Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 8, 20:22 
Sziasztok!
A Straubingi börzére keresnénk útitársakat (4-5 főt) 01.12. este 22-es Budapesti elindulással. Az úti költségben meg egyezünk!
Jelentkezni a 06-20-319-40-65 számon lehet!

Hozzászólás 2008 jan. 8, 12:49 
Németországon most az állatvédők szorgalmazák, hogy tiltsák be a kopasz állatok tenyesztése. Ha nézzi az ember, hogy egy ilyen boldogtalan jószág milyen betegségnek, sérülésnek ki van téve, ez nagyon szomoru. Láttam már a szalmatól véresre szurkált kopasz tengeri malacot az állatorvosnál, tele fertőzéssel... Aki nem szereti a szőrös állatot, tartson halat, madarat vagy hüllőt. :evil:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 8, 9:26 
Sziasztok !

Én úgy tudom, hogy mutáció okozta a kopaszságot az házi emlősöknél, és ezt rögzítették a tenyésztők, de még nem érdeklődtem utánna. Viszont néhány éve láttam Bp-en a TIT kiállításon is kopasz tengeri malacokat, hát azok sem voltak a kedvenceim.

Hozzászólás 2008 jan. 7, 18:59 
szerintem a kopasz állat tenyesztése állatkínzás, mivel a szőrnek több funkció is van, pld. a komunikációban.

Hozzászólás 2008 jan. 7, 12:00 
Sziasztok!
Gabesz! Köszönöm a linket,megnézegettem, fogalmam sem volt,hogy ilyen szines kismadár állomány van a kertekben,mikor kertesben laktam és kint voltak a madaraim/kecske,kanári,rozella,/ csak a verebeket és a galambokat vonzották oda..vagy csak nem figyeltem eléggé!! :wink:

Tegnap megpróbáltam kiengedni az egyik párt,akik a kissebb kalitba laknak..órákig nyitva volt az ajtó,nézegették de semmi.Aztán kinyitottam a nagy kalit ajtaját is hátha ők bátrabbak,és pár perc múlva a tojó kirepült,átment a másik tetejére,majd megkereste a bejáratot,és bement bandázni a kis kalitkába!! :lol: :lol:

Tudom be kellett volna zárni a másikat,de ez eszembe se jutott,hogy a nagy szabadságba ez lesz a legfontosabb,hogy átüljön a másik csapathoz! :idea:

Úgyhogy ma újrapróbálkozunk,és egyszerre csak egy pár kap lehetőséget!
Felvettem tegnap videóra az egyik hímet/Csőrit/,nem adta le a teljes repertoárt,de azért koncertezett egy szolidat,ha hazajön az emberem feltöltöm,és szeretném ha meghallgatnátok az új fiúm hangját.
Az első hímem aki már megvolt a Ricsi nevet kapta,mint a kisfiam /mert ő is kicsit duci és mindig beszél/,szóval ő nagyon antiszoc,nem nagyon jön be neki ez az új banda,még véletlenül se kommunikál velük...lehet jobbszerette az agglegény életet. 8)

:88:

Hozzászólás 2008 jan. 5, 18:25 
Küldtem :D

Hozzászólás 2008 jan. 5, 18:11 
nézd meg a privát fiókódat,mert nekem benne van az elküldöttben,ha nem tali,akkor leírom itt. :wink:

Hozzászólás 2008 jan. 5, 18:07 
Szia!
Nem,nem kaptam választ,pedig epekedve várom!! :roll:

Hozzászólás 2008 jan. 5, 16:10 
Szia umari!Írtam privátba,megkaptad? :o
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 3, 21:07 
Sziasztok, színesek! Szia, Marcsi!

Nem mondod, hogy Csibikém ekkora sztár lett! :lol: Róla amit tudni kell dióhéjban: papája roller, Fonzó, mamája csapper, maga is énekes tojó: Fióna. Ő maga sajnos se nem roller, se nem csapper, hanem mindkettő :lol: . Úgyhogy egyáltalán ne vedd alapul. Csak csodáld!

És hogy könnyebben viseld az otthon ülést, elhoztam neked a kinti madaraimat is :wink: . Kukkints bele!
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=165&start=0

Puszi: Gabesz

Hozzászólás 2008 jan. 3, 20:56 
Nagyon belelkesülve szépen visszafele haladva olvasom a topicot,és mit találok?? Gabesz videója Csibikéről.. :P Ha tudnád én már hányszor megnéztem ezeket a videókat mióta van kanárim...??!!
Próbáltam ez alapján megfejteni madaram tipusát,és meg kell mondjam nagyon hasonlít Csibire!!!!Holnap dalra fakasztom őket,felveszem,és én is kérek véleményt!!! :08:

