Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 okt. 24, 19:47 
feketemarcsi írta:
madaras86 írta:
Sziasztok!

Hát, megjött a fazon....És hozta a gerlét is, valóban elpusztult. Csak nem értem miben, mert hogy enni tudott, az fix. Én se adok mindig új madarat, de most adtam, kezdő gyémántos, most emiatt menjen el a kedve a dologtól?! Vagyis nem is újat adtam. Mondtam, hogy tudok adni helyette ráfizetés nélkül egy örökítőt, de azt modnta inkább kipótolja 2e-rel ( a hibás csőrűt 3e-ért adtam) és adjak egy tarkát. Úgyhogy végülis ebben maradtunk.

Leht, hogy azt nem bírta, hogy hirtelen váltott a klíma. lehet, hogy sokkal melegebb volt, mást kapott enni, túl sok volt neki a stressz.
Nekem is van egy kölök, ami már több, mint egy hete le volt választva, mikor jött a szerelő és elindította a fűtést. A tubi legyengült, nem evett, azt hittem már kampó, de a kézzel nevelő táptól összeszedte magát, viszont azóta visszament kölökbe, kizárólag a fecskendőből akar enni. :?

Hát ezt már nem tudom meg..... Mindegy is.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 okt. 24, 18:30 
Azt hiszem a tojóm leszállt az utolsó két tojásról, nem keltek ki. Nem volt sikeres ez a tenyész szezon nekem.
Talán majd jövőre talán. Sikerült egy szuper madárszobát ki alakítanom, már csak a kalitkák röpdék kialakítása van hátra.

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:24 
Bernát írta:
Az olyan tenyésztő is ritka mint a fehér gyémánt(holló). :lol: :lol:

Sajnos mindenki titkolja,hogy rendelkezik fehérrel. :roll:

Ha kiderül,hogy neked van, GRRRRRR:D
Tudom, hogy nem verik nagy dobra, ezért is ajánlottam a cserét, talán kapósabb;)
Még most össze tudom rakni őket úgy,hogy idegen vérvonalúak legyenek, de azért jobb lenne minél több helyről.

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:22 
Bernát írta:
Jani!
A te lelkiismereted legalább tiszta és látszik,hogy te nem kupec vagy. :wink:

A fazon meg örüljön a potyagyémántnak. :evil:

Én mindig figyelmeztetem azokat akik visznek tőlem madarat,ha nem megfelelő szálítót hoznak.
Pl törpefürjeknél szokott baleset lenni a lefejelés.
Ha már kézben van a madár a "vevőnél" , onnantól az ő felelősége a madár biztonsága.

Jaj, ami durva volt, kérdeztem a tartási körülményeket. Modnta,hogy kazánházba tette, szóval rossz idő nem lehetett rájuk. Viszont ami durva: egy rizspinttyel voltak együtt.... :S

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:20 
Az olyan tenyésztő is ritka mint a fehér gyémánt(holló). :lol: :lol:

Sajnos mindenki titkolja,hogy rendelkezik fehérrel. :roll:

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:17 
Tudtok valakit, akinek lenne eladó fehér gyémántja? A válasz gondolom nem..... Akkor talán érdekesebb kérdés: Tudtok olyan valakit, aki cserélne legyűrűzött 2010-es fehér gyémántokat, szintén legyűrűzött fehér gyémántokra?

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:16 
Jani!
A te lelkiismereted legalább tiszta és látszik,hogy te nem kupec vagy. :wink:

A fazon meg örüljön a potyagyémántnak. :evil:

Én mindig figyelmeztetem azokat akik visznek tőlem madarat,ha nem megfelelő szálítót hoznak.
Pl törpefürjeknél szokott baleset lenni a lefejelés.
Ha már kézben van a madár a "vevőnél" , onnantól az ő felelősége a madár biztonsága.

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:09 
Sziasztok!

Hát, megjött a fazon....És hozta a gerlét is, valóban elpusztult. Csak nem értem miben, mert hogy enni tudott, az fix. Én se adok mindig új madarat, de most adtam, kezdő gyémántos, most emiatt menjen el a kedve a dologtól?! Vagyis nem is újat adtam. Mondtam, hogy tudok adni helyette ráfizetés nélkül egy örökítőt, de azt modnta inkább kipótolja 2e-rel ( a hibás csőrűt 3e-ért adtam) és adjak egy tarkát. Úgyhogy végülis ebben maradtunk.

