Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 nov. 5, 23:56 
Bernát írta:
Én a törpefürjet tutira tudom ajánlani.
A gyémántok megvégik magukat ha kell. :twisted:
És a törpefürjek jó pótszülők.
Hideg időben mellengetik az ajzaton lévő kirepült fiókákat.

Idén nálam 2db kirepült fiókának az elpusztulásához volt közük a törpéknek, és ez nem ritka eset így én csak óvatosságra próbállak rábeszélni!

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 nov. 5, 20:39 
Szia Orsi!

Nálam "pihenőidőben" 5pár gyémántgalamb,5pár zebra,2pár törpefürj,1nimfa tojó,és 1 gloster kanári van meg békében. :mrgreen:
Lényeg,hogy fészek és plusz fehérje ne legyen. :wink: Már nemis tojogatnak.

Én a törpefürjet tutira tudom ajánlani.
A gyémántok megvégik magukat ha kell. :twisted:
És a törpefürjek jó pótszülők.
Hideg időben mellengetik az ajzaton lévő kirepült fiókákat.

És a nimfa is tuti "röpdetárs" tud lenni. :wink:

Hozzászólás 2010 nov. 5, 20:24 
Orsi azért a hely meghatározza hogy menyit vagy mit lehet hozzájuk be tenni, a kínai törpékre azért fél szemmel mindig figyelni kell, mert képesek bekattanni és szedegetik ám a tollat mindenkiből akit elérnek. A sirálykát én is békés madaraknak ismerem de van más egzóta is amit láttam már velük együtt lakva, pl: rácsos, kis kuba, pillangó, amandínák, de a papagájok közül a Katalin és a nimfa is nagyon békés lakótárs lehet. Hát ez is csak az én véleményem és nem szent írás, csak így óvatosan mondom nehogy megkövezzenek. :roll:

Valódi név: Orsi

Hozzászólás 2010 nov. 5, 13:50 
Szia Gyuri!

Köszönöm a tippet és a buzdítást, én egy rudat tettem be neki, ami kb. a hátáig ér, de egyenlőre semmi.
Én nem tenyésztem őket, kedvencek, tehát marad mindenképp, csak egészséges legyen.
Igyekszem nekik mindent megadni (vitamin, zöldségek, magok ), hogy jól érezzék magukat.
A szülők rendben vannak, épp a családbővítésen dolgoznak ezerrel. :)

Még annyi kérdésem van, hogy milyen madárral érdemes őket egybe tenni?
Tudom, hogy kis mulyák, és a zebrák is kitépik a tollukat fészekanyagnak.
Melyik az a békés madár, ami elvan velük?
Nem szeretnék sokat tenni a röpdébe, egy párra gondoltam még, nehogy zsúfoltan legyenek. Ezüstcsőrű pinty, sirályka?

Hozzászólás 2010 nov. 3, 20:49 
Szia Orsi! Sajnos nehéz megmondani hogy mi miatt nem akar felrepülni a galambod az ülő rúdra, de megnyugtatlak hogy nem egyedi probléma ez. Nekem is volt olyan madaram ami az egyik télen elfelejtette a repülni tudását, igaz nem sajnáltam tőle vagy tőlük a kaját, mivel a téli hónapokban kell a kalória. Először azt gondoltam hogy épp kövér mint hogy gyenge lenne, így kicsit visszafogtam tőle az abrakot de nem segített rajta ez sem. Végül elkönyveltem magamnak hogy elkényelmesedett és egyszerűen lusta repülni, az a baj hogy így a madár mell izmai képesek elsorvadni és nehéz késztetni arra hogy tréningezzen. Ha csak nem akarod egész nap hajkurászni a kalitkában, így kényszeríteni a mozgásra hogy használja a szárnyát is. Ezzel inkább stressz helyzetet okozunk, ami újból elhullásra vezethet. Javaslatom a kalitkában úgy helyezd el az ülőrudakat mint egy tyúk létra, így hátha megpróbál feljebb jutni és visszafelé valószínűleg fogja majd használni a szárnyát is. Ez csak az én ötletem, lehet hogy egy próbát meg ér. Egyébként az én lusta madaramat elajándékoztam Tomi barátomnak mert ő kalitkában is tenyészt, és a visszajelzés azt volt hogy így is rendesen teljesítette a kötelességét. Az elhullott fiókádra az lenne a tippem hogy valószínűleg a vedlés viselte meg, amit nem minden kölök tud átvészelni főleg ilyen késő ősszel. Erre a rövid napszakok meg az idő járás közre játszhat, és az ásványi anyagok-vitaminok hiánya is. ja még csak annyit hogy tenyésztés veszteség nélkül nem megy sajna. Fel a fejjel, üdv:-Gyuri- :wink:

