Sziasztok!
Nos írnék egy pár gondolatot, érdekességként.
Kb 6 hónapja vettem 2 pár háromszínűt. Még fiatalok voltak. Amint láttam , hogy mindenki választott magának párt, az egyik párat kivettem, s betettem egy kissebb röpdébe. Ezek után mind a két pár, nekiállt költeni. Amelyik külön volt, elsőre nevelt, amiről tettem is fel képet az előbb. A másik pár, na igen...
Szóval ők egy nagy röpdében vannak, a spájzom alakítottam ki erre, miszerint a kis gouldokat tudjam hova tenni, még kiszínesednek, így ott sok gould mellett voltak. Kiváncsiságból tettem fel két odut, s az egyiket el is foglalták a háromszínűk, a másikat a kis gouldok nézegették, hordták a füvet, stb. Az egyik nap láttam, hogy egy igen fiatal pár, már nem csak nézegeti az odut, s hogy ne következzen be liliom tiprás, rögtön le is vettem azt az odut, amit a gouldok néztek.
Ha ennyibe maradt volna...
Takarításokkor mindíg belenéztem az oduba, s láttam, hogy a háromszínűknek ott vannak a tojásaik, de mivel nem nagyon akartam velük foglalkozni, vissza is tettem mindíg, ahogy volt. A gouldok fogyogattak a spájzból, eladtam, kivettem saját tenyésztésre, s néhány sajnos vedlés közben elpusztult, szóval ez odáig fajult, hogy 6 gould, és az egy pár háromszínű maradt. Ugye ez már átlátható. De sokszor csak 5 gouldot láttam, mindíg rámjött a frász, hogy valahol a földön alszik, de sose találtam meg. De bemenni se akartam. De viszont néha meg 6an lettek. Bizony, a gould hím betársult a háromszínűekhez. Amikor reggelente etetek, a háromszínűk kijönnek a hangra, de a gould marad, majd mikor visszamennek a papagájamandínák, ő jön ki enni. S este, mind a hárman bent alszanak...
A háromszínűk meg se próbálják elzavarni.
És Tangarának most jön a rossz hír.
Miszerint 2-3 napja egyre több lágyeleség fogy. Bár nem hallok semmit, de ez nem meglepő, hisz a másik párnál is csak akkor vettem észre a kicsiket, amikor már majdnem kirepültek.
Szóval nem tudom, hogy mi lehet bent, de ha kikeltek, s a gould is besegít etetni, akkor azthiszem jogosan esett le az állam.
Mert ugye ez még nem annyira poén, hanem az, hogy nem marakodnak, 3-an megosztva csinálnak mindent.
Na, erről mi a véleményetek??
De nem minden napos, ugye?
_________________ Gouldamandínák....
|