Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 7, 9:41 
Hevica írta:
Jajj, denagyon gyönyörűszépek! A kínák is.. A Te madárkáid?!

Nem, sajnos nincsenek ilyen szép röpdéim (még). :)

Valódi név: Éva

Hozzászólás 2010 nov. 7, 8:10 
Jajj, denagyon gyönyörűszépek! A kínák is.. A Te madárkáid?!
Csucsukámnak a napokban kihullott a szép, hosszú farktolla.. Most olyan, mint egy zöld galamb :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 6, 20:34 

Hozzászólás 2010 nov. 4, 7:59 
Sol írta:
Nálunk se tart fél percnél tovább a csőrkoptató, de ennek az agyagos dolognak én is utána fogok járni :wink:
Ma röhögőgörcsöt kaptam a madártól :D Emberek, nevet a madár :mrgreen: Párszor hallottam már egy kézzel nevelt nagysanyit "nevetni" amikor valaki elröhögi magát, de az enyém még nem csinálta.Hát haláli :D Sőt, magyaráz az új ülőrúdnak miközben lehántja róla a kérget.Jaj,hát imádom,na :oops: :lol:

Édes lehet:))) Én hanyattdobnám magam a nevetéstől, ha Csucsuka rákezdené:)
Egyenlőre még csak egy amolyan féligmeddig "heló" jön ki a torkán.. Meg a hangos sipítozás, ha épp rájön..:) de akkor majd megsüketülök:)

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 nov. 1, 19:48 
Nálunk se tart fél percnél tovább a csőrkoptató, de ennek az agyagos dolognak én is utána fogok járni :wink:
Ma röhögőgörcsöt kaptam a madártól :D Emberek, nevet a madár :mrgreen: Párszor hallottam már egy kézzel nevelt nagysanyit "nevetni" amikor valaki elröhögi magát, de az enyém még nem csinálta.Hát haláli :D Sőt, magyaráz az új ülőrúdnak miközben lehántja róla a kérget.Jaj,hát imádom,na :oops: :lol:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 okt. 30, 13:46 
Mátyás Gábor írta:
Hevica írta:
Hát igen.. Egy kézzel nevelt madárral azért egyszerűbb.. Nem kell annyira megküzdeni a bizalmáért.. Már bele van nevelve.. Láttam róla pár oldallal vissza képeket... Igazi "Arc" a kismadár! :)

Tényleg: Ti is raktatok be szépiacsontot..csőrkoptatót?!?! vagy lehet azt valami keményebbel helyettesíteni? Merthogy kismadárkám porrá zúzta.. meg pár db félcentis kis kockára..

Igen tettem be szépiát, Bubu is szétdarálta. Most azt fogom csinálni, hogy teszek be neki nagy papagájoknak való agyag csőrkoptatót. Mellette bent hagyom a szépiát is. Kíváncsi leszek, hogy az agyagot fogja e nyüstölni.

Nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi agyagból... Szombathelyen veszed?! Csak, mert én meg csepregi vagyok:)
Ma voltam bennt Szhelyen, és vettem új szépiát... De akkor kipróbálnám.. :D ill. Csucsukával kipróbáltatnám az agyag-csodát!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 30, 10:41 
Tyúktartó írta:
Csatlakozom én is a Sándorpapagáj tartókhoz.

Egyre többen vannak itt a "sanyisok" :) Majd meglátod mekkora kópé igazából ... ;)

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 30, 7:53 
Hevica írta:
Hát igen.. Egy kézzel nevelt madárral azért egyszerűbb.. Nem kell annyira megküzdeni a bizalmáért.. Már bele van nevelve.. Láttam róla pár oldallal vissza képeket... Igazi "Arc" a kismadár! :)

Tényleg: Ti is raktatok be szépiacsontot..csőrkoptatót?!?! vagy lehet azt valami keményebbel helyettesíteni? Merthogy kismadárkám porrá zúzta.. meg pár db félcentis kis kockára..

