Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 3, 10:20 
Enykő írta:
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mi az ami feltétlenűl kell a papagájnak a ketrecében lennie, most van nekik víz, nagypapagáj eleség, csőrkoptató és karomkoptató, a tojást nem szeretik, a fürtös kölestől féltek és kivettem, mindentől féltek ami lógott.

Vágj le egy kis darabot a fürtös kölesből és tedd a táljukba vagy a kalitka sarkába, ha egyszer rászoktak imádni fogják. Apránként tegyél be új dolgokat nekik, mert ami új vagy szokatlan attól az elején minden madár fél. Napokig eltart amíg megszokják csak időt kell nekik adni rá. Esetleg először az aljába tedd mondjuk a hintát vagy kívülről akaszd fel, ha látják pár napig akkor talán nem fognak félni tőle.

Hozzászólás 2010 nov. 3, 0:56 
Eléggé nehéz kérdés ez hogy milyen neműek a papagájok, mármint nekem. Fiunak vettük volna és én csak egyet kértem, de Apa elhozta mindkettőt úgyhogy most van Gyurika és Eperke. Csak akkor csiripelnek ha repülnek, vagy ha sokáig egyedűl hagyom őket, nézik az xfaktort is :) . Kapott az öcsém is egy lány papagájt, legalábbis azt mondta a bácsi hogy lány, de őt nem sikerűlt még szelíditeni, nem jön a kezemre, viszont meg lehet hátulról fogni és csak óvatosan csipked. Nem akarom összeengedni őket mert félek hogy Gyurikájék is megvadulnak. Reggel elkérem a fényképezőt és készítek a farktollaikról képeket, megengedik a kezemben.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mi az ami feltétlenűl kell a papagájnak a ketrecében lennie, most van nekik víz, nagypapagáj eleség, csőrkoptató és karomkoptató, a tojást nem szeretik, a fürtös kölestől féltek és kivettem, mindentől féltek ami lógott.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 nov. 2, 12:28 
Szia.
Hát ha jól vettem ki 2 db lutínó egdről van szó.
Tapasztalatom szerint : -ha énekel vmelyik gyakran és hosszabb ideig akkor az hím.
-Nekem van egy lutinó tojóm ami énekel de tojó.Nála a tojásrakás volt a legmeghatározóbb h tojó.
-A farktollakról viszolylag könnybben megállapítható.:
Ha fent ül valahol nézegesd meg alaposan h több szállból áll-e a faroktolla v csak egy-2 -ből.Ha több szállból áll és terebélyes akkor az tojó.Ha 1-2 száll de azok is fedik egymást és nem terebélyes akkor az hím.Vagy pl nállam a tojónak van középen 1 hosszú szál toll és mellette kétoldalon 5-6 száll rövidebb-és nem fedik egymást hanem szétágazóbb.
Nah jól körbe írtam,de ha nagy baromságot írtam volna akkor majd kijavítanak a tőlem tapasztaltabbak.

Hozzászólás 2010 nov. 1, 22:14 
Hello!
Szeptemberben kaptam 2db nimfa papagájt, most kb 3-4 hónap között vannak, mindkettő ugyanúgy csiripel, nem tudom megállapítani hogy lány vagy fiú a nemük. Hamar kézhez szoktak, ha fütyülök nekik akkor csikorgatják a csőrüket és majdnem elalszanak. Nagyon aranyosak sokat reptetem a szobámban, éjszaka sokszor kint alszanak, néha a fejemen is. Pár kép róluk...[img]

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 31, 19:03 
A csipkebogyó gallyakat is szeretik, talán jobban, mint a bogyóját.

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:44 
Csak azért is kérdeztem meg mert elég sok van itt a környékünkön, nem kell sokat menni érte, autóval 5 perc és biztosan nincs permetezve..

Válaszod köszönöm..

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:41 
Tompe73 írta:
Csipkebogyót lehet adni a nimfának,hullámosnak, és rózsás fejűeknek?

Lehet. Én is szoktam adni. Igaz nem sokat, de egy pár szemet becsempészek a magokhoz és ha nem is az egészet, de esznek belőle.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:09 
Szia mind.

Csipkebogyót lehet adni a nimfának,hullámosnak, és rózsás fejűeknek?

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:01 
Köszi!
Megnéztem a videót, nagyon jó! :D

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2010 okt. 30, 14:21 
Szia Tamás!

Köszi a gyors választ!
Mind a kettőt kaptam, azt mondták hímek.
De én a világosabbikat tojónak nézem, mondjuk ö még fiatal, legalábbis ezt mondták.
A vadas hím az már 4 éves.
Jó lenne ha tojó lenne a másik.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 30, 14:14 
Szia pityuka1981!