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 23, 19:45 
Szeva Jancsi!

Szerintem ne foglalkozz azzal a mókussal! Bűzlik a dolog! 3 napos garancia??? Ha-ha!!! Jótállási papírt töltöttél hozzá?
Na, de a viccet félretéve a Ricsi hozzászólásához csatlakozom, abban sokminden benne van és tényleg ember függő, hogy valaki visszaadja a pénzt, valaki meg nem, de ebben az esetben én nem foglalkoznék vele!

Majd ha lesz egy kis energiám összdobok egy rendesebb email-t neked!

Üdv, Laczkó Tomi!

Hozzászólás 2010 okt. 19, 20:57 
Sziasztok!Jani szerintem tuti nem a te hibádból adódik hogy elpusztult az a galamb.Valószínű hogy útközben be stresszelt és attól pusztult el.Vagy az is elképzelhető hogy az illető nemjól fogta meg és jobban megnyomta a kelletténél és belül sérült neki valami.Úgy ahogy mondják a többiek amíg nemlátod a tetemet és nem bizonyosodsz meg róla hogy a tiéd addig egy forintot se adj a csávónak.Meg mi az hogy 3 napos garancia.Aki akarja visszaadja pénzt aki akarja nem.Én már jártam úgy hogy nem kaptam vissza.Ez emberfüggő. Jótálási papírt gondolom nemkapott a madárhoz. :D

Hozzászólás 2010 okt. 19, 20:41 
Köszi!

Max. azt tudom elképzelni, hogy más miatt pusztult el (ha elpusztult), az evés miatt tuti nem.
A tetem elhozatala jó tipp, köszi, ehhez fogok folyamodni.
Szerencsére gyűrűs is volt a madár.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 19, 20:18 
Jaja... nálad érdekes módon eddig tudott enni? Tetem nélkül meglehetősen nehéz elhinni a történetet.

Hozzászólás 2010 okt. 19, 19:14 
Szia Jani!
Kemény eset. :?
Jólmondja chris.A tetem nélkül ne számold be,ha beszámolod egyáltalán.

Így bárki kitud csalni madarat a másiktól. :evil:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 okt. 19, 19:11 
madaras86 írta:
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni. Vasárnap volt nálam 2 fazon, ígéretük szerint 10-12 között érkeztek volna, 12 előtt 3 perccel jött egy e-mail, hogy bocs este 6 fele érkezünk. Ideértek, tarka gyémánt kellett volna, volt egy hímem ami jól költött ugyan, de eladtam mert abból a vérvonalból hagyok meg több kölyköt a fiatalokból. Kellett volna hozzá egy tojó is, de az öregekből nem adtam. A fiatalok amik megmaradtak még most tarkulnak. De nem nagyon akart a kölykökért 5e Ft-ot kiadni. Kelt idén egyetlen egy kölyköm, aminek az alsó csőrkávája hibás volt. Mondtma neki hogy azt odaadom 3e-be, ha nagyon kell, de meg is fogtam a madarat és megmutattam. Tudni kell a madárról, hogy nem beltenyésztés eredménye és már leglaább egy hónapja le van választva. Nos elvitték ezt, meg még egy madarat vitt a másik fazon. Azt hiszem tegnap, adtam fel ismét hírdetést, hívott a fazon, hogy nah, mégis adok el a kifszínesedett tarkákból is? Mondtam hogy nem, továbbra is a kölyköket hírdetem. Na aki a hibás csőrűt vitte az ivarérett hímmel ma írt egy levelet:

"Üdvözlöm János!

Történt egy kis baleset a 3000ft os fiók elpusztult nem tudott enni az a madár,ha jól tudom 3napos garancia illeti az ilyen apró jószágokat szeretnék egy másik fiatalt vásárolni de ezt az elpusztult állat árát be kéne valamilyen módon számitani .
Üdv: "

Ti mit tennétek? Volt a nyáron ilyen esetem egy kecskepapagájnál ami hőgutát kapott szállítá közben, ott adtam új madarat ingyen, de itt most nagyon úgy érzem,hogy hülyének néznek.

Vélemények?

Mondd meg neki, hogy a tetemet fagyassza le és amikor jön vásárolni akkor vigye el neked!

