Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 24, 20:26 
Sziasztok!

Szerintetek hogyan tudnám Zénót rászedni a fürdésre?
Ha le spriccelem nem tetszik neki, ha tálban teszek be neki vízet nem használja.
Egyeltalán kell/ene fürdenie egy Jákónak, vagy másé sem fürdik?

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 okt. 23, 20:17 
Hogy ki tudja-e mondani a nevet? Tudja az osszas becezest es a kulonbozo hangon mondott dolgokat. Mondja, persze nem tudom felsorolni a becezesek minden formajat: Csipi, Csipike, Csipuci, Csipuska, Csipuli, Kuci-puci, Csipuci-Muci,Csipulino , Pucikam, Kucikam, stb. Szerintem sokszor azert rosszalkodik, hogy hallja, es utanozni tudja a hangsulyt, ahogy raszolok. Minden formaban visszaadja a hangsulyt. A guta tud megutni, amikor azt utanozza, mikor megcsip es en uvoltok, hogy Csipiiiiii, Csipiiiii.Nem szabad, faj, puszikat, stb.
Most eppen mint az orult repked a szoba szelteben, hosszaban, kozben idonkent idejon kicsit rosszalkodni, mert latja, hogy el vagyok foglalva, hatha sikerul megragnia a ridikulomet. Neki is a kalitka tetejen van a jatszoszobaja, ahol eppen egy folyekony edesitos edenyt ragcsal. Mitre leirtam, megprobalt egy kis teat lopni az asztalrol, levert egy jatekot , es most a kardiganomon probal fogast talani. Az egyik gombjat mar felbeharapta.
Most ujra a retikullel probalkozik.
Na, megjott, de kinezte a papucsomat, minden kzdoik elolrol.
Muszaj foglalkoznom vele, mielott szetszedi a hazat

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 okt. 23, 16:27 
evanagyi írta:
Kakapo nagyon okos madarka, biztos sokat foglalkozol vele.
Nalunk most 2 gyerek volt megorzesre, ilyenkor annyira kimerul Csipuska a nagy feltekenykedesben, hogy mindjart el fogja kezdeni mondogatni, hogy : megyunk alulalni, aludjal joool, almodjal.... Tovabb nem szokta mondani a szokasos esti dumat.
Kulonben Csipi azt is mondja, hogy: Eva szeret, de azt nem, hogy Csipuska szeret. Csak azt mondja: adj egy puszikat! Es azonnal cuppogni kezd. Meg azt is, hogy kerek egy puszikat. Csipike nov. 25-en 7 eves lesz. :lol: :06: :63: :48:
Istenem, most volt baba, hogy megy az ido!!!

Boldog szülinapot Csipuska !! Kérek puszit, adj egy puszit ment náluk is meg a cuppogás is, mostanában ritkább.Ki tudja mondani a saját nevét Csipuska ?

Hozzászólás 2010 okt. 22, 20:38 
Kakapo nagyon okos madarka, biztos sokat foglalkozol vele.
Nalunk most 2 gyerek volt megorzesre, ilyenkor annyira kimerul Csipuska a nagy feltekenykedesben, hogy mindjart el fogja kezdeni mondogatni, hogy : megyunk alulalni, aludjal joool, almodjal.... Tovabb nem szokta mondani a szokasos esti dumat.
Kulonben Csipi azt is mondja, hogy: Eva szeret, de azt nem, hogy Csipuska szeret. Csak azt mondja: adj egy puszikat! Es azonnal cuppogni kezd. Meg azt is, hogy kerek egy puszikat. Csipike nov. 25-en 7 eves lesz. :lol: :06: :63: :48:
Istenem, most volt baba, hogy megy az ido!!!

Hozzászólás 2010 okt. 22, 20:16 
Ma többet volt egy kicsit bezárva Kakapo mint amennyit szokott , amikor hazaértem a következő egyszerű mondatot mondta.

Apa, Kakapo nagyon szeret :cry: ez mindig nagyon meghat , pedig már nem elöször csinálja.