Hozzászólás 2010 nov. 3, 10:38 
Szia Bernát! :)

Ők a te gyémántjaid fiókái :) Nyár elején hoztam őket tőled, ha emlékszel.
Igen, olvastam, hogy nagyon szeretnek napfürdőzni.
Itt sajnos nem éri őket annyi természetes fény, mint szeretném, de már töröm a fejem a megoldáson. Addig jobb híján lámpáznak is.
Ez lehet az oka?

Üdv:
Orsi

Ők a szülők anno
Kép

Hozzászólás 2010 nov. 2, 22:11 
Szia koumbala!
Napos helyen vannak??
Mert szeretik a napfényt és szeretnek a fényben sütkérezni. :wink:

Hozzászólás 2010 nov. 2, 22:05 
Nézd el nekem, sajnos nincs sok tapasztalatom a madarakkal.
Én kézbe vettem, szerintem nincs lefogyva, legalább is szemmel láthatóan nem.
Egyébként ez az állapot kb. 3-4 hete tart, gondolom, ha éhezne, vagy gyenge lenne, nem bírta volna idáig.
Egyébként jön-megy a kalitka aljában, és válogat, eszeget a magokból.
Készítettem róla egy mostani képet, és mellékelem a röpdébe kerülésit is a testvérével.

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 nov. 2, 18:30 
Kedves Madárbarátok!

Eddig csak olvastam a fórumokat, de most egy kérdéssel fordulok Hozzátok.
Tavasszal vettünk egy gyémántgalamb párt. Egy kinti, 4*1 m-es röpdében laktak egy kacagó gerle párral együtt.
Augusztus végén két fióka kelt ki, szépen nevelgették.
Ahogy kiugrottak a fészekből, a nagyobbik rögtön fel is szállt a röpdében lévő orgonafára.
A kicsi láthatóan kisebb volt mindig, de szépen fejlődött.
Ahogy jött a hideg, átmenetileg egy kalitkába tettem őket, ahol már önállóan ettek, és mindketten fel is ültek a rúdra.
Elkészült a benti röpde, sajnos ez kisebb, mint a kinti volt, kb. 100*80*50 cm-es.
Viszont, amióta ebben laknak, a két kis fióka nem hajlandó felülni az ülőrúdra, sem a faágra.
Sajnos múlt héten a kicsi elpusztult. Szárnyát kiterjesztve találtam rá, lihegett.
Kivettem, megitattam, de a kezemben meghalt.

Nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem ül fel az ágra, nem repül, pedig a kinti röpdében szépen tudott már repülni.
Eszik, a lábain nem látok semmi deformálódást.

Tudnátok nekem segíteni, hogy mi lehet ennek az oka?

Nagyon köszönöm, ha válaszoltok!
Üdvözlettel:
Orsi
Kép

Kép

Hozzászólás 2010 okt. 29, 22:41 
Frici írta:
Szia Madaras! Ezt nézd meg, ehez hasonlít.

http://www.internationaldovesociety.com ... tetail.htm

Köszi!
Amit mutattál szerintem még egy árnyalattal világosabb. Az a baj a vaku miatt nem látszik jól, nehéz ezeket a világosakat fotózni.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 29, 22:07 
Szia Madaras! Ezt nézd meg, ehez hasonlít.

http://www.internationaldovesociety.com ... tetail.htm

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:40 
Ha a színeknél tartunk, ez a tojó milyen színű? Fehérekhez szántam ezt is.
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 okt. 29, 20:28 
Feri a második képen jobbról a második, a harmadik képen balról második meg az első aminek nem látszik a feje, azok tuti madarak és ha kinyitod a szárnyukat akkor látod különbséget egy vadashoz képest. Ja egy jó tanács (ha megfogadod) az ezüstöt vagy más néven fehérhátú kéket tedd külön tőlük vagy esetleg értékesíts, mert ha továbbra is kolóniába fogod tartani őket akkor előbb-utóbb ők lesznek majd többségben. :wink:

Hozzászólás 2010 okt. 29, 19:50 
Köszönöm, két pár gyémánttól jött ki jó pár színárnyalat, nem is gondoltam volna :lol: .