Igen tettem be szépiát, Bubu is szétdarálta. Most azt fogom csinálni, hogy teszek be neki nagy papagájoknak való agyag csőrkoptatót. Mellette bent hagyom a szépiát is. Kíváncsi leszek, hogy az agyagot fogja e nyüstölni.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Németh János

Hozzászólás 2010 okt. 30, 7:34 
Sziasztok!
Csatlakozom én is a Sándorpapagáj tartókhoz.
Már harmadik hete van nálunk Zozo.De mondhatom nagy kópé.
Kép

Hozzászólás 2010 okt. 30, 7:06 

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:56 
Bubu kézzel nevelt madár, de ő pont az ellentettje. Őt le sem lehet vakarni magamról. Ha távolodok akkor repül is utánam. Bár sokszor még elég érdekes landolásokat mutat be a kis kamikaze.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:45 
Sol írta:
Hevica!

Az én sanyim most lesz 8 hónapos, nem mondom,hogy szelíd (Őt is szülök nevelték) de a kaját elfogadja ha én adom neki,kézből.A simogatással,vakargatással még vannak problémák mert egy idő után megunja,hogy piszkálom, és oda-oda kap,de reggel vagy este mikor punnyadék,akkor a legegyszerübb ujjra ültetni és "piszkálni" :wink: Legalábbis Kokonál így van :mrgreen:

Nekem is nagy szerencsém, hogy első pillanattól kezdve elfogadja az ételt a kezemből..
Viszont az nagy probláma, hogy ha a kalitka közelében van, egyszerűen távoltart... Ha kézzel közeledek persze...:) Mert, ha mondjuk megkérdezem, megnézi-e a csatomat, roppantja is össze a legújabbat, ami épp a hajamban van..:) De nem jön a kalitról a kezemre.. Sajnos..
Viszont, ma is, hogy takarítottam a kalitkát, és bevittem a fürdőbe... Tehát a madár nem látta.. Le sem mozdult rólam... Bújkált a hajam alatt a tarkómon, a vállamon ücsörögve, és még valami puszifélét is kaptam:)
Tudom, nem megy első pillanatról a másikra.. de már jó lenne, ha nem félne.. és, ha hagyná magát símogatni, ha a kalitkán van, akkor is...

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:32 
Mátyás Gábor írta:
Hevica írta:
Igen, pontosan erre gondoltam.:)
Köszönöm szépen..

A türelemmel nincs baj, csak az idővel sajnos... De azért mindig szakítok időt rá, hogy Csucsukával foglalkozzam. Azért annyi előnyöm van talán, hogy elejétől fogva a kezemből eszik, és, ha nincs a "láthatáron" a kalitkája, akkor szalad a vállamra.. Ám, ha a kalitkában, vagy a kalitkán van, és nyúlok felé, bizony odakap... De hát madár.. Remélem, majd megszokja, hogy a kéz, ami enni ad neki, nem bánt..:)

Nekem nagy sándorom van, ő szintén nagyon védi a területét. Még etetésnél és itatásnál is. Ha a te madarad is olyan mint az enyém, akkor készülj fel arra, hogy mindent szétszed a kalitkában amit csak lehet. Vettem neki vastag fonalból csavart kötelet a Fressnapf-ben. 3 napig tartott. 1 napig nem bántotta és 2 nap alatt szétkapta teljesen. Bezzeg a gyertyánfa ülőrúdját eszébe nincs megrágni, mert az kemény.

Hát, most pontosan nem tudom, hogyan fog megjelenni, amit írok, mert most minden így egyben van..:))
Bocsi, hogy még kicsit béna vagyok a fórumozáshoz..:)

Akkor úgy gondolom, valóban hasonlít a két madár :D Csucsukának is van kötele.. Darabokban:)
De hálIsten gondoltam rá, hogy többet vegyek.. Úgyhogy pótoltam..
És most, hogy Ti Kedves, Profi madarászok felvilágosítottatok, hogy nem mérgezem meg a fűzfaággal, már az egész ház tiszta fűzkéreg :D
Aén kismadaramnak fincsi gyümölcság az ülőrúdja, de még mindig olyan, mintha új lenne.. pedig 2 hónapja "tapossa":)

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 okt. 29, 20:47 
Hevica!