Hozzászólás 2010 okt. 19, 18:56 
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni. Vasárnap volt nálam 2 fazon, ígéretük szerint 10-12 között érkeztek volna, 12 előtt 3 perccel jött egy e-mail, hogy bocs este 6 fele érkezünk. Ideértek, tarka gyémánt kellett volna, volt egy hímem ami jól költött ugyan, de eladtam mert abból a vérvonalból hagyok meg több kölyköt a fiatalokból. Kellett volna hozzá egy tojó is, de az öregekből nem adtam. A fiatalok amik megmaradtak még most tarkulnak. De nem nagyon akart a kölykökért 5e Ft-ot kiadni. Kelt idén egyetlen egy kölyköm, aminek az alsó csőrkávája hibás volt. Mondtma neki hogy azt odaadom 3e-be, ha nagyon kell, de meg is fogtam a madarat és megmutattam. Tudni kell a madárról, hogy nem beltenyésztés eredménye és már leglaább egy hónapja le van választva. Nos elvitték ezt, meg még egy madarat vitt a másik fazon. Azt hiszem tegnap, adtam fel ismét hírdetést, hívott a fazon, hogy nah, mégis adok el a kifszínesedett tarkákból is? Mondtam hogy nem, továbbra is a kölyköket hírdetem. Na aki a hibás csőrűt vitte az ivarérett hímmel ma írt egy levelet:

"Üdvözlöm János!

Történt egy kis baleset a 3000ft os fiók elpusztult nem tudott enni az a madár,ha jól tudom 3napos garancia illeti az ilyen apró jószágokat szeretnék egy másik fiatalt vásárolni de ezt az elpusztult állat árát be kéne valamilyen módon számitani .
Üdv: "

Ti mit tennétek? Volt a nyáron ilyen esetem egy kecskepapagájnál ami hőgutát kapott szállítá közben, ott adtam új madarat ingyen, de itt most nagyon úgy érzem,hogy hülyének néznek.

Vélemények?

Hozzászólás 2010 okt. 17, 19:38 
Szia Zoli!

Én a törpefürjek jelölőgyürűjét teszem rájuk. :wink:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 okt. 17, 19:36 
Hali!

4-es gyűrűt raktok a gyémántokra? :roll:

Valódi név: Szűcs Roland

Hozzászólás 2010 okt. 13, 18:22 
Sziasztok!
A börzén vettem egy galambot :roll: nem tudtam ellenállni,nekem nagyon tetszik.

Kép
Ő milyen színű? Szerintetek ilyen marad a színe?

Hozzászólás 2010 szept. 27, 19:20 
Bernát írta:
Szia Jani!

Köszi akkor biztos,hogy hím.Mindenki annak nézi. :lol:
Nálam 1 pár nevel még és akkor vége az idénynek.
Most télen pihennek.Nem úgy mint tavaly. :roll:
1-1 tojit még nálam is elszórnak de már nemengedem költetni őket. :P

Nekem se kéne már hagyni, majd kiderül. Pénteken tudom majd befejezni a helyüket és átpakolni őket, mert addig reggeltől estig egyetem:( . Amúgy tavaly a tarkaXfehérörökítő párom még októberben kölyköt nevelt, sikeresen. Ha olyan a pár, hogy a kölykök kirepüléséig ülik őket és utána is éjszakára visszaülnek a fészekbe a kölyökkel együtt, akkor nincs gond, felnő. De van olyan párom is, ami kevésbé jó szülő. Na a fehéreim viszont fixen befejezték idénre, ma kelt még egy fehérXhordozó pártól kölyköm, ez az utolsó.

Hozzászólás 2010 szept. 27, 19:20 
Bernát írta:
Szia Jani!

Köszi akkor biztos,hogy hím.Mindenki annak nézi. :lol:
Nálam 1 pár nevel még és akkor vége az idénynek.
Most télen pihennek.Nem úgy mint tavaly. :roll:
1-1 tojit még nálam is elszórnak de már nemengedem költetni őket. :P

Nekem se kéne már hagyni, majd kiderül. Pénteken tudom majd befejezni a helyüket és átpakolni őket. Amúgy tavaly a tarkaXfehérörökítő párom még októberben kölyköt nevelt, sikeresen. Ha olyan a pár, hogy a kölykök kirepüléséig ülik őket és utána is éjszakára visszaülnek a fészekbe a kölyökkel együtt, akkor nincs gond, felnő. De van olyan párom is, ami kevésbé jó szülő. Na a fehéreim viszont fixen befejezték idénre, ma kelt még egy fehérXhordozó pártól kölyköm, ez az utolsó.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 126  Következő