Az második képen "igen szép" vadas hím látható, az első képen pedig lehet, hogy tojó található, de nem vagy utóbbiban biztos!

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2010 okt. 30, 14:10 
Sziasztok!

Megtudnátok mondani hogy milyen nemüek ők?
Kép
Kép
Kép

Válaszotokat előre is köszönöm!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pityuka1981 2010 okt. 30, 14:16-kor.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 30, 10:46 
Itt: Képek a madarakról. :)

Hozzászólás 2010 okt. 30, 7:17 
Tompe73 írta:
raktam fel videót a leírtakról a képekaa madarakról topicba.

Tompe, hol találom azt a topicot?

Hozzászólás 2010 okt. 30, 0:11 
raktam fel videót a leírtakról a képekaa madarakról topicba.

Hozzászólás 2010 okt. 29, 0:25 
Sziasztok.

A Tamás-tól vásárolt nimfa, nagyon aranyos a fehér bóbitás, enni nem igazán jön a kezemre,
csak ritkán,de játszani annál többször jön oda. :)

Amíg játszik valamelyik ujjam- al addig a többivel simogathatom, bogarászhatom bár hol, sőtt engedi megfogni is
magát amíg fogom úgy fordítom ahogy nekem tetszik csak maradjon egy ujjam amit finoman csipkedhet. :)

Egyébként jó játék áll a tenyeremben és amit megmozdítok ujjam azt fogja meg finoman a csőrével. :D

A fehér bóbitás tojó lett valószínű mert, nem énekel nem fütyül,viszont a szürke bóbitás már 1,5 hónapja mondja a magáét.

Hozzászólás 2010 okt. 28, 6:35 
Most látom, micsoda szerencsénk van, hogy lett 2 fiókánk.Ennyire könnyű elcsúszni
a lágykaján?Nálunk is sokat kaptak, hát akkor ezért kezdtek újra tojást rakni, még a kirepülés előtt!!

Szépen nődögélnek a kicsi fióka farktollai.Én még nem hallottam ilyent, hogy 2 hónapos korában kezd kinőni a farktoll, de sebaj, lényeg, hogy szépen alakul.Már elérte szárnytollakat. :D

Hihetetlenül szerencsétlen ez a madárka,nagyon nehezen tud közlekedni.Ha rajta múlt volna, még mindig az odúban csücsülne, mert magától nem tudna kijönni, az tuti.A kalitkából is úgy kell kisegíteni, és bemenni sem egyszerű neki.Órákig csak áll a bejáratnál, és készülődik.Nem jön rá, hogy ugrani is lehet befelé,repülni akarna, de ahhoz kicsi a bejárat.Jól elszórakozunk vele esténként. :lol:

A tesója ügyes, ő már teljesen úgy viselkedik,mint a nagyok.

Hozzászólás 2010 okt. 27, 16:24 
Szia Tamás!
Én is azért adtam ennyit, mert ez gyorsan elfogyott, kb. nálam is fél órán belül, és így nem maradt belőle ami megromolhatott volna. Napközben meg dolgozok, így nem tudok csak délután adni újra, ahogy éppen sikerül hazaérni pont az esti fiókaetetés előtt. De rémlik, hogy végülis annyit kell adni egyszerre amennyi gyorsan elfogy és nem hagynak belőle. Többször meg nem tudok adni nekik egy nap, csak kétszer. De jó is volt így szerintem.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 27, 7:15 
Helló Frici!

Nem tudom, hogy lehet kiszámolni?! Én is 1 főtt tojást+ (tojás felének megfelelő mennyiségű) reszelt sárgarépát adtam reggel/este 5-6 pár hullámosnak és 3-4 pár nimfának! A leválasztott fiataloknak meg kb 10 napig adtam egyszer annyit, amennyit 30perc alatt megettek!

Hozzászólás 2010 okt. 26, 19:00 
Sziasztok!
Akkor azt hogyan lehet kiszámolni, hogy X madárra mennyi lágykaja kell? Én reggel és délután adtam egy-egy tojást 3 pár nimfának, 3 pár hulinak, 2 pár gyémántnak, plusz a kirepkedő fiataloknak. Szóval ebből nehéz kiszámolni, mondjuk 25-30 madár/tojás. Legalábbis a szezon vége felé. Ez nem tűnik túl soknak, de nem is volt problémám velük, a fiókák is szépek voltak. Végülis mennyi lágykaja kellene?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 232  Következő