Az én sanyim most lesz 8 hónapos, nem mondom,hogy szelíd (Őt is szülök nevelték) de a kaját elfogadja ha én adom neki,kézből.A simogatással,vakargatással még vannak problémák mert egy idő után megunja,hogy piszkálom, és oda-oda kap,de reggel vagy este mikor punnyadék,akkor a legegyszerübb ujjra ültetni és "piszkálni" :wink: Legalábbis Kokonál így van :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 okt. 29, 16:01 
Hevica írta:
Köszönöm szépen..

A türelemmel nincs baj, csak az idővel sajnos... De azért mindig szakítok időt rá, hogy Csucsukával foglalkozzam. Azért annyi előnyöm van talán, hogy elejétől fogva a kezemből eszik, és, ha nincs a "láthatáron" a kalitkája, akkor szalad a vállamra.. Ám, ha a kalitkában, vagy a kalitkán van, és nyúlok felé, bizony odakap... De hát madár.. Remélem, majd megszokja, hogy a kéz, ami enni ad neki, nem bánt..:)

Nekem nagy sándorom van, ő szintén nagyon védi a területét. Még etetésnél és itatásnál is. Ha a te madarad is olyan mint az enyém, akkor készülj fel arra, hogy mindent szétszed a kalitkában amit csak lehet. Vettem neki vastag fonalból csavart kötelet a Fressnapf-ben. 3 napig tartott. 1 napig nem bántotta és 2 nap alatt szétkapta teljesen. Bezzeg a gyertyánfa ülőrúdját eszébe nincs megrágni, mert az kemény.

Hozzászólás 2010 okt. 29, 14:48 
Köszönöm szépen..

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 29, 9:19 
Hevica írta:
Valaki említette, hogy fűzfaágat szokott betenni a madarának... Viszont nekem van ez a göcsörtös-féle fűzem, és megpróbáltam odaadni neki... Vadul nekiesett, és tépte- nyűtte a kérgét.. Én meg elvettem előle, mert nem tudom, mérgező- e..

Ilyesmire gondolsz? :

Kép

Nyugodtan adhatod neki, egyik fűzfaféle sem mérgező (legalábbis azok amik nálunk megélnek). Ráadásul egy természetes antibakteriális anyag található benne ami megint csak hasznos (régen kérgéből a malária elleni orvosságot készítették, de aztán a kinin felfedezésével erről mára már elfeledkeztek).

Hevica írta:
Vagy, hogy lesz- e valami baja tőle.. Tudnátok nekem segíteni, hogy kimásszak ebből a dilemmából?! Illetve szerintetek sikerül majd egy nem kézzelnevelt madarat megszelidítenem?!

Bármely madarat meg lehet szelídíteni ha elég türelmes vagy hozzá.

Hozzászólás 2010 okt. 29, 7:44 
Szia Tamás!

Lehet, hogy igazad van... Felénk így nevezik.. :oops: Mindenesetre olyan girbe- gurba ágai vannak..:)
Köszönöm szépen.. Akkor megnyugodhatok, hogy nem mérgeztem meg..:)

Éva

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 29, 7:36 
Szia Hevica!

Bár nem vagyok nagy sanyis! De Te a csavart fűzre gondolsz szerintem! Nyugodtan adhatod neki, semmi baja nem lesz!

Hozzászólás 2010 okt. 29, 7:34 
Sziasztok!

Új forumozó vagyok, és új papagájtartó.. Soha nem volt még madaram.. Két hónapja azonban kaptam egy nagy sándor papagájt.. Szülők által nevelt, kissé vad, de elég jól megvagyunk:))
Lehet, hogy néha felmerül pár kérdés, és én számítanék a válaszaitokra, mert mégis csak gyakorlottak vagytok a témában..
Tudom, hogy szeretnek faágakat rágcsálni... De nem tudom, milyet merjek "adni" neki..
Valaki említette, hogy fűzfaágat szokott betenni a madarának... Viszont nekem van ez a göcsörtös-féle fűzem, és megpróbáltam odaadni neki... Vadul nekiesett, és tépte- nyűtte a kérgét.. Én meg elvettem előle, mert nem tudom, mérgező- e.. Vagy, hogy lesz- e valami baja tőle.. Tudnátok nekem segíteni, hogy kimásszak ebből a dilemmából?! Illetve szerintetek sikerül majd egy nem kézzelnevelt madarat megszelidítenem?!

Köszönöm előre is!
Éva

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Következő