Hozzászólás 2008 jan. 3, 12:23 
Szia Umari, én is csatlakozom Gabihoz, először is jobbulást neked és gyönyörködj a madárkáidban!
Aki egész nap látja, mit tesznek, vesznek, bizony néha kétségek kezdik gyötörni, vajjon helyes-e, amit tesznek??
Én már átéltem ezt velük és a mai napig nem értem, mit, miért?
Pld. mint Te is írod, volt időszak, hogy állandóan ettek és kuksoltak, most ugyanazt a kaját piszkálják és fürgék, fittek! Ki érti??? Aztán nappal szeretik egymást, de este mindig rájuk jön a vszekedés, pedig van két egyforma rúd, mégis mindig a másik kellene, akár a gyerekek....
Szóval náluk is vannak időszakok,- amit nem értünk mi emberek- mikor mi esik jól nekik, nyilván azt teszik és eszik... Mi csak kiszolgáljuk őket legjobb tudásunk szerint, a többit rájuk kell bíznunk. Persze, ha nagyobb gond van, kénytelenek vagyunk beavatkozni az ő érdekükben, ez a mi felelősségünk.
Remélem a tieid is csak a kis csipp-csupp veszekedés szintjén maradnak és amikor eltelnek, nem fognak annyit enni sem, talán...

Hozzászólás 2008 jan. 3, 11:36 
umari írta:
Sziasztok!
Figyelgetem a madárkáimat/gipszben fexem itthon,ráérek.. :? /és olyan dolgokat produkálnak amiket nem mindig értek. :25:

Kedves Marcsi!

Ha bunyó van, konfliktushelyzet, sokminden lehet a kiváltó ok. Ha nem tudod pontosan, miért acsarkodnak egymásra, engedd ki őket kicsit szabadon röpködni! Egyrészt kicsi plusz energiát anak le, másrészt meg nagyobb lesz az intimszférájuk, ami egy szűkebb kalitban korlátozott. Aztán ott van az is, hogy csak szerre mennek vissza a kajár, ami nyugtatólag is hathat... Más ötletem nincs. Kaját pedig csak annyit tudnak enni, amennyit te adsz!!! Többet nincs hogy! Ha figyelmesen végigolvasod ezt a topikot- úgyis van időd :wink: , sok hasznos tanácsot kapsz majd azzal kapcsolatosan, hogy hogyan vizsgáld meg a madarad állapotát, hogy kövér-e vagy sovány, mit és mennyit adj enni... Másnak is voltak ilyen gondjai. Jobb azért más esetéből tanulni, mint a saját bőrünkön...

Gyógyúlj meg, mielőbb! És használd ki hasznosan ezeket a napokat! Én egy műtét utáni 3 hónapos betegszabadság alatt jöttem rá, kifele bámulva az ablakon, hogy hányféle szebbnél szebb, színes vagy fakó de anál kedvesebb kis vendég jár ide hozzánk a kertbe! És azóta is a fák hegyét fürkészem, őket keresve! :wink:

Puszi neked: Gabesz

Hozzászólás 2008 jan. 3, 10:52 
Sziasztok!

Mint legkezdőbb köztetek indítanám az évet a hülye kérdéseimmel...neharagudjatok.../de én is azt szoktam mondani a tőlem kiskutyát vevőknek,hogy inkább hívjanak fel 10szer hülyeség miatt,mint egyszer bajt csináljon!!/

Figyelgetem a madárkáimat/gipszben fexem itthon,ráérek.. :? /és olyan dolgokat produkálnak amiket nem mindig értek.

Pl: Eddig nagy volt a szerelem a 2 pár között,sustorogtak egymásnak,szépen ücsörögtek egymás mellett,tegnap óta meg megy a harc,hajkurászák egymást,felváltva.Fészekrakásról szó nincs,jelét se mutatják,pedig nagyon csinos kis kecójuk van,a nagy könyv szerint berendezve.

Másik,hogy ezek mindig esznek. :shock: hogy lehet ezt korlátozni?Igyexem csak a megfelelő adagot adni,de két madárnál nehéz korlátozni melyik mennyit egyen! :?:

Gondolom ezek nagyon kezdő kérdések,de túl kell lépni ezeken is!!
:25:

Hozzászólás 2008 jan. 3, 9:23 
Sziaszttok, színesek!

Kívánok itt is mindenkinek nagyon boldog új évet!
Kívánom, hogy tojásban és fiókákban, no meg vidám madárfüttyben gazdag legyen, nektek meg teljen örömötök bennük!

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Gizmó, örülök, hogy jól vannak a kis pintyek! Az enyémek is már régen befészkelték magukat, példás családi életet élnek, de tojgli valahogyan még mindig nem született...

