és simogatni kell :)

Zénó a diót is szét fogja kapni pillanatok alatt, de legalább lefoglalják magukat egy kis időre. Én akácfából csináltam felfűzött játékot...na azzal meg kell dolgoznia. Próbáld ki azt is.

Hozzászólás 2010 okt. 11, 19:21 
Zénó köszöni jól van, készítettem neki makkból, és fa kockákból játékot, a makkokat már mind szétszedte...most dióból fogom készíteni...

Hozzászólás 2010 okt. 11, 18:38 
Új hírek ? Csipuska, Zeno, Kincső, Gyurcsi... ?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 5, 21:00 
Nohát, közben eltűnt a hirdetés, biztos megtalálták. (újra) :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 5, 20:44 
Apróhirdetés feladási ideje: 2010-10-05 (16:52)

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 5, 20:05 
ma adták fel??
rem. csak az expressz kutyult össze vmit :D

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 5, 20:01 
Sziasztok! Ez egy mai hirdetés. Olyan dejavu érzésem van (vagy hogy köll írni :lol: ). De biztos csak az expressz kutyult össze valamit :mrgreen: .

http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -22780675/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 5, 11:36 
Betty írta:
Nézzétek már milyen gyönyörű ez a kis jákó baby :)

A kulcsszó: "családias környezetben kézzel nevelt". A képek tanúsága szerint tényleg. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 5, 11:34 
Nézzétek már milyen gyönyörű ez a kis jákó baby :) Ráadásul látszik, hogy nagyon jó helyen nevelkedik.

http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -22771192/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 5, 8:39 
Én eddig hisztit nem tapasztaltam egyik madár részéről sem, kivéve pár napja....Kiengedni a madarakat csak külön tudom...korábban írtam, hogy Kincső támadja Gyurit, így csak felügyelettel mehet a mindkettőjük kintléte.

Egy pár napja mikor Gyuri kint van, Kincső raplizik, pedig ilyenkor odamegyek hozzá és őt meg simogatom (ezek szerint ez kevés neki). Erre úgy figyeltem fel, hogy ilyenkor az itató tálját, ami egy fém, erős tálka, addig rángatja míg az vizestől le nem esik a kalitka aljára. Amint leesett a tál, ő filózva lefelé mondta a tálnak, hogy kukucs :) Mikor ez történt nem értettem miért csinálja, de miután ez pár napja csak akkor fordult elő mikor Gyurcsi kint volt, ő meg bent, rájöttem, hogy ez egy egyfajta jelzés, hogy Én is ki akarok jönni.
Tegnap a rapli után kinyitottam neki az ajtót és ő nagy elégedetten kiült az ajtóba és onnan figyelgetett.
Az ölembe vettem és kimentünk a nappaliba (híradót nézni :) ) és olyan nyugodtan ült, hagyta magát simogatni kb 20 percig. Simogatás közben magyarázott és folyamatosan kaptam a puszikat.
Ők okos madarak és az ilyen jelzésekre oda kell figyelnünk és ha valami szokatlant csinálnak fejtsük meg miért is csinálják.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Betty 2010 okt. 5, 11:37-kor.

Hozzászólás 2010 okt. 5, 5:27 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy akinek egész nap kint van a Jákója, milyen tapasztalatai vannak?
Úgy olvastam, hogy van aki nem kalitkában tartja...
Lehet, hogy én is megpróbálnám hogy kint aludjon...

Nállunk Pedró későn kapott kalitkát már repült mikor megvettem neki, de ha itthon voltam mindíg kint volt.
Mikor jó idő lett, kapott az udvaron egy nagy röpdét, de este bejött a kalitba aludni.
Vacsora után önállóan ment aludni még az ajtót se csuktam be, reggel ha felkelt kijött, beszólt a szobába,
ha nem mentem ki csenben volt.
Mikor elhoztam Mangót próbáltam több időre a kalitba tenni, hogy lássa a picikét.
Nem viselte meg, hogy azóta több időt van a kalitkában, az sem zavarja ha itthon vagyok és ők a kalitkában( sajna már hideg van a röpdéhez).
Reggel mindíg kiengedem őket, utánna bemennek a kalitba délután 3 körül ismét kijönnek.
Hallgattam én is azokra , akik azt ajánlották mint Betty
csak akkor engedd ki egész napra ha ezt tudod minden nap tartani

Hozzászólás 2010 okt. 5, 5:04 
Betty írta:
Ma kaptak először sütőtököt a jákók. Kincsőnek nagyon bejött, mondjuk ő bármit megkóstol ami persze neki való. Gyuri először rázta a fejét, hogy nem kér, de ahogy látta Kincsőt enni ő is odajött hozzánk és a végén megevett egy kis kanállal.
Tettem rá kis mézet is (mert én is így szeretem :) ) és nekik is ízlett.
Adott már valai az idén a jákójának?

Kép

Az enyémek már kaptak az idén sütőtököt, most a nagy kedvenc a gránátalma.

Hozzászólás 2010 okt. 4, 23:11 
Betty írta:
Nekem is az a véleményem, hogy csak akkor engedd ki egész napra ha ezt tudod minden nap tartani. Ha nem így cselekszel, akkor lesz egy nagyon hisztis madarad, aki a nemet nem fogja tudomásul venni.

Ebben sok igazsag van. A jákó olyan mint egy óramű mindent megjegyez és jelzi ha nem akkor hajtódik végre, semmit sem szabad mindig ugyanakkor csinálni :) Egyszer 3-4 nap minden reggel elmosogattam , utanna reklamalt , hogy miert nem mosogatok :lol: :lol:

Nekem allandoan kint van , mindig is utalta ha be van zarva, bezarast ugy viseli el ha nincs otthon senki (alszik) vagy ha ott vagy a kalitkaval egy helyisegben. Nem szeret egyedul lenni, neha elmegyunk egy hetre nyaralni, ilyenkor a Mamával és a Papával van egész nap a kalitkában van és szórakoztatja őket. Ha kimennek a szobából akkor hivja őket. Tökéletesen alkalmazkodott a napirendünkhöz, későn hajnalban fekszünk és későn délben kellünk , ő is készségesen bármikor csendben van és alszik ha kell , ha pihenni akarunk. Két dolog nehéz maggal ettetni és elmenni otthonról ...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 4, 20:09 
Ma kaptak először sütőtököt a jákók. Kincsőnek nagyon bejött, mondjuk ő bármit megkóstol ami persze neki való. Gyuri először rázta a fejét, hogy nem kér, de ahogy látta Kincsőt enni ő is odajött hozzánk és a végén megevett egy kis kanállal.
Tettem rá kis mézet is (mert én is így szeretem :) ) és nekik is ízlett.
Adott már valai az idén a jákójának?

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 148  Következő