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 okt. 29, 19:36 
Szia Feri! Azért írtam ezt mert én is annak láttam, és akkor módosítanám így a tippemet is és gratulálok hozzá, no meg az első képen a brill tojó mellet jobbra az a sötétszürke pasztell hím se kutya. :shock: :wink:

Hozzászólás 2010 okt. 29, 19:28 
Gigor György írta:
... de ha ez a gyémántocska egy fiatal tojó lenne...

Szia Gyuri! A galamb egy fiatal tojó.

Hozzászólás 2010 okt. 29, 19:22 
Sziasztok Srácok! Tomi barátom invitálásának nem tudok ellen állni. :drunken:
Jani által feltett képen szereplő galamb biztosan nem világos ezüst, mert a szárnyon lévő gyémánt pettyek szabályosak és nem elmosódott foltok mint az ezüst színezettű galambokra jellemző. Viszont kár hogy a farka nincs vagy nem szerepel a képen mert az is sokat elárulna, a szárny vezértollakon látszik hogy homogén szín hátterűek és a vörös folt is jól látható ami a brillantokra nem jellemző, ezért én arra gondolok hogy egy nagyon világos pasztell, viszont hogy csapos-e vagy sem azt a farka elárulta volna. :wink:
Feri madara viszont valóban nagyon közel áll a brillanthoz vagy talán tényleg nevezhetnénk annak is sötétebb kivitelben, de amit itt is hiányolok az a vezértollak tollgerincének világosodása. Mondjuk ez a hiányosság egy fiatal madárnál még változhat vagy is világosodhat, főleg ha kap elég nap fényt. Bevallom hogy Ferinek már privát megírtam a tippemet de ha ez a gyémántocska egy fiatal tojó lenne akkor valóban nagy esélyt látok arra hogy egy brillant ami később még inkább megmutatja majd a bájait. Amúgy a szárny fedőtollain látni némi brillantosságot ami olyan sejtelmes ködfoltoknak nevezném így költőien, dobok fel én is pár képet csak úgy illusztrációnak. :roll:
Kép
Kép

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 29, 0:20 
Szia Jani!

Hát azon a Nyíregyi képen lévő gyémánt gerléről nemsok látszik, de én arra is brilliantot mondok, méghozzá a szebbik változatból, nekem ezek a sárgás színtónusú brilliantok tetszenek igazán, szerencsére van belőle nekem is, de jövőre felszeretném szaporítani ezt a színt is!
De várjuk meg a Gyuri véleményét is!

Üdv néktek!

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 28, 23:53 
Sziasztok gyémántos barátaim!

Hát Bernát nagyon igazad van a gyémánt babykkel kapcsolatban, én is azt gondolom róluk, kár, hogy a feleségem nem így látja, ő rondának látja őket, na de az ő véleményére nem adok, mert nem madarász!
Gratulálok a képekhez és a szaporulatodhoz!

A képek alapján, bár jobb lenne élőben látni és úgy nyilatkozni róla:
Véleményem szerint a Frici álltal krémszinűnek nevezett madár, szerintem egy brilliant. A sötétebb, szürkés színtónusú változatból! Te mit mondasz róla Gyuri??? Mr. brilliant professzor!!!
(Csak nem nézem be egy világos ezüstnek)

Jani! Nálam sajna egyetlen saját vörös-tarka kölyök sem kelt, a hím örökítette a színét jobban és a fiókák 80%-a kék-tarka lett, 20%-a vadas-tarka, de jövőre még egyet kutyulok a dolgaimon és ha úgy se sikerül rögzítenem a vörös-tarkát a tenyészetemben, akkor végső felindulásomból veszek tőled egy hímet, mindig jól jön a friss vér!

Gyuri! Veled meg dumálunk a fahéj projektről is. ha újból bele akarod vinni a világos kolóniádba, mert az a hím, ami az előbbi képeken van tőled származik és hagytam meg egy tojó kölykét és van egy brilliant hímem is, ami szintén örökíti a fahéjat!
Nekem is tetszik a fahéj, mindig is tetszett és tényleg jól lehet kutyulni a brillianttal, ez főleg nálad látható nagyon a drappos beütésű, szép világos madaraidon! Van is elgondolásom a jövő évre, de az még egy kicsit odébb van!

Hozzászólás 2010 okt. 28, 20:18 
Szia Jani!

Jobb képet nemtaláltam róla. :roll:
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 126  Következő