Hozzászólás 2008 jan. 2, 14:32 
Hali,

ezen a topikon dobra verem, amit már a másikon említettem, hogy vásároltunk 2 zebrapintyet, miután Gabesznál voltunk s megtetszettek, s örömünket leljük bennük. Amíg csupa cirkusz volt a 2 kanári kalitjában, addig ezek igazi harmóniában élnek.
Amint elhoztuk őket furcsa volt a tojó, Petra (6 hónapos), mintha aludni akarna, hunyta le állandóan a szemét...azt hittük beteg, már vissza akartuk vinni a tagnak. Aztán egy este jövünk haza, s hát tojt egyet, persze eltörött...gyorsan hívtam Gabeszt, a leghamarabb elérhető segítságemet...fészket tettünk be nekik, s valami anyagot bele, s a kalitba is és semmi nagy fészekrakás nélkül belecsüccsentek mindketten. Azóta nincs tojás de közös foglalkozás annál inkább.
Igazi példamutatóan élnek no.
Aztán a 2 színkanárit szétválasztottuk, mert ők nem éltek példásan, s még engem is idegesítettek az állandó csetepatéval. Mostmár mind2 kanári tollat cserél, de ennek ellenére Emmánuel fütyül, pedig tudtommal ebben az időszakban nem szoktak.
No, rég nem írtam ennyit.
Szép napot.

Hozzászólás 2008 jan. 2, 11:20 
Szia Timba és Mindenki!

Először én is MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÉS NYUGIS, BÉKÉS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
Végre idejutottam megint a géphez, de sajnos sok köszönet nincs benn, mert nagyon lassú tetű, valami vírusok vannak valószínű, már régóta át kellene nézetni, de a fiam nem tudta még intézni eddig, azért nem is nagyon jövök, mert vagy sikerül a belépés, vagy nem...
Örülök Timba, hogy végre Téged is látni, megnéztem valahogy a honlapodat is, de nagyon keservesen lassan, de a madárkáid nagyon aranyosak és szépek, tetszenek azok a mozaikok és a kis bozontos gloster valami tüneményes.. Vigyázz csak rájuk és legyen sok örömed bennük még sokáig!
Mindenkit puszilok:Margó[/b]

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2007 dec. 28, 23:53 
Sziasztok!
Végre megint itt vagyok. Volt mit visszaolvasni bőven!
Kari előtt nem írtam, így utólag kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket!
Nálunk kicsit megszaporodott az állomány, kikeltek a kiskanárik, már a fészek szélén csücsülnek, a másik oldalon még 1 hét van a kelésig, a kispinytek 2 hete kirepültek, de ott is vannakmég tojások. Közben vettem kékhomlókú papagájokat és egy kissándorst is Sanyit. :roll:
Lassan alig férek el a saját házamban! :lol: De ez így jó!
Csináltam egy honlapot is, itt megnézhetitetk az állományt. Írjatok véleményt, megköszönöm!
Szép jó estét mindenkinek!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2007 dec. 28, 11:43 
Szép napot mindenkinek a borongós, szürkeség ellenére....
Csendben elteltek az ünnepek, ahogy olvasgatlak benneteket volt itt minden, szegény Marcsinak pedig gyász is jutott, amit nagyon megértek, mivel nemrég estem át rajt :cry:
Ha gondolod Marcsi és még több információra vágysz kanáritartás terén, esetleg megnézheted az Origon és az Indexen is a régi kanári topikokat, ahol mi is kezdtük Gabival együtt, visszaolvasva sok jó dolgot találsz ott is, amikor még mi is kezdők voltunk...
A rollerosoknak itt kívánok sok sikert a holnapi nagy megmérettetésen, remélem minden díjat sikerül bezsebelni nekik és mi is láthatjuk a felvételt róla.
További jó készülődést, jó utat, balesetmentes közlekedést (szegény Doromboló tegnap jól megjárta, ahogy olvasom, eltérítették rendesen...) és az itthoniaknak kellemes, pihenős napokat...
Puszi:Margó

Hozzászólás 2007 dec. 28, 0:12 
Köszönöm a szíves fogadtatást,azthiszem most, hogy így meggyarapodott a csapatom többet leszek itt veletek,és többet fogok okosakat kérdezni... :wink:

Szivesen feleszem a madarak képét,ti biztosan többet is láttok belőlük mint én még,de igérem jó tanítvány leszek,és minden tanácsot elfogadok!

Kutyás multamban már megtanulam, hogy jó odafigyelni az "öregekre",sok felesleges körtől megmentheti az embert!! :shock:

Minden linket,és a nevetek alatti weboldalt megnézegettem ma,nagyon sok okosat olvastam,de még nagyon nagyon sokminden kínai...
:lol:

Én is nagyon sok szerencsét kívánok a szombati versenyzőknek,sajnos elmenni most nem tudok,de legközelebb időben rákészülök,és már biztos kilátogatok,mert hihetetlenül érdekel!!!

Nagyon sajnálom a kis csokilányt én is,tenyésztő ad helyette másikat azt mondta,de sajnos ilyen szép szinűje nincs több,be kell érnem egy sárgával..de ez legyen a legkevesebb!!!

:40:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 66  Következő