Tegnap kiraktam az ablakba, (le van csibedrotozva nem tud ki menni) az mondta huuh és visszamenekült a szobába hideg volt :D :D

Hozzászólás 2010 okt. 22, 20:13 
molnarl.g írta:
Zénó mikor kiengedem csak rajtam ül, a kalitkája tetején van játszótér az sem érdekli, ezért nem tudok képet sem csinálni róla.
Ha a kalitkában van akkor nem látszik, ha rajtam akkor meg nem tudom le fényképezni úgy hogy az új kalitka is látszódjon.
Ma 16.30 és 17.30 között szunyókáltam kicsit az ágyon, Zénó a vállamon ült, ameddig látta hogy ébren vagyok birizgálta a szemüvegem, és a fülem, de mikor aludtam, ő csak őrködött felettem...
Mikor felébredtem újra megélénkült.
Egyébként úgy tűnik, hogy a Totyi (galléros papagájom) a családban a nyelvtanár...már mindkét Hullámos az ő hangját utánozza, és Zénó is...
Nem tudom hogy lesz ebből Zénó részéről emberi jellegű beszéd...

Ez igy teljesen rendben van Te vagy Zeno párja vagy apukája :) ez a normális viselkedés, papagáj hangot és bármilyen neszt zajt könnyebben utánoz mint a beszédet ez is rendben van a beszéd tanulás az ember gyereknek is hosszabb folyamat.
Beszélni fog a Zéno sokat ebben biztos vagyok, nagyon szeretitek egymást és ő mindent megtesz érted ugyanugy ennek része a beszéd is.

Hozzászólás 2010 okt. 22, 20:10 
evanagyi írta:
Latod, azt en is szeretnem, ha Csipuska aluszkalna a vallamon. :34: Csak akkor van nyugton, ha lefekszik a mellkasomra, es simizteti magat. Kulonben mindig rag valamit, piszkal, es legjobban a vallamon es a terdemen szeret uldogelni. Talan a terdemen inkabb nyugton van.
Repkedes ritkan jon ra, leginkabb raugrik a vallamra es viteti magat mindenhova, ahova en megyek.
Elofordul, hogy elbambul, olyankor utanam repul akar a konyhaba, furdoszobaba, a masik szobaba, es akkor zuhanorepulesben csapodik a vallamra, es onnan nem lehet levakarni.
Neki feltetlenul reszt kell venni, mig reggel a teat csinalom, a fraszt hozza ram, hogy megegetem a forro viz gozevel, mert lemaszik a karomra sokszor. Volt mar, hogy kikapta a teat a vizbol, es megegettem magamat a forro teafilterrel.
Nagyon erdekli a zsinor a filteren.
Mikor a hutoben pakolok, akkor meg a hutoajtobol kap el, amit csak eler. Nagyon nagy csibesz!! :lol: :lol: De hat ezzel egyutt imadom, ugy, ahogy van. :40: :58: :88:

:) :) Kakapo ugyanez + o bemegy a hutobe

Hozzászólás 2010 okt. 22, 18:12 
Zénó mikor kiengedem csak rajtam ül, a kalitkája tetején van játszótér az sem érdekli, ezért nem tudok képet sem csinálni róla.
Ha a kalitkában van akkor nem látszik, ha rajtam akkor meg nem tudom le fényképezni úgy hogy az új kalitka is látszódjon.
Ma 16.30 és 17.30 között szunyókáltam kicsit az ágyon, Zénó a vállamon ült, ameddig látta hogy ébren vagyok birizgálta a szemüvegem, és a fülem, de mikor aludtam, ő csak őrködött felettem...
Mikor felébredtem újra megélénkült.
Egyébként úgy tűnik, hogy a Totyi (galléros papagájom) a családban a nyelvtanár...már mindkét Hullámos az ő hangját utánozza, és Zénó is...
Nem tudom hogy lesz ebből Zénó részéről emberi jellegű beszéd...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 okt. 21, 23:55 
Latod, azt en is szeretnem, ha Csipuska aluszkalna a vallamon. :34: Csak akkor van nyugton, ha lefekszik a mellkasomra, es simizteti magat. Kulonben mindig rag valamit, piszkal, es legjobban a vallamon es a terdemen szeret uldogelni. Talan a terdemen inkabb nyugton van.
Repkedes ritkan jon ra, leginkabb raugrik a vallamra es viteti magat mindenhova, ahova en megyek.
Elofordul, hogy elbambul, olyankor utanam repul akar a konyhaba, furdoszobaba, a masik szobaba, es akkor zuhanorepulesben csapodik a vallamra, es onnan nem lehet levakarni.
Neki feltetlenul reszt kell venni, mig reggel a teat csinalom, a fraszt hozza ram, hogy megegetem a forro viz gozevel, mert lemaszik a karomra sokszor. Volt mar, hogy kikapta a teat a vizbol, es megegettem magamat a forro teafilterrel.
Nagyon erdekli a zsinor a filteren.
Mikor a hutoben pakolok, akkor meg a hutoajtobol kap el, amit csak eler. Nagyon nagy csibesz!! :lol: :lol: De hat ezzel egyutt imadom, ugy, ahogy van. :40: :58: :88:

Hozzászólás 2010 okt. 21, 21:52 
Zénó szerintem hálás a nagyobb helyért, sokat hízeleg.
Mindig a vállamon akar lenni, de legtöbbször el is alszik rajta.
Ha ülök az ágyon a vállamra száll, egy kicsit játszik a gombjaimmal, aztán egylábra áll, és szunyókál.
A két madár pont ellentéte egymásnak...Zénó nyugodtabb tipus, Totyi pedig örökmozgó, és mindent megrág amihez hozzáfér.
Talán nem baj, hogy a vállamon sokat alszik Zénó.

Hozzászólás 2010 okt. 19, 21:44 
Csinaljatok rola kepet, es gyorsan tegyetek fel. :lol: :lol:
Hasznaljak a madarkak egeszseggel!!

Hozzászólás 2010 okt. 19, 19:18 
A tálcát fel tettem, de csak addig lesz ott ameddig szerzek egy a helyére illő polikarbonát átlátszó lapot.
Nem üveget, mert az veszélyes...
Már szépen berendeztem a kalitkát, szerintem jól érzi magát benne Zénó...

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 19, 18:46 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Tegnap este 8-körül értem haza a kalitkával, bár egész nap nem ettem, össze is szereltem azonnal.
Zénó először idegenkedett tőle, de pár perc múlva már a tetején ült.
Még tegnap be is rendeztem neki, és ma is lógtam a munkából, hogy minél kényelmesebb legyen Zénónak.
A kalitka szuper jó, bár 4db. kerékkel többet kaptam hozzá, viszont lehet hogy hiányzik róla valami, mert pár csavarral, alátéttel több volt a csomagban, és a kalitka tetején pedig van 4csavarnak hely amire nem tudtam rájönni miért van...
Az aljába betettem a rácsot is, mert így könnyebb lesz a tálcát tisztítani,a tálcára pedig tettem újságot.
Most eladóvá vált az amiben eddig Zénó volt, majd felteszem a keres-kínálba is.
Mérete:70x50x90cm, ponthegesztett rácsból van, fém tálcával, 2mm-es vastagságú fémből van a rács, a távolságuk 2,5x5cm.
Szerintem tenyésztésre jó, és eléggé jó állapotú.
Tegnap mintha azt mondta volna Zénó, hogy "csókolom" bár lehet hogy csak annyira vágyok már arra hogy beszéljen, hogy már halucinálok...
Most evett egy kicsit Zénó, és alszik érdekes hogy mikor aludni látom olyan megnyugtató érzés, és én is el álmosodom.

Szia Laci!

A megmaradt csavarok pótcsavarok arra az esetre ha cserélni kellene vagy elveszne.
Remélem Zénó jól érzi magát a kalitkában!

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 okt. 19, 18:33 
Laci én is a Gabitól vettem Gyurcsi kalitkáját még tavasszal és nekem is maradt pár csavar. Érdekes, hogy mindehová be lett téve, mégis maradt belőle :) Lehet pluszba adták hozzá. Nem tudom a tetejére ráraktad-e azt a tálcát? Én bevallom először feltettem, de le is vettem, mert annyira leárnyékolt neki fentről, így kivettem és jobban is lát. Ha fent van a játszótéren és pottyant, akkor sem piszkolja össze a kalitka berendezését mert általában a magvédőre megy a pottyantás, mondjuk általában a szélén ügyködik.
Kincsőnek is rendeltem egy ugyanilyet, hogy egyforma kalitjuk legyen. Az enyém is megjön valószínű a hétvégén :)

Hozzászólás 2010 okt. 19, 15:18 
Sziasztok!

Tegnap este 8-körül értem haza a kalitkával, bár egész nap nem ettem, össze is szereltem azonnal.
Zénó először idegenkedett tőle, de pár perc múlva már a tetején ült.
Még tegnap be is rendeztem neki, és ma is lógtam a munkából, hogy minél kényelmesebb legyen Zénónak.
A kalitka szuper jó, bár 4db. kerékkel többet kaptam hozzá, viszont lehet hogy hiányzik róla valami, mert pár csavarral, alátéttel több volt a csomagban, és a kalitka tetején pedig van 4csavarnak hely amire nem tudtam rájönni miért van...
Az aljába betettem a rácsot is, mert így könnyebb lesz a tálcát tisztítani,a tálcára pedig tettem újságot.
Most eladóvá vált az amiben eddig Zénó volt, majd felteszem a keres-kínálba is.
Mérete:70x50x90cm, ponthegesztett rácsból van, fém tálcával, 2mm-es vastagságú fémből van a rács, a távolságuk 2,5x5cm.
Szerintem tenyésztésre jó, és eléggé jó állapotú.
Tegnap mintha azt mondta volna Zénó, hogy "csókolom" bár lehet hogy csak annyira vágyok már arra hogy beszéljen, hogy már halucinálok...
Most evett egy kicsit Zénó, és alszik érdekes hogy mikor aludni látom olyan megnyugtató érzés, és én is el álmosodom.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 19, 15:02 
evanagyi írta:
Csipuska eppen a kalitka aljat kaparja, mint egy rendes kakas a szemetdombon. nagyon szorgalmasan kapirgal, nem tudom, hogy mit keres ilyenkor.

Nekem akkor csinálja ezt a madaram amikor ki akar jönni. Türelmetlen. :D

Hozzászólás 2010 okt. 19, 14:48 
evanagyi írta:
Milyen lett a kalitka Laci? Jelentkezz! :?: :idea:

Csipuska eppen a kalitka aljat kaparja, mint egy rendes kakas a szemetdombon. nagyon szorgalmasan kapirgal, nem tudom, hogy mit keres ilyenkor. Maskor meg semmi penzert nem menne le, ha fel akar venni valamit, fejjel lefele dolgozik. :lol:

Sztrájkol , szeretne vmit amit nem adsz meg neki azert kapar, pl ki akar jonni.

Hozzászólás 2010 okt. 19, 12:01 
Milyen lett a kalitka Laci? Jelentkezz! :?: :idea:

Csipuska eppen a kalitka aljat kaparja, mint egy rendes kakas a szemetdombon. nagyon szorgalmasan kapirgal, nem tudom, hogy mit keres ilyenkor. Maskor meg semmi penzert nem menne le, ha fel akar venni valamit, fejjel lefele dolgozik. :lol:

Hozzászólás 2010 okt. 19, 3:28 
evanagyi írta:
Attila, be kell vallanom, hogy elofordul, hogy mi is egyutt megyunk a wc-re, mert ha eppen a vallamon ul, mikor menni kell, levakarhatatlan . En meg allandoan mondom neki, hogy vigyazz, bele ne essel, mert az nagy baj lenne. :lol:
Mit mondjak, nagy csibesz ez a madar, de imadom! :40:

:lol:

Hozzászólás 2010 okt. 18, 21:57 
Attila, be kell vallanom, hogy elofordul, hogy mi is egyutt megyunk a wc-re, mert ha eppen a vallamon ul, mikor menni kell, levakarhatatlan . En meg allandoan mondom neki, hogy vigyazz, bele ne essel, mert az nagy baj lenne. :lol:
Mit mondjak, nagy csibesz ez a madar, de imadom! :40:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